Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Δ.Ε.Θ. Alert!

Η διεθνής έκθεση βλακείας ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη και οι πάντες είναι επί ποδός.
Οι δήμοι της πόλης έχουν ξαμολήσει τα λαγωνικά της δημοτικής αστυνομίας στους δρόμους και γράφουν μέχρι και τα μηχανάκια που παρκάρουν στα πεζοδρόμια (τα δικά τους τα έχουν κρύψει), τα οποία, σημειωτέων, πριν την έκθεση ήταν σαν να μην τα έβλεπαν.
Για τα αυτοκίνητα πλέον είναι απαγορευμένη η στάθμευση παντού αφού δεν υπάρχει παράνομο μέρος ούτε για δείγμα, για νόμιμο δεν μιλάω διότι ούτε πριν υπήρχε.
Οι οδοκαθαριστές πήραν επ' ώμου τις σκούπες τους και σκουπίζουν τους δρόμους στο κέντρο και γύρω από την έκθεση μην τυχών και βρει καμιά γόπα ο πρωθυπουργός και τους κάνει νταντά. Αφού τελειώσει η έκθεση κι έπειτα θα μπορέσουν κι αυτοί να ξεκουραστούν για ένα χρόνο και οι πολίτες να ξαναβρωμίσουν τους δρόμους.
Η τροχαία και η αστυνομία έχουν καταστρώσει σχέδια τέτοιας δυναμικής ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Φαντάζομαι όλα τα μεγάλα κεφάλια του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από ένα χάρτη της πόλης γεμάτο πινέζες, υποβρύχια, άρματα, στρατιωτάκια και φρεγάτες λες και ετοιμάζονται για πόλεμο.
Φωτάκια πολλά, μουσικές, διάφορα σόου σαν να πρόκειται για εμποροπανήγυρη. Ατέλειωτες ομιλίες πολιτικών με παπαρολογείες και υποσχέσεις. Και το κερασάκι στην τούρτα ο αρκουδιάρης. Η ομιλία του πρωθυπουργού με σοβαρό πρόσωπο, αυστηρό βλέμμα και στόμφο. Μπρρρ, φοβήθηκα!
Μια πολιτική πόζας που μετά από δυο εβδομάδες θα λήξει και όλα στην πόλη θα επανέλθουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινής παρανομίας, της φαγωμάρα, της γκρίνιας και της κατάντιας της πόλης.
Θεσσαλονικείς μη μασάτε, σε λίγες μέρες όλα θα ξαναγίνουν όπως ήταν, όπως μάθαμε και όπως μας αρέσει, μια σύγχρονη ζούγκλα. Ταρζάν άλλωστε έχουμε τον Ψωμιάδη!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...