Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισαν το the greekz, τι γίνεται με το thegt.net


Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του gamato.info, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, έρχεται η σειρά του the greekz.com. Το γνωστό τορεντάδικο, έπειτα από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» κατέβασε τα "στόρια" του και πέντε άτομα συνελήφθησαν. -Εδώ θέλω να σημειώσω ότι κατά τη γνώμη μου οι άνθρωποι της δίωξης καμιά όρεξη δεν έχουν να ασχολούνται με τέτοια θέματα, μιας και έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα στο διαδίκτυο να ασχοληθούν , όπως παιδικές πορνογραφίες, αυτοκτονίες, εξαπατήσεις κ.α. Όλο αυτό το θέμα είναι στημένο από ψηλά, από τις δισκογραφικές που πιέζουν τους πολιτικούς κουραμπιέδες.

03-02-2011: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Αττικής σχετικά με σύλληψη ατόμων για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω διαδικτύου
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε υπεύθυνοι της ιστοσελίδας www.thegreekz.com.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας -οι οποίοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς- ανέβαζαν και μοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο, ψηφιακό υλικό όπως τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών.


Η υπόθεση έφτασε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» ο οποίος υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.


Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).


Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.


Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζονταν από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.


Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.


Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.


Αμέσως μετά το γεγονός με το the greekz  το άλλο μεγάλο ελληνικό τορεντάδικο, το the gtnet, σταμάτησε να λειτουργεί. Πιθανολογώ ότι ή είχαν άμεση σχέση οι διαχειριστές των δύο ιστολογίων ή σταμάτησαν τη λειτουργία του για λόγους ασφαλείας. Πάντως, περισσότερο γέρνω στην πρώτη σκέψη για να πω την αλήθεια. Το ρεζουμέ είναι ότι οι δισκογραφικές εταιρίες δίνουν μάχη να σταματήσουν την ανταλλαγή αρχείων μέσω διαδικτύου. Για ακόμα μια φορά θα πω ότι καταρχήν αν δεν βάλουν μυαλό και δεν ρίξουν τις τιμές τους, τα μουσικά σιντί αλλά και οι ταινίες τους και οι άθλιες σειρές τους θα στολίζουν τα σκονισμένα ράφια των βιντεοκλαμπάδων και των δισκοπωλείων και θα ρίχνουν πιο πολύ στο βούρκο την τηλεόραση παίζοντας για εκατομμυριοστή φορά σε επανάληψη σειρές. Αν και τα κανάλια σε αυτό το θέμα άλλαξαν κάπως τακτική και ανέβασαν τις διάφορες σειρές τους στις σελίδες του.

Από την άλλη, είπαμε ότι είμαστε υπέρμαχοι της ελεύθερης ή τουλάχιστον της φθηνής διακίνησης ψηφιακού υλικού μέσω διαδικτύου αλλά όχι και να γίνονται μάγκες οι διάφοροι στρατιωτικοί, ζαχαροπλάστες κ.α. που οικονομάνε χιλιάδες ευρώ μέσω αυτού του τρόπου. Να βγάζουν κάνα φράγκο για να πληρώνουν τον σέρβερ και τα διάφορα έξοδα το καταλαβαίνω, όχι όμως και να γίνονται πλούσιοι, αν φυσικά αληθεύουν τα στοιχεία που έδωσε η αστυνομία για συνδρομές αξίας 230 χιλ ευρώ.

Όπως και να έχει, η ζωή συνεχίζεται και το διαδίκτυο έχει πάρει τέτοια φόρα που δεν σταματιέται με τίποτα!

4 σχόλια:

  1. Αυτό που έχω να πω κι εγώ και να συμφωνήσω μαζί σου είναι πως το ποτάμι δε γυρνάει πίσω. Το ιντερνέτι δεν χαλιναγωγείται σ' αυτόν τουλάχιστο τον τομέα που αναφέρεσαι. Οι εταιρείες ας βρουν άλλον τρόπο να προστατευτούν και να μας αφήσουν ήσυχους να ακούμε τη μουσική ελεύθερα όπως αναπνέουμε ελεύθερα... λέμε τώρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. JamanFou
    Βασικά εγώ αυτό που θέλω να εκφράσω είναι ότι αν θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους θα πρέπει να αξίζουν. Αν θέλουν να τα οικονομίσουν από αυτά ας βρούνε άλλους τρόπους, όπως η διαφίμιση. Το πνευματικό έργο δεν φυλακίζεται. Παλιά τους τα έτρωγαν οι μαύροι, τώρα τα τόρεντς. Δεν σταματιέται αυτό το πράγμα και ιδίως με τις τιμές που τα πουλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stam
    Προφανώς συνδέεις την τσόντα της τζούλιας με το κλείσιμο τον τράκερς, κάτι που, αν θυμάμαι καλά, είχε γίνει και στην περίπτωση γαμάτου. Δεν ξέρω, όλα είναι πιθανά, παίζονται πολλά συμφέροντα και σίγουρα κάποια εταιρία κρύβεται από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...