Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Άρτος και Θέαμα!

Είναι πολύ παλιά η συνταγή των "θεαμάτων" που κρατάνε τους πολίτες μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα. Κατά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι σύμβουλοι των αυτοκρατόρων είχαν ανακαλύψει ότι οι αθλητικοί αγώνες εκτός από ανάδειξη πνεύματος, πολιτισμού και σωματικής αγωγής έκανaν τους θεατές να ξεχνούν και να παραμερίζουν όλα τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινής τους ζωής. Μάλιστα στην πορεία φάνηκε ότι όσο πιο σκληροί και βίαιοι είναι οι αγώνες τόσο πιο πολύ παθιάζονται οι θεατές και από φίλαθλοι μετατρέπονται σε οπαδοί. Όσο πιο πολλά λιοντάρια σκότωνaν ανήμπορους σκλάβους τόσο το ζωώδες ένστικτο του ανθρώπου ανεβάζει την αδρεναλίνη του και τον κάνει να πορώνεται. Και φυσικά μέσα από όλες αυτές τις μάχες πάντα ξεπετάγεται κάποιος εθνικός ή ομαδικός ήρωας που κάνει τους οπαδούς να γουστάρουν, να περηφανεύονται γι' αυτόν, να είναι το πρότυπο που θέλουν να μοιάζουν, να τον έχουν φωτογραφία στο βρακί τους (μέχρι να αποσυρθεί βέβαια). ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ σήμερα γι' αυτό πάρτε μηχανάκια, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και βαπόρια και τρέξτε να δείτε εικοσιδύο και κάτι ψιλά μαλάκες να κυνηγάνε μια μπάλα. Μετά για καμιά βδομάδα και ενώ θα είστε στριμωγμένοι στα άδυτα του μποτιλιαρισμένου περιφερειακού να μην σκεφτεί κανένας πως θα βγούμε από αυτόν τον βούρκο, αλλά γιατί έχασε η ομάδα του.

2 σχόλια:

  1. Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο.Μακαρι να μπορουσαν τετοιες σκεψεις να μενουν στο μυαλο μας παραπανω απο λιγα λεπτα.Πολυ φοβαμαι ομως οτι με τα ζορια της καθημερινοτητας , αυτο ειναι μαλλον απιθανο.Ας ειναι. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια λενε.
    Χαρηκα που γνωρισα το μπλογκ σου. Τα σεβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @exoaptonkyklo
    Ευελιστώ κάποτε ο αθλητισμός να ξαναπάρει την έννοια που πρέπει να έχει και να μην γίνεται αντικείμενο πολιτικής προπαγάνδας και αποπλάνησης
    ευχαριστώ φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...