Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Όπου δεν υπάρχει σταύθμεση...(υπάρχει κάπου;)

Όπου δεν υπάρχει χώρος για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα, υπάρχει η τέχνη της στάθμευσης. Μια τέχνη που έχει αναπτύξει ο Έλληνας οδηγός στην προσπάθειά του να βολέψει κάπου το όχημα για το οποίο καταξοδεύεται και ιδροκοπά να ξεχρεώσει στις τράπεζες. Αφού, λοιπόν, θέση για στάθμευση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα έχουν εφευρεθεί τα πιο απίθανα μέρη να βάλουμε τις τετράκυκλες ταλαιπωρίες μας, παράνομα μεν αλλά πάντα αφήνοντας τόσο χώρο ώστε να χωράνε να περάσουν οι άλλοι γιατί μόνο τότε εξαγριώνονται οι υπόλοιποι πολίτες, όταν δεν χωράνε έστω με το ζόρι να περάσουν.

6 σχόλια:

  1. Άν και δεν είμαι οδηγός,τα βλέπω συνεχώς κάτι τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς το βλέπεις έτσι.Κοίτα να δείς τί παράγεται.1ον Θα δοθεί μία κλήση μέσω της οποία θα συλλέξει λεφτα ο δήμος και θα πληρωθούν οι υπάλληλοι. Και φυσικά θα ακολουθήσει όλη η καταναλωτική ευωχία.2ον Θα εκνευριστούν οι πεζοί και θα αυξήσουν την κατανάλωση ψυχοφαρμάκων. θα τα κονομήσουν οι εταιρείες οι ψυχίατροι ενώ θα γίνουν έρευνες για νέα ψυχοφάρμακα. 3ον Ο Δήμος θα αυξήσει τα τέλη για να διορθώσει τα πεζοδρόμια. Θα βρουν δουλειά οι εργολάβοι, οι ντόπιοι και οι μετανάστες. Μην το παίρνεις ανάποδα άμα ψάξεις θα βρείς και άλλα για αυτούς τους μεγάλους ευεργέτες. Βέβαια αν δεν το κάνουν ισχύουν άλλα περιπεπλεγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @albus genius με έκανες και γέλασα, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις...
    1 για να έρθει ο δήμος σ'εκεινο το σημείο πρέπει να κολλήσει η σκουπηδιάρα και από πίσω της όλα τα αυτοκίνητα που θα καθυστερίσουν να πάνε στη δουλειά, άρα θα βγάλουν λιγότερα φράγκα.
    2 αν εκνευριστούν οι πεζοί θα αυξηθεί η χρήση ναρκωτικών που σημαίνει μαύρο χρήμα στην αλβανία.
    3 ο δήμος θα αυξήσει τα τέλη έτσι κι αλλιώς και δεν θα φτιάξει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Οπως καταλαβαίνεις η ισορροπία που μας καθοδηγεί είναι μια ισορροπίας βλακείας. Τι να "κάμνωμεν άλλωστε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το blog σου, Newton.

    Εγώ μέχρι πρότεινος γκρίνιαζα, επειδή σε μια πράσινη γραμμή, που υποτίθεται ότι ήταν το ποδηλατοδρόμιο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, πάρκαραν όλα τα αυτοκίνητα, ακόμη κι όταν είχε θέσεις και απέναντι. (Οι καφετέρειες, βλέπεις, ήταν από εκείνη τη μεριά του δρόμου). Τώρα δεν γκρινιάζω πια. Δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμιο, γιατί η πράσινη γραμμή έσβησε από τη σκόνη του δρόμου και κανείς δεν ασχολήθηκε μ'αυτήν πια. The problem is solved.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει γραμμή, άρα δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμος άρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγώ πήρα ένα ποδήλατο να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά όταν δεν βιάζομαι, να μην τραβολογιέμαι με τη μηχανή (για αυτοκίνητο δεν το συζητώ) ώστε να κάνω και λίγο γυμναστική. Στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν υπάρχουν ποδ/μοι αλλά και όταν ένας οδηγός δει ποδήλατο αφηνιάζει που τον καθυστερεί και κορνάρουν μες τ' αυτιά σου. Παντελείς έλλειψη παιδείας και δεν ξέρω πως θα διορθωθούν τα πράγματα.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο, σπάνια βρίσκεις άτομα με τρόπο σκέψης σαν το δικό σου.
    Υ.Γ. το blog σου είναι πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...