Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Θεματικά πάρκα, ποδηλατόδρομοι και αέρας κοπανιστός!

Από ημερομηνίες αποπεράτωσης σκέτη κοροϊδία! Όσο για τα θέματα...

(Οι φωτογραφίες είναι από το φωτογραφικό πρακτορείο Θεσσαλονίκης)

"(Κείμενο από traveldailynews.gr) Έτοιμα την άνοιξη τα πέντε θεματικά πάρκα της Θεσσαλονίκης Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Το έργο ανάπλασης της νέας παραλίας επιθεώρησε χτες, Τετάρτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από το νέο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Λεμούσια. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι σε τρεις μήνες από σήμερα, στην καρδιά της άνοιξης, θα παραδοθούν τα πέντε πρώτα θεματικά πάρκα της παραλιακής ζώνης πρασίνου τα οποία περιλαμβάνουν:

  • ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Πλήρη παιδότοπο και παιδική χαρά καθώς και τρεις εξέδρες για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
  • ΠΑΡΚΟ ΝΕΡΟΥ: Καταρράκτη, δεξαμενή νερού με υδρόφιλα φυτά και γεφυράκια, πέργκολα, αναψυκτήριο, χώρο πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρο skateboard, για τους λάτρεις του είδους.
  • ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ: Κάθετες συστοιχίες δένδρων, παρτέρια με αρωματικά φυτά και βότανα, δύο γήπεδα τένις και δύο γήπεδα μπάσκετ, ειδικός χώρος βόλτας για σκυλιά καθώς και κάλυψη με πράσινο του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ.
  • ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΩΝ: Κήπος με τριαντάφυλλα, πέργκολα, πλήρη παιδότοπο και παιδική χαρά, πεζόδρομοι, οικίσκος για τις υπηρεσίες Δήμου Θεσσαλονίκης, χώροι υγιεινής και αναψυκτήριο.
  • ΠΑΡΚΟ ΗΧΟΥ: Δάσος με υψηλόκορμα δένδρα, δύο πέργκολες με αναρριχόμενα φυτά, καλαμιές, πεζόδρομοι με καθιστικά και τρεις γραμμικές δεξαμενές νερού μήκους 35 μέτρων.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, "μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί από την Ιταλία κι έχουν φυτευτεί με τη φροντίδα Ιταλού γεωπόνου και των υπηρεσιών πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης 128 μεγάλα πεύκα, ενώ εντός των προσεχών τριών μηνών θα ολοκληρωθούν τα έργα στο ξύλινο κρηπίδωμα της Ν. Παραλίας, στο πλακόστρωτο και στην αλέα. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην κατασκευή της ειδικής πορείας για τυφλούς, ενώ εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα ολοκληρωθεί ο ποδηλατοδρόμος κατά μήκος της παραλιακής ζώνης πρασίνου".

Βίκυ Καραντζαβέλου - Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 "

Προτείνουμε...

  • ΠΆΡΚΟ ΜΑΛΑΚΊΑΣ: Πολλά παγκάκια με μαξιλαράκια, ομπρέλες σκίασης, πλατάνια, πουλάκια στα κλουβιά να κελαϊδούν, συντριβάνι καταρράκτης, ειδικά διαμορφωμένη περίφραξη ώστε να μαζεύονται οι θεσσαλονικείς εντός της και να παίζουν το πουλάκι τους παρέα με άλλους συνοδοιπόρους στη μαλακία.

4 σχόλια:

  1. οχι παρκο μαλακιας..τουλαχιστον οχι ενα..ειμαστε πολλοι δε χωραμε..περα απο την πλακα,ωραια τα λες,αλλα ποιος μαλακας πολιτικος καθεται να ακουσει τον απλο πολιτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @anyparktos
    ποιος είπε ότι τα γράφω για να τα δουν οι πολιτικοί; για μας τους πολίτες τα γράφω μπας και δούμε τα χάλια μας και καταλάβουμε ότι μας κοροϊδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ρε Newton χεσμένους τους πολιτικούς...Ωραίο ποστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...