Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Εικόνες απείρου κάλους!!!

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση και μιας που το θέμα πήγε στην καθαριότητα θα ήθελα να γράψω μια ιστορία που μου είχε πει μια πελάτισσά μου. Η συζήτησή μας ξεκίνησε όταν μου είπε το πόσο ανεύθυνοι και τσαπατσούλιδες είναι οι Έλληνες στις δουλειές τους σαν επαγγελματίες αλλά και στην ιδιωτική τους ζωή. Βλέπετε έφτιαχνε ένα εξοχικό και είχε τραβήξει τα πάνδεινα με τους τεχνίτες που πήγαιναν εκεί. Της εξήγησα ότι όλα είναι θέμα παιδείας και μόρφωσης. Πως περιμένεις από τον άνθρωπο που πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι του κάτω στο δρόμο όταν έρθει σπίτι σου και σκάψει έναν τοίχο να καθαρίσει τα μπάζα; Στη Γερμανία οι τεχνίτες μετά από κάθε εργασία μόνο σφουγγάρισμα δεν κάνουν. Αυτή συμφώνησε μαζί μου και αμέσως βιάστηκε να μου πει μια ιστορία που είχε, όταν είχε επισκεφτεί έναν συγγενή της που έμενε μόνιμα στη Γερμανία. "Είχα μείνει για περίπου μια εβδομάδα" μου είπε "όλα ήταν υπέροχα και πολύ οργανωμένα. Ο συγγενής μου είχε άδεια και μας ξενάγησε στην πόλη. Καμία σχέση με τον τρόπο ζωής και λειτουργίας της δικής μας κοινωνίας. Οι πολίτες είχαν μάθει να σέβονται και να τηρούν τους νόμους. Νόμοι οι οποίοι είχαν σαν σκοπό την καλυτέρευση του βοιωτικού επιπέδου. Βέβαια επειδή παντού υπάρχουν παραβάτες έτσι και στη Γερμανία υπάρχουν αυτοί που αψηφούν το νόμο, αλλά είναι η σωστή αστυνόμευση που κρατάει τις ισορροπίες και η παιδεία των πολιτών, που αν δουν κάποιον παραβάτη τον καταγγέλλουν προς όφελος όλων. Δεν νοείται να γίνει παράβαση και να μην πάρει πρόστιμο αυτός που την έκανε. Την τελευταία μέρα της παραμονής μου εκεί αφού σηκώθηκα και ετοίμασα τα πράγματά μου είδα ότι υπήρχαν κάποια σκουπίδια. Μιας και ο ξάδερφός μου ξεκίνησε τη δουλειά του και εγώ αναχωρούσα είπα να τα πετάξω. Ο κάδος άνοιγε με μοχλό ποδιού τον οποίο δεν είδα και έτσι δεν μπόρεσα να τον ανοίξω, συνηθισμένη από την Ελλάδα άφησα τα σκουπίδια έξω. Μετά από μια εβδομάδα και αφού είχα επιστρέψει με πήρε τηλέφωνο ο ξάδερφος. Αφού με ρώτησε αν είμαι καλά μου είπε ότι είχε μια απορία, αν είχα πετάξει τίποτα σκουπίδια έξω από τον κάδο πιο κάτω από το σπίτι. Του απάντησα θετικά και μου λέει <<αχ μ¨έκαψες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες άνοιξαν τα σκουπίδια και βρήκαν μέσα ένα κουτάκι με τη φίρμα του εργοστασίου που εργάζομαι. Κατόπιν πήραν τηλέφωνο στο εργοστάσιο και ρώτησαν αν κάποιος υπάλληλος που δουλεύει εκεί μένει σε εκείνη την οδό που βρέθηκαν τα σκουπίδια. Αυτοί του είπαν για εμένα και ήρθαν και μου έβαλαν πρόστιμο!>>. Εγώ όπως καταλαβαίνεις" μου είπε η κυρία "εκτός του ότι καταντράπηκα έμεινα και άφωνη από τον τρόπο που το ανακάλυψαν" Από τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι νόμοι φτιάχνονται από κάποιους ανθρώπους που είναι αρμόδιοι και γνώστες του θέματος με το οποίο ασχολούνται. Οι πολίτες με τη μόρφωση και την παιδεία τους ακολουθούν τους νόμους και φυσικά επειδή κανένας Γερμανός δεν έχει γεννηθεί ευγενής όπου υπάρχει παρανομία επεμβαίνει η αστυνομία για να τηρεί την τάξη. Δουλεύει κάτι από όλα αυτά στην Ελλάδα;

6 σχόλια:

  1. Δίκιο έχεις,πρέπει να φροντίζουμε επιτέλους για την καθαριότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλαξα τη διευθυνση του blog μου..

    www.mr-arvulas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικα και ΔΕΝ δουλευει τιποτα απο ολα αυτα..αλλα οπως το λες δεν υπαρχει παιδεια..απο κει και περα ολα γινονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Οταν το κράτος σέβεται τους πολίτες του, τότε καιωοι πολίτες το σέβονται με τη σειρά τους. Το έχω δει στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Γερμανό που3 η ώρα το βράδυ μας έκανε έντρομες παρακλήσεις να περιμένουμε να ανάψει το φανάρι των πεζών για να περάσουμε απέναντι. Σε έναν άδειο, ερημωμένο, επαρχιακό,μικρό δρόμο.

    Καλησπέρα συνάδελφε και ευχαριστώ για τη φιλοξενία σε στο ωραίο στο ωραίο σου 'ιστολόγιο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hypocrite lecteur
    Χαίρομαι που σου άρεσε το ιστολόγιό μου και επίσεις χαίρομαι που το επισκέπτονται άτομα που καταλαβαίνουν που ζούμε και συμπάσχουν.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...