Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ανάπαυλα!

Μιας και χαλαρώσαμε αυτές τις μέρες ενόψει εθν. εορτής (τρομάρα μας, να φάμε δεν θα έχουμε σε λίγο, οι παρελάσεις μας μάραναν) είπα να κάνω ένα διάλειμμα από την γκρίνια και να δείξω μερικές φωτογραφίες από τον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, όπου είχα την τύχη να πάω αυτές τις μέρες. Έτσι για να ξεφύγει λίγο το μυαλό από την κλεισούρα της πόλης και τα καθημερινά προβλήματα. Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος τόπος με απίστευτες ομορφιές, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του πλανήτη με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χρόνου. Η κατάρα της είμαστε εμείς οι Έλληνες. Θάλασσα, βουνά και δέντρα για να ανοίγει το μάτι... Παραλία με πλακόστρωτο για βόλτα και χαλάρωμα... Και η πλατεία... όλα τα λεφτά! Μακρυά από τις πόλεις, μακρυά από τις έννοιες... Έκανα και έναν φίλο... αδέσποτο κι ωραίο!

8 σχόλια:

  1. Egw na pw thn alh8eia (enw mou aresei o xeimwnas) me sunepairnoun ta ellhnika kalokairina topia. Alla apo ta pio megaleiwdh merh gia xeimwna (kai mesa sthn omixlh) 8ewrw ta metewra. Apla den sugkrinontai me tpt allo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο, έχω πάει και μάλιστα καταχείμωνο και είναι τέλεια. Κρασί και καλή παρέα χρειάζεται και χάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρε αθάνατη ελληνική επαρχία του φθινοπώρου! η καλύτερη εποχή, τόνος μελαγχολικός, ήρεμος, πανδαισία χρωμάτων...

    Να θυμηθώ κι εγώ τη Λίμνη Πλαστήρα κατά το Νοέμβριο μήνα. Απλά... μαγευτικά!!

    Ωραίες φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ φίλη μου JamanFou,
    μακάρι να μπορούσαμε να μεταφέρουμε τις δουλειές μας κάπου εκεί, σ' ένα χωριό και να μείνουμε μόνημα. Ζήλεψα τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων και το ότι ήταν χωρίς άγχος. Σίγουρα σε μια κλειστή κοινωνία όπως τα χωριά υπάρχουν και τα αρνητικά αλλά τελικά τίποτα δεν είναι χειρότερο από τη ζωή στην πόλη (εγώ εκεί έχω καταλήξει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egw ws anais8itos dn m aresoun ta topia kai den me siginoun alla twra pragmatika zilepsa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Anyparktos
    εγώ δεν επικεντρώνομαι αποκλυστικά στην "ομορφιά" των τοπίων, αλλά στο ότι έχεις άπλα, ανοίγει το μάτι σου, φεύγεις από τις πολυκατοικίες και θόρηβο της πόλης και ουσιαστικά είσαι στη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το: "Η κατάρα της είμαστε εμείς οι Έλληνες", ήταν όλα τα λεφτά. Οι φωτογραφίες εντυπωσιακές αλλά και ο φίλος στο τέλος υπέροχος με φιλοσοφικότατο βλέμμα. Καλό είναι να αλλάζεις κάπου-κάπου αν μπορείς έχεις απόλυτα δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Albus Genius
    για να πω την αλήθεια αυτό με την κατάρα δεν είναι δικό μου, το έχει πει ένας τύπος που μου διαφεύγει το όνομά του, έχει γράψει όλα τα καλά κάθε χώρας αλλά και τις κατάρες τους, π.χ. η κατάρα της αγγλίας είναι η ομίχλη. Για την ελλάδα είπε ότι είναι η τελειότερη χώρα αλλά η κατάρα της είναι οι έλληνες!
    Όσο για τον φίλο μου, είναι απίστευτο το πως καταλαβαίνουν τα ζώα και σου δείχνουν την αγάπη τους με ένα "τι είναι ρε μούργο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...