Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Οργή Λαού!!!

Πρώτη μου φορά βλέπω μια τόσο συντονισμένη αντίδραση πολιτών. Το ποτήρι έχει πλέον ξεχειλίσει. Η ασυδοσία και η σαπίλα αυτού του κράτους έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Οι μπάτσοι εδώ και χρόνια έχουν γίνει οι νταβατζήδες της κοινωνίας μας. Αληλλοπροστατευόμενοι και αλληλοϋποστιριζόμενοι κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους. Ποτέ κανένας κολόμπατσος δεν έχει τιμωρηθεί σε κανένα δικαστήριο για κανένα από τα εγκλήματα που έχει κάνει και αυτό φαίνεται από έρευνες δημοσιογράφων που έχουνε γίνει. Το κολοσυνδηκάτο τους πάντα τους καλύπτει για όλες τους τις βρομιές. Δεν θέλουμε τους μπάτσους αγάδες στ΄αρχήδια μας, τους θέλουμε να τηρούν και να σέβονται τους νόμους και τους πολίτες. Είναι σαφές ότι η εν ψυχρό δολοφονία του νεαρού ήταν η αρχή έκρηξης σε ένα καζάνι που βράζει εδώ και χρόνια. Ένα καζάνι, που μαζί με όλα τα δεινά που τραβάει αυτός ο λαός και εν όψη μιας τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δεν άντεξε και έσκασε. Κλεψιές, ανομία, λαμόγια, και βρωμιά σε όλα τα επίπεδα. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, την Ελλάδα της κατάντιας και της παρακμής! Ουστ, βρομόσκυλα που έχετε καθίσει στο σβέρκο μας και μας ρουφάτε το αίμα, ουστ σε εσάς και όποιον πούστη σας ξαναψηφίσει. Η λύση είναι πολιτική και πρέπει να το καταλάβουμε, πρέπει επιτέλους να απαιτήσουμε και να ψηφίσουμε ένα πολιτικά μη διεφθαρμένο κόμμα, να μας κυβερνήσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Έχω αναφέρει αμέτρητες φορές από αυτό το blog την σαπίλα του συστήματος, ελπίζω κάποια στιγμή να βάλουμε μυαλό και μην μείνουν όλα στην ιστορία, συνεχίζοντας την θεάρεστη καθημερινή κατάντια μας!

12 σχόλια:

  1. καλημερα...υπαρχει ελπιδα τελικα,δεν εχουμε αποβλακωθει εντελως,κατι κινειται,το πτωμα δεν ειναι και τοσο πτωμα.αρκει να μην ειναι επιθανατιος ρογχος.δεν εχει να κανει με κομματα γλυκε μου,εχει να κανει με το οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει δικαιωμα να σκοτωνει την ελπιδα,ουτε κυριολεκτικα,ουτε μεταφορικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύα
    Η κατάντια αυτής της χώρας έχει να κάνει με κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα. Η διαφθορά έχει αγγίξει όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας και κατά συνέπεια και την αστυνομία. Όλοι οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι, κάνουν ότι θέλουν και δεν ελέγχονται ούτε τημωρούνται από κανέναν. Στην Ευρώπη οι αστυνομικοί σου μιλάνε με το σεις και με το σας, εδώ δεν τολμάς να τους κοιτάξεις στα μάτια γιατί φοβάσαι τα επακόλουθα, που είναι από μια μικρή κλίση μέχρι δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αν δεν αλλάξει ριζικά το σύστημα κι αν δεν αρχίσουν να τειρούνται οι νόμοι θα δούμε πολλά τέτοια ακόμα, (άσε αυτά που έχουν συγκαλυφτεί). Όλοι είμαστε διεφθαρμένοι πλέον στο μυαλό, όταν παρκάρεις στο πεζοδρόμιο είσαι παράνομος αλλά δεν σε νοιάζει, δεν νιώθεις τύψεις. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που κλέβουν οικόπεδα και για τους μπάτσους που πίνουν καφέ και δεν κάνουν τη δουλειά τους και για όλους. Ότι μπορεί ο καθένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως δεν βλέπω να υπάρχει κανένα κόμα που δεν είναι πολιτικά διεφθαρμένο. Γιατί νομίζεις ότι και η αριστερά αν βγει θα κάνει κάτι διαφορετικό? Όσο για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ τα έχω ξεγράψει από καιρό. Κάτι άλλα τύπου ΛΑΟΣ και μόνο το πλήρες όνομα του κόματος μου προκαλλεί αφόρητο γέλιο. Όσο για οικολόγους, προσωπικά, πιστεύω είναι λίγο γραφικοί και ζούνε λίγο σε ένα δικό τους κόσμο. Άρα ή πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμα (όπου καλύτερα θα είναι να μην έχει καθόλου πολιτικές πεποιθήσεις, δηλ ο πολίτης για τον πολίτη, αλλά αυτό μου φαίνεται πρακτικά και εννοιολογικά αδύνατο) ή πάμε κατά διαόλου!

    Πάντως τα γεγονότα δεν είναι καινούργια και ούτε είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο έντονες αντιδράσεις. Τα παραδείγματα Κούμης, Κανελλοπούλου το '80, Τεμπονέρας και Καλτεζάς το '85 είναι ικανά ώστε να φανεί ότι δυστυχώς στο τέλος το όνομα Αλέξανδρος θα είναι ακόμη ένα στη λίστα (για να έχουμε να τον αναφέρουμε την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι αντίστοιχο) και ότι ο μπάτσος, θα αφεθεί ελεύθερος γύρω στα 3 με 2.5 χρόνια από τώρα (κάπου τόσο το υπολόγισαν να το αφήσουν και τις άλλες φορές, εκτός αν πρωτοτυπήσουν τώρα και το κάνουν 1.5)! Έμεις σαν φοιτητές, έχουμε κατάληψη τριήμερη σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα...για τις υπόλοιπες περιοχές δεν ξέρω...και αυτό που βλέπω μετα λύπης μου είναι, στο forum της σχολής μου, οι φοιτητές να δρουν διχαστικά, αφου υπάρχουν δύο, τρεις που δεν καταλαβαίνουν το νόημα της πορείας και την κατάληψη της σχολής (θέλουν να κάνουν μάθημα, μήπως και πάρουν απουσία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. the monkeys
    Το ότι δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει διαφθαρεί είναι γεγονός. Το θέμα είναι ότι τα δύο "μεγάλα" κόμματα πλέον έχουν φτάσει στο έσχατο της διαφθοράς και από πάνω ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους αλλάξουμε. Πρώτο βήμα είναι να φύγουν αυτοί από τη μέση έστω για μια 4ετία μήπως και ταρακουνηθούν, να καταλάβουν ότι το χάσαν το παιχνίδι. Ακόμα και κόμμα να μην βρεθεί τουλάχιστον να φύγουν όλοι οι σάπιοι πολιτικοί που κληρονομούν τη θέση τους στα παιδιά τους και να βγουν άλλοι. Οι άνθρωποι κάνουν τα κόμματα και αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα παραπάνω τα έγραψε το monkey2 για να σε διευκολύνουμε και στη διεξαγωγή των συμπερασμάτων για τον χαρακτήρα μας :P

    υ.γ. Τώρα διάβαζα τα σχόλια, για το προηγούμενο πόστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα @Newton Βλεπω θυμο, και εχει και δικαιο. Ολοι βλεπουμε τι φταιει. Δεν ξερουμε μονο τι να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο για τους φοιτητές δεν ξέρω τι να πω, με τόσες άσκοπες καταλήψεις τόσα χρόνια έχει χαθεί το νόημα και τώρα που υπάρχει λόγος δεν πείθεται κανένας. Πάντως νομίζω ότι οι πρωτοπόροι σε τέτοια θέματα ήταν πάντα οι φητητές και πάλι αυτοί θα είναι. Μπράβο για την ενημέρωση που έχετε στο blog σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. the monkeys 2
    Ας πούμε ότι το κατάλαβα ότι είσαι εσύ, βλέπεις πάντα είσαι λίγο πιο επιθετική στο λόγο από την monkey1, ή τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ, πάντα υπάρχει και η περίπτωση λάθους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. cynical
    Θυμό και ντροπή για το σημείο που φτάσαμε τη χώρα μας. Κλεψιές, απατεωνιές, βρωμιά και βούρκος στην καθημερινή μας ζωή και τώρα και χούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξέρω πια... έχουν γραφτεί τόσα και τόσα... κάθε φορά λέμε πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και κάθε τόσο ξανά τα ίδια.
    Φοβάμαι πως το θέμα σε μερικές μέρες και ενόψει κάποιου άλλου μεγάλου γεγονότος θα έχει σκεπαστεί.
    Ποια συνέχεια είχε αλήθεια το θέμα της Αμαλίας;;Κι αυτή δε δολοφονήθηκε από το σάπιο σύστημα;
    Δηλαδή πόσα παιδιά θα πρέπει να πεθάνουν πια; από το κράτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σε όλους.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Newton. Η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τιμωρήσουμε το σύστημα. Να σταματήσουμε αυτό τον δικομματισμό που έχει υπερμεγενθύνει την διαφθορά, την μίζα και την αλητεία στην πολιτική. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους (όχι ΛΑΟΣ, άποψη μου) να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και αν δεν το κάνουν να είμαστε έτοιμοι να τους διώξουμε και αυτούς. Και να απαντήσω και στον/ην the monkeys με μια ερώτηση. Μπορει να γίνουμε χειρότερα? Ας πούμε για τους οικόλόγους που και εγώ έχω αμφιβολίες αλλα τουλάχιστον δεν βλέπω ανθρωπους με φασιστικές αντιλήψεις και δεν έχουν μπει τόσο μέσα στην διαφθορα.
    Αυτό που με φοβίζει είναι ότι δεν έχουμε την παιδεία σαν κοινωνία να κάνουμε αυτή την πράξη. Τουλάχιστον όσοι πιστεουμε σε αυτό θα πρέπει όταν έρθει η ώρα των εκλογών να φωνάξουμε σε όλους να μην ψηφίσουν τα δύο αυτά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. JamanFou
    Πραγματικά, τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ!

    Μακης
    Προς το παρόν δεν μπορώ να μπω στη λιγική για το πιο κόμμα είναι προτημότερο να ψηφίσουμε παρά μόνο ότι ΔΕΝ πρέπει να ξαναβγεί κανένα από τα Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...