Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Let 's talk about sex! Περί Γυναικών ο Λόγος

Συνεχίζοντας το προηγούμενο θέμα μπαίνω στο άλλο άκρο που είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες προκειμένου να προσεγγίσουν μια γυναίκα ερωτικά.
Όπως, λοιπόν, στην προηγούμενη ανάρτηση θα ξεκινήσω πρώτα αναλύοντας τα πριν τη δημιουργία μιας σχέσης προβλήματα, δηλαδή το φλερτ.
Μόνιμα ακούγεται στις συζητήσεις μεταξύ αντρών η έντονη δυσαρέσκεια για τις απαξιωτικές αντιδράσεις του αντίθετου φίλου όταν κάποιοι άγνωστοι τολμούν να τις φλερτάρουν. Όταν, δηλαδή, κάποιοι παίρνουν θάρρος ορμώμενοι από την εμφάνιση μιας κοπέλας να κάνουν το πρώτο βήμα ένεκα μιας γνωριμίας. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αντί για ένα χαμόγελο εισπράττουν έναν απαξιωτικό μορφασμό ή ένα γύρισμα πλάτης. Χαρακτηριστικά ένας φίλος μου που μετανάστευσε στη Σουηδία μου είπε ότι εκεί ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεται κάποια να κάνει κάτι μαζί σου δεν σε αντιμετωπίζει σαν σκουπίδι αλλά σου λέει ότι δεν ενδιαφέρεται και συνεχίζει να σε βλέπει σαν παρέα.Από την άλλη είναι σχεδόν απίθανο να δεις από γυναίκα, ακόμα και μέσα σε μια παρέα, προσπαθεί να προσεγγίσει κάποιον που της αρέσει. Πιθανόν, αυτός ο δισταγμός να προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα αυτή η λογική που θέλει τον άντρα να είναι αυτός που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Να θέλουν, δηλαδή, το έτερον ήμισυ, να παίρνει την πρωτοβουλία. Αυτό ίσως να έχει τις ρίζες του στην φύση των γυναικών ή απλά να θεωρούν ότι θα βγάλουν το χαρακτήρα της εύκολης "λείας".
Σε μια άλλη περίπτωση, όπου θα καταφέρει κάποιος να περάσει το πρώτο στάδιο της άμεσης απόρριψης, τίθεται το θέμα για το ποιες είναι οι προθέσεις του. Δηλαδή, πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν οι βλέψεις σου είναι μόνο σεξουαλικές ή είσαι σε φάση αναζήτησης συντρόφου. Αν, λοιπόν από τα παραπάνω το ζητούμενο είναι μόνο η ερωτική ικανοποίηση και ότι δεν θέλεις να προχωρήσει παραπάνω η σχέση τα πράγματα μπορεί να πάρουν δύο δρόμους. Ο ένας, είναι να βγεις μαλάκας επειδή τόλμησες να ζητήσεις τέτοιο πράγμα και να απορριφθείς μονομιάς και διαπαντός. Είναι, όμως κατακριτέα μια τέτοια απαίτηση, να συνευρίσκονται ένας άντρας και μια γυναίκα μόνο για σεξ; Ο άλλος, δρόμος, είναι να σκεφτεί η γυναίκα ότι με τον καιρό θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Φυσικά αν αυτό δεν γίνει, το αποτέλεσμα είναι να χαρακτηριστείς γουρούνι.
Πόσο σημαντική, όμως, είναι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε; μεγάλη, θα σκεφτούμε οι περισσότεροι. Ποιο είναι, όμως, αυτό που σε ανεβάζει στα μάτια μιας γυναίκας όταν σε βλέπει για πρώτη φορά; ποια, εκείνα τα στοιχεία που δίνουν πόντους για μια καλή πρώτη άποψη περί του ατόμου μας και κυρίως, είναι αυτά που κρύβουν την ουσία μιας γόνιμης σχέσης; τα ρούχα που φοράμε, ίσως ένα καλοσχηματισμένο σώμα ή ακόμα και η αμαξάρα που είναι παρκαρισμένη από έξω είναι στοιχεία που πλέον μετράνε στα μάτια μιας γυναίκας. Είναι όμως αυτά και πολλά άλλα έγκυρα σημάδια για την επιλογή του συντρόφου. Οι προσδοκίες των γυναικών για όλα αυτά κάνουν τους άντρες να ξεχνάνε το ποιοι είναι πραγματικά, να δίνουν βάση σε επιφανειακά πρότυπα και καθόλου ρόλο στη διάπλαση του χαρακτήρα τους.
Η τηλεόραση(δυστυχώς) έχει ριζώσει για τα καλά στη ζωή μας και είναι γεγονός ότι τα πρότυπα γυναικών που αποτυπώνονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας την έχουν σαν βασική πηγή τους. Μοντέλα, καλλίγραμμες τραγουδίστριες και ηθοποιοί ακόμα και οι παρουσιάστριες των ειδήσεων πλέων είναι πανέμορφες. Βομβαρδιζόμενοι καθημερινά από αυτού του είδους τα πρότυπα, οι μεν άντρες έχουμε την εντύπωση ότι όλες οι γυναίκες είναι όπως τις βλέπουμε στο γυαλί και συνεπώς από τη μια υποβιβάζουμε αυτές που δεν ανήκουν σ' αυτά τα πρότυπα ομορφιάς και life style και από την άλλη έχει γίνει στόχος αυτό το είδος γυναίκας κάνοντας τους άντρες να αισθάνονται υποτιμητικά όταν δεν την έχουν. Οι δε γυναίκες, πλήρως παρασυρόμενες από το όλο σύστημα, προσπαθούν όλο και περισσότερο να φτάσουν αυτά τα είδωλα. Έντονο βάψιμο, σέξι ντύσιμο, μαλλί στην πένα και ύφος σταρ. Το αποτέλεσμα, για μένα, είναι να χάνεται όλο το ενδιαφέρον για τον χαρακτήρα και τον ψυχισμό της γυναίκας. Κανένας δεν σκέφτεται πλέον πέρα από το "ωραία γυναίκα", αν είναι και ενδιαφέρον άτομο, αλλά, αν έχει τις προϋποθέσεις να κάνει τη μόστρα του. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι και οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να προβάλουν την ομορφιά σαν ερωτική παγίδα για τους άντρες(δημιουργώντας έτσι ένα συναγωνισμό μεταξύ τους χωρίς αποτέλεσμα) , αλλά να αρχίσουν να κρύβουν κάποια από τα κάλλη τους και να βγάζουν τις εγκεφαλικές και πνευματικές τους χάρες. Το ντύσιμο, για παράδειγμα, έχει φύγει από τα πλαίσια του ερωτικού και έχει φτάσει στα όρια του παράλογου ακόμα και του πρόστυχου. Άλλωστε οι ωραίες γυναίκες ότι και να φορέσουν φαίνονται. Ίσως, τελικά, το πολύ σέξι ντύσιμο να δίνει την εικόνα ότι η γυναίκα που κρύβεται από μέσα είναι κομμένη και ραμμένη μόνο για το κρεβάτι.
Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει ξεκινήσει μια σχέση. Πολλές φορές οι σχέσεις δημιουργούνται και διαλύονται εν ριπή οφθαλμού, ενώ κάποιες άλλες κρατάνε χρόνια, ακόμα και μέχρι το γάμο, αλλά από πίσω υποβόσκουν μόνιμα προβλήματα που ποτέ δεν έχουν βγει στην επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι κάποιος από το ζευγάρι ή και οι δυο μην είναι ευτυχισμένοι αλλά συμβιβασμένοι. Οι άντρες, θα έλεγα ότι, αφού κάνουν μια σχέση, ίσως και από τη φύση τους, αμέσως χαλαρώνουν χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι γίνονται αδιάφοροι. Δεν είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν όλες τους τις συνήθειες. Να ξεχάσουν τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και τα αθλητικά. Είναι αδύνατο να μην ξενοκοιτάνε, που στην τελική τι θα γίνει αν περάσει μια ωραία γυναίκα και την δουν; τίποτα! Θυμάμαι αυτήν την παροιμία που λέει: "οι άντρες με τις "γκόμενες" είναι σαν τα σκυλιά που κυνηγάνε τα αυτοκίνητα. Άντε και τα έφτασαν, τι θα τα κάνουν;" . Να σας πω εγώ, τίποτα. Εδώ με το ζόρι κατάφεραν να ρίξουν αυτήν την μία που έχουν. Ύστερα ξεκινάει αυτό το βασανιστήριο με τα μηνύματα. Θα πρέπει συνεχώς να έχουμε το μυαλό μας μήπως ήρθε κάποιο μήνυμα στο κινητό και δεν το είδαμε. Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε, πως το γράφουμε και γιατί. Νομίζω ότι είναι καιρός να τα κόψουμε και να περιοριστούμε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις.
Ένα άλλο, πάλι, παράλογο είναι αυτό με τις ερωτικές εξομολογήσεις και τα ατελείωτα σ' αγαπώ και μ' αγαπάς. Το βράδυ όταν ήμασταν οι δυο μας μόνοι σου είπα ότι σ' αγαπώ πολύ. Τι προέκυψε και μετά από μια ώρα μου το ξαναρωτάς; καλή η επιβεβαίωση, δεν λέω, αλλά στο τέλος χάνει και την ουσία της. Τέλος, στην περίπτωση της συγκατοίκησης, που το θεωρώ απαραίτητο να γίνει πριν παρθεί η απόφαση για γάμο, οι γυναίκες αναπτύσσουν ένα συναίσθημα για έλεγχο του συντρόφου τους. Που ήσουν, ποιος σε πήρε τηλέφωνο, γιατί άργησες και διάφορες ερωτήσεις τέτοιου είδους. Δεν ξέρω αν αυτό το προκαλούν οι άντρες με την χαλαρότητα που έχουν ή η το γεγονός ότι θεωρείται δεδομένη η απιστία. Το θέμα είναι ότι η λεγόμενη κρεβατομουρμούρα έχει μετεξελιχτεί σε όλο-το σπίτι-μουρμούρα με πρακτικές που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.
Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει γίνει πιο δυνατή οικονομικά και μαζί μ' αυτό έχει πάρει περισσότερες εξουσίες και δύναμη. Η επιλογή συντρόφου πλέον δεν της επιβάλλεται αλλά τον διαλέγει. Τελικά, όμως παίρνει αυτόν που θέλει; Από την άλλη ο άντρας συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα του συνόλου των εξουσιών στα χέρια του λόγο καλύτερης οικονομικής κατάστασης. Του δίνει αυτό την δυνατότητα, τελικά, να επιλέγει την κατάλληλη σύντροφο.

7 σχόλια:

  1. "Η κρεβατομουρμούρα έχει μετεξελιχθεί σε όλο το σπίτι μουρμούρα" αχααχααχα καλό ;)

    Βασικά για την συγκατοίκηση δεν μπορώ να φέρω γνώμη, αλλά σχετικά με την απαξίωση που δείχνουμε εμείς οι γυναίκες όταν κάποιος μας την πέφτει είναι γεγονός. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς μας την πέφτει κάποιος (δηλ αν είναι πρόστυχος, αν είναι άμεσος κτλ) και από το αν μας είναι άγνωστος (και φυσικά αδιάφορος). Δεν λέω ότι είναι σωστή συμπεριφορά, αλλά μας βγαίνει εκείνη την ώρα χωρίς να το ελέγχουμε. Άμα όμως είναι φίλος μας (ακόμη και αν είναι απλά στην παρέα) τα πράγματα είναι διχασμένα. Συγκεκριμένα υπάρχουν γυναίκες που άμα τους την πέσει φίλος τους, του λένε ευγενικά ότι δεν ενδιφέρονται και συνεχίζουν να είναι φίλοι. Από την άλλη υπάρχουν γυναίκες που όταν τους συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, αντιδρούν όπως λες εσύ. Όμως υπάρχει λόγος για αυτό. Όταν επιλέγεις κάποιος να είναι φίλος σου, τον επιλέγεις για φίλο σου και τέλος. Αν σου την πέσει τσαντίζεσαι, γιατί λες ότι πλεον αυτός δεν με βλέπει φιλικά, οπότε όλη αυτή η ωραία φιλία που είχαμε χάθηκε. Δηλαδή με άλλα λόγια ψιλοξενερώνεις, γιατί όπως και αν είστε στην πορεία, το θέμα είναι ότι ποτέ δεν θα σε ξαναδεί τελείως φιλικά. Τέλος σχετικά με αυτό που λες ότι οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση, ισχύει εν μέρει. Γνωρίζω κοπέλες που κάνουν την πρώτη κίνηση, αλλά από ότι έχω καταλάβει οι άντρες ξενερώνουν με αυτό. Δεν τους αρέσει να αντιστρέφονται οι ρόλοι, όσο παράξενο και αν ακούγεται. Αυτός είναι λοιπόν ένας λόγος που οι γυναίκες δεν προτιμούν να κάνουν την πρώτη κίνηση. Ένας άλλος ίσως να είναι και το γεγονός ότι από τη φύση μας, δεν είμαστε τόσο άμεσες σε αυτό το ζήτημα όσο εσείς. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι δεν σας δείχνουμε και ότι ενδιαφερόμαστε, απλά δεν κάνουμε οι περισσότερες την πρώτη κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστεύω ότι ο άντρας δεν πρέπει να φοβάται την απόρριψη και να κάνει τις κινήσεις του για να προσεγγίσει μια γυναίκα ανεξάρτητα από την αντίδραση που θα έχει εκείνη..εντάξει δε λέω να γίνει ''πέφτουλας'' αλλά αν κάποια του αρέσει πάρα πολύ αξίζει μια προσπάθεια.το ίδιο πιστεύω πρέπει να κάνει και μια γυναίκα,ίσως πιο διακριτικά,να δείξει το ενδιαφέρον της.όσο να πεις πονάει περισσότερο η απόρριψη στη γυναικεία φύση.αυτό που λες για τα μηνύματα έχεις δίκιο,δε χρειάζεται τόση ανάλυση και είναι γνωστό πως οι άντρες προτιμούν την άμεση επαφή για να εκφραστούν.
    η έκφραση της αγάπης και της συντροφικότητας γίνεται με πράξεις,αν κάποια γυναίκα την αναζητάει συνεχώς στα λόγια σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση,ότι ο σύντροφος ίσως αδιαφορεί ως ένα βαθμό και αυτό το αντιλαμβάνεται η γυναίκα γκρινιάζοντας και απαιτώντας όμορφα λόγια.
    για τη χειραφέτηση της γυναίκας το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό στη σύγχρονη εποχή να συμβαίνει κάτι τέτοιο,να μπορεί να επιλέγει κι εκείνη και όχι μόνο να επιλέγεται.το πρόβλημα ξεκινάει όταν παρατηρούμε πολλές γυναίκες να επιλέγουν να μείνουν μόνες,αυτό είναι μεγάλο θέμα συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wraio kai to deutero poluanamenomeno meros episthmona mas!!(xaaxa wraia ta lew)
    h alh8eia einai oti ola proerxontai apo to mperdema twn rolwn tvn duo fulwn.dld exoume katalhxei oi gynaikes n exoun arxisei n thn peftoun kai oi adres n perimenoun apo tis gynaikes!!exofreniko!oso anafora to flert edaxei nai eimaste apotomes k sklhres alla autoi pou thn peftoun sunh8ws einai eite peftoules,eite su lene kati a8lio kai xenerwneis eite apla se vlepoun san kreas,kai edaxei gia n thn peseis prepei n exeis parei kai ena mnm kai oxi sto etsi.kai apo thn allh kai eugenika n fertheis su kollane san vdela.oso anafora auto pou leei h seniorita sto telos sumfwnw.kai katalavainw to gt,kalutera monaxia para mia sxesh-sumbibasmos,mia sxesh pou dn se oloklhrwnei,xwris agaph kai sunais8hmata.
    oso anafora gia thn prwth kinhsh einai twn adrwn ka8ara mhn ta isopedwsoume ola.h gunaika dinei to mnm kai o adras kanei to vhma...apla k ka8ara(n tan etsi...)
    alla egw ena den katalavainw stous adres gt fovountai toooso pl thn xulopita...thn trws kai thn epomenh oute 8umase ti efages kai pas gia to epomeno gluko.(ektos an einai o erwtas ths zwhs su pou dn to nmzw gt oi adres erwteuontai arxika to exwteriko)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. the monkeys 2
    Βασικά φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας δεν υπάρχει. Και επειδή το θέμα είναι πολυσυζητημένο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, τουλάχιστον για μας τους άντρες, να είμαι σίγουρος, ότι όσο κι λένε ότι είναι φίλοι με κάποια τόσο πιο πιθανό είναι να την γουστάρουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε με το να το κρύβουν αλλά κατά βάθος θα ήθελαν πολύ μια σχέση. Επειδή όμως ξέρουν ότι δεν γίνεται για κάποιους λόγους το πνήγουν μέσα τους. Είτε βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Γι' αυτό πολλές φορές βλέπεις να σου την πέφτει κάποιος που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι θα το έκανε. Απλά ξύπνησε το ένστικτο μέσα του. Ξύπνησε το ζώο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. seniorita
    Συμφωνώ ότι οι άντρες δεν πρέπει να φοβούνται την απόρρηψη χωρίς να το παρακάνουν. Για τις γυναίκες νομίζω ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Δεν χρειάζεται να την "πέφτουν" σε κάποιον, μόνο λίγο ενδιαφέρον αν δείξουν στον άντρα αυτός κατευθείαν αν θέλει να κάνει κάτι θα φανεί(εκτός κι αν είναι τελείως χέστης). Το θέμα είναι να μην το παραδείχνεται το ενδιαφέρον γιατί αν ο άντρας δεν θέλει τελικά τότε πολλοί γίνονται μαλάκες και το παίρνουν πάνω τους και το εκμεταλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. the monkeys 1
    Αυτό με την απόρρηψη είναι καθαρά ψυχολογικό και αντρικού εγωισμού το θέμα. Αν ξεπεράσεις το γεγονός ότι ίσως πέσεις στα μέτια των άλλων αν φας χυλόπιτα, τότε τα ξεπέρασες όλα! Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που μετράει στα μάτια του άλλου φύλου και ισχύει και για τα δυο, η "αυτοπεποίθηση" και το "ζητούμενο". Και μάλιστα μεγάλο ρόλο παίζει και από προέρχεται ο λόγος της μεγάλης αυτοπεποίθησης που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του, αλλά και ποιος είναι ο λόγος που ζητάει κάποιος κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο στον άλλον. Εσείς μιας και είστε φρέσκες από το σχολείο(γιατί εγώ τα θυμάμαι στο "βάθος") θα θυμάστε άτομα που ήταν οι ωραίοι του σχολείου και μόνο κα μόνο από αυτό το γεγονός είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και τους ήθελαν όλες οι γυναίκες. Τα ίδια άτομα σήμερα, μετά από κάποια χρόνια αν τα ξαναδείς, πιθανόν να παραμένουν ωραίοι, αλλά να μην σας κάνουν καμιά εντύπωση επειδή μετεξελύχτηκαν σε στόκους! Στο σχολείο η αυτοπεποίθηση προερχόταν από την ομορφιά η οποία ήταν και το ζητούμενο, τώρα το ζητούμενο είναι το πνεύμα, η εξυπνάδα, ο χαρακτήρας και λιγότερο η εμφάνηση και όποιος τα έχει μπορεί να έχει αυτοπεποίθηση.

    Υ.Γ.monkey1. Πιστεύω ότι πλέον μπορώ να σας ξεχωρίσω από τον τρόπο γραφής σας. Μάλιστα διαβάζοντας αυτά που γράφετε κατά καιρούς, με έχω πιάσει να σκέφτομαι και να σχηματίζω άποψη για τον χαρακτήρα σας αλλά και την εμφάνησή σας. Ίσως να πέφτω και έξω δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...