Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

George Carlin - Religion is bullshit.

Ο George Carlin, σατυρικός, καυστικός,ανατρεπτικός και ριζοσπαστικός, δεν φοβάται να σηκώνει το ανάστημά του σε κάθε μορφής εξουσία και κατεστημένο. Στο συγκεκριμένο βιντεάκι σατυρίζει την θρησκεία. Πέθανε πρόσφατα, στις 22 Ιουνίου 2008. Αν και είναι χωρίς υπότιτλους δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ιδιαίτερα αγγλικά για να τον καταλάβετε.

16 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν φιμώνεται απλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν φιμώνεται ....
  http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9804.html

  ΕΝΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

  Η ακρίβεια αυξάνει και ο έλεγχος του κόστους ζωής είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα.
  Η αιτία της απώλειας ελέγχου δεν βρίσκεται στην αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά στο γεγονός ότι η αγορά κηδεμονεύεται από ντόπια και πολυεθνικά μεγαλοτράστ, που έχουν χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και έτσι η πολιτική μας ζωή είναι όμηρος συμφερόντων που επιβάλλουν τις ανήθικες επιδιώξεις τους. Ασχολούμαστε επιπόλαια μόνο με τη SIEMENS, όμως ό,τι έκανε η SIMENS έχουν κάνει όλες οι μεγαλοεταιρείες. Αν κάποιος στ’ αλήθεια ήθελε να βάλει τάξη στη χώρα, θα βρισκόταν μπροστά στο φαινόμενο κατεδάφισης ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος...
  Όταν πριν καιρό ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυε στο Alter τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, είπε χαρακτηριστικά, ότι τρίτο κόμμα και μάλιστα μεγάλο κόμμα έρχεται ο «κανένας», αφού το εκλογικό σώμα απορρίπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ορθή αυτή η διατύπωση του κ. Χατζηνικολάου, όμως ρωτάμε, όταν τα κανάλια επιμένουν να προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και αφού οι λοιπές εντός Βουλής δυνάμεις είναι η αριστερά και η ακροδεξιά, συνεπώς δυνάμεις ανεύθυνες και αδυνατούσες να πείσουν, πώς άραγε είναι δυνατόν να εμφανιστεί, να υπάρξει πολιτικά αυτός ο κανένας;
  Ο κανένας για να υπάρξει, πρέπει πρώτα να μπορεί να μιλήσει, πρέπει πρώτα να του επιτραπεί να μιλήσει. Εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν το πολιτικό κενό, το διαλαλούν, όμως εξοντώνουν και συνθλίβουν σοβαρές νέες δυνάμεις που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Έτσι η μόνη ορατή εικόνα του πολιτικού μας συστήματος είναι ένα θλιβερό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο δημιουργείται γιατί δεν έχουμε δημοκρατία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
  Με το να προβάλλουν συνεχώς τα ΜΜΕ την αριστερά και την ακροδεξιά, δίνουν μεν την εντύπωση ενός εικονικού πλουραλισμού, όμως στην ουσία ναρκοθετούν το πολιτικό μας σύστημα, αφού τα πιστεύω των ιδεολογιών αυτών συγκλίνουν παράξενα στο να δίνουν κούφιες και εξωπραγματικές ελπίδες στους εργαζομένους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ευρωπα7κή Ένωση και στις ΗΠΑ, ευθύνες που όμως ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στη συνειδητά υπόδουλη στη διαπλοκή και στη διαφθορά πορεία που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια...
  Δεν είναι δηλαδή μόνο αισχρό και ανήθικο ότι φιμώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο έγκλημα έγκειται στο ότι επιτρέπουν στην αριστερά και την ακροδεξιά να δημιουργούν σύγχυση, να στρεβλώνουν τα πράγματα, να ρίχνουν τις ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.


  Θέλουμε πολιτικούς που θα λένε και θα υπηρετούν την ΑΛΗΘΕΙΑ, με τα λόγια, τις πράξεις και τα έργα τους ...! όχι στους πολιτικούς της ''καμαρίλας''
  http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5436.html

  η ένωση κεντρώων έχει φιμωθεί από όλα τα μμε λόγο ότι λέει την αλήθεια και προπάντων έχει ονομάσει δημόσιος τους κλεφτες του χρηματιστηρίου δηλαδή τους καναλάρχες!
  δείτε τις εκπομπές τις ένωσις κεντρώων μέσο τις ιστοσελίδας http://www.enosikentroon.gr/ και βγάλτε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι!!!
  είναι ο μονος πολιτικός στην ελλάδα που λέει την αλήθεια!!!
  http://www.enosikentroon.gr/  http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_7268.html
  ...................Ψηφίζεις υποτίθεται άτομα ικανά να διοικήσουν αυτόν τον τόπο, μα αυτή μεταβάλλονται σαν μια γροθιά εναντίον σου. Ψηφίζεις κόμματα υποκρισίας, τα οποία μετα τις εκλογές συμπεριφέρονται ως μεσάζοντες εξυπηρετώντας την διαπλοκή και το κεφάλαιο. Η ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, το πλιάτσικο και η σπατάλη εις βάρος του φτωχού λαού από την εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού φτάνει στο όριο φρενίτιδας.
  Λαέ της Ελλάδος πρέπει να αντισταθείς!
  Έχεις φωνή!
  Στύλε το μήνυμα σου, ειρηνικά και δημοκρατικά!
  http://www.enosikentroon.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. JamanFou
  Με τις κακές κουβέντες που έχει πει αυτός θα έπρεπε να είχε πεθάνει επιτόπου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Apopsi tou ...dikeoma tou na pei oti pisteuei ...as exei o kathenas mas ti diki tou apopsi xoris na ftanoume sta akra...
  ta filia mou thriskeuomena

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. truth around us
  Όπως λες είναι άποψή του και όποιος θέλει την ασπάζεται όποιος δεν θέλει όχι. Σε μια δημοκρατική χώρα υπάρχει και ανεξιθρησκεία, κάτι που σημαίνει ότι όσο δικαίωμα έχει ένας να κηρύττει το λόγο του θεού του, άλλο τόσο έχει κάποιος άλλος να τον αμφισβητεί. Στο συγκεκριμένο βιντεάκι πάντως πιο πολύ σατιρίζει τον τρόπο λειτουργίας των θρησκειών και λιγότερο την ύπαρξη θεού.

  Τα σατανικά μου φιλιά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φαινόμενο πάντως ο τύπος! Κρίμα που έφυγε... R.I.P.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. φίλε Ανορθόδοξε όντως ήταν φαινόμενο και αυτό μπορείς να το δεις από όλα τα βιντεάκια που έχουν ανέβει στο ίντερνετ.

  Υ.Γ. Ο stardust πάντως έκανε την επίσκεψή του στην προηγούμενη ανάρτηση.

  Υ.Γ.2 Το πρώτο σχόλιο είναι σβησμένο από την ίδια που το έγραψε (JamanFou), δεν ξέρω γιατί και ξέχασα να την ρωτήσω, εμένα μου άρεσε πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν πιστεύω να σε κατηγόρησαν ότι σβήνεις σχόλια...
  Δε θυμάμαι τι δε μ’ άρεσε στο πρώτο μου σχόλιο και πολύ περισσότερο τι έγραψα!! Αλλά σου άρεσε...
  Παρεμπιπτόντως, να θυμηθώ να γράψω κάτι περί αλτσχάιμερ, αλλά τι ακριβώς δε θυμάμαι… :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όχι βρε, δεν με κατηγόρησαν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Η απάντηση που σου έδωσα στην αρχή αφορούσε το πρώτο σου σχόλιο. Τα σχόλια που γράφεις τα παίρνω σε mail, οπότε είσαι φεκελωμένη ακόμα κι αν τα σβήσεις αλλά και σε περίπτωση που δεν έχεις καλή μνύμη! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το αστείο είναι ότι τον Carlin το γνώρισα από το Dogma όπου έπαιζε... τον Καρδινάλιο!...
  Επίσης, νομίζω ότι τα λόγια του για το Θεό και τη θρησκεία έχουν χρησιμοποιηθεί στο Zeitgeist...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ
  Δεν το έχω υπόψην μου το "δογμα", το zeitgeist το έχω δει αλλά που να καταλάβεις αν έχουν χρησιμοποιήσει τα λόγια του, δεν μου φαίνεται και περίεργο πάντως. Γενικά ήταν φαινόμενο ο τύπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. o filos JamanFou eipe:


  Αυτά έλεγε και ...πέθανε! :))


  gnwrizeis esy kapoio paradeigma kapiou pou na elege ta antitheta kai na ezhse gia panta??

  giati o George itan arketa megalos, kserw thriskous pou pethanan poly neoteroi..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. admin
  Μάλλον έχεις παρανοήσει τις προθέσεις τις φίλης JamanFou. Το σχόλιό της είναι βασισμένο στη σάτιρα και το χιούμορ και δεν έχει να κάνει με την όποια αντίθεση ή υποστήρηξή της σε θέματα πίστης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...