Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Έχω εντολή να κλέψω!!!

Ο Μπρεχτ έλεγε ότι, "πιο άσχημο από το να κλέβεις μια τράπεζα είναι να ιδρύεις μια τράπεζα" και νομίζω ότι είχε απόλυτο δίκαιο.
Πηγαίνω σήμερα το πρωί στην Alfa Bank για να πληρώσω το ενοίκιο του σπιτιού, αλλά αντί να πάω στην τράπεζα που είναι στην Νεάπολη και να βάλω τα χρήματα στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη μέσω του αυτόματου ταμία (δεν θυμάμαι πως σκατά το λένε), πηγαίνω σε μια άλλη, στις Συκιές, η οποία δεν διαθέτει τέτοιο μηχάνημα και πρέπει να κάνω την κατάθεση στο ταμείο κανονικά. Μπροστά μου βρήσκεται μια κυρία η οποία θέλει και αυτή να καταθέσει κάποια χρήματα σε λογαριασμό τρίτου. Μόλις πληρώνει το ποσό που θέλει να καταθέσει της λέει ο ταμίας ότι πρέπει να δώσει επιπλέον 1,20ε. Αυτή ρωτάει απορημένη γιατί πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό και ο ταμίας της λέει ότι επειδή δεν είναι δικός της ο λογαριασμός είναι υποχρεωμένη να καταβάλει κάποια χρήματα. Τα πληρώνει εκνευρισμένη και φεύγει. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά μου και χωρίς καθυστέρηση λέω στον ταμία ότι από όσο γνωρίζω υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει της τράπεζες να χρεώνουν τους καταθέτες προς τρίτους λογαριασμούς με επιπλέον χρήματα. "Ε, ναι" μου λέει ο ταμίας "έχετε δίκιο είναι παράνομο αυτό αλλά εγώ έχω εντολή από την διεύθυνση της τράπεζας να εισπράττω αυτό το ποσό". "Ναι κύριε αλλά εφόσον είναι παράνομο και το γνωρίζει η τράπεζα πως γίνεται να συνεχίζει να ζητάει το ποσό και μάλιστα όταν εγώ θέλω να κάνω κατάθέση, που στην τελική είναι προς όφελός της;". "Όντως έτσι είναι, αλλά όπως σας είπα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι" μου λέει ο κατά τα άλλα ευγενέστατος υπάλληλος.
Ήμουν ένα βήμα πριν κάνω βουτιά στο γραφείο της διευθύντριας και αρχίσω να τα κάνω όλα μαντάρα και άμα μου έλεγαν τίποτα θα έλεγα το ξέρω είναι παράνομο να κάνω καταστροφές αλλά έτσι μου ήρθε τι να κάνουμε τώρα. Μετά σκέφτηκα απλά να αρχίσω να φωνάζω (στην διευθύντρια πάντα) μέχρι να γίνουμε σούσουρο σε όλο τον δήμο. Τελικά ξαναξύπνησε η κότα μέσα μου και λέω, άσε ρε newton τις μαλακίες πρωινιάτικα και τι θα κερδίσεις στην τελική; απλά να χαλάσει η μέρα σου. Πλήρωσα σαν καλός μαλάκας και έφυγα.
Κύριε Παλαιοκώστα; μήπως ζητάτε συνεργάτες για την επόμενη ληστεία σας;

20 σχόλια:

  1. Δεν είμαστε κότες Newton, και θα ήταν εύκολο στον καθένα μας να σε κακίσουμε έτσι όπως φέρθηκες στο τέλος. Απλούστατα, στο τέλος επικαλείσαι τον Άη-Σιχτίρ γιατί δε θες να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου για τον κάθε μ@@κα.
    Όσο για τις τράπεζες, πρώτη φορά βλέπω πλούσιο να θέλει να πτωχεύσει και να μην τον αφήνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγώ είμαι νευρικός άνθρωπος και έχω κάνει κάποιους καυγάδες με τέτοια θέματα αλλά το γαμώ το σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρεις ποιό είναι ρε newton; το πως σε κοιτάζουν σαν μαλάκα οι υπόλοιποι συναλλασσόμενοι! αυτό είναι που σε πληγώνει πιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. a re episthmonako eisai filhsuxos an8rwpos san ki emena...dn mporw tous kavgades protimw tn dialogo k gia n ta parw kna arxisw n vrizw prepei n exei sumvei kati pou n me exei vgalei apo ta oria mu...al h lah8eia einai oti eprepe n pas n tous fwnaxeis k n tous kaneis k rezili!
    mu 8umises otan sthn arxh ths xronias eprepe n plhrwsw gia to paso mu pou fwnaza se olous ti einai auta t pragmata estw ki ena eurw einai klepsia klp k otan mu ta zhthse h grammateia otan phga eipa malista kai ta edwsa amesws xwris kouventa.xaxaxa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε θυμήθηκα σήμερα το πρωί Newton όταν πήγα σε τράπεζα να καταθέσω ένα ποσό σε κάποιο ξένο λογαριασμό και μου ζητήθεκε 1,5 € επιπλέον. Όταν είπα [ήρεμα] πως αυτό είναι παράνομο, πήρα την εξής υποτονική απάντηση: "η αλήθεια είναι πως δεν μας ήρθε στην τράπεζα κανένα επίσημο χαρτί για το θέμα αλλά και μεις δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί λογοδοτούμε"...
    Το τίτλος της ανάρτησής σου τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JamanFou
    Καταλαβαίνεις πως το κράτος είναι εντελώς ανίκανο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών του. Βγάζουν νόμους και οι τράπεζες τους γράφουν κανονικά γιατί αυτές τελικά κάνουν κουμάντο. Άκου δεν έχει έρθει επίσημο χαρτί!

    navarino-s
    Και εγώ έτσι ευέξαπτος είμαι αλλά όπως λες βλέποντας την αδιαφορία των άλλων έχω βαρεθεί πλέον και δεν ασχολούμε, θέλει αλλαγεί νοοτροπίας από την βάση.

    Tyler Durden
    Καταγγελία εγώ εναντίον της τράπεζας; που γίνεται αυτό και τι θα κερδίσω στην τελική;

    truth around us
    Και επειδή δύσκολα θα τον βρούμε τον Παλαιοκώστα, δεν πάμε να την κάνουμε μόνοι μας;

    the monkeys
    Α καλά, εγώ είμαι πολύ νευρικός αλλά θυμώνω για λίγα δευτερόλεπτα και μετά το ξεχνάω αμέσως. Το κακό είναι ότι παλιά αυτά τα λίγα δεύτερα που τα έπερνα έκανα όλο μαλακίες και ύστερα το μετάνιωνα. Τώρα πλέον έμαθα να συγκρατώ τα νεύρα μου και να μην παίρνω αποφάσεις εν θερμό, πρέπει να βγω από τα ρούχα μου τελείως για να κάνω φασαρία, πράγμα που σπάνια συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θύμισες μία άλλη ιστορία με την Alpha Bank. Κάποτε δούλευα σε μία εταιρία και είχαμε έναν εταιρικό λογαριασμό τον οποίο είχα ξεχάσει και πριν από λίγο καιρό βρήκα το βιβλιάριο. Γεμάτος χαρά πάω στην Alpha Bank της γειτονιάς μου να σηκώσω τα χρήματα και η ταμείας μου είπε πως πρέπει να τους πάω βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη μου. Σημειώνω πως το υποκατάστημα που πήγα να σηκώσω τα χρήματα είναι άλλο από αυτό στο οποίο ανήκει ο λογαριασμός. Και σε ρωτάω, δεδομένου ότι ο λογαριασμός έχει πλέον μόνο 10 λεπτά: Να τους πάω την βεβαίσω ή να τους γράψω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά το monkey1 με το πάσο πολύ γέλιο!!! Με τσαμπουκά έλεγε τους μα@@κες που μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε και 1Ε και τέτοια και μετά έφτασε η σειρά της και λέει μάλιστα..πόσο 1Ε?? οκ..αχααχααχα λιώνωωωωω αχααχαχα. Πέρα από την πλάκα σε εμάς (μηχ/κοί η/υ) θα είχε γίνει χαμός..έλεος 1Ε για πάσο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Newton αν δεν ατιδρά κανένας μας τότε αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Πρέπει ακόμα και για 1 ευρώ να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε. Αν δεν ρποσαπθήσουμε όλοι τότε συνέχεια θα μας εκμεταλλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pes ta re monkey2!!xaxaxaxa
    akou 1eurw!!n plhrwse thn grammatea poyu ka8etai 3wres k ta xunei??
    tou xronou pou 8 paw pali 8 ginei xamos!!!!!egw dn plhrwnw!!!!(kala nai pali malista-oriste 8a pw...)axaxaxaxaxa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NdN
    Έχεις δίκαιο φίλε, αλλά όταν ο υπάλληλος σου λέει δεν μπορώ να κάνω τίποτα έχουμε εντολή από τα κεντρικά νομίζω τζάμπα καυγάς θα γίνει. Άμα δεν μπορεί να σε προστατεύσει το κράτος τι περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. monkeys 2
    Καλά την κατάλαβα εγώ την φίλη σου ότι είναι χαλαρή και δεν τον έχει τον καυγά με τίποτα.
    Λοιπόν monkey1 του χρόνου θα πας στην γραμματεία και θα χτυπήσεις το χέρι στον πάγκο και θα πεις με αυστηρή φωνή "βγάλτε μου το πάσο και τζάμπα, τώρα!". Πρόσεξε μόνο μην τους ξυπνήσεις απότομα και πάθουν κάνα έμφραγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αχ μας ρουφάνε το αίμα και λέμε και ευχαριστώ..καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό σου αλλά και τη μη αντίδραση σου..η λογική του παραλόγου επικρατεί πραγματικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε newton τώρα σοβαρά με το πρώτο σου τραγούδι στη λίστα κάνεις χασομέρι??? Αχαχαχα...θεέ μου...είναι όλοι αυτοί που συναντώ στην Πάτρα σε μεγάλο βαθμό αχααχααχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα είναι να κάνεις βουτιά!!! Μόνο έτσι θα αλλάξουμε την κατάσταση. Α! και μην σε ξαναδώ στην Alpha..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ monkey(2;), σοβαρά τώρα, με όλα τα άλλα τραγούδια κάνω πλάκα, το πρώτο είναι το πιο σοβαρό! Μπορεί να είναι λίγο ότι νάναι το κομμάτι αλλά ο Μηλιώκας από στοίχο δεν παίζεται. Άκου το προσεχτικά και θα καταλάβεις, περιγράφει ακριβώς τον Έλληνα.
    Αυτό με την Πάτρα δεν το πολυκατάλαβα, αλλά αφού το λες εσύ έτσι θα είναι!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταχυδρόμοοοοοοοοοος
    Δεεν έχεις και άδικο, αλλά άμα το σύστημα είναι σάπιο από τη βάση του τι να αλλάξεις; εδώ τα κάνουν με τις ευλογίες του κράτους και κανείς δεν νοιάζεται.
    Γιατί το λες αυτό με την Alpha;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Newton,
    σχετικά με το χρήμα και τις τράπεζες και το πως το "σύστημα" δουλεύει για αυτές (αφού φυσικά οι ίδιες έφτιαξαν το σύστημα) υπάρχει ένα ενδιαφέρον video :
    http://www.youtube.com/watch?v=y9VhfGKJ-0o&feature=related

    (αυτό είναι το 1ο μέρος, υπάρχουν άλλα 4 10λεπτα περίπου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Βασίλη σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και την επισύμανση του βίντεο, το έχω υπόψην μου και μάλιστα το έχω κάνει ανάρτηση εδώ:
    http://thessalotipota.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html

    Επίσης παρόμοιο βίντεο είναι και αυτό με ο venus project, αν δεν το γνωρίζεις ρίξε μια ματιά έχει εμδιαφέρον, που έχω αναρτήσει εδώ:
    http://thessalotipota.blogspot.com/2008/11/venus-project.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...