Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Θέλουμε πίσω τους Επαγγελματίες!

Τελικά οι άνθρωποι αυτής της χώρας μυαλό δεν θα βάλουν ποτέ και δυστυχώς η μνήμη του Έλληνα κρατάει μόνο όσο θέλουν τα γεγονότα των οχτώ και αυτό πλέον έγινε νόμος.
Τώρα θα μου πείτε τι σ' έπιασε και τα λες όλα αυτά. Εδώ και καιρό κάθομαι και διαβάζω κάποια άρθρα και διάφορα νέα από τις εφημερίδες και παρατηρώ ότι παντού και σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις και αναλύσεις για το ποιο κόμμα έχει το προβάδισμα αλλά και όλες αυτές τις μπούρδες περί προθέσεως ψήφου, εμπιστοσύνης στα κόμματα, παράσταση νίκης κτλ. Μέχρι τώρα, λοιπόν, δεν έδινα και μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα αυτών των δημοσκοπήσεων γιατί πίστευα ότι πέρα του ότι μπορεί να κρύβουν συμφέροντα από τον εκάστοτε εντολέα που τις μισθώνει, τις πιο πολλές φορές οι ψηφοφόροι πριν πάνε στις κάλπες έχουν μια τάση επανάστασης και ριζοσπαστισμού και αντίδρασης, αλλά όταν φτάσει η ώρα τις ψήφου το μυαλό τους δύσκολα δίνει εντολή στο χέρι να τραβήξει άλλο ψηφοδέλτιο. Έτσι, λοιπόν, και επειδή φως για βουλευτικές εκλογές καλώς ή κακώς δεν βλέπω, αδιαφόρησα εντελώς για τα σαφή αποτελέσματα ότι το πασοκ είναι σταθερά πρώτο και με διαφορά και την τάση του λαού να του ξαναδώσει εντολή να κυβερνήσει. Ίσως μέσα μου ήθελα να πιστεύω ότι  υπάρχει μια μικρή ελπίδα μετά από όλα τα σκάνδαλα και την οικονομική κρίση (πιπίλα το κάναμε αυτό) ο κόσμος τελικά να ξεσηκωθεί και να μαυρίσει και δύο "μεγάλα" κόμματα.
Μάταια όμως πίστευα κάτι τέτοιο και το συμπέρασμα το έβγαλα έπειτα από αρκετές συζητήσεις που είχα με διάφορους ανθρώπους που έδειχναν αγανακτισμένοι με την κατάσταση της χώρας και την κυβέρνηση του Καραμανλή. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που πριν από μια πενταετία κατακεραύνωναν και κατηγορούσαν το πασοκ για διαφθορά και ανικανότητα, ήταν αυτοί που μετά μανίας εξέλεξαν την νδ να μας κυβερνήσει και να μας τον χώσει λίγο πιο πολύ. Τώρα, λοιπόν, οι ίδιοι πάντα Έλληνες, λησμονούν, χωρίς να υπερβάλω καθόλου χρησιμοποιώντας αυτή την λέξη, τα χρόνια διακυβέρνησης του πασοκ και δηλώνουν πως θα το ψηφίσουν σίγουρα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι κουφά έχω ακούσει, όπως, "τουλάχιστον επί πασοκ δεν πεινούσαμε και είχαμε δουλειά" ή "το πασοκ υποστήριζε και λίγο τους εργάτες". Εντάξει, έλεος βρε παιδιά. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι στο ίδιο καζάνι βράζουν και ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική; Πραγματικά βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια.
Το συμπέρασμα, λοιπόν,  που βγάζω είναι ότι ο λαός θα απαιτήσει την επόμενη φορά να μας ξανακυβερνήσουν οι επαγγελματίες κλέφτες, οι μάγοι της πολιτικής, οι ταχυδακτυλουργοί. Εγώ, πάντως, θα συνεχίσω να λέω από αυτό το blog ότι στις επόμενες εκλογές ψηφίστε οτιδήποτε εκτός από νδ και πασοκ, μπας και δούμε άσπρη μέρα.

24 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Newton,

    (Παρεμπιπτόντως, άλλαξα πλέον δήμο, είμαι Πυλαία τώρα. :-))

    Και πάλι λες μεγάλες αλήθειες. Ο δικομματισμός καλά κρατεί και φυσικά αυτό που βλέπω είναι ότι συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα αυτή η κατάσταση (ο ένας εναλλάσσεται του άλλου, καθένας τρώει από την τσέπη του ελληνικού λαού με τη σειρά). Από την άλλη, λες να ψηφίσουμε μικρά κόμματα. Άντε να ψηφίσουμε, δυστυχώς και πάλι τα μικρά κόμματα δεν πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμη και αν υπάρχει μια επιπλέον φωνή στη Βουλή. Ελάχιστοι (αν υπάρχουν δηλαδή) πιστεύω είναι οι πολιτικοί που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο αυτό. Φαντάσου ότι έχει γίνει πλέον επάγγελμα, από φοιτητές μέσα στις παρατάξεις στη σχολή και μετά μέσω γνωστού/θείου/κουμπάρου, κτλ. βγαίνουν βουλευτές. Μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, το καταλαβαίνετε αυτό;

    Δυστυχώς υπάρχει απαξίωση της πολιτικής. Υπάρχει τόση διαφθορά, βρωμιά, δυσωδία στην πολιτική ζωή, που το μόνο που σκέφτεσαι είναι «άντε στο διάολο εσείς και τα κόμματά σας».

    Αυτά (δυστυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το συζητώ… ψήφος ΕΚΤΟΣ νδ και πσκ! Και δε συμφωνώ με την άποψη πως τα μικρά κόμματα δεν κάνουν τη διαφορά. Αυτό λέμε πάντα και αναδεικνύονται οι δύο. Επίσης δε συμφωνώ με το λευκό, το οποίο προσμετρείται τελικά υπέρ του πρώτου κόμματος, πράγμα που δεν είναι κατανοητό απ’ τον πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ταινία Memento που παρουσίασα πρόσφατα είναι μια τέλεια αλληγορία αυτής της απώλειας πρόσφατης μνήμης του ελληνα ψηφοφόρου. Εχουν ξεχαστεί όλα όσα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ ως βίος παράλληλος με την ΝΔ, εντάξει, η ΝΔ είναι σαφώς πιο άτσαλη και άγαρμπη, αλλά ανάθεμά με αν υπάρχει ένα πράγμα της που να μην το έχει κάνει και το ΠΑΣΟΚ! Αστυνομική βία; Σκάνδαλα; Φωτιές; Αβέρτα ιδιωτικοποιήσεις; Αντιλαϊκά και αντιδημικρατικά μέτρα; Δολοφονίες πολιτών; Στήριξη της εκκλησίας; Και πόσα ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Βασίλη,

    Τα σχετικά με την μετακόμισή σου τα διάβασα στη σελίδα σου, καθώς και τα προβλήματα που είχες με την σύνδεση.

    Όσο αναφορά το θέμα, καταρχήν ένα μέρος της απάντησής μου το δίνει η JamanFou, επίσης αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν μιλάω απλά για μια επιπλέον φωνή στη βουλή αλλά για κάποια νέα κυβέρνηση είτε από άλλο κόμμα που ήδη υπάρχει είτε από την δημιουργία κάποιου νέου. Το θέμα είναι ότι τα δυο συγκεκριμένα πρέπει να πατώσουν ώστε να γίνει καταννοητό ότι δεν τους θέλουμε άλλο.

    Εγώ προσωπικά βλέπω μέσα από το λόγο αρκετών ανθρώπων από διάφορα κόμματα ότι έχουν όρεξη για δουλειά και ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι χρειάζεται αλλαγή.
    Αν θες διάβασε το παρακάτω κείμενο και τα σχόλιά του, είναι σχετικό: http://e-cynical.blogspot.com/2008/12/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JamanFou
    Τα κόμματα είναι "μικρά" επειδή εμείς τα κάνουμε μικρά. Πιστεύω ότι αν τους δώσουμε λίγη δύναμη πολλά θα αλλάξουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν τώρα ΄πρέπει να σβηστούν από τον πολιτικό χάρτη. Όσο για το λευκό τι να πω, χίλιες φορές το άκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tyler, φίλε μου ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά δυστηχώς όπως έγραψα, έχω ακούσει τελευταία πολλούς που τα έχουν ξεχάσει και λένε τι ωραία ήταν με το πασοκ, δεν ξέρω , τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ούτε το άκυρο Newton! κι αυτό πάει υπέρ του πρώτου!
    Είμαι σχεδόν σίγουρη και γι αυτό. Κάνε μια έρευνα για το θέμα να ενημερώσεις κι εμάς :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. JamanFou

    Λοιπόν, φιλενάδα έχεις δίκιο!
    Ρίχνοντας λευκό ή άκυρο το μόνο που καταφέρνεις είναι να αυξήσεις τη δύναμη των έγκυρων ψηφοδελτίων άρα να αυξυθεί ποσοστιαία η δύναμη του πρώτου κόμματος και μετά αναλλογικά των υπολοίπων αλλά κυρίως του πρώτου που παίρνει 40 έδρες έτσι για πλάκα.

    Ενδιαφέρον είναι το παρακάτω που βρήκα εδώ:
    http://anapofasistoi.blogspot.com/2007/08/blog-post_24.html

    Και λέει...
    Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή
    ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να τιμωρήσουν έτσι, τα μεγάλα
    κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας.

    Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν
    στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά
    γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα
    ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να υπάρχει μεγάλο ποσοστό Λευκών/Άκυρων/Αποχής, ώστε να
    αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.

    Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%), τότε
    με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη
    κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα
    ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα.
    Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (ψηφοφόρους
    που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, «βαμμένους» με άλλα
    λόγια), της τάξης του 20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο
    κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το ψηφίσουν,
    συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση.

    Αν υποθέσουμε τώρα ότι από τους 100 ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν
    πάνε να ψηφίσουν, έχουμε δηλαδή αποχή 25%.
    Από τους 75 που πάνε στις κάλπες, οι 8 ψηφίζουν λευκό και οι 7
    ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο). Έχουμε
    λοιπόν ποσοστό 15% λευκά/άκυρα.
    Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του
    συνόλου. Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 «βαμμένοι» οπαδοί του κάθε
    κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει. Επομένως, όποιο κόμμα μαζέψει
    άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ΜΟΝΟ ψήφους σχηματίζει κυβέρνηση!.

    Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχη/λευκά/άκυρα, το πρώτο κόμμα
    χρειάζεται να πείσει 23 ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, ενώ στη δεύτερη
    περίπτωση, με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα, χρειάζεται μόνο 6.

    Με απλά λόγια:
    ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Καθώς επίσης για όποιον έχει όρεξη να διαβάσει τους εκλογικούς νόμους με τους οποίους μου βγήκαν τα μάτια πρωινιάτικα(τι μου κανες):
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Newton καλώς σε βρήκα ! Ελπίζω εκεί στη σαλόνικα να υπάρχουν ακόμα "ζεστοί" άνθρωποι με αρετές ! Βλέπεις στα μέρη μου προς Αττική πλευρά δηλ. έχουμε χάσει τη μπάλλα χρόνια τώρα . Κολλημένοι όλοι στα χαζοκούτια , αρρωστημένοι στη μιζέρια μας . . . Μη σου φαίνεται παράξενο που αυτη η χώρα δε θα αλλάξει ποτέ ! Άν και απο τη φύση του ο άνθρωπος είναι αισιόδοξος . Έτσι και εγώ , θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν οι λαοί ! Η ζωή και η ιστορία κάνει κύκλους . . . Καλή σου μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιο απλά εδώ:http://www.ekloges.gr/pages.asp?siteID=1&pageID=49&langID=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. truth around us
    Την καλημέρα μου και από εδώ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. So far away
    Καλημέρα φίλε μου και καλώς ήρθες!
    Μη νομίζεις εδώ τα πράγματα ίσως να είναι και χειρότερα από την Αθήνα, δηλαδή τι ίσως, είναι!
    Όλοι μας προσπαθούμε γράφοντας τις απόψεις μας
    να βελτιώσουμε λίγο την κατάντια αυτού του τόπο, το μέλλον θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είσαι αστέρι!!
    Άξιος ο μισθός σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. episthmonako wraio post mias pou exw neurakia arketa auto tn kairo n xespasw xwnontas...axaxaxa
    egw eimai ths apopshs oti pragmatika an stis epomenes ekloges vgei ena apo ta duo megala kommata(pou dn exw kamia amfivolia)eimaste axioi ths moira mas!!n dinoume 8esh se kapoion pou xeroume oti 8 mas phdhxei!!pou anexomaste n mas klevoun,koroideuoun...legontas ti n kanoume?paara polla!eimaste perissoteroi apo autous kai ektos autou o laos dn einai kuriarxos sauto to politeuma pou leme dhmokratia kai exoume??ti thn exoume thn pshfo?thn diamarturia-diadhlwsh-mpoukotaz klp klp klp...mas fovountai giauto prospa8oun n mas koimizoun n mas kanoun n xexname ta skandala kai ta loipa vazontas meta ta deltia to lakh to vlaka h thn maria thn ashmh h ka8e eidous p#%^#^%$&!!!
    dn uparxei allh epilogh?ki egw auto elega stis prwtes ekloges al megalo la8os eixa kanei gt dn xrhsimopoihsa swsta thn pshfo mu!kai omws uparxei epilogh kai malista polles!an 8eloumekati kalutero epitelous as dwsoume ena megalo mhnuma sautous tous pou xronia kuvernoun!!eite pshfizontas mikrotera kommata(ektos apo laos!!)eite alla exwkoinovouleutika an auta ta kommata dn sas ikanopoioun.kai an dn sas ikanopoiei tpt gt einai pl pi8anon tote mhn pate kan n pshfisete ki auto einai ena megalo mhnuma!!
    as allaxoume kati telos pantwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί έχεις νεύρα βρε πιθηκάκι, τι σου κάνανε να τους δείρω; άντρας την έκανε την δουλειά ή κατέβηκε ο κόκκινος στρατός;

    Για τα πολιτικά πάντως μη σκας, είπαμε ο λαός θέλει τους επαγγελματίες πίσω! Πάντως από αυτούς τους δύο νδ και πασοκ, αν και δεν τον μπορώ καθόλου τον καρατζαφέρη και τους λοιπούς, προτειμώ να ψηφίσω λαος έτσι για σπάσιμο, οτιδήποτε εκτός από τους δύο, αυτό έχω να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι σίγουρος ότι ακούσατε πολλές φορές στελέχη των μικρότερων κομμάτων να λένε μεγάλες αλήθειες, ερχόμενοι σε αντίθεση πολλές φορές με αυτά που λένε τα δύο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο, δε μου φεύγει από το μυαλό η ιδέα του τι θα γινόταν αν τα μικρά αυτά κόμματα δεν ήταν μικρά, αλλά ήταν στη θέση που είναι τα δύο μεγάλα σήμερα...; Τι θέλω να πω; Λέμε να ψηφίσουμε τα μικρά κόμματα. Μα τα μικρά κόμματα λένε αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος γιατί τα λένε εκ του ασφαλούς. Αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο, αποτελεσματικά, έτσι όπως μας το μεταφέρουν τα ίδια. Θα μου πείτε, εφόσον είναι έτσι, γιατί δεν βγαίνουν πρώτα; Μάλλον γιατί ο Έλληνας πιστεύει ότι είναι τόσο μικρά, που δεν πρόκειται να βγουν για να κυβερνήσουν ποτέ, με αποτέλεσμα να ψηφίζουν τον δεύτερο σε σειρά (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ), εφόσον ο πρώτος είναι αυτός που μας π...ει και σκέφτεται «ας ψηφίσω τον άλλον, δεν πάει άλλο με αυτόν που είναι τώρα». Και ο δικομματισμός βασιλεύει.

    Δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι άμεσα σε αυτόν τον τόπο. Κάθε μέρα και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Βασίλη θα σου πω την γνώμη μου γιαυτό που λες.

    Καταρχήν συμφωνώ ότι κάποια από αυτά που λένε οι ηγέτες των κομμάτων λέγονται για να τα ακούσει ο κόσμος και ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι είναι υλοποιήσιμα. Επίσης είναι γνωστό ότι η εξουσία διαφθείρει τους ανθρώπους όταν την αποκτήσουν και πολλές φορές αλλάζουν απόψεις και ιδεολογίες.

    Παρόλο αυτά πιστεύω τα εξής:
    1. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων είναι να πιέζει την κυβέρνηση, να καταγγέλλει ατασθαλίες και να παραθέτει νέες απόψεις ώστε να μπορούμε να κρίνουμε την ορθότητα των ενεργειών της κυβέρνησης.
    2. Για μένα δεν υπάρχει μικρό κόμμα, δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Συνασπισμός ή οι πράσινοι οικολόγοι, μην ξεχνάς ότι το πασοκ όταν ιδρύθηκε από τον Παπανδρέου ήταν ένα μικρό κόμμα και σιγά σιγά ανέβηκε.
    3. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλουμε να φύγουν μόνο για τις απόψεις τους, οι οποίες πιθανότατα να εμπεριέχουν ρεαλισμό, αλλά για το ότι έχουν διαφθαρθεί. Εδώ μιλάμε ότι είμαστε πλέον η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά. Οι πολιτικοί, μας κλέβουν συνέχεια και δεν τιμωρείται κανείς. Ένα μικρό κόμμα δεν θα μπορεί κατευθείαν να κλέψει με τόση άνεση.
    4. Δίνοντας δύναμη στα μικρά κόμματα παίρνουν ένα μήνυμα τα μεγάλα ότι η εξουσία τελικά δεν είναι παιχνίδι για δύο.

    Τέλος θέλω να σου πω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται το ίδιο με μας και είναι αγανακτησμένοι. Το σίγουρο για μένα είναι ότι πρώτα πρέπει να αλλάξει η παιδεία από την βάση της μέχρι τα σημερινά άθλια πανεπιστήμια που είναι σάπια ως το κόκκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. axaxaxa.pws ta katalavaineis episthmonako!!apo ola...ta neura muuu grrrr
    nai nai 8elw! n su steilw mia lista mautous pou 8elw n plakwseis?
    einai megalh:P:P
    nai exeis dikaio...al apo thn allh o kratzaferhs???fadazesai n vgei??mamaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψήφο στο Δημοσθένη Βεργή!!
    Μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει (άντε και ο Βασίλης Λεβέντης)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανορθόδοξε φίλε μου, μια χαρά μου φαίνεται ο Λεβέντης μπροστά σ' αυτούς που έχουμε, έτσι κι αλλιώς αυτό είναι τσίρκο όχι βουλή, γάμησέ τα έχω αρχίσει να τους βαριέμαι όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. tin patisame to 89 .Den psifisame to athlio PASOK empisteytikame tin Aristera thimaste
    DEN KSEXNAME tin sinergasia kai pos mas proekipse O mitsotakis
    DEN KSEXNAME tora kseroyme ti na psifisoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. dimitri να με συγχωρείς αλλά άσχετα με το τι έγινε το 89 και πως βγήκε ο Μητσοτάκης που έτσι κι αλλιώς ένα βήμα ήταν πριν την αυτοδυναμία και δύσκολα δεν θα τον τρώγαμε στη μάπα, κατά την μετά Α. Παπανδρέου εποχή δεν βλέπω καμιά διαφορά στην πολιτική του πασοκ σε σχέση με αυτή της νδ. Απλά και οι δυο μας κλέβουνε και μάλιστα μπροστά στα μάτια μας.

    Εγώ δεν μίλησα για ψήφο σε κάποιο κόμμα συγκεκριμένα αλλά για μη ψήφο σε νδ και πασοκ, πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτήν την κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...