Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Νοσοκομείο Κατερίνης!

Και τι δεν έχουν δει τα ματάκια μου μ' αυτά τα νοσοκομεία αλλά και στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, τα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Ράβε ξήλωνε δηλαδή για να φάμε όσα πιο πολλά χρήματα γίνεται.
Έχω μάθει όλες τις κομπίνες με τις οποίες οι διευθυντές και οι ανώτεροι υπάλληλοι στα κατάλληλα πόστα κατακλέβουν τα ταμεία. Έχω δει νοσοκομείο να το φτιάχνουν ολοκαίνουριο και στις πρίζες να μην έχει καλώδια παρά μόνο το καπάκι. Να συνδέσεις δηλαδή την συσκευή και φυσικά να μην υπάρχει ρεύμα. Αλλά ο υπουργός να κάνει εγκαίνια κανονικά και μετά από λίγους μήνες να τα γκρεμίζουν όλα για να το φτιάξουν δεύτερη φορά, με διπλά έξοδα βέβαια. Και όποιος δεν με πιστεύει ας ρωτήσει κάποιον Λαμιώτη να του πει για το εκεί νοσοκομείο που παραδόθηκε σχετικά πρόσφατα. Και ένα σορό άλλα ευτράπελα που αν τα έβλεπε κάποιος Γερμανός μηχανικός θα τραβούσε τα μαλλιά του από αγανάκτηση.
Και αφού έχω δει δεκάδες ατασθαλίες τόσα χρόνια τώρα μου έλαχε να δω και το σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, το Νοσοκομείο της Κατερίνης. Δεκατέσσερα χρόνια το φτιάχνουν και ακόμα έχει μέλλον μπροστά του! Μπορεί να το φανταστεί αυτό ανθρώπινος νους; δεκατέσσερα χρόνια για να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο όταν τα εμπορικά κέντρα, οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ίδιου μεγέθους κατασκευάζονται μέσα σε μια πενταετία.
Δεν θα σταθώ καθόλου στους λόγους που μπορεί να συντέλεσαν σε αυτήν την καθυστέρηση γιατί απλά τους βρίσκω σαν ψεύτικες δικαιολογίες. Για μένα το αποτέλεσμα είναι ότι τα κόμματα και οι μεγάλες κατασκευαστικές δεν χάνουν καμιά ευκαιρία στο να βάλουν χέρι στα ταμεία των δημόσιων έργων και κατά συνέπεια στα χρήματα του λαού. Και σα να μην φτάνει μόνο αυτό στερούν τους πολίτες και από έργα μέγιστης σημαντικότητας. Για την ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Παρακολούθησης Νοσοκομειακών Μονάδων), το μόνο που έχω να πω είναι... ντροπή σας, πολύ απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ακόμα πιο καλά, βουλιάζουν στον ίδιο βούρκο με την υπόλοιπη Ελλάδα!
Την αποπεράτωση του έργου τώρα έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που είναι εταιρεία του Κόκκαλη, και από όσο φαίνεται θα καταφέρει να το τελειώσει. Είχε πει κάτι ο πρωθυπουργός για νταβατζίδες;
Επίσης για το θέμα έγραψε πριν δύο χρόνια η εφημερίδα Μακεδονία... "Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο, το νέο νοσοκομείο θα παραδοθεί το 2008, ενώ όπως είπε κατά τη διάρκεια εγκαινίων περιφερειακού ιατρείου στο Λόφο Πιερίας, "το έργο βρίσκει επιτέλους το δρόμο του". Ναι τώρα με το gps θα τον βρει στα σίγουρα τον δρόμο του!
"Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποπεράτωση των εργασιών μέσα στην τετραετία αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατά την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία της Κατερίνης." Άκου να δεις τι μας τάζουν για να τους ψηφίσουμε, οι ψεύτες! Άρε Κωνσταντάρα, προφητικότατη η ταινία σου "υπάρχει και φιλότιμο". περισσότερα: Άρθρο εφ. Μακεδονία.
Το έργο όπως καταλαβαίνετε έχει περάσει από τα χέρια και των δυο κομμάτων τα οποία μας δουλεύουν κανονικά.
Εμπρός προς τα πίσω, λοιπόν, στη χώρα που έκανε την κομπίνα κανονικό επάγγελμα.

12 σχόλια:

  1. Πώς να στεριώσει το νοσοκομείο? Έχουν χτίσει καμιά σύζυγο πρωτομάστορα σε κανένα ντουβάρι? Αλλά τι λέω… δύσκολη η επιλογή με τόσους πρωτομάστορες!

    ΥΓ
    Δε μας είπες Newton, στο ράβε ή στο ξήλωνε είσαι? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε φιλε newton δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι η χωρα μας ειναι τριτοκοσμικη και οτι ολοι τα παιρνουν εγω εχω φτασει στο σημειο να μισω την ελλαδα και το κρατος με αυτα που ζω και βλεπω καθε μερα και το κακο ειναι οτι δεν βλεπω να διορθονεται κατι.ακομη περιμενω το αρθρο για το ροκ με εκτημηση billtaxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ σε λίγο κινδυνεύουμε να μας πουν μαλάκες αυτοί που τα παίρνουν, γιατί δεν τα παίρνουμε κι εμείς. Γιατί πλέον μόνο αυτό μένει να δούμε.

    Μου ήρθε στο μυαλό η ταινία «The day the earth stood still», κοντά στο τέλος της οποίας κάτι μικροσκοπικά nano-robot καταστρέφανε οποιοδήποτε υλικό, το εξαϋλώνανε. Κάτι τέτοιο να υπήρχε και για αυτούς που έχουν την εξουσία και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ότι να 'ναι!!! Το γκρέμισαν για να το ξαναχτίσουν!!!! Έλεος δηλ!!! Ή το άλλο με τις πρίζες που δεν είχαν ρεύμα αχααχααχα κομικοτραγικό μου ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JamanFou
    Εμένα το ταλέντο μου αναδεικνύεται στο ξήλωνε και κυρίως στο ξήλωνε δια της καταστροφής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. billtaxi
    Το έχω πει και παλιά, η κατάρα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες, δυο λύσεις υπάρχουν: ή φεύγουμε εξωτερικό ή καθόμαστε και και τα τρώμε στην μάπα και όσο μπορούμε προσπαθούμε!

    Υ.Γ. Για την μουσική στο επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασίλη
    Ε, νομίζω τελικά ότι όσοι δεν κλέβουν οι αλλοι τους λένε μαλάκες και μάλιστα χοντρμαλάκες. Γενικώς σε αυτή την χώρα όποιος δεν παρανομεί έστω και πτεσματικά θεωρείτε μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. the monkeys
    Σας μπέρδεψα λίγο, το γκρέμισαν όλο αλλά από μέσα, όχι τα τσιμέντα. Ξήλωσαν σωλήνες, γρέμισαν μεσοτοιχία, ξανακάναν τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά, τα βαψήματα, όλα δεύτερη φορά.

    Αυτό με τις πρίζες είχε πολύ γέλιο. Σκέψου αυτόν που τις έβαλε, πληρώθηκε για να βάλει καλώδια και δεν έβαλε τίποτα παρά μόνο τα καπάκια. Και πόσα άλλα φάγανε, χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Νεύτων, νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε να αναπτυχθεί πρώτα η Ζιμπάμπουε και μετά θα πάρουμε κι εμείς σειρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μου stardust καλημέρα, καιρό έχουμε να τα πούμε, τρέχω καθημερινά με τη δουλειά και έχω ελάχιστο χρόνο, όπως σήμερα, πάντως παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις όλων.

    Έτσι όπως είμαστε το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ζιμπάμπουε θα μας περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, αλλά τώρα που δουλεύω σε κατασκευαστική στο εξωτερικό παραξενεύομαι με τον χρόνο που παίρνει για να τελειώσει ένα έργο. Αυτό με τις μπρίζες ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί μέσα στους λόγους!!

    Κοίταξε φιλε Newton, κάποια στιγμή εκ των πραγματων τα πράγματα θα αλλάξουν γιατί δεν θα μπορόύνε κάποιοι να κλέβουνε ή γιατί δεν θα έχει απομείνει τίποτα άλλο. Σκοπός είναι εμείς που έχουμε μία άλλη νοοτροπία να βοηθήσουμε σε αυτή την αλλαγή, ακόμα και αν κάποιοι μας λένε μαλάκες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...