Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Cuba Baila και Latin Party Χορού!

Η σχέση μου με τον χορό και ειδικά με τους λάτιν ρυθμούς... καμία! Δεν είναι μόνο ότι δεν με ενθουσιάζει και πολύ να χορεύω, αλλά δεν μπορώ και να φανταστώ τον εαυτό μου να λιχνίζεται και να στριφογυρνάει με τις μελωδίες τις salsa, του mambo, του tango και των άλλων εξωτικών χορών τις λατινικής Αμερικής και της Κούβας. Από την άλλη στο μυαλό μου υπάρχει αυτή η λογική που λέει ότι ο χορός γενικά είναι πιο πολύ γυναικεία υπόθεση. Κάτι βέβαια που διαψεύστηκε μετά από το πάρτι και βλέποντας τον Eloy Corales, τον δάσκαλο της σχολής χορού Cuba Baila που διοργάνωνε το πάρτι, να χορεύει. Σημειωτέων ότι ο άνθρωπος δεν είναι ομοφυλόφιλος, πολλοί μάλιστα θα τον ζήλευαν για την όμορφη γυναίκα του, απλά η φάτσα του και το στυλάκι του έχει κάτι το χαρούμενο, το ανέμελο, αυτό το δεν τρέχει τίποτα - δεν έχω κανένα πρόβλημα και όλα πάνε καλά. Κάτι το κουβανέζικο θα έλεγα. Υπήρχαν βέβαια πολλοί άντρες, μαθητές και μη, που δεν είχαν στο μυαλό τους καθόλου από τον δικό μου δισταγμό και δεν έχαναν την ευκαιρία να πάρουν μια ντάμα, μάλιστα όχι πάντα την ίδια, και να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης. Αφού σε μια φάση, λίγο το ποτό, λίγο οι ωραίες γυναίκες, λίγο η μουσική, πέρασε από το μυαλό μου να σηκωθώ και να μάθω κάνα βήμα, αλλά τελικά δεν το προσπάθησα. Την επόμενη φορά πάντως δεν θα μείνω άπραγος!
Τα χορευτικά της σχολής ξεκίνησαν με έναν "θεατρικό" χορό (συγχωρήστε με που δεν θυμάμαι ονομασίες και είδη) που έδειχνε πώς οι Ισπανοί κατακτητές, της Κούβας, αφού έκαναν απόβαση στο νησί και σκότωσαν σχεδόν όλους τους ντόπιους κατοίκους έφεραν δούλους από την Αφρική και τους χρησιμοποιούσαν σαν εργάτες, μιας και ξέμειναν από εργατικά χέρια. Οι Κουβανοί, λοιπόν, σήμερα, θα λέγαμε ότι είναι ένα μείγμα τριών, κυρίως, φυλών. Αυτή των Ισπανών κατακτητών, των ιθαγενών του νησιού και των Αφρικανών σκλάβων που έφεραν με την βία οι πρώτοι. Παρακάτω παρακολουθούμε έναν χορό που παρομοιάζει τις καταναγκαστικές εργασίες των σκλάβων στα χωράφια των Ισπανών...
Και μετά ξεκινάει ο χορός...
Ακολούθησε κουβανέζικος χορός σε συνδιασμό με break dance από τους DEJE VU...
Λίγος χορός ακόμα...
Και ένα διάλλημα, φυσικά με χορό...
Στο δεύτερο μέρος είχαμε και κάποιες καυτές παρουσίες...
Ένα τρελό σόου από τους DEJE VU...
Και μετά από πολύ, ακόμα, χορό, ποτό και διασκέδαση... έφτασε το τέλος,
Μπράβο στα παιδιά που χόρεψαν, τους DEJE VU καθώς και τον Eloy Corales, δάσκαλο και ιδιοκτήτη της σχολής χορού Cuba Baila!

7 σχόλια:

  1. Τι περιμένεις Newton? όταν θα σε πιάσουν τα λουμπάκα σου?
    Στην πράξη... και γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα πολύ ωραία Νεwton. Τα βιντεάκια, οι φωτογραφίες, αλλά την επόμενη φορά να με καλέσεις και μένα! Θα σου κάνω παρέα στο τραπέζι, γιατί τέτοια τραγούδια δεν θα μπορούσα να χορέψω με τίποτα. Κανένα ζειμπέκικο με φίλους και...ως εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είδος (και χωρού και μουσικής) δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά μπορώ να υποθέσω ότι πέρασες super, αλλάααααααααααααααα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ??? Και άσχετος να είσαι ακόμη καλύτερα..μπορεί να το θεωρήσει χαριτωμένο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. JamanFou
    Λουμπάκα ε; δεν τα είχα σκεφτεί αυτά! Πάω τώρα να γραφτώ στη σχολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NdN
    Λοιπόν, αυτή η σχολή καθε σκ έχουν παρτάκι στα φλογητά σε ένα μαγαζί, ξέρεις στη χαλκ/κη. Κατέβα θεσ/νίκη και το τραπέζι θα περιμένει! Όσο για τον χορό δεν ξέρεις, μπορεί καμιά ωραία παρουσία να σε παρασύρει!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. the monkeys
    Και εμένα δεν με ενθουσιάζει η μουσική (ο χορός καλός είναι) αλλά όσο την ψάχνω βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα τραγούδια!

    Γιατί δεν πήρα καμιά κοπέλα;
    Αααχ, πολλοί οι πειρασμοί και άμα μπεις στο χορό θα χορέψεις! Θέλω να πω ότι με περιμένει μια όμορφη γυναίκα στο σπίτι (καλά, εκείνη την μέρα έλειπε) και δεν είμαστε για τέτοια τώρα! Ελπίζω, αυτή εκεί που ήταν να μην χόρευε με άλλον και να πιάστηκα κορόιδο, φαντάζεσαι!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    θα έλεγα πολλά αλλά σιωπώ...
    πάντως ο χορός είναι ΑΝΑΓΚΗ
    άμα δεν χορέψω δεν την βγάζω καθαρή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...