Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Κύριε Ελέισον!

Την στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με μπροστάρη το ίδιο το κράτος, αναστενάζουν από την οικονομική κρίση, υπάρχει μια "εταιρία" που πραγματικά δεν την αγγίζει τίποτα. Έχει μόνιμη και σταθερή πελατεία, επιδοτείται συνεχώς από το κράτος, έχει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και στην κατοχή της ανήκουν πολλές μετοχές και επιχειρήσεις.
Όπως καλά καταλάβατε μιλάω για την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία πέραν των όσων προανέφερα αρνείται πεισματικά να φορολογηθεί -όπως συμβαίνει και με τα πατριαρχεία και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία- και ψάχνει να βρει τρόπους να αμυνθεί στα σχέδια της κυβέρνησης που βαδίζει ολοταχώς προς την ψήφιση νόμου για την φορολόγηση τουλάχιστον των επιχειρήσεών της. Η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρείται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), σαν τα μουσεία δηλαδή, γι' αυτό και η φορολογία της είναι ελάχιστη. Θα μπορούσα ως ένα σημείο να το κατανοήσω αυτό αν πέρα από τα παγκάρια και τις δωρεές που γίνονται η Εκκλησία δεν είχε άλλους πόρους. Εδώ όμως μιλάμε για μια τεράστια ακίνητη περιουσία, για έσοδα από πολλές επιχειρήσεις, για μετοχές και επιπλέον το κράτος δίνει και επιδότηση!
Αναλυτικά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 8/11/2009 σε άρθρο της Μαρίας Παπουτσάκη διάβασα τα παρακάτω και άλλα πολλά, και έμεινα άναυδος:
  • Η Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας διαχειρίζεται 1300 ακίνητα, από τα οποία 260 είναι κατοικίες, 440 επαγγελματικές στέγες και 600 οικόπεδα. Το 2007 τα έσοδα από ενοίκια ήταν 11,3 εκ. ευρώ ενώ το 2010 αναμένεται να φτάσουν τα 17,7 εκ ευρώ!
  • Από τρεις χώρους στάθμευσης που διαχειρίζεται η Ανώνυμη Εταιρία Χώρων Στάθμευσης (κάποια σχέση έχει με την Εκκλησία) η Εκκλησία πήρε το 2008 ενοίκια 770.000 ευρώ. Η Εταιρία αυτή θα κάνει επένδυση "πράσινης ενέργειας", φωτοβολταϊκά κ. α. ύψους 4,5 εκ ευρώ.
  • Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στην κατοχή της περίπου το 2% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που μεταφράζεται σε μετοχές αξίας 250 εκ ευρώ.
  • Στην κατοχή της επίσης έχει 1.292.300 στρέμματα από τα οποία 367.000 είναι δασικές εκτάσεις, 735.300 βοσκότοποι και 190.000 γεωργική καλλιεργήσιμη γη.
  • Η Εκκλησία της Ελλάδος ώς ΝΠΔΔ δεν πληρώνει φόρους.
  • Για την μισθοδοσία του κλήρου το κράτος πληρώνει 237.120.000 ευρώ
  • Το μόνο που πλήρωσε η Εκκλησία τον τελευταίο χρόνο ήταν το ΕΤΑΚ που ανερχόταν στα 700.00 ευρώ.
Αφού, λοιπόν, η Εκκλησία και οι παπάδες της είναι τόσο φιλάνθρωποι και άγιοι και ακολουθούν το χριστιανικό πνεύμα γιατί δεν κάνουν μια μικρή δωρεά από τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν στους καταχρεωμένους Έλληνες να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση; Γιατί μας πουλάνε παραμύθια για ιεραποστολές στην Αφρική και την Ελλάδα την έχουν χεσμένη κανονικά;
Μήπως είναι καιρός να ξετινάξουμε από πάνω μας αυτή τη μούχλα που λέγεται Εκκλησία;

46 σχόλια:

  1. Μάλλον είναι ανούσιο να ασχολούμαστε με το παπαδαριό μιας και δυστυχώς έχει ασυλία στην Ελλάδα αλλά το χειρότερο είναι ότι το παίζουν προστάτες του Έθνους από τους Τούρκους και ένα σεβαστό μέρος της περιουσίας της το πήρε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα
    δεν διαφονώ φίλε μου ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΑΙ...
    αλλά όχι στην εποχή της κρίσης... για να έχουν άλλωθι οι πλούσιοι και να τους σώσουν οι κατασχέσεις....

    είναι ένα παιχνίδι σαν τον ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ και τον ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ...

    μου βρωμάει όλο τούτο...
    αλλά και να τα πάρουμαι μια χαρά θα είναι...

    ελπίζω να κατανοεί τι λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σα εμά και τα εμά... εμά, Newton!

    Ελέησον Κύριε, αμάρτησα πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σε κάψει ο θεός με αυτά που λές Newton!
    Θα προσευχηθώ για'σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από εμάς τα πρόβατα εξαρτάται να τν αγνοήσουμε τελείως και τα παιδιά μας να μην κατηχηθούν

    Οσο για την φορολόγηση αν υπάρχουν ακόμα πιστοί που μετά τόσες αποκαλύψεις υποστηρίζουν ακόμα το αφορολόγητό της (δεν χρειάζεται και να εγκαταλείψουν ή κλονίσουν την πίστη τους με αυτή την υποστήριξη), τότε δεν υπάρχει ελπίδα.

    Είμαστε άξιοι της τύχης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. wraio post episthmonako!!!to diavasa ki egw auto to fullo ths eleu8erotupias kai pragmatika emeina!!skeftomoun ki egw mhpws ekana post...al me kalupses plhrws!:P
    pragmatika emeina oxi gt dn eimoun sigourh oti h ekklhsia exei ekatomuria alla me thn kunikothta twn papadwn,mhtropolitwn klp!!!
    n mas lene oti 8eloun n paroun xrhmata apo to kratos gia oti periousia tous desmeutei!!kai oti tous xrwstame kiolas kai na eimaste upoxreoi!
    kai meta mas poulaei agiothta...otan den einai tpt allo apo epixeirhsh!!pragmatika exw ahdiasei oso dn paei....h ekklshsiatikh periousia 8 eprepe n dinetai olh stou aporous,tous as8eneis,se idrumata kai oikogeneies!!otan oi pistoi tous peinane autoi exoun 4ektatomur,n ependuoun!
    enw kai ta 4 8 erpepe n dinontai ekei pou xreiazontai!an kateveis omws mia mera sto kentro ths a8hnas 8 deis pou dn pane ta xrhmata...kai pragmatika pou einai h ekklhsia...APOUSA(kai as leei gia eranous kai filan8rwpiko ergo...egw gt dn vlepw tpt?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙωάννηςΚ
    Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα στην Ελλάδα είναι ανούσιο να ασχολούμαστε με οτιδήποτε αφού εδώ και 150 χρόνια λίγα πράγματα έχουν αλλάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. akrat
    Οι πλούσιοι δεν χρειάζονται άλλοθι για να μην πληρώνουν! Έστω να μην πληρώνουμε για τους μισθούς των παπάδων, μιλάμε για 237.120.000 ευρώ και να πληρώνουν φόρους οι εταιρίες της εκκλησίας κανονικά! Έστω αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. JamanFou
    Με λίγα λόγια αν δεν πάμε με αυτούς την βάψαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρομιστεράκι
    Ευτυχώς βρομιστεράκι που έχω κι εσένα που είσαι "κοντά" στο Θεό και έχω ακόμα ελπίδες να μην καώ στην κόλαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tyler Durden
    Έχεις δίκιο, από εμάς εξαρτάται πως θα κατηχήσουμε τα παιδιά μας! Πάντως αν η Εκκλησία φρόντιζε να δώσει κάποια χρήματα μάλλον πιο κοντά θα έφερνε τους πιστούς της παρά θα κλόνιζε την πίστη τους. Αλλά βλέπεις αυτοί ζητάνε ακόμα πιο πολλά, να τρώνε με μεγαλύτερες κουτάλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. the monkeys
    Αφού το διάβασες θα είδες στην αρχή που γράφει για τον τρόπο που σκαρφίζονται να την σκαπουλάρουν με τις μετοχές και το χρηματιστήριο! Μιλάμε για μπίζνεσμαν κανονικούς!

    Η πλάκα δεν είναι ότι οι πιστοί τους απλώς πεινάνε ενώ αυτοί έχουν εκατομμύρια. Αλλά ότι από πάνω κάνουν και εράνους για τις ανεγέρσεις των εκκλησιών τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα βρε Newton που εξεπλάγης με την περιουσία της εκκλησίας...
    Όταν πρώτος ο Τρίτσης τόλμησε να κινηθεί προς μικρή φορολόγησή της ...φαγώθηκε και ήταν νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσχετο! Το επόμενο Σάββατο τα παιδιά μου ανεβαίνουν στο μεγάλο χωριό σου, για μια regae συναυλία που οργανώθηκε...το ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kariatida62
    Όχι δεν ξέρω, που γίνεται αυτό; βρες καμια πληροφορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Newton μου πλεον δεν πρέπει να ξαφνιαζόμαστε με τους μισθούς των παπάδων και τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Εγώ τους βλέπω με τουπέ να προχωρούν στον δρόμο και να σε σπρώχνουν κιόλας, λες και είσαι υποχρεωμένος να κάνεις και χώρο στην προσωπικότητα, για να πάνε στην τζιπάρα τους που είναι παρκαρισμένη λίγο πιο πέρα. Δεν θα ξεχάσω κιόλας όταν στην κηδεία της γιαγιάς μου, παπάς παραπονέθηκε στην οικογενειά μου, γιατί λέει δεν τον πλήρωσαν πριν την κηδεία και τον πλήρωσαν μετά (με λεφτά διόλου ευκαταφρόνητα)!

    Έχω καταντήσει να πηγαίνω μόνο σε καμιά Ανάσταση εκκκλησία, αλλά όσες φορές βλέπω αυτό το καλαθάκι που πηγαίνει πέρα δώθε να ζητάει λεφτά από τους παρευρισκομένους, τόσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Από εμάς εξαρτάται και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. OI Νεουορκέζοι easystarallstar τραγουδούν το επόμενο Σάββατο σ'ένα μαγαζί μου φαίνεται blog λέγεται, regaedub.
    Αυτά ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι παπάδες όσο έχουν τις πορωμένες θειάκες να τους γλύφουν τα παπάρια, θα πουλάνε τα παραμύθια τους μια χαρά!!!!!.... Επίσης, με τους μισθούς τους βρέξει-χιονίσει... είναι αδύνατο να μην το παίζουν μάγκες....
    Εχουν και την πίτα άλλα και το μαχαίρι... Θα πάρει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αποβληθεί αυτή η ομάδα ρασοφόρων από την κοινωνία για πάντα..... Μήπως όμως ο φόβος του ανθρώπου και η ανάγκη του να πιστευει πως σίγουρα κάτι άλλο υπάρχει μετά το θάνατο ... μήπως λεω.... δεν επιτρέψει τον αφανισμό των μαυροντυμένων ληστών?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλημερα Νewton!

    Συμφωνω με τον Τyler που λεει οτι εμεις φταιμε. Ειδικα μαλιστα για καποιους νεους (που καθε αλλο παρα ...νεα μυαλα εχουν) μολις τους μιλησεις για αλλαγες στο κατεστημενο, π.χ να κανουν πολιτικο γαμο, αντι να τα δωσουν στους παπαδες, αρχιζουν να λενε το γνωστο παραμυθι: ''Ναι, εμεις θα θελαμε, αλλα η μαμα, ο μπαμπας, η γιαγια προτιμουν.......''
    Ετσι δεν γινεται καμμια αλλαγη σκηνικου και οσα και να λεμε εμεις εδω για τα χαλια των παπαδων καποιοι τους ενισχυουν σε καθημερινη βαση, λες και θα πεσει η επιχειρηση εξω αν καποιοι κανουν κατι διαφορετικο! Μια απο τις πιο συντηρητικες χωρες του κοσμου σε θεματα θρησκειας ειναι η Ελλαδα, ας το παρουμε καποτε ειδηση και ας φροντισουμε ολοι να κανουμε κατι γι αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Elva
    Έχεις απόλυτο δίκαιο όταν λες ότι απο τις πιο συντηρητικες χωρες του κοσμου σε θεματα θρησκειας ειναι η Ελλαδα αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. the monkeys
    Εγώ πάντως έχω σταματήσει να πηγαίνω και το Πάσχα στην Ανάσταση, μου φαίνεται εντελώς κοροϊδία αυτό το δεκάλεπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καμιά φορά πηγαίνω στην Ανάσταση μιας και πολλές κοπέλες μπερδεύουν την Εκκλησία με τις πίστες και ντύνονται σαν ξάκωλα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Portokalis
    Είναι βέβαιο ότι ο φόβος και το άγνωστο είναι αυτά από τα οποία πηγάζει η ανάγκη για την δημιουργία θεών και την πίστη των ανθρώπων σε αυτούς. Παρατηρώ, πάντως, ότι στον δυτικό πολιτισμό και όσο οι άνθρωποι γίνονται πιο μορφωμένοι τείνει να εξαλειφθεί η τάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Elva
    Καλημέρα Έλβα,
    Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι νεαρής ηλικίας που ακόμα είναι προσκολλημένοι και μάλιστα με παρωπίδες, στα θέματα θρησκείας αλλά περισσότερο πιστεύω ότι το όλο θέμα το στηρίζουν ακόμα αυτοί που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Η "πίστη" των Ελλήνων ηλικίας μέχρι 35 φτάνει και σταματάει μέχρι το σημείο του γάμου, σε εκκλησία. Από εκεί και πέρα ελάχιστοι έχουν άμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκδήλωση της εκκλησίας.

    Τώρα όσον αναφορά την συντηρητικότητα της Ελλάδας νομίζω ότι είμαστε άδικοι να λέμε ότι είμαστε "Μια από τις πιο συντηρητικές χώρες του κόσμου σε θέματα θρησκείας είναι η Ελλάδα", ίσως του πολιτισμένου κόσμου, ναι, αλλά πιστεύω ότι τα πρωτεία τα έχουν οι Ισλαμικές χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Newton
    Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον Δυτικό κόσμο που να έχουν για πρότυπα τις Ισλαμικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΙωάννηςΚ
    Για το συντηρητισμό της Ελλάδας απάντησα στην Έλβα, νομίζω ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα από τα δικά μας! Απλά κατά τη γνώμη μου δεν νοείται μια χώρα της ΕΕ να είναι τόσο πίσω σε θέματα θρησκείας. Από την άλλη ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει και αυτό είναι δικαίωμά του, εγώ όμως δεν φταίω σε τίποτα να χρυσοπληρώνω αυτή την πίστη του!

    Αυτό με το Πάσχα, δεν το είχα σκεφτεί ότι γίνεται πασαρέλα η εκκλησία τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Newton

    Eννοειται οτι δεν εχω προτυπο πολιτισμου τις...Ισλαμικες χωρες! ;)
    Σε συγκριση με τις Ευρωπαικες εχω να πω οτι η Ελλαδα και οι Ελληνες ειναι ακομη σε πολλα θεματα πολυ συντηρητικοι και ενας ακομη λογος που υποστηριζω κατι τετοιο ειναι επειδη πολλοι Ελληνες πιστευουν οτι π.χ εχουμε τη 'καλυτερη κουζινα στο κοσμο',(!) με αποτελεσμα πολλοι να μη δοκιμαζουν καν φαγητα απο ξενες κουζινες, π.χ Κινα, Ινδια, Ταυλανδη, επειδη ολα τα μη...Ελληνικα ειναι υποδεεστερα των ξενων! Εχω αδικο, πολλοι το θεωρουν κατι σαν 'ιερoσυλια' αν πεις οτι προτιμας καποιες ξενες κουζινες απο ενα κοντοσουβλι αγνωστου προελευσεως και ημερομηνιας σε μια κιτσατη, με πλαστικα τραπεζομαντηλα ταβερνα!
    Οταν εχει κανεις τετοιες συντηρητικες αντιληψεις ειτε για τη θρησκεια, ειτε για τη κουλτουρα κλπ, πως περιμενει κανεις να καταλαβουμε εμεις οι Ελληνες ενα ξενο, ενα μεταναστη που ειναι 'διαφορετικος' απο εμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Elva
    πλαστικα τραπεζομαντηλα ταβερνα.
    Πέτυχα τέτοια στην ταβέρνα Μπαϊρακτάρης που βρίσκεται στο Μοναστηράκι. Ζήτησα από το αφεντικό τη φόρμα παραπόνων πελατών και μου απάντησε ότι τις έχει ο λογιστής.

    Ευτυχώς υπάρχει και η ΕΚΠΟΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΙωάννηΚ (πρώην ioannisk)

    Και πολυ καλα θα κανουμε ολοι να απευθυνομαστε σε τετοιες ενωσεις και οργανισμους οταν χρειαζεται να καταγγειλουμε καποια πραγματα. Εγω αν δω απο την αρχη καποια ..στραβα δεν καθομαι σε τετοια μαγαζια, οπου το πλαστικο...rules,
    ουτε στην Ελλαδα, ουτε στο εξωτερικο,εννοειται! Ετσι σνομπαρω και τα ΜcDonalds κλπ, καταστηματα του ειδους, που μονο ...φαγητο δεν πουλανε!
    Αν ολοι εκαναν μπουκοταζ σε αντιστοιχες νοοτροπιες, και κακως εννοουμενες..θρησκειες που τελικα το κερδος ειναι ο αυτοσκοπος, (να μη ξεφευγουμε κι απο το θεμα μας), τοτε πιστευω θα μπορουσαμε να μιλησουμε για καποια προοδο στην Ελλαδα...
    Ποτε δεν ειναι αργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα συμφωνήσω μαζί σου, η σύμπτωση είναι ότι γράφω ένα ποστ για οδηγείες προς Πολίτες δηλαδή τα νόμιμα μέσα αντίδρασης μας όταν μας γειώνουν οι αρχές αλλά έχω μία ένσταση για τα ΜcDonalds. Είτε μας αρέσει είτε όχι στις ΗΠΑ η κοινωνία των Πολιτών είναι περισσότερο αναπτυγμένη από ότι στην Ελλάδα και πολλές φορές η Αμερικανική περιβαλλοντική νομοθεσία είναι ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή οπότε οι αλυσίδες σαν την ΜcDonalds προσέχουν πολύ αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να πω ότι το φαγητό των ΜcDonalds είναι αρίστης ποιότητας αλλά δεν κάνουν κατάχρηση πλαστικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδια με αφορισμους δε βγαινει ακρη. Μονο με αγωνες κι αν ειναι και στους δρομους, οκ κι εκει!
    Την καλημερα μου σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @exoaptonkyklo
    Προφανώς αλλά το παπαδαριό είναι πολύ ισχυρό στην Ελλάδα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Elva
    Αν και ξεφεύγουμε λίγο... οι Έλληνες όντως έχουν κόλλημα με τα Ελληνικά τρόφιμα και ενώ όλα τα άλλα προτιμούν να μην είναι made in Greece το φαγητό το θέλουν Ελληνικό και στην προέλευση και στην "κατασκευή". Για παράδειγμα δεν θα έτρωγε ποτέ ο Έλληνας αρνί από την Βουλγαρία γιατί δεν ξέρει τι ποιότητας είναι, λες και τα Ελληνικά εκτροφεία και σφαγεία πληρούν όλους τους υγειονομικούς όρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ΙωάννηςΚ
    Καλά έκανες και ανέφερες το ΕΚΠΟΙΖΩ, δεν το ήξερα και πρέπει να τα γνωρίζουμε τέτοια ιστολόγια ώστε αν χρειαστεί να μπορούμε να κάνουμε τις καταγγελίες.

    Για τα ΜcDonalds είμαι σίγουρος ότι πληρούν τις υγειονομικές προϋποθέσεις και ότι είναι είναι αρίστης ποιότητας. Απλά σε αυτές τις εταιρίες κρύβονται άλλα μυστικά από πίσω που ούτε το κράτος δεν τα γνωρίζει. Όπως ο σάλος που είχε γίνει με τα KFC αν γνωρίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν αναφέρεσαι στις φωτογραφίες σχετικά μετα KFC και με τα κοτόπουλα που είχαν 2 κεφάλια και διάφορα τέτοια το γνωρίζω αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όσον αφορά τον Ναζισμό με τα εισαγώμενα αμνοερίφια δεν το σχολιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @exoaptonkyklo
    Ο Έλληνας δύσκολα ξεκουνιέται από τη θέση του φίλε μου. Τα πράγματα όμως έσφιξαν πολύ και αρχίζει σιγά σιγά ο κόσμος να ξυπνάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ΙωάννηςΚ
    Κατ' απ' όσο φάνηκε και αργότερα και από το δικαστήριο που κερδήθηκε από αυτούς που έκαναν μήνυση στην KFC αλήθεια ήταν. Γι' αυτό άλλωστε άλλαξαν και όνομα και έγιναν KFC. Πάντως μια γνωστή μου που δούλευε στην Pizza Hut που είναι θυγατρική της KFC μου έλεγε ότι ενώ, όπως είπαμε, όλα ήταν πεντακάθαρα υπήρχαν κάτι άλλα περίεργα πράγματα που σε κάνουν να απορείς. Για παράδειγμα τα κρεμμύδια τους ήταν πολύ μικρά σαν μια μπίλια και τα έβαζαν στο νερό και διογκώνονταν. Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να μην θέλω να φάω από χαμπουργκεράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η σύγκρουση με την εκκλησία θα είναι δύσκολη όπως ήταν και το 2001 με τις ταυτότητες. Το κόστος είναι τεράστιο και τα οφέλη μικρά σε σχέση με αυτά που θα χάσει μία κυβέρνηση. Ωστόσο εγω είμαι αισιοδοξος ότι επιτέλους θα μπει χέρι σε όλα αυτά. Και το πιο βασικό από όλα για την περιουσία. Επίσης όλοι λένε ότι η εκκλησιά νοικιάζει τα σπίτια της σε υψηλάιστάμενα πρόσωπα με πενιχρό ανοίκιο. Οχι φυσικά σε οικογένειες με πρόβλημα οικονομικό. Πολύ τρώνε φίλε από αυτη την ιστορία. Δύσκολα θα το αφήσουνε να χαθεί το χρήμα, αλλά πρέπει να γίνει μία προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @NdN
    Υπάρχουν δύο-τρεις τεράστιες ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στο 2001 και το 2009.
    Τότε η υπόθεση ήταν για ένα μη-θέμα δηλαδή τι θα γράφει ένα επίσιμο κρατικό έγγραφο και προφανέστατα δεν είναι δουλειά ενός Δημοκρατικού κράτους να γνωρίζει το Θρήσκευμα των Πολιτών του.

    Τότε Αρχιεπίσκοπος ήταν ο Χριστόδουλος που την είχε δει Εθνάρχης και Αυτοκράτορας μαζί και τέλος το σημερινό θέμα έχει να κάνει με χρήματα και όπως λένε οι Αγγλόφωνοι: Money talks and Bullshit walks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Οικοδεσπότη
    Ο Συνδεσμος σου Katagelies.gr εν παίζει, δυστυχώς. Γνωρίζεις αν έχει αλλάξει ονομασία το domain;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @NdN
    Θέλω να πιστεύω ότι ο Παπανδρέου δεν θα υπολογίσει τα κόστη και τις επιπτώσεις, άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι εφόσον το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα προβεί σε φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας βασιζόμενος στην εντολή του λαού. Άρα πρέπει να το κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ΙωάννηςΚ
    Δεν γνωρίζω τι έγινε παντού με αυτό το link το έχουνε. Βρήκα όμως ένα blogspot αρκετά ενημερωμένο πάνω για καταγγελίες, http://kataggeliessos.blogspot.com/2008/05/kataggeliesgr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σε ευχαριστώ θα το μελετήσω και θα το αξιοποιήσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...