Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Θα πάθουμε Κρίση!

Κρίση, spread, επιτόκια, ομόλογα, δανεισμός, ΔΝΤ, ΑΕΠ, ανεργία, χρεωκοπία, χρηματοοικονομικά, ασφαλιστικά, κρίση  κρίση κρίση.

Ψάχνω να διαβάσω καμιά εφημερίδα στο διαδίκτυο και σε όλες στην αρχική σελίδα πρώτο θέμα είναι τα οικονομικά της Ελλάδας. Ανοίγω να διαβάσω κάνα ιστολόγιο και σχεδόν όλα ασχολούνται με την (ουσιαστικά) χρεωκοπία της χώρας μας. Έλεος πια δεν πάει άλλο, κοντεύουμε να γίνουμε οικονομολόγοι, χρηματιστές, λογιστές και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τα χρηματοοικονομικά. Έχουμε μάθει ή καλύτερα ημιμάθει όλους τους χρηματιστηριακούς όρους.

Τελικά άμα δεν μας αποτελειώσει η ανεργία και η αφραγκία στην καλύτερη περίπτωση θα κάψουμε όλα τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Και αυτό το τελευταίο δεν το βλέπω και πολύ μακρυά. Σκεφτείτε ότι ήδη μέσα στο μυαλό μας, ακόμα και αν από εδώ και πέρα τα πράγματα πάνε καλύτερα, έχει δημιουργηθεί μια φοβία. Από τώρα και στο εξής όταν θα ακούμε για κρίση θα κουμπωνόμαστε. Θα σκύβουμε το κεφάλι και δεν θα βγάζουμε άχνα. Θα εμφανίζονται στο μυαλό μας ημέρες φτώχειας, ημέρες δυστυχίας και αγωνίας. Μήπως τελικά αυτός ακριβώς είναι ο απώτερος σκοπός Τους. Να τρομάξουν τον κόσμο. Να του δείξουν τι πρόκειται να πάθει αν πάει να σηκώσει κεφάλι, αν θελήσει να διεκδικήσει. Σαν να σου λένε, πρόσεξε μη ζητάς περισσότερα γιατί θα χάσεις και αυτά τα λίγα που έχεις.

Πραγματικά δεν ξέρω αν τελικά η κρίση δημιουργήθηκε φυσιολογική κατάρευση του συστήματος ή είναι φτιαχτή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτή υπεύθυνη που πιάσαμε πάτο ή η βλακεία μας ή ακόμα χειρότερα η ανικανότητά μας. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν δεν βάλουμε και μετά από όλα αυτά μυαλό, και αναφέρομαι περισσότερο στην τραγική 5ετία της Ν.Δ. και γενικότερα στα κόμματα και τους πολιτικούς, αλλά και στην συμπεριφορά του καθένα από εμάς προς τους νόμος, την προσωπική μας διαφθορά, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.



Υ.Γ. Αληθεύει, άραγε, η πληροφορία, αλά ράδιο αρβύλα, που έχω ότι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στην Ελλάδα, η ΆΚΤΩΡ του Μπόμπολα (από όσο ξέρω φιλόΠΑΣΟΚσής), ήταν ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία κυρίως λόγο του μεγάλου χρέους που είχε το δημόσιο σ` αυτήν και της δώσανε κάποια χρήματα για μην κλείσει και γίνει σάλος;

13 σχόλια:

  1. αγαπητέ φίλε ένα τρισεκατομμύριο χρωστάμε, η κρίση είναι αληθινή και όχι φτιαχτή έχεις να δεις πολλά ακόμη.η Ελλάδα έχει πτωχεύσει το χαρτί λείπει μόνο. για αυτό λοιπόν φύγε από την χώρα να σωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ........
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ,ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ,ΕΜΑΣ ΘΑ Γ...Ε ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΒΙΛΛ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ,ΑΧ ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ......
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛΗΜΕΡΑ
    Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ, ΑΠΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΠΑΜ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @bill
    Φίλε Μπιλ, διάβασα από εχτές την τελευταία σου ανάρτηση και είδα τα νούμερα που γράφεις. Μάλλον δεν εξήγησα καλά και φταίω που δεν το καταλάβατε. Θέλω να πω αν η κρίση δημιουργήθηκε από πραγματική κατάρευση του συστήματος ή την προκάλεσαν οι ίδιοι. Και το διορθώνω. Ότι περνάμε δύσκολες στιγμές το βλέπω ξεκάθαρα, το θέμα είναι πως φτάσαμε ως εδώ από τη μια μέρα στην άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @MOLEMOU
    Καλημέρα,
    Έτσι κι αλλιώς από εμάς θα τα πάρουν στο τέλος. Και επειδή δεν έχουμε μία θα τα δώσουμε με την εργασία μας. Ήδη τζάμπα δουλεύουμε.
    Να φύγεις να πας που; να γυρίσεις στην Ελλάδα; εκεί που είσαι πως είναι η κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kariatida62
    Αυτό που λες είναι το προφανές! Είναι και η αλήθεια, εκεί πάει η σκέψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως και νάχει, θα βάλουμε μυαλό τουλάχιστον?

    Το ΥΓ σου έμεινε αναπάντητο βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oikonomikh krish yparxei opws kai oti h ellada oikonomika einai se a8lia katastash(fysika meta apo tetoia diaxeirish...)alla h alh8eia einai oti to 8ema exei kuriolektika katalhxei n parei ths diastashs koutsompoliou opws to diazugio ths menegakhs ena prama!kai sigoura kapoioi praspa8oun n to ekmetaleytoun!
    egw anarwtiemai mhpws oi fulakes einai gemates me asxetous?mhpws prepei kapoioi politikoi n pame mesa epitelous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν ένα παιδάκι εκεί που παίζει σπάσει ένα ποτήρι ,τι λέει ?
    Μαμά το ποτήρι έσπασε,μήπως και η μαμά χάψει οτι το ποτήρι έσπασε από μόνο του.
    Αυτό μου θυμίζει το δίπολο πολιτικοί-κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. AKOMA EDO STO MONAXO EINAI OK AN KAI ARKETES BIOMIXANIES EXOUNE KANEI MIOSH PROSOPIKOU.ALLA APO OTI LENE TA ALANIA THS AGORAS TORA ARXIZOUNE TA ORGANA.EGO TOULAXISTON STO MAGAZI PAO KALA AN KAI EXO TIMES TIS IDIES EDO KAI 9 XRONIA BGENI MIA XARA MEROKAMATO,TORA H ALLOI GIATI DEN BGENOUNE DEN TO KATALABENO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @JamanFou
    Θα βάλουμε;
    Και αναπάντητο θα μείνει.

    @the monkeys
    Να πάνε μέσα οι πολιτικοί; πας καλά; όποιος κλέβει πολλά σχεδόν ποτέ δεν πηγαίνει φυλακή.

    @habilis
    Στην Ελλάδα σίγουρα κάτι τέτοιο προσπαθούν να μας "πουλήσουν". Ότι δηλαδή φταίει η κρίση και όχι ότι κλέψανε που πάμε τόοοοοσο χάλια. Πάντως τους Αμερικανούς βλέπω δεν τους έκατσε και άσχημα που το ευρώ πήρε την καταρακύλα! μήπως δεν είναι και τυχαίο;

    @MOLEMOU
    Υπάλληλο θέλεις;:)))
    Κάτσε εκεί που είσαι και μη κουνιέσαι από την θέση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΜΑ ΞΕΡΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΤΗΛ. ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...