Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κυλιόμενη Μπάρα με τις 15 Τελευταίες Αναρτήσεις

H συγκεκριμένη κυλιόμενη μπάρα, σαν αυτή που "τρέχει" στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μου, είναι ένας ωραίος τρόπος να παρουσιάζετε στους αναγνώστες σας τις δεκαπέντε πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Γνωρίζουμε, ότι λίγοι είναι αυτοί που "ξεφυλλίζουν" όλο το ιστιλόγιο και ακόμα λιγότεροι όσοι διαβάζουν το ιστορικό ή τις ετικέτες των αναρτήσεών μας. Όταν όμως ο επισκέπτης βλέπει τους τίτλους των αναρτήσεών σας να περνάνε στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας σας, παίρνει έναυσμα να διαβάσει την ανάρτηση, εφόσον τον ενδιαφέρει, και έτσι δεν πηγαίνουν "χαμένες" οι πρόσφατες αλλά περασμένες αναρτήσεις.

Ο τρόπος για γίνει αυτό είναι ο εξής:

Συνδεόμαστε στο λογιαργιασμό μας στο μπλογκ. Πηγαίνουμε στο ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ-->ΔΙΆΤΑΞΗ και επιλέγουμε ΠΡΟΣΘΉΚΗ gadget και έπειτα πατάμε HTML/JavaScript. εκεί επικολλάμε τον παρακάτω κωδικό.









Βάζουμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας αντικαθιστώντας την δικιά μου και είναι έτοιμο.

13 σχόλια:

  1. Mου φαίνεται όμως Νewton, πως όλα αυτά μπάρες και συναφή βαραίνουν το ιστολόγιο και όταν πάει κάποιος να μπει μέσα σ'αυτό, αργεί ν'ανοίξει, κολλάει και γενικά τον δυσκολεύει τόσο που πολλές φορές βαριέται και δεν το επισκέπτεται!
    Σ'εμένα συμβαίνει συχνά σε ιστολόγια με πολλά μπιχλιμπίδια,δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος και να φταίει η σύνδεσή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν κολλάει το δικό μου όταν μπαίνεις, τότε ναι ισχύει. αλλά επειδή το ξέρω αυτό που λες και το ελέγχο ότι δείχνω είναι ελαφρύ και δεν έχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα φίλε μου το έβαλα και δουλεύει μια χαρά σε ευχαριστώ πολύ σε αγαπάω και ας έκανες την μαλακία να παντρευτείς με εκτίμηση billtaxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Newton

    Και για μενα τα ιδια ακριβως που λεει η Kariatida62 ισχυουν, οσον αφορα το αργο ανοιγμα ιστολογιων που εχει πολλες εικονες,ή widgets κλπ. Βεβαια δεν ειμαι expert και μπορει και να φταιει και η δικη μου συνδεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. bill
    Χαχα, σευχαριστώ ρε φίλε για την αγάπη σου. Τώρα ότι ήταν να γίνει έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva
    Τα ιστολόγια σας, τόσο το δικό σου όσο και της καρυάτιδας σε εμένα ανοίγουν μια χαρά, ακόμα και όταν τα ανοίγω με την αργή την σύνδεση που έχω στο σπίτι.

    Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε firefox αλλά internet exlorer. Αν είναι όντως έτσι τρέξτε τώρα κιόλας και κατεβάστε τον firefox από εδώ! Είναι δωρεάν είναι εύκολο και προπάντων είναι γρηγορότερος!

    Υ.Γ. Αν το κατεβάσετε θυμηθείτε όταν πάτε να τον ανοίξετε πρώτη φορά να πατήσετε "ναι" στην ερώτηση που θα σας κάνει αν θέλετε να εισάγει τα "αγαπημένα" (bookmarks) από τον i.e.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. firefox??? πάλι πίσω έμεινα!!

    Καλή η μπάρα αλλά θα μου χαλάσει τη μόστρα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. JamanFou
    Πολυυυυυυυύ πίσω φιλενάδα! Όταν καμιά φορά τυχαίνει να πρέπει να χρησιμοποιήσω τον ιντερνετ εξπλορερ αγανακτώ και λέω καλά που υπάρχει και ο φαιαρφοξ. Γκουγκλ και ξερό ψωμί!

    Εσείς οι γυναίκες πάντα της μόστρας είσαστε γιαυτό πάντα χάνεται την ουσία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα Newtwn
    πολύ ωραίο το θέμα,αλλά και τα
    υπόλοιπα που έχεις πιο κάτω...
    με έβαλες σε σκέψεις,αλλα μη νομίζες ότι
    θα καταφέρω να τα φτιάξω αυτά εύκολα,
    γιατί δεν τα πάω και καλά με τα πολύπλοκα
    αυτά θέματα...ίσως να προσπαθήσω .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. dromeas
    Όσο αναφορά την κυλιόμενη μπάρα, είναι πρόβλημα και θέμα του καθένα αν του αρέσει να τη χρησιμοποιήσει. Αλλά όσο αναφορά τον firefox νομίζω ότι επιβάλλεται γιατί έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα. Πάντως μη νομίζεις είναι πάρα πολύ απλό και δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις!

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν αλλάξουμε το
    sDirection="left";
    σε
    sDirection="up";
    έχουμε κυλιόμενες αναρτήσεις προς τα πάνω
    Δείτε εδώ: http://astrohori.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ αλλάζουμε τον αριθμό των αναρτήσεων
    var nMaxPosts = 15;
    και εδώ τι υπάρχει μπροστά από της αναρτήσεις
    sBulletChar="•";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...