Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το Σύνδρομο της Πρωτιάς


Βρίσκομαι στο φανάρι, μέσα στο αυτοκίνητο, ολομόναχος και χωρίς καθόλου κίνηση στο δρόμο και περιμένω να ανάψει το πράσινο με σκοπό να κατευθυνθώ αριστερά. Δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί ούτε δίπλα μου ούτε μπροστά και πίσω μου. Γενικώς επικρατεί ησυχία στο δρόμο. Έρχεται, λοιπόν, το πρώτο αυτοκίνητο και αντί να σταματήσει κανονικά από πίσω μου και να περιμένει στη σειρά να ξεκινήσουμε, με προσπερνάει από δεξιά, περνάει και το φανάρι, με αποτέλεσμα να το χάσει από την οπτική επαφή, και στέκεται τέσσερα με πέντε μέτρα μπροστά μου ανάβοντας φλας για να δείξει ότι θα πάει αριστερά.

Δεν άντεχε με λίγα λόγια, και δεν είναι ο μόνος, να περιμένει στο φανάρι δεύτερος πίσω από άλλο αυτοκίνητο. Και να πω ότι είχε καμιά τρελή ουρά, που πάλι δεν δικαιολογείται, να το καταλάβω κάπως. Αλλά να προσπεράσεις το μοναδικό αυτοκίνητο που περιμένει επειδή δεν μπορείς να είσαι δεύτερος, μου φαίνεται απίστευτη ανοησία.

Σκέφτομαι, με τα πολλά, ότι τελικά τον Έλληνα τον διακατέχει το σύνδρομο της πρωτιάς. Του αρέσει, βρε αδερφέ, σε όλα να είναι πρώτος. Δεν μπορεί με τίποτα να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό. Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα και η γνωστή μας παροιμία... "κάλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη". Την οποία και αυτή την εξελίξαμε και την κάναμε... "κάλιο πρώτος στην ξεφτίλα παρά δεύτερος στην ουσία". Δεν μας ενδιαφέρει να έχει ποιότητα, ουσία, ήθος, αυτό για οποίο αγωνιζόμαστε. Μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα.

  • Ανεβαίνει η εθνική μας υπερηφάνεια όταν βγαίνουμε πρώτοι στη eurovision και ας είναι η πιο γελοία διοργάνωση τραγουδιού που υπάρχει και ας ξοδεύουμε και ένα σορό φράγκα.
  • Πανηγυρίζαμε σαν τρελοί που καταφέραμε να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο στο ποδόσφαιρο και ας έχουμε το πιο άθλιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.
  • Κοιτούσαμε με βλέμμα υπεροπτικό, όλο καμάρι, που αναλάβαμε και αποπερατώσαμε τους ολυμπιακούς αγώνες και ας ήταν το τραγικότερο πλήγμα στην οικονομίας μας.
  • Αγοράσαμε αυτοκίνητα άπειρων ίππων ώστε να τρέχουμε πιο γρήγορα από όλους τους άλλους και τελικά πάντα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος, με περισσότερα άλογα.
  • Παίρνουμε τα πιο σούπερ ουάου κινητά που υπάρχουν, που φτιάχνουν και φραπέ, και τα χρησιμοποιούμε μόνο για κλίσεις, άντε και κανένα μήνυμα.
  • Κυνηγάμε τα πιο ψιλά διαμερίσματα ώστε να τους έχουμε όλους από κάτω και να έχουμε την καλύτερη θέα. Αλλά τελικά μας κλίνει κάποιος άλλος μπροστά μας.
  • Φτάσαμε στο σημείο να καυχιόμαστε ακόμα και για τις πρωτιές μας στα αρνητικότερα επιτεύγματα. Πρώτοι στη διαφθορά, πρώτοι στο κάπνισμα, πρώτοι στη χοληστερίνη, ναι γιατί όχι μια πρωτιά είναι και αυτό.

Τελικά απορώ, πως ενώ σε όλα παλεύουμε να είμαστε πρώτοι, καταντήσαμε τελευταίοι.

26 σχόλια:

  1. Ξέχασες και κάτι άλλο είμαστε πρώτοι και στην γκρίνια!!! LOL
    Πλάκα θέλω να σου κάνω, δίκαια αγανακτείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως οσο και να αγανακτουμε το γεγονος παραμενει οτι πολλοι συμπατριωτες μας υποφερουν απο μεγαλο κομπλεξ..κατωτεροτητας! :) Ετσι μονο εξηγειται το οτι προσπαθουν να δειξουν οτι ειναι 'καλυτεροι' απο αλλους! Κριμα που αυτο αφορα μονο τα ευτελη και αρνητικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ήρθες πάλι δεύτερος. Είχα τον προβληματισμό αυτόν πολύ πριν από εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62
    Στην γκρίνια σίγουρα είμαι πρώτος και με διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva
    Κόμπλεξ βλακείας θα το έλεγα. Σχετικά με το γιατί προσπαθούν να είναι όλοι καλύτεροι δίνω τη δική μου εξήγηση σε μια προηγούμενη ανάρτηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tiktos
    Χαχα, έχω βάλει και Νίτρο, θα σε σκίσω!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kameleon
    Σαν δεύτερος, είμαι και πρώτος από το τέλος. Άρα πάλι πρώτος αισθάνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τότε πάσχεις από το σύνδρομο και εσύ! Χο χο χο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kameleon, μα φυσικά και πάσχω. Άλλωστε ο λόγος της ανάρτησης δεν είναι ότι με πειράζει που υπάρχει το σύνδρομο, αλλά το ότι δεν μπορώ να βγω ποτέ πρώτος:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μ'αρεσε πολύ η ανάρτηση σου!
    αλλά θα σε στενοχωρήσω γιατί πάλι δεύτερος θα έρθεις γιατί εγώ το σκέφτηκα μετά από σένα!οπότε ούτε πρώτος από το τέλος δεν είσαι!!!χαχαχα
    αυτό που γίνεται στα φανάρια πραγματικά είναι τραγικό!λες και δεν μπορούμε να κάτσουμε πίσω από κάποιον άλλον και να περιμένουμε!
    ή στο μετρό!!!!!πωωωω εκεί να δεις!ποιός θα μπει πρώτος!!!και χωρίς να σκέφτονται φυσικά πως για να μπει κάποιος πρέπει να βγουν πρώτα αυτοί που κατεβαίνουν!ασε καθημερινό δράμα!αφού εγώ πλεόν πάω μακριά γιατί φοβάμαι μην πέσω καμιά μέρα στο κενό μεταξύ "συρμού και αποβάθρας" (όπως λέει και η φίλη μας από τα μεγάφωνα) από τα σπρωξίματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΓ: πολύ ωραίο το έφτιαξες το blog σου!θέλω κι εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το σαράβαλο σου παλεύεις να βγεις πρώτος?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. lagarto
    Ε, τώρα με χάλασες τελείως:)) ούτε τελευταίος;

    Ακριβώς αυτό που λες για το μετρό γίνεται και με τους ανελκυστήρες σε δημόσια κτήρια όπως τα νοσοκομεία. Πας να βγεις και ξαφνικά ορμάει ένα ένα μπουλούκι να χωθεί. Που πάτε ρε παιδιά; άμα δεν βγούμε εμείς πως θα μπείτε.

    Έχει κάτι ωραία έτοιμα πρότυπα για μπλογκ, διαλέγεις και παίρνεις, αυτό για παράδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. JamanFou
    Ε, όχι και σαράβαλο 1900 κ.ε. αυτοκίνητο. Απλά είναι πετρέλαιο, δεκαετίας και φορτηγάκι! Δεν πάει βήμα δηλαδή:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επρεπε και εσύ (αφού είχε χάσει την οπτική επαφή με το φανάρι) να κάνεις πως ξεκινάς και να κορνάρεις. Αυτός θα έφευγε με κόκκινο και εσύ θα ήσουν και πάλι πρώτος...

    Υ.Γ. Σίγουρα ήταν ΠΑΟΚτσής αυτός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα
    κάτι σαν παραλαγή του άσματος

    "φέρτε μου ένα μαντολίνο"


    στο


    "φέρτε μου ένα μαστιγιάκη... για να δείτε πως πονώ..."

    καλόοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. NdN
    Χαχα, ναι σίγουρα παοκτής αυτός, γιαυτό εγώ σαν αριανός έμεινα δεύτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε συ Newton εγώ ήμουν μπροστά σου δεν με είδες που σε χαιρέτησα; Πού να με δεις δηλαδή που έφαγες την σκόνη μου.. :P
    Πάντως μιλώντας σοβαρά τώρα (γκουχ,γκουχ..) αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πολύ μεγάλο κενό στην σεξουαλική τους ζωή... Γιατί σκέψου πως ευχαριστιούνται με τη γελοιότητα της "κλοπής" της σειράς ενός άλλου. Να δεις που ερεθίζονται κιόλας με αυτή την ιδέα γιατί δεν τους έχει μείνει τίποτε άλλο να χαίρονται μέσα στη μιζέρια τους.
    Είναι να τους λυπάται κανείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα σας.μαλλον κανεις σας δεν θα εκοψε το νημα σε περιστρεφομενες πορτες.
    Εκει να δεις [ρωτια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. stardust30
    Βασικά έφαγα την αστρό-σκονή σου:)

    Να σου πω την αλήθεια και εγώ στη μη σεξουαλικότητα το έριχνα το γεγονός, αλλά πιστεύω ότι τελικά δεν είναι έτσι και εότι έχει να κάνει μόνο με την παιδεία του καθένα. Για παράδειγμα ένας φίλος μου που το έκανε μια φορά και από τον οποίο δεν μπορώ να πω ότι λοίπει το σεξ το αντίθετο θα έλεγα, του λέω καλά ρε μαλάκα δε ντρέπεσαι που το κάνεις αυτό. Ε, μου λέει και να μην το κάνω εγώ θα το κάνουν όλοι οι άλλοι οπότε δε βγαίνει τίποτα. Αυτό έγινε πριν αρκετά χρόνια. Σήμερα έπειτα από αρκετές καταστάσεις που πέρασαν και μπόλικο διάβασμα στο δίκτυο και αρκετό μπλαμπλα από εμένα το βλέπω που όχι μονο στέκεται στη σειρά αλλά βρίζει και τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. taspa
    Στην ουσία ναι, κανείς. Στο μυαλό μας μάλλον όλοι το κόψαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. sixtwelve
    Μακάρι να έκανα λάθος, η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...