Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στο δρόμο της Αργεντινής

Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Eίδα σήμερα στο youtube το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, "Εξάντας", για την κατάρρευση της οικονομίας στην Αργεντινή. Η άλλοτε πέμπτη πιο δυνατή οικονομία του κόσμου έφτασε στο χείλος του γκρεμού όταν η διαφθορά των πολιτικών και του συστήματος έπιασε κόκκινα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και οι άνθρωποι απεγνωσμένα προσπαθούν να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί. Όνειρο πολλών αργεντινών είναι να καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει, κανένα μέλλον, καμιά ελπίδα.

Η Αργεντινή προκειμένου να πληρώσει τα χρέη της, τα οποία προήρθαν από αρπαγές των ταμείων από τους πολιτικούς και τους "νταβατζίδες" της χώρας, προσέφυγε στο ΔΝΤ το οποίο ανάγκασε τους πολίτες να ζήσουν σε εξοντωτικές συνθήκες κάνοντας απίστευτες περικοπές των εξόδων του κράτους ώστε να γίνεται αποπληρωμή του δανείου. Ακόμα και αυτά τα χρήματα, του ΔΝΤ, φαγώθηκαν από τους κυβερνώντες με αποτέλεσμα η χώρα να διαλυθεί εντελώς (μήπως τελικά είναι καλύτερα να πτωχεύει μια χώρα αντί να δανείζεται;, Αλλά μάλλον έτσι δεν συμφέρει κάποιους που θα χάσουν τα χρήματα που είχαν δώσει πιο παλιά).

Θέλω να πιστεύω ότι για την Ελλάδα όλα αυτά είναι ένας εφιάλτης που ποτέ δεν θα γίνει πραγματικότητα! Έχω σημειώσει κάποιες φράσεις που μου έκαναν εντύπωση.
"Η εξαθλίωση έκανε τους αργεντινούς να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που έβλεπαν τόσα χρόνια στην τιβί", "έκανε τους πολίτες να δουν τα προβλήματα των φτωχών, αφού πρώτα τους εξομοίωσε με αυτούς", "είχαν ανεχτεί όσα συνέβαιναν τόσα χρόνια και βγήκαν στους δρόμους όταν η κυβέρνηση έβαλε χέρι στην τσέπη τους" πήραν δηλαδή κατευθείαν τα λεφτά τους από τραπεζες και τη δουλειά τους.

Εμείς πότε θα βγούμε στους δρόμους; μάλλον όταν μας τα πάρουν όλα!

Κρέμασαν ένα πανό που έγραφε: "καταστολή, ατιμωρησία, κοινωνική απομόνωση, ανεργία και πείνα". Μας θυμίζει τίποτα με Ελλάδα; Ένας άπορος άστεγος Αργεντινός λέει: "Στείλτο μήνυμα στην Ελλάδα, θα τους βάλω μισό κιλό εκρηκτικά!" Αυτό είναι επαναστάτης, όχι σαν τους δικούς μας τους ψευτοτρομοκράτες ή τους άλλους τους φτιαχτούς της κυβέρνησης!

Δείτε το, αξίζει πιστεύω!
Μήνυμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από τον χώρο της πολιτικής και τους πολιτικούς!





Παρακάτω, ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ!























9 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, υπάρχει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πολλοί φταίνε για αυτό, πρώτα από όλα οι πολιτικοί και τα λαμόγια που έχουν φάει τα κέρατά τους σε λεφτά, φταίει και ο απλός πολίτης που βλέπει τους(-ις) ξεβράκωτους(-ες) στην τηλεόραση, να περνούν ένα μήνυμα ψεύτικης χλιδής, ματαιοδοξίας, «ο τάδε έχει σχέση με την άλλη», «ο τάδε πήγε στα μπουζούκια, γλέντησε και δεν πλήρωσε» (γιατί ήταν γνωστός) και πολλά άλλα τραγελαφικά που αν τα σκεφτεί κανείς σοβαρά θα έπρεπε να ξερνάει από την αηδία. Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου), ώστε να είμαστε παθητικοί. Κόπηκε ο 14ος μισθός σε όλο το δημόσιο τομέα και δεν αντέδρασε κανείς (μαζί και εγώ, δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω). Σιγά σιγά, θα κοπεί και ο 13ος, θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις σε όλους τους μισθούς με την είσοδο του ΔΝΤ, απολύσεις και πολλά άλλα που θα διαλύσουν αυτή την ψεύτικη εικόνα που μεταδίδουν οι κωλο-τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ. Ο κόσμος έχει χαζέψει με τα τηλεπαιχνίδια, τα σίριαλ τύπου X-Factor, Greek Idol (όλα φερμένα απ' έξω φυσικά) και δεν κοιτάει την ουσία. Χρωστάει τα κέρατά του σε δάνεια και το μόνο που τον νοιάζει είναι πως να ντύνεται και να περνάει καλά στα μπουζούκια, πως να πίνει έξω καφέ κάθε μέρα πληρώνοντάς τον 4 και 5€, πώς να κλέψει το κράτος, αλλά να έχει απαιτήσεις όταν πηγαίνει να εξυπηρετηθεί από δημόσια υπηρεσία και να παραπονιέται ότι δεν υπάρχουν υποδομές. Παραγωγή μηδέν, μόνο μαγκιά, μαύρο γυαλί, Καγιέν και μπέμπες, πώς να τουμπάρουμε την γκόμενα για να πηδήξουμε και άλλα ωραία.

    Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι είμαστε κοντά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει χρόνια τώρα, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ φίλε εγώ τα γράφω στο blog μου πολύ καιρό ότι θα πτωχεύσουμε και ότι θα πάμε στο δ.ν.τ. αλλά κανείς δεν με πίστευε. τώρα ανάπηροι και βόδια νεοέλληνες πληρώστε για να καταλάβετε πόσο μαλάκες είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ

    τι μου θύμισες ...
    ήμουν από αυτούς που υπστήριζα τον ΖΑΜΟΡΑ στην Ελλάδα..
    ήταν ο αρχηγός του ΜΑS (κίνημα για τον σοσιαλισμό).
    Ήταν καλός βουλευτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη κακομελετάς! Και γω χθες αγανακτισμένη στο σπίτι του Δημήτρη αυτό είπα αυτοί οι τσάμπα μάγκες πού πάνε και βάζουν τις βομβούλες τους?
    Γιατί δεν πάνε στους 300, και μου την έπεσαν όλοι! Τους έβαλα όλους, λέει στο ίδιο το τσουβάλι, και ο καημένος ο Καζάκος δεν είναι σαν τους άλλους τους κακούς... ένας μάλιστα μου συνέστησε να ρωτήσω τον μπαμπά μου και τον παππου μου(άντε τώρα βρες τους αυτούς!)τι μπορεί να συμβεί αν προωθήσουμε όλοι αυτές τις θεωρίες! Υπονούσε βεβαίως δικτακτορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ίδια σκατά είμαστε και εμείς. Και να σου πω και κάτι; Ξερά, χλωρά, η κατάσταση δεν θα αναγνωρισει αν εμείς εδω μεσα είμασταν καλοί και όλοι οι άλλοι σκάρτοι. Θα μας πάρει το ποτάμι όλους γιατί είμαστε παλιοφάρα, αυτό είμαστε.

    Είμαι περήφανη που ζω σαν τον καθένα, στην αυτοκρατορία των ανάπηρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,

    Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές στην Ελλάδα που δεν θα μας επιτρέψουν να γίνουμε Αργεντινή, τουλάχιστον όχι ακριβώς (οι καταθέσεις όλων είχαν παγώσει για ένα μαγέλο χρονικό διάστημα) αλλά έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι έγινε μετά στην Αργεντινη.

    Ο Υπουργός οικονομικών της Αργεντινής χτες δήλωσε στον Guardian ότι η χώρα του θα ξεπληρώσει το τελευταίο δάνειο που έλαβε από το ΔΝΤ μέσα στο 2011 ώστε να σβήσει μια και καλή την ντροπή του 2001.

    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/16/argentina-to-repay-2001-debt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το οτι δεν γινεται, απο τη μια μερα στην αλλη να γινουμε ..Αργεντινη, δε σημαινει οτι δεν πρεπει να αγανακτουμε που μας εσυραν, (ενω αλλα μας ελεγαν) σαν τα προβατα στη σφαγη!
    Οσο για το παλιοφάρα που ειπωθηκε απο καποιο σχολιαστη εδω δε συμφωνω καθολου επειδη δεν βαζω σ αυτο το χαρακτηρισμο οσους, προς τιμη τους, αντιστεκονται στα απαραδεκτα μετρα που μας επιβαλλουν και που οπως λεει και ο Βασιλης, πιο πανω, εμεις φταιμε που αφηνουμε να περνανε καποια πραγματα επειδη δεν αντιστεκομαστε ωστε να τα σταματησουμε!
    Ας κοιταξουμε τι γινεται στην Ισλανδια που εδω και δυο χρονια αντιστεκονται, οσο μπορουν και εχουν μαλιστα κανει μια εκθεση για το ποιος πολιτικος φταιει για τα χρεη της χωρας και υπαρχει τετοια διαφανεια που oλοι μπορουν να τη διαβασουν, online, ενω εμεις....

    Την εχω μαλιστα στην αναρτηση μου, στα Αγγλικα, για οσους ενδιαφερονται να δουν πως λειτουργουν καποιες χωρες που αν και εξαπατηθηκαν οπως εμεις δεν καθονται με σταυρωμενα χερια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. wraio post newton!!thanx gia ta video h8ela n enhmerw8w gia argentinh.
    akoma kai twra oi ellhnes koinountai mprosta sthn thleorash!!protimoun n vlepoun to deltio twn 8 anti n katevoun sto dromo kai na allaxoun thn zwh tous!n allaxoun tropo skepshs kai zwhs.
    telika 8 prepei n pesoume ston pato pato wste na tous aggixei olous(gt an dn kaei to spitaki mas xesthkame!)omws gia na katalavoun!epauxanw thn teleutaia ataka tou bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NdN
    "Ο Υπουργός οικονομικών της Αργεντινής χτες δήλωσε", ειλικρινά δεν πιστεύω καμία απολύτως δήλωση από κανέναν από καμία κυβέρνηση. Και ο παπανδρέου δήλωσε ότι δεν θα αυξήσει τον φπα αλλά το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...