Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Όλα τα φάγατε


Παιδιά, δυστυχώς δεν έχω χρόνο να σας εξηγήσω, αλλά με βάση τα όσα βλέπω αυτές τις μέρες:

Είμαστε πολύ λίγοι όλοι εμείς που έστω και στοιχειωδώς σκεφτόμαστε.
Είναι πολύ δυνατοί αυτοί που μας ελέγχουν.
Είναι πολλοί οι ηλίθιοι.

10 σχόλια:

  1. Καλημερα Saq

    Οπως λεει και το τραγουδι

    ''Είμαστε πολλοι,αλλα ειμαστε σκορπιοι,
    μας πηρανε αμπαριζα οι δηθεν και οι οποιοι,
    Ειμαστε πολλοι, αλλα δεν παιζουμε μπαλλα...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το 2ο συμπέρασμά σου θα συμφωνήσω απολύτως. Για τα άλλα δύο δεν είμαι και σίγουρη. Βράζουμε όλοι μέσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μην μας παίρνει από τα κάτω....

    είναι μεγάλοι επειδή αισθανόμαστε μικροί

    είναι ισου μεγέθους όσο μεγαλώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva
    Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, νομίζω του μαρκ τουέιν, μια ιστορία με το εξής περιστατικό:

    Μαζεύτηκαν οι άρχοντες του χωριού και φώναζαν να κρεμαστεί μια γυναίκα επειδή τη θεωρούσαν μάγισσα. Όλοι οι κάτοικοι ήταν εκεί και κοιτούσαν που τη δίκαζαν και ήταν έτοιμοι να την κρεμάσουν. Κανένας τους όμως δεν πίστευε ότι έπρεπε να γίνει. Την ήξεραν την γυναίκα και γνώριζαν ότι δεν έχει σχέσει με μαγικά. Ο πρωταγωνιστής μας κοιτούσε περίλυπος και στεναχωριόταν που θα σκότωναν άδικα έναν πολίτη. Τότε ο διάβολος -που μόνο σε αυτόν εμφανιζόταν- άρχισε να γελάει δυνατά. Ο πρωτ/στής γύρισε προς το μέρος του και του είπε προς τι αυτός ο καλχασμός, δεν ντρέπεται να γελάει αφού ο ίδιος γνωρίζει ότι άδικα θα σκοτώσουν τη γυναίκα; ο διάβολος του απάντησε ότι δεν γελάει για την άδικη δολοφονία αλλά επειδή -μπορούσε να διαβάσει τη σκέψει όλων φυσικά- όλοι οι κάτοικοι έκαναν ακριβώς την ίδια σκέψει με τον πρω/στή και ένιωθαν την ίδια αγανάκτηση και παρόλο που ήταν πολύ περισσότεροι δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν. Ουσιαστηκά φοβόντουσαν τους λίγους δυνατούς οι οποίοι όταν έβλεπαν κάοια αντίδτραση φώναζαν ακόμα πιο δυνατά από αυτούς και σκέπαζαν τις φωνές τους.

    υ.γ. στο περίπου το θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JamanFou
    Μακάρι να κάνω λάθος για όλα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφω. Έλα μια μέρα μαζί μου στη δουλειά και θα τα δεις όλα. Θα δεις τι κόσμο συναντάω -κάθε λογής ανθρώπους, μορφωμένους αμόρφωτους έξυπνους βλάκες μεγάλους μικρούς- θα καταλάβεις ότι είμαστε πολύ πίσω. Ο καθένας "βράζει" όταν και μόνο θίγονται τα συμφέροντά του αλλά γελάει πιο πολύ ειρωνικά όταν χάνει κάποιος άλλος -βλέπε μείωση μισθών στους δημ υπ. Δύσκολα τα πράγματα και ο λαός τιθασεύεται πολύ εύκολα γιατί ξέρουν καλά την ψυχολογία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. akrat
    Δυστυχώς φίλε μου, όσο σωστά κι αν είναι τα λόγια σου, δεν μπορούν να τονώσουν το ηθικό μας. Το 27χρονο παλικάρι με δυο παιδιά που έκλεγε σήμερα επειδή τον απέλυσαν και δεν μπορούσε να βρει δουλειά δεν μπορεί να αισθανθεί μεγάλος. Έχει χάσει την ψυχολογία του πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου φίλε Saq,

    νομίζω πως έχεις δίκιο. Λίγοι σκέφτονται καθαρά. ΟΙ περισσότεροι ενδιαφέρονται καθαρά και μόνο για την πάρτυ τους. Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο. Ολοι πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι σκέφτονται καθαρά και ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι ο "κακός". Οπως έχουμε ξανασυζητήσει είμαι απαισιόδοξος.

    Οσο για το παλικάρι που λες ότι απολύθηκε, δεν είναι μόνος. Και πολλοί που δεν απολύθηκαν απλά δεν πληρώνονται. Βέβαια να θυμήσω και κάτι ακόμα. Οταν εδώ και 2 χρόνια έχαναν τη δουλειά τους Αγγλοι,Αμερικάνοι κτλ ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν. Ισα ίσα θα έλεγα...Δεν είμασταν μόνοι μας στον κόσμο φίλε και αυτό είναι και κακό, αλλά είναι κυρίως καλό. Εχουμε πολλά να δούμε ακόμα, απλά υπομονή και σύνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα Saq.

    Δυστυχώς...

    Και για όλους τους λόγους που συμπληρώνουν και τα παιδιά παραπάνω.

    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NdN
    Γεια σου φίλε μου Νίκο
    Αφορμή για την ανάρτηση ήταν, πέρα των πολλών άλλων βέβαια που βλέπω, ένα περιστατικό που είδα προχτές. Σταμάτησα σε μια καντίνα εν μέσω δυο δουλειών που είχα να φάω κάτι και παρακολούθησα μια συζήτηση κάποιον ανθρώπων που καθόντουσαν εκεί. Μιλάμε για απλούς καθημερινούς Έλληνες που σχολιάζουν την πολιτική σκηνή του τόπου. Η βλακεία πάει σύννεφο μιλάμε και όπως λες ο καθένας, άσχετος με τα πολιτικά δρώμενα, νομίζει ότι κατέχει την ορθότητα των όσων λέει, λες και είναι οικονομολόγος ή πολιτικός. Δυστυχώς -ή και ευτυχώς γιατί αυτό σημαίνει ότι είχα λίγη δουλειά, μέχρι χτες- δεν είχα χρόνο να αναπτύξω το θέμα.

    Τα πράγματα Νίκο όντως σφίγγουν, δεν ξέρω τι να πω κάθε μέρα και πιο πολλά ακούω, θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτης της Μπανανίας
    Τα πρόβατα είναι πολλά και ανόητα, οι λύκοι πιο δυατοί, ο τσομπάνης τα έχει χαμένα και τα σκυλιά δεν συνεργάζονται ώστε να σωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...