Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο κλέφτης και ο απατεώνας


Προχτές άκουσα μια ιστορία που μου έκανε εντύπωση και μ' έβαλε σε σκέψεις όσο αναφορά τη νοοτροπία και τη λογική του Έλληνα. Τελικά, είμαστε απατεώνες; Έχουμε το μυαλό μας συνέχεια στη λοβιτούρα και προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε τρόπους να κερδίσουμε κάνοντας κομπίνες; Είναι έμφυτο αυτό το συναίσθημα ή απλώς έτσι έχουμε μάθει και συνεχίζουμε την "παράδοση"; Τελικά μας αξίζουν όλα όσα τραβάμε σήμερα επειδή έχουμε συμμετοχή ή απλώς είμαστε θύματα;

Γυρίζει ο γιος μου τα ξημερώματα στο σπίτι και ξυπνάει τους γονείς του ανήσυχος. Βρήκε την μπαλκονόπορτα ορθάνοιχτη και ανησύχησε. Ρωτάει τον πατέρα του ξέχασε να την κλείσει και αφού αυτός του λέει ότι την είχε κλείσει σίγουρα σηκώνονται να δουν τι έγινε. Στο σπίτι γενικά δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης οπότε αρχίζουν να ψάχνουν για τα κινητά τους και για τα λεφτά στις τσέπες τους. Αμέσως ανακαλύπτουν ότι λείπει το ένα κινητό που το είχαν αφήσει στο τραπέζι καθώς και ένα αρκετά μεγάλο ποσό, γύρω στα 2000€ που είχε στην τσέπη ο άνθρωπος και ήταν οι εισπράξεις της ημέρας. Ο γιος του του λέει ότι ανεβαίνοντας είδε ένα τετράγωνο πιο κάτω ασθενοφόρο και λίγο κόσμο μαζεμένο και φαντάστηκε μήπως έχει να κάνει με την ληστεία. Κατεβαίνουν κάτω και πράγματι βλέπουν κόσμο ασθενοφόρο και αστυνομία μαζεμένους. Ρωτάνε τι έγινε και τους εξηγεί κάποιος ότι ένας Ρουμάνο "ακροβάτης" διαρρήκτης έμπαινε στα σπίτια από τα μπαλκόνια σκαρφαλώνοντας. Όταν έβλεπε ανοιχτή ή εύκολη στη διάρρηξη πόρτα έμπαινε αθόρυβα και έκλεβε ότι ήταν πιο πολύτιμο και ελαφρύ. Έτσι μεταφερόταν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και βουτούσε εδώ και αρκετές μέρες αρκετά λάφυρα. Η αστυνομία ήταν ενημερωμένη αλλά δεν είχε καταφέρει να τον πιάσει. Εκείνη τη μέρα όμως ήταν άτυχος. Σε ένα από τα σπίτια που πήγε να μπει ο ιδιοκτήτης είχε κάποιο πρόβλημα με το στομάχι του και ξύπνησε το βράδυ να πιει μια σόδα στο μπαλκόνι. Μόλις πήγε να βγει πέτυχε μπροστά του τον Ρουμάνο. Αυτός από τον φόβο του πήγε να πηδήξει στο μπαλκόνι τις διπλανής πολυκατοικίας αλλά δεν υπολόγισε καλά και έπεσε από τον τρίτο όροφο. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει τα πόδια του και φυσικά να συλληφθεί.

Ο γνωστός μου αφού άκουσε την ιστορία πήγε κοντά να δει μήπως και βρήκαν τα χρήματα και το κινητό του. Είπε το ποσό που του έκλεψαν στους αστυνομικούς και αυτοί ρωτούσαν τον Ρουμάνο να τους πει που τα έβαλε. Αυτός δεν μιλούσε βέβαια και τελικά του έκαναν σωματική έρευνα και βρήκαν ότι τα έκρυψε στο βρακί του. Το κινητό όμως τίποτα. Οπότε ξαναρωτάει ο άνθρωπος "ρε παιδιά μήπως βρήκατε κανένα κινητό τίποτα;" Και τότε ένας από τους τραυματιοφορείς το βγάζει από την τσέπη του και λέει "μήπως είναι αυτό; το βρήκα κάτω".

Αν ο Ρουμάνος είναι κλέφτης τότε ο δικός μας είναι απατεώνας. Και πάω στοίχημα ότι αυτό είναι σύστημα για τους τραυματιοφορείς, να ψάχνουν, δηλαδή, τις τσέπες των διαρρηκτών να κλέψουν τα κλεμμένα!

14 σχόλια:

  1. Καλά,βρε Σακ, ληστεία έγινε,ο κλέφτης γκρεμοτσακίστηκε,η γειτονιά αναστατώθηκε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα,ασθενοφόρα πλακώσανε και συ στο κινητό που είδε ο τραυματιοφορέας και τόβαλε στην τσέπη του, στάθηκες??? Τόδωσε ο άνθρωπος μη κάνεις έτσι μωρέ!!!
    Ελα Παναγιά μου και Χριστέ μου και 12 Απόστολοι, αυτός δεν υπάρχει περίπτωση κάτι θα βρει να γκρινιάξει...άντε και κοιμάμαι με ορθάνοιχτες μπαλκονόπορτες και με κουρτίνες τραβηγμένες για να βλέπω το φεγγάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62
    Γιατί ρε συ, λίγο είναι. Έψαξε στις τσέπες του ρουμάνου και βρήκε ένα κινητό και το πήρε. Αν έβρισκε και τα 2000€ θα τα έπαιρνε και αυτά και μετά θα έκαναν φτερά τα φράγκα. Απατεωνιά μιλάμε και το κάνουν σε κάθε περίπτωση.

    Εσύ καλού κακού κλείνε κάνα παντζούρι γιατί ο ρομαντισμός θα γίνει μελόδραμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε εσύ Σακ, εσύ μπορείς στο λεπτό στο λεπτό λέμε...να εξολοθρεύσεις και τα τελευταία ρινίσματα ρομαντισμού που μπορεί νάχω!!! Πώς τα καταφέρνεις να με ισοπεδώνεις κάθε φορά??? Πώς???
    Τι στο καλό εσάς τους Μακεδόνες σας είχα για ρομαντικές ψυχές...εσύ πώς βγήκες βρε παιδί μου έτσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62
    Χαχα, βρήκες άτομο τώρα να μιλήσεις για ρομαντισμό. Μιλάμε για την απόλυτη ξενέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τώρα κατάλαβες ότι όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι γουρούνια κλέφτες και απατεώνες? εγώ το έχω καταλάβει από 15 ετών παιδί, για αυτό και τους μισώ όλους μέχρι θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε τότε να ευχόμαστε όλοι οι διαρρήκτες να πέφτουν από κάποιον όροφο... έτσι θα παίρνουμε τα κλεμμένα μας πίσω...

    Καλό μήνα είπαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. bill
    Εγώ πάντως φίλε δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό σου το μίσος. Κατά βάθος πιστεύω ότι την αγαπάς την Ελλάδα γιαυτό και τρελαίνεσαι και τόσο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. JamanFou
    Λες να περπατάμε και να βρέχει διαρρήκτες;

    Καλό μήνα βρε, άντε και αύριο πάω για κάνα μπανάκι, έσκασα εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΧΑΑΧΑΑΧΑ ΛΙΩΝΩΩΩΩΩ. Καλά η ιστορία τα σπάει, άμα γινόταν στην περιοχή μου θα είχα πεθάνει από τα γέλια (θα φοβόμουν βέβαια και λίγο, το παραδέχομαι). Το τελευταίο με το κλεμμένο κινητό ήταν το κερασάκι στην τούρτα ΑΧΑΧΑΑ. Κοίτα υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό ότι μπορεί του διαρρήκτη να του έπεσε κάτω και να το βρήκε ο άλλος ΑΧΑΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Saq επειδή ο Bill Μου θυμίζει αυτά που λέω εγώ για τους Έλληνες, πιστεύω οτι αυτός ο θυμός είναι στην πραγματικότητα απογοήτευση.

    Όσο για το περιστατικό δυστυχώς δεν με εκπλήσσει, εγώ όσο είχα την δουλειά, με Έλληνες συνεργάτες μόνο προβλήματα και κουτοπονηριές είχα.

    Βρε δεν λες πάλι καλά που το έδωσε και δεν το κράτησε; Παίζει βέβαια και να φοβήθηκε πως θα γίνει κανένας έλεγχος και αν του το βρουν θα γίνει ρόμπα οπότε προτίμησε να το δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. the monkeys
    Που στε εσείς βρε χαμένα; Καλά αφού δεν έχωσαν και το χέρι τους στο βρακί του να ψάξουν πάλι καλά. Την άλλη φορά όμως θα ξέρουν, αρκεί αντί για λεφτά να μην βρουν μόνο το παλαμάρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτης της Μπανανίας
    Απογοήτευση, ναι, αυτό ακριβώς.Όχι όμως μίσος μέχρι θανάτου. Καμιά φορά οι καταστάεις μας κάνουν και λέμε τρελά πράγματα. Και εγώ πολλές φορές τα σκέφτομαι αυτά.

    Α, καλά, από κουτοπονηριές συνέχεια. Αμέτρητες σου λέω. Αφού στο τέλος όλους τους έβλεπα με δυσπιστία και όχι άδικα.

    Ο ασθενοφοριατζής σίγουρα φοβήθηκε, αλλιώς σιγά μην το έδινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χωρίς να θέλω να βάζω ταμπέλες και να γενικεύω, θα το κάνω. ναι σαν έθνος είμαστε λίγο της λαμογιάς και του συμφέροντος. χωρίς να σημαίνει:
    a) οτι όλοι οι αλλοδαποί είναι καλύτεροι
    b) οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

    Τέτοια περιστατικά δυστυχως πολλά έχω ακούσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...