Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κλέφτες και τζαμπατζήδες


Ένας ποδοσφαιρικός όρος λέει ότι "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Εκεί που ο αντίπαλος είναι έτοιμος να σου επιτεθεί, εσύ αντί να κάτσεις στα χαρακώματα και να τον περιμένεις να έρθει. βγαίνεις έξω και ορμάς ξαφνικά καταπάνω του. Αυτό ακριβώς ξέρουν να κάνουν και τα στελέχη της κυβέρνησης και πήραν σβάρνα τα δελτία τύπου και τα κανάλια και επιτίθενται προς πάσα ένα κίνημα που αντιδράει στην αλόγιστη αύξηση όλων των προϊόντων και παροχών γύρω μας. Γιατί σου λένε, το να είμαστε τριακόσιοι οι τζαμπατζήδες γίνεται, να γίνουμε όμως ένα εκατομμύριο δεν μας παίρνει με τίποτα.

Αυτά σκέφτηκε ο Ρέππας και βγήκε στην αντεπίθεση αποκαλώντας τζαμπατζήδες όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Από σήμερα, λοιπόν, η έννοια της λέξης αλλάζει ριζικά. 

Τζαμπατζής δεν είναι αυτός που τόσα χρόνια ζει παρασιτικά εναντίον ενός λαού. Δεν είναι αυτός που πληρώνεται  ένα σορό χρήματα χωρίς να αποδίδει έργο και χωρίς να φέρει καμιά ευθύνη ούτε να τιμωρείται για τα σκανδαλώδη λάθη του. Δεν είναι αυτός που έχει δωρεάν κινητό και σταθερό τηλέφωνο ούτε αυτός που έχει δωρεάν αυτοκίνητο. Δεν είναι αυτός που τον φυλάνε δυο και τρεις αστυνομικοί. Δεν είναι αυτός που ταξιδεύει με το αεροπλάνο τζάμπα σε θέση μπίζνες. Τζαμπατζής, δεν είναι αυτός που του παρέχονται δημόσιοι υπάλληλοι για το γραφείο του. Και φυσικά δεν είναι αυτός που σχεδιάζει λοβιτούρες για να καταχραστεί τα χρήματα ενός λαού.

Κατά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τζαμπατζής είναι αυτός που δεν έχει εργασία. Αυτός που δεν του έμειναν χρήματα να πληρώσει ένα ευρώ τις άθλιες συγκοινωνίες. Αυτός που δεν έχει χρήματα για τα υπερφουσκωμένα διόδια των ανύπαρκτων δρόμων. Αυτός που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Τζαμπατζής είναι αυτός που πληρώνει την βενζίνη ενάμιση ευρώ. Αυτός που πληρώνει 23% φπα. Αυτός που παίρνει 800 ευρώ το μήνα. Αυτός που δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο και κουλουριάζεται στην κουβέρτα. Και σίγουρα, τζαμπατζής είναι αυτός που τολμάει να σηκώσει κεφάλι και να αντιδράσει προσπαθώντας να αλλάξει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Λοιπόν, κύριε Ρέππα και Πεταλωτή, ίσως και να έχετε δίκιο. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τις ελεεινές συγκοινωνίες της θεσσαλονίκης και ντρέπομαι να περάσω τα διόδια χωρίς να πληρώσω. Ίσως τελικά όσοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο να είναι τζαμπατζήδες. Σίγουρα όμως όσοι ζουν σαν και εσάς είναι κλέφτες.

9 σχόλια:

  1. Φίλε Saq

    Οι συγκοινωνίες σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ που είμαι εγώ είναι πανάκριβες. Εγώ για το Πανεπιστήμιο θέλω κάθε μέρα 8 δολλάρια πήγαινε-έλα.

    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτό που γινότανε τόσα χρόνια στην Ελλάδα ήταν να έχω φτηνό εισιτήριο και να μου βγαίνει ελλειματική η ΔΕΚΟ για να καλύπτω τα ελλείματα από τη φορολογία. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δίκαιο μπορεί να είναι αυτό.

    Το ίδιο χάλι με τη ΔΕΗ που κρατά την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι και κρατικό μονοπώλιο και ελλειματική ταυτόχρονα!

    Για το ΦΠΑ, τη βενζίνη και για μερικά διόδια θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτά που λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα,καλη εβδομαδα.
    Μεσα απο το μηνυμα μου θα βρεις την νεα Δ/νση μου ,καθως χρειασθηκε να ξαναρχισω απο την αρχη μετα απο επιθεση χακερ , χαθηκαν τα παντα.
    Αλλαξε το προφηλ μου στο δικο σου μπλοκ, περνα και μια βολτα απο το νεο τσαρδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε LaKoNa,
    νομίζω ότι ούτε στο θέμα συγκοινωνίες διαφωνούμε. Άλλωστε το θίγω στο κείμενό μου. Όμως... Δεν μπορεί να έχεις αύξηση στα εισιτήρια όταν το επίπεδο της υπηρεσίας που σου παρέχουν είναι τόσο χαμηλό. Ο Έλληνας θέλει και φτηνό εισιτήριο και καλή υπηρεσία. Φυσικά αυτό είναι αδύνατο. Έχεις δίκιο ότι στην ευρώπη είναι ακριβά αλλά σκέψου τί σου παρέχουν. Εδώ στην θεσσαλονίκη το λεωφορείο, το μοναδικό μέσο, έχει τα χάλια του. Δεν τηρείται η απαγόρευση στις λεωφ/δες, δεν υπάρχουν σωστές στάσεις, δεν ξέρεις την ώρα άφιξης του λεωφ, οι οδηγοί είναι άθλιοι, τα οχήματα επίσης κτλ. Τι να πληρώσω ρε συ Λάκωνα; Ας τα φτιάξουν και τα λέμε. Στην ολανδία νομίζω ότι πλήρωνα 1,5-2 ευρώ αλλά μιλάμε για άλλο επίπεδο υπηρεσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tasoula
    Έλα ρε συ, και εγώ προσπαθούσα να μπω και είδα ότι δεν γινόταν και ανησύχησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω εξοργιστεί φορβερά αυτό το καιρό με τις μ...ες που ακούω στα κανάλια, αλλά προσπαθώ να καταπιώ την οργή μου...και από την πολύ προσπάθεια, κοντεύω να πνιγώ! Ούφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. anidifranco
    Νομίζω ότι τόσα χρόνια έχουμε ακούσει πολύ περισσότερες μαλ αλλά είμασταν τυφλοί και κουφοί. Τώρα αρχίζουμε και ξυπνάμε μάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τέτοια μου κάνεις, εμφανίζεσαι σαν τον κομίτη, σε χάνω...έτσι και μου περάσεις φλασένιος και μετά λες πως δεν σε παρακολουθώ!!!
    Θα σε βάλω στο blogroll μου να σε βλέπω μόλις ξυπνάς! :))
    Σωστός!!!! Και λίγα είπες στον Λακωνάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι καλά μου τα λέει βρε Καρυ, αφού δε διαφωνούμε σε τίποτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλήθεια???
    Για κοίτα προσεχτικότερα να βρεις το σημείο διαφωνίας σας!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...