Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το ντοκιμαντερ του Τατσόπουλου, η εκπομπή της ΕΤ και το ξεπούλημα της χώρας.


Τα έβαλαν όλοι με τον Τατσόπουλο, λέει, και τον απειλούν με τη ζωή του, γιατί τόλμησε να μας πει μια άλλη εκδοχή της ελληνικής ιστορίας κατά την τουρκοκρατία και για την ελληνική επανάσταση. Γιατί τόλμησε να πει ότι τα κρυφά σχολειά ήταν μια πατάτα που μαθαίναμε τόσα χρόνια. Γιατί είπε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια σκλαβιάς, αφού πέρασαν πολλοί αιώνες από την τελευταία φορά όπου ο Έλληνας ήταν κυρίαρχος στον τόπο του, είχαμε σταματήσει πλέον να σκεφτόμαστε σαν έθνος. Επιτέλους κάποιος τα έβαλε με τα προπαγανδιστικά και παραπλανητικά βιβλία του σχολείου. Τώρα, όσο για τη σχόλιό του στο facebook ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν γκέι και μάλιστα αρραβωνιασμένος, ο άνθρωπος ωρύεται ότι μόνο οι ηλίθιοι δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι αστειευόταν με τον φίλο του και νομίζω έχει δίκιο. Αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο το μέγκα δείχνει τη "δραματική" σειρά "7 θανάσιμες πεθερές". Το επεισόδιο έχει να κάνει με την επανάσταση του 1821. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι χειρότερη ξεφτίλα δεν υπάρχει.


Εχτές το βράδυ στην ετ1 έβαλε μια εκπομπή που ήταν βιντεοσκοπήσεις από δίκες, κυρίως πλημμελήματα, όπου μας έδειχνε είτε δίκες για μικροτροχαία, για χρήση ναρκωτικών και άλλα, είτε για αντιδικίες μεταξύ πολιτών. Έκατσα και το είδα όλο όσο πρόλαβα ώσπου μόνο στο τέλος μου δημιουργήθηκε μια απορία. Γιατί αυτό το ντοκιμαντέρ και μάλιστα παρασκευή βράδυ; Τι σκοπό είχε και το κάνανε; Μήπως και καλά να μάθει ο Έλληνας να σέβεται το νόμο; Εγώ πάντως από σήμερα δεν κάνω ούτε μια παρανομία.

Τα πήραν όλα οι τροϊκανοί, ή καλύτερα, τους τα δώσαμε για μην ψοφίσουμε από την πείνα. Πάρε και τη δεη πάρε και τον οπαπ, πάρε και τον οτε και αν δεν σου φτάνουν αυτά που τα καταντήσαμε έτσι όπως τα καταντήσαμε, πάρε και εκτάσεις φιλέτα και νησιά και ότι θέλεις. Και για να μην κουραζόμαστε πάρτε και όλα τα ακίνητα. αλλά μας αφήνουν λέει την ακρόπολη για μην ξεχνάμε τις ρίζες μας με τους αρχαίους ημών, γιατί να μην ξεχνιόμαστε, είμαστε απόγονοι μεγάλων ανθρώπων, ανάξιοι βέβαια αλλά απόγονοι. Πάντως έχουμε μια πολύ δυναμική κυβέρνηση που δεν μασάει από τέτοια και έβαλε γκάζια στην τρόϊκα που την έκανε ξεφτίλα μπροστά σε όλο τον κόσμο και που ανακατέφτηκε στα εσωτερικά μας. Μπράβο ρε παιδιά, έχετε κότσια.

19 σχόλια:

  1. Toν Τατσόπουλο δεν τον έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Όχι για το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν έχω καθόλου παρακολουθήσει. ΓΕνικότερα αυτές τις προσπάθειες του Σκαι δεν τις βλέπω με το καλύτερο μάτι.. Όπως και την "πράσινη" πολιτική του καναλιού, που για το ΧΥΤΑ στην Κερατέα όμως που πάει να γίνει σε περιοχή φυσικού κάλλους (και αρκετά άλλα που έχουν θαφτεί) κυριολεκτικά Μούγκα! Τίποτα.. Καμία εμπλοκή.. Τέλοσπαντων, νομίζω πως οι μάσκες τώρα πέφτουν.

    Εχτές έκανα λίγο ζάπιγνκ και πέτυχα στην ερτ αυτά τα δικαστήρια.. Κόλλησα λίγο, πιο πολύ απόρησα και εγώ για ποιο λόγο τα έβαλαν.. Το είδα λίγο..

    Ξεπουληθήκαμε.. και μάλιστα κοψοχρονιά.. To τραγικότερο είναι πως οι περισσότεροι τριγύρω δεν πολυκαίγονται για αυτό. Δεν ξέρω τι να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Roadartist
    Εγώ στέκομαι μόνο στο ντοκιμαντερ, ούτε για τον τατσόπουλο έχω να πω ούτε για τον σκάι. Πάντως δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που λες για το σταθμό. Πίσω από κάθε οικολογική κίνηση κρύβεται μια μεγάλη κομπίνα. Το ντοκ πάντωςς κατά τη γνώμη μου είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη...για τις αποκρατικοποίησεις...

    Και που τα είχες βρε φίλε Saq, τι καταλάβαινες;; Τι υπηρεσίες σου παρείχε και τι πλήρωνες; Ποιος κέρδιζε από όλο αυτό το οικοδόμημα του δημοσίου; Ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. CsLaKoNaS
    Κανένας φίλε μου, μα νομίζω ότι το αναφέρω και συγκεκριμένα "που τα καταντήσαμε έτσι όπως τα καταντήσαμε", δηλαδή καταφέραμε να βάλουμε μέσα το μονοπώλειο, πως έγινε αυτό; μας έφαγε ο συνδικαλισμός και τα ρουσφέτια. Το δικό μου παράπονο είναι οτι δεν μπορούμε να στρώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις -εκτός του οπαπ, αυτός δουλεύει ρολόι χάρει στους ανόητους- αλλά αναγκαζόμαστε -μας αναγκάζουν- τώρα να τα ξεπουλήσουμε για μην μπαίνουμε μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ρε Saq πουθενά στον κόσμο δεν έχουν "στρώσει" αυτές οι επιχειρήσεις. Γιατί να καταφέρναμε εμείς να κάνουμε κάτι που έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι αποτυγχάνει.

    Είναι άλλο να έχεις ένα κράτος που κρατά συμμετοχή σε σοβαρές κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη κλπ κλπ) και άλλο να έχεις παντού και πάντα το κράτος που ρουφάει κυριολεκτικά το κόπο σου για να σου "παρέχει".

    Πάρε παράδειγμα τις τηλεπικοινωνίες. Από τότε που απελευθερώθηκαν έχουμε από τις καλύτερες και φτηνότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη (π.χ. εδώ στις ΗΠΑ είναι πανάκριβες για την ποιότητα που παρέχουν!!!)....

    Υπάρχουν θετικά κ αρνητικά αλλά το να ξεπουλάς π.χ. ζημιογόνες εταιρίες όπως η Ολυμπιακή ή ο ΟΣΕ... ή να απελευθερώνεις "πλούτο" τον οποίο όσο τον κατείχες ήταν άχρηστος, ή γιατί δεν ήξερες ή γιατί δεν μπορούσες να τον εκμεταλλευτείς, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ντοκυματέρ δεν το παρακολούθησα απο την αρχή!
    Κάθησα και το είδα όλο την τελευταία φορά και δεν άκουσα κάτι το επιλήψιμο.
    Βέβαια έμαθα ότι τα μάζεψε μετά την γενική κατακραυγή!
    Τώρα όσο για το αστείο του με το gay και τον Κολοκοτρώνη, νομίζεις οτι πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους αστεία, έστω και για αστείο?
    Ο Τατσόπουλος είναι δημοσιογράφος(δεν είναι ούτε Κάρυ, ούτε Σακ) και αυτή την χρονική στιγμή είναι ο αφηγητής μιας ιστορικής έρευνας που χρειάστηκε δύο χρόνια όπως λένε, για να γίνει και να παιχτεί στο αξιοτιμο κανάλι τους!
    Είναι αστεία αυτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @kariatida62

    Ποινικοποιείς τα αστεία;

    Κι ακόμα και αν ήταν ομοφυλλόφιλος τι σημαίνει;

    Ότι είναι λιγότερο άντρας;

    Έτσι μετριέται η ανδρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CsLaKoNaS
    Σωστά τα λες, αλλά ζημιογόνος ο οπαπ, η ατε και η δεη; Τέλος πάντων δέχομαι ότι είναι καλύτερα να πουληθούν όπως έγινε και με τον οτέ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το ποσό, τα πουλάμε λέει για 50 δις. Δεν καταλαβαίνω γιατί πήραμε 110 από την τρόικα αφού θα πουλούσαμε τα πάντα για 50. Από την άλλη πάλι το άρθρο της εφημερίδας μιλάει και για πωλήσεις οικοπέδων, κτημάτων θαλασσών. Αυτά γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kariatida62
    Έλα τώρα ρε συ, συζητάει ο τύπος με έναν φίλο του στο FB και του λέει ο φίλος του που να έλεγες και ότι ο Κολοκτρώνης ήταν γκέυ, θα σε τρώγανε και λέει αυτός όχι απλώς γκέυ αρραβωνιασμένος ήτανε. Και τον ξεσκίσανε τον τύπο στα απειλιτικά μηνύματα. Δηλαδή έλεος, που ζούμε.
    http://www.flash.gr/audio/2620

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ε κοίτα κι εγώ δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο απλά. Δλδ δεν είναι "πουλάω 50, άρα γιατί πήρα 110;". Η αξία είναι 50 δις. Το πόσο και πότε θα πουληθούν και ποιος θα τα αγοράσει είναι άλλο ζήτημα....

    Τώρα για τα νησιά και τις θάλασσες, εκεί μάλιστα υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα.
    Και μονο το γεγονος πως το ολο εγχειρημα υποστηριζεται απο τον ΒΕΡΕΜΗ [ Βερεμης-Δραγονα-Ρεπουση = χρηματοδοτηση Ιδυμα ΣΟΡΟΣ] πρεπει να μας βαλλει σε σκεψεις.
    Παγκοσμιοτητα με ισοπεδωση με μονη Εθνικη ταυτοτητα την ΑΓΟΡΑ.
    Ο Ρηγας αραγε δεν ειχε συνειδηση της Ελληνικοτητας του[ πολυ πριν απο το 1821].
    Στο μπλοκ μου επανω δεξια θα βρεις την λεξη ιστορια ......κανε ενα κλικ.....
    Καλο Σ/Κ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να καλημερίσω την Τασούλα, με τις πηγές της!!!
    Λακωνάκο και Σακ...το f/b, έτσι όπως έχει γίνει δεν περιορίζεται μόνο σε φιλικά σχόλια.
    Ιδίως αυτοί οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει σαν τους ηθοποιούς,τραγουδιστές και πολιτικούς.
    Αυτοδιαφημίζονται μέσω του f/b.
    Λακωνάκο, δεν ποινικοποιώ τα αστεία, ποινικοποιώ την πρόθεση να ξεφτυλίσω την ιστορία και τα πρόσωπα που θυσίασαν την ζωή τους γι'αυτό το έρμο το τόπο, που βάλλεται έσωθεν και έξωθεν!
    ΥΓ.
    Για τον Λακωνάκο
    Τελευταίως δεν σε βλέπω να περνάς απο το κονάκι μου και αναρωτιέμαι αν με βαρέθηκες...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tώρα όσο για το αν οι gay θεωρούνται λιγότερο ή περισσότερο άνδρες δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω...
    Εγώ ξέρω να πω πως οι ανθρωποι(άνδρες-γυναίκες) την ανδρεία την κρύβουν στην ψυχή τους και όχι στις ερωτικές προτιμήσεις τους!
    Για τον συγκεκριμένο κύριο απλά να σου απαντήσω πως δεν τον γνωρίζω καλά, τον είχα δει μέσα απο το γυαλί.
    Ακούω όμως πολύ προσεχτικά τις πληφορορίες που μας φέρνει η Τασούλα για το ποιοι είναι πίσω απο το εγχείρημα του ντοκυμαντέρ και κουνώ το κεφάλι μου...
    Γνωρίζω τι εστί Δραγώνα-Ρεπούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kariatida62, καλημερα.
    Στην σελιδα που παραπεμπω ,δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα στην τοσο 'πολυσυνθετη και περιπλοκη διεργασια θεωρησης της ιστορικης πραγματικοτητας'
    Συμφωνω απολυτα μαζι σου, στην πολυπραγμοσυνη ......των 'δηθεν' ........οπως και το ο,τι ΑΝΔΡΑΣ σημαινει ΑΝΔΡΕΙΑ ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tasoula
    Όπως σωστά κατάλαβες, κάνω αναφορά στο ντοκιμαντέρ και όχι στα πρόσωπα. Πραγματικά δεν γνωρίζω το ποιόν των ατόμων που αναφέρετε εσύ και η κάρυ, αν γνωρίζετε πείτε μου. Τώρα για τον Ρήγα, ναι ίσως μετά από τόσα χρόνια στη σκλαβιά να μην μπορούσε να φανταστεί την Ελλάδα σαν κράτος. Γραικός, Έλληνας μεν, σε τούρκικο κράτος δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα, Θαναση μου.
    Αντιθετα ο Ρηγας εκτος του ο,τι γνωριζε και ειχε συναισθηση της Ελληνικοτητας του [ αλλωστε το σχολειο του υπαρχει ακομη στη ΖΑΓΟΡΑ του Πηλιου] υπηρξε ανατρεπτικοτερος οταν αναφεροταν στην Ελευθερια ...............
    Οσο για Ρεπουση- Δραγωνα- Βερεμης -Γιαννοπουλος η Γιαννουλοπουλος ] μια ομαδα της Παντειου , εχουν αναλαβει εκπονηση μελετων με χρηματοδοτηση απο το ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ώς προς το ξεπούλημα, προτείνω να διαβάσει όποιος επιθυμεί το Δόγμα του Σοκ (http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1972017&prid=1226246).. δυστυχώς αρκετά αποκαλυπτικό.. Καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα

    όταν ακούω σκαι... σκάω... ούτε που τον ξέρω τον ιστορικό...

    δεν με αφορά το τι λέν στα κανάλια τους... ότι θέλουν κάνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την καλησπέρα μου. Για τον Τατσόπουλο δεν έχω να πω κάτι, έχω κλείσει την τηλεόραση προ πολλού, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Για το «οικολογικό πρόσωπο» του συγκεκριμένου σταθμού όμως, έχω να πω οτι είναι ένα τεράστιο πυροτέχνημα, που αποδυκνείεται περίτρανα από τη στάση τους στο θέμα της Κερατέας. Πρίν από δυόμιση χρόνια είχα παρεβρεθεί σε μια «πράσινη» συναυλία του Σκάι στο Καλλιμάρμαρο, στην οποία συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες και προλόγιζε, μέσα από μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, ο ίδιος ο... «πράσινος πατριάρχης» Βαρθολομαίος! Οικολογικές ευαισθησίες του θεαθήναι και των δημοσίων σχέσεων και τίποτε παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...