Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Απόπειρα απαγωγής βρέφους στη Θεσσαλονίκη;


Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή πρωτομαγιάς και ώρα περίπου 13.00, όπου η πόλη ήταν  άδεια και ήσυχη. Πριν όμως συνεχίσω διαβάστε το άρθρο του thestival.

Εκείνη την ώρα εγώ βρισκόμουν μέσα στο θάλαμο με την γυναίκα μου και το μωρό, ενώ ένας φίλος μου και η πεθερά μου, που ήταν εκεί, είχαν βγει έξω.  Αφού, λοιπόν, πέρασε μια ώρα έπρεπε να φύγω για μια δουλειά και έτσι κατέβηκα στο ισόγειο να βρω τον φίλο μου. Μόλις έφτασα στην υποδοχή τον είδα ανάστατο μπροστά στον ανελκυστήρα και από έξω από την κλινική είχαν μαζευτεί αστυνομικοί της ομάδας ζήτα. Τον ρωτάω τι έγινε και μου λέει την εξής ιστορία:
Μπήκε μέσα στην κλινική, κάποια στιγμή, μια γυναίκα, τσιγγάνα, και άρχισε να κοιτάει αριστερά και δεξιά. Κανένας δεν την ρώτησε τη ήθελε και έτσι πήγε και πήρε τον ανελκυστήρα και ανέβηκε στον πέμπτο όροφο. Εκεί, κατευθύνθηκε αμέσως στο θάλαμο με τα βρέφη και μπήκε μέσα. Η μαία ήταν απασχολημένη και αυτή άρχισε να πηγαίνει προς τα μωρά. Για καλή τύχη εκείνη τη στιγμή ήρθε ο παιδίατρος και την είδε. Τη ρώτησε ποια είναι και τι κάνει και εκείνη τα έχασε. Άρχισε να λέει ότι ψάχνει κάποιον Νικολαΐδη ή κάτι τέτοιο. Ο παιδίατρος την ψιλιάστηκε και φώναξε αμέσως την μαία να καλέσει αστυνομία. Η γυναίκα τότε προσπάθησε να φύγει. Από το σούσουρο που έγινε μαζεύτηκαν και άλλα άτομα και δεν την άφησαν να πάρει ούτε τον ανελκυστήρα ούτε να φύγει από τις σκάλες. Μετά από ελάχιστα (πραγματικά) λεπτά ήρθε η αστυνομία. Αμέσως πήραν αποτυπώματα και συνέλαβαν την γυναίκα. Την ίδια στιγμή βρήκαν άλλους δυο άντρες έξω από το νοσοκομείο που μάλλον ήταν συνεργοί της. Την ώρα που έπαιρναν την γυναίκα οι αστυνομικοί, με χειροπέδες, στο αυτοκίνητο αυτή έλεγε "δεν φταίω εγώ, η άλλη με έμπλεξε" και μονολογούσε ένα όνομα.


Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι δύο.
Πρώτον, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει μια εταιρία φύλαξης σε μια τέτοια κλινική και να μπορεί όποιος θέλει να μπαίνει και να βγαίνει από την είσοδο και να πηγαίνει σε όλους τους ορόφους. και να παλεύουν οι γιατροί με τους επισκέπτες να κρατήσουν την γυναίκα μέχρι να έρθει η αστυνομία. Θα έπρεπε να υπήρχε, τουλάχιστον στην είσοδο, ένας άνθρωπος από εταιρία φύλαξης. Αλλά από ότι φαίνεται οι περικοπές άρχισαν και στις κλινικές.
Το δεύτερο που σκέφτομαι είναι τι στα κομμάτια θα το έκανε το μωρό η τσιγγάνα; Γιατί από μόνη της να το κλέψει και να το πουλήσει, μου φαίνεται απίθανο. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα από πίσω και ότι οι τσιγγάνοι είναι απλώς τα αναλώσιμα τσιράκια.



Τέλος πάντων, όλα καλά!


Υ.Γ. Να τονίσω ότι την ιστορία μου την διηγήθηκαν δύο διαφορετικά πρόσωπα λέγοντας μου περίπου τα ίδια. Εγώ, πάντως, δεν ήμουν μπροστά.

Υ.Γ.2 Το όνομα της κλινικής δεν το αναφέρω -αν και θα έπρεπε να γίνουν ρεζίλι για να βάλουν μυαλό-,  παρόλο που γίνεται προφανές από αυτά που γράφει το παραπάνω άρθρο, μόνο και μόνο για να μην αναστατωθεί ο κόσμος που έχει τα παιδιά του εκεί και αρχίσουν και πλακώνουν οι μπαμπάδες για να φιλούν σκοπιά.

3 σχόλια:

  1. Τώρα φαντάζομαι εσύ...τσολιάς έξω απο τα Ανάκτορα εσύ! :))
    Πάντως εσείες εκεί πάνω έχετε παράδοση στις παράνομες υιοθεσίες(Αγ. Στυλιανός κλπ)και στο εμπόριο βρεφών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά να σου ζήσει το νέο μέλος, να είναι γερό και καλότυχο (όπως λέμε στα μέρη μου). Σε αυτά που γράφεις ανατριχιάζω, αλλά, δυστυχώς, συμβαίνουν...από τη δεκαετία του 50 ακόμη, μόνο που τότε εμπλέκονταν και οι γιατροί σε αυτά...Τι να πεις;; Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...