Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οι εξολοθρευτές


Δηλαδή δεν το καταλαβαίνετε ότι οι άνθρωποι θέλουν να μας σώσουν; Κόβεται ο Παπανδρέου να γλιτώσει την Ελλάδα από το χάος. Ο γιος της μητέρας του, ο πρωθυπουργός του πατέρα πρωθυπουργού που καταχρέωσε την Ελλάδα, θέλει τώρα να την αποτελειώσει και για το σκοπό αυτό επιστράτευσε τον καβάτζα κοιλιόδουλο που είχε στον πάγκο, τον Βενιζέλο. Ο, με περίσσια ευφράδεια λόγου, Ευάγγελος, που ως υπουργός πολιτισμού κατάφερε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο των ολυμπιακών χρεώνοντας κάτι δις παραπάνω τη χώρα, ανέλαβε σήμερα να μας αποτελειώσει συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του και τις εντολές των Ευρωπαίων αφεντάδων μας. Άκουσα προχτές τον λαϊκιστή Βενιζέλο να βγάζει λόγο και πραγματικά έφριξα. Δεν έχει τα κότσια ούτε τα πράγματα με το όνομά τους να πει. Άρχισε τους λαϊκισμούς του τύπου "ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για την στήριξή του", "ξέρουμε τι τραβάτε", "θα κόψουμε και από το δικό μας μισθό", δεν άντεξα και πολύ με αυτήν την παράνοια. Όχι ρε μεγάλε, αν δεν φτάσεις στο σημείο να μετράς τις φακές που ρίχνεις στην κατσαρόλα δεν θα καταλάβεις τι τραβάμε.

Λοιπόν, βγάλτε με τρελό αλλά κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα καταλάβω.
Αν πτωχεύσουμε σου λέει θα μας αγοράσουν τσάμπα. Ενώ δηλαδή σήμερα τι διαφορά έχει που πουλιόμαστε για να δώσουμε τα λεφτά που μας δίνουν πίσω στα δανεικά.
Αν πτωχεύσουμε, λένε κάποιοι, την άλλη μέρα θα πεινάμε. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ήδη σήμερα που μιλάμε δουλεύουμε 10 και 12 ώρες την ημέρα ίσα ίσα για να πληρώνουμε φόρους στο κράτος. Αυτοί που θα πονέσουν περισσότερο μάλλον θα είναι οι έχοντες σήμερα.
Άκουσα ότι σε περίπτωση πτώχευσης θα πάμε πενήντα χρόνια πίσω τη χώρα. Μα τι λέτε, σοβαρά μιλάτε. Με το μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσουν τρεις γενιές. Τρεις γενιές μεγαλωμένες στην εξαθλίωση και τον φόβο.

Αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, τις μέρες που η ανίκανη κυβέρνηση έφτασε στο χείλος του γκρεμού έχω παρατηρήσει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ξαφνικά η ΕΥΠ έβγαλε στη φόρα τη βρωμιά που κρυβόταν πίσω από το ποδόσφαιρο. Είναι τυχαίο ότι γίνεται κάτι τέτοιο αυτή τη δύσκολη ώρα; Το δεύτερο είναι ότι πριν από λίγο καιρό και πριν την αποτυχία συναίνεσης είχα διαβάσει σε ένα ιστολόγιο ότι οι δανειστές μας βλέποντας τους Έλληνες να εξεγείρονται θα προσπαθήσουν να τους τρομοκρατήσουν. Δεν έδωσα και πολύ σημασία τότε. Σήμερα βλέπω ότι δεν είχε και πολύ άδικο ο φίλος συνμπλόγκερ.

11 σχόλια:

  1. Σε λίγο καιρό θα δικαιώνεις/ουμε πολλές Κασσάνδρες!
    Μόνο που τότε φοβάμαι πως θάναι πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ πτωχεύαμε,θα πεινούσαν οι κρατικοδίαιτοι άεργοι και τα κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kariatida
    Ήρθε το καλοκαίρι και οι διακοπές, αν σου λέει τίποτα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tiktos
    Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι αλυσίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Saq

    Στην πρώτη παράγραφο λαϊκίζεις περισσότερο από το Βενιζέλο σε ό,τι αφορά τις φακές. Άλλωστε και αυτές οι φακές, Τουρκίας θα είναι και τις αγοράζεις από την Τουρκία γιατί εδώ απλά δεν τις παράγεις. Δε "σου" φταίει κανείς που δεν παράγεις τίποτα ως χώρα.

    Στη δεύτερη παράγραφο αναρωτιέσαι τι θα γίνει με την πτώχευση. Πολύ απλά δε θα καταβληθεί καμία σύνταξη και κανένας μισθός (ενώ τώρα ακόμα καταβάλλονται). Αναστολή πληρωμών π.χ. σημαίνει ότι το κράτος θα σταματήσει να προμηθεύεται νοσηλευτικά προϊόντα...αποτέλεσμα θα είναι να παύσει να δουλεύει το ΕΣΥ (ενώ τώρα δουλεύει). Τώρα που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν κατεβάσει τους διακόπτες (δικό τους το μαγαζί) το κράτος πληρώνει 1 εκατ. τη μέρα για εισαγώμενο ρεύμα. Με τη δραχμή (που είναι αναπόφευκτη μετά την πτώχευση) δε θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε αυτό. Δε θα μιλήσω φυσικά για το πόσο θα πρέπει να πληρώνουμε το πετρέλαιο...ακόμα αυτό που θα πρέπει να βάζουμε τα αεροπλάνα μας για τις αερομαχίες με τους Τούρκους - η οικονομία των οποίων καλπάζει.

    Είναι τέλος άλλο να κυρήξεις στάση πληρωμών σε μία οικονομία με πλεόνασμα και άλλο να κυρήξεις στάση πληρωμών στην ελληνική οικονομία που έχει πρωτογενές έλλειμα (έλλειμα χωρίς τα τοκοχρεωλύσια - ΤΡΩΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ).

    Ιστορικά όσες φορές έχουμε πτωχεύσει έχουμε καταστραφεί (βλ. Μικρασιατική καταστροφή - Μεταξική δικτατορία). Το βαρέλι της καταστροφής δεν έχει πάτο, γι αυτό φίλε Saq και μη λες ούτε γι αστείο πως "η πτώχευση είναι λύτρωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. CsLaKoNaS, επιτέλους και ένας αντίλογος :)

    Δεν καταλαβαίνω γιατί λαϊκίζω λέγοντας την αλήθεια. Αντίθετα με τον Βενιζέλο που δεν του καίγεται καρφί για το πως περνάμε. Το πρώτο πράγμα που είπε στον Παπανδρέου όταν του πρότεινε το υπουργείο ήταν "θες να με κάψεις πολιτικά, Γιώργο, δίνοντάς μου αυτή τη θέση;" Αυτό τον ενδιέφερε βλέπεις.

    Τώρα για την παραγωγή δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα εγώ. Η Ελλάδα μπορεί να παράγει και μάλιστα γρήγορα. Ήδη, σε πληροφορώ, κάτι το οποίο δεν θα βρεις σε κανένα επίσημο χαρτί, στα χωριά οι άνθρωποι ζούνε με αυτά που παράγουνε στους μπαξέδες τους. Τρώνε τις κότες τους και τα αυγά τους, σφάζουν τα αρνιά τους. Εγώ δύο χρόνια δεν είχα αγορασει ούτε μία ντομάτα.

    Η στάση πληρωμών θα κρατήσει ένα μήνα. Έπειτα όλα θα καταβάλλονται κανονικά σε δραχμές. Αυτή τη στιγμή τα χρήματα που παίρνουμε δίνονται άμεσα πίσω στα παλιά δάνεια και το κράτος ουσιαστικά ζει με αυτά που παράγει και φορολογεί και είμαι σίγουρος ότι μπορεί πολλά παραπάνω.

    Ο Πάγκαλος είχε πει ότι το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο, επειδή μέσω αυτού ουσιαστικά θα στρώναμε τη χώρα. Αποδεικνύεται ότι μόνο με την πτώχευση θα ξαναφτιαχτεί αυτός ο τόπος, όσο σκληρό και αν είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι Saq,

    Σε ό,τι αφορά τα δημόσια οικονομικά- ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΑ σημαίνει ακριβώς ότι καταναλώνεις περισσότερα από όσα παράγεις πρωτογεννώς, χωρίς δλδ τους τόκους που πρέπει να πληρώσεις από τα δάνεια που έχεις πάρει.

    Αν επιστρέψεις στη δραχμή - δε θα επιστρέψεις στη δραχμή του '99. Αλλά σε ένα νόμισμα που θα υποτιμάται κάθε μέρα 50%. Το κράτος θα τυπώνει χρήμα για να "πληρώνει" υπαλλήλους, χωρίς κανένα αντίκρισμα αφού το ίδιο δε θα έχει χρήμα να στηρίξει το νόμισμά του. Οι εθνικές τράπεζες δε θα μπορούν να το τροφοδοτήσουν φυσικά. Ήδη το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν ελληνικά ομόλογα (δλδ κωλόχαρτα) στην ΕΚΤ και να παίρνουν ζεστό χρήμα.

    Ποιός ξένος προμηθευτής (π.χ. φαρμακευτική εταιρεία) θα δεχτεί το νόμισμά σου για να στείλει εμπόρευμα για τα νοσοκομεία σου; Ποιος θα σου δώσει πετρέλαιο για να κινηθεί η αγορά σου ;

    Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας είναι τραγικά αρνητικό σε ό,τι παράγουμε και ό,τι καταναλώνουμε. Η επιστροφή στα χωρία και στην πρωτογεννή παραγωγή είναι σωστή και αναγκαία αλλά δε μπορεί να γίνει βίαια και υπό το καθεστώς χρεοκωπίας. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε.

    Σε ό,τι αφορά τους δελφίνους του ΠαΣοΚ συμφωνώ ότι είναι μία κατάσταση ιδιαίτερα αποκρουστική όμως είναι πραγματικότητα και συναντάται σε όλα τα κόμματα - όλου του κόσμου - όλες τις εποχές. Απέναντι σε έναν κατάπτυστο Σαμαρά που τον βρίζουν μέχρι και οι δικοί του ( εδώ ) η ενότητα του κόμματος ήταν αναγκαία για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - αναγκαία προϋπόθεση για να μην καταρρεύσουμε.

    Τέλος το Μνημόνιο θα ήταν ευλογία για τη χώρα εαν εφαρμοζόταν. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι έπρεπε να τρέξουν οι αποκρατικοποιήσεις (το ξεπούλημα που φωνάζουν οι Αριστεροί) και να ανοίξουν επαγγέλματα. Οι αποκρατικοποιήσεις θα ανακούφιζαν του Δημόσιο και το άνοιγμα θα έφερνρε επενδύσεις. Πολλά από αυτά δεν έγιναν, με ευθύνη του ΠαΣοΚ, με αποτέλεσμα να φορολογούνται και πάλι οι αδύναμοι τώρα στο παραπέντε για να μην καταρρεύσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν, κάτι που ξέχασα να γράψω είναι ότι όντως το μεγάλο πρόβλημα της χρεωκοπίας θα είναι τα φάρμακα και το πετρέλαιο.

    Το πρωτογενές έλλειμμα σου εξηγώ ότι μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε θετικό πρόσημο γιατί θα δημιουργηθεί αμέσως η ανάγκη να παράγεις και όχι να φέρνεις από την Τουρκία. Απλά θα γίνει βίαια και σε μια κοινωνία που έμαθε στα έτοιμα.

    Αν θέλεις τη δική μου άποψη, όχι δεν θέλω να πτωχεύσουμε αλλά δεν θέλω και να σωθούμε ξεπουλώντας τη ΔΕΗ -τους συνδικαλιστές ευχαρίστως θα τους έβλεπα να ξεκουμπίζονται- τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ και την ΑΤΕ ή το ΤΤ αλλά βλέπεις τα κάνουμε δώρο για να ξεφορτωθούμε τον ζημιογόνο ΟΣΕ και άλλα. Θα ήθελα να σωθούμε αφού πρώτα φορολογηθούν οι έχοντες, αφού πάρουμε χρήματα όπως αυτά που χρωστάει η Γερμανική εταιρία που έχει το αεροδρόμιο -μήπως μεθαύριο αρχίσει να χρωστάει και η ΔΕΗ όταν πουληθεί;-, αν πρώτα πάρουμε το 1,6 δις από τις ΠΑΕ που χρωστούν φπα στο κράτος και παρόλο αυτά συνεχίζουν ακάθεκτες κάνοντας και μεταγραφές και επίσης όταν δω την κυβέρνηση να φορολογεί όπως υποσχέθηκε την εκκλησία σταματήσει να πληρώνει τους παπάδες και διαχωριστεί. Τέλος θα είμαι πιο ήσυχος όταν δω να ανοίγουν λογαριασμοί και χαρτιά κάποιον υπουργών του "παλιού" πασοκ και της νδ.

    Τότε αδερφέ μου Λάκωνα, αφού εισπράξουμε όσα μπορούμε θα είμαι έτοιμος να κάνω όλες τις υποχωρήσεις που χρειάζονται. Έτσι και αλλιώς δεν έχω και πολλά να χάσω σήμερα το μόνο που με στεναχωρεί στην περίπτωση της πτώχευσης είναι το μέλλον του παιδιού μου.

    Πίστεψέ με, τι σαπίλα αυτής της χώρα τη βλέπω εδώ και χρόνια αλλά τι μπορούσα να κάνω όταν οι έλληνες κυκλοφορούν με παροπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμπλήρωμα...
    Πες μου εε συ Λάκωνα, τι δουλειά έχει η Ελλάδα να ξοδεύει 70.000.000€ σήμερα για τους s.olympics την ώρα που καταρρέουμε;
    http://news24plus.blogspot.com/2011/06/o-special-olympics.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Το πρωτογενές έλλειμμα σου εξηγώ ότι μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε θετικό πρόσημο γιατί θα δημιουργηθεί αμέσως η ανάγκη να παράγεις και όχι να φέρνεις από την Τουρκία."

    Όχι. Δε θα μπορέσεις να παράγεις τίποτα με τέτοιες τιμές στο πετρέλαιο και τέτοιο πανικό. Καμία χώρα σε συνθήκες πανικού δε μπορεί να παράγει τίποτα, ειδικά όταν στερείται παραγωγικής βάσης. Κοίτα γύρω σου και μέτρα πόσα από τα προϊόντα που βλέπεις παράγονται εδώ και πόσα όχι. Μετά σκέψου πόσα από αυτά που δεν παράγονται εδώ, μπορούν να παραχθούν άμεσα (βλ. σε 2-3 χρόνια) εδώ. Έτσι θα καταλάβεις το κόστος να επιστρέψουμε στη δραχμή.

    Εγώ θέλω να σωθούμε ξεπουλώντας μία "περιουσία" η οποία μας βάζει μέσα κάθε μήνα γιατί πρέπει να πληρώσει εγγυημένους μισθούς και εγγυημένες θέσεις εργασίας υπαλλήλων που δε μπορεί να τους απολύσει κανένας ποτέ - για κανένα λόγο. Η ΔΕΗ δεν ήταν ποτέ δική μου, ούτε η ΕΡΤ που μέσα από τους λογαριασμούς της πληρώνω την Μπήλιω και τον Παπαδόπουλο να πίνουν στην υγειά μου (του κορόιδου δλδ).

    Το πιο σημαντικό που αναφέρεις είναι αυτό το "περί δικαίου" αίσθημα. Είναι απόλυτα σωστό. Είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα σύψης του πολιτικού συστήματος που έχει φτιάξει νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του. Είναι πολύ σημαντικό να αποδωθεί δικαιοσύνη αλλά το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο: Σαν να έχεις ένα ασθενή με καρκίνο στην καρδιά που ο μόνος τρόπος να αφαιρέσεις τον όγκο είναι να τον σκοτώσεις. Έτσι και αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα (ο καρκίνος δλδ) είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Απελπισία σκέτη, γι αυτό ψυχραιμία!

    Τα Special Olympics είναι πρόκληση - όμως μιλάμε για συμβάσεις που υπογράφηκαν επί Καραμανλή και δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο μπορούσαν να ακυρωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θετικά σχόλια του The Terminator επικεντρώθηκε στην δράση και σκηνές συναρπαστική. Ποικιλία εξήρε την ταινία, χαρακτηρίζοντάς τη "φλεγόμενη, κινηματογραφικό κόμικς, γεμάτο βιρτουόζος κινηματογράφου, τεράστια ορμή, στερεά παραστάσεις και μια συγκλονιστική ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...