Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος speaking


Αν μου έλεγε κάποιος να βάλω τη σιχαμάρα μου για τα πολιτικά πρόσωπα σε μια σειρά ξεκινώντας από τον πιο ελεεινό, πραγματικά θα δυσκολεύουν απίστευτα πολύ τόσο για τον μεγάλο νικητή όσο και για την πρώτη δεκάδα. Εδώ και χρόνια για μένα η βουλή είναι σαν ένας τεράστιος βόθρος που έχει χάσει την ικανότητα απορροφητικότητάς της και τα σκατά άρχισαν να ξεχειλίζουν.

Βλέποντας λοιπόν, τους πολιτικούς μας πιστεύω ότι επάξια μια θέση στους κορυφαίους κατέχει ο Καραμανλής ο νεώτερος. Ο πρωθυπουργός του τίποτα, ο τάχα καταλληλότερος, ο άνθρωπος που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνει ρεκόρ μαλακιών και η κυβέρνησή του ρεκόρ σκανδάλων. Και σα να μην έφτανε η καταστροφική πολιτική του, μόλις πήρε χαμπάρι ότι η άμμος στην κλεψύδρα του τελειώνει, αντί να φωνάξει τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να τους ενημερώσει για τα χάλια μας και να προχωρήσει για τα δυο χρόνια που του έμεναν στα σκληρά μέτρα που έπρεπε να πάρουμε, αυτός παραιτήθηκε προκηρύσσοντας εκλογές  -γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει- πέταξε το μπαλάκι με τα σκατά στον "λεφτά υπάρχουν" και εξαφάνισε το τομάρι του από το πολιτικό σκηνικό δίνοντας τη σκυτάλη στον Αντωνάκη και με αντάλλαγμα την ησυχία του.
Στην ίδια κατηγορία με τον Κωστάκη βρίσκονται και τα άλλα ρεμάλια της βουλής πρώην και νυν χαραμοφάιδες όπως κάτι Τσοχατζόπουλοι, Βουλγαράκιδες, Σημίτιδες, Τσοβόλες, Πρωτόπαπες, Ρέππες, Καρατζαφέριδες, όλο το κκε και φυσικά ο αγαπημένος μου μέχρι χτες, ο Πάγκαλος. Ο άνθρωπος με το ρεκόρ από ατάκες. Την καλύτερη, μάλιστα, ατάκα την άκουσα να τη λέει στη ΝΕΤ σε μια πρωινή εκπομπή όταν του είπε ο δημοσιογράφος για το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που κλείνουν κατά δεκάδες και τα ξενοίκιαστα μαγαζιά και ο Πάγκαλος απάντησε "που τα είδατε τα ξενοίκιαστα μαγαζιά, μόνο κάτι λίγα παραπάνω κλείσανε από όσα ανοίξανε".
Εχτές, λοιπόν, για κακή μου τύχη είδα στην τηλεόραση την εκπομπή αυτού του ασβού της δημοσιογραφίας του Πρετεντέρη με καλεσμένο τον άλλο σούμο του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο. Μέχρι αυτή την εκπομπή πίστευα ότι το μυαλό του, πρωθυπουργού στη θέση του πρωθυπουργού, Ευάγγελου απλά δεν προλάβαινε να ελέγξει τη γλωσσοδιάρροιά του με αποτέλεσμα μετά από πέντε δευτερόλεπτα να έχει ξεχάσει τις πατάτες που ξεστόμισε πριν λίγο. Έκανα, όμως, τραγικό λάθος. Ο Βενιζέλος δεν έχει απλώς πρόβλημα ελέγχου της γλώσσας του, αλλά είναι βαριά άρρωστος και χτυπημένος από το σύνδρομο του αλάθητου. Κατάφερε να έχει απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις χωρίς να δεχτεί ούτε ένα σφάλμα της κυβέρνησης. Δικαιολόγησε ακόμα και το "λεφτά υπάρχουν" λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι λεφτά υπάρχουν απλά έπρεπε να βρούμε τρόπο να τα πάρουμε. Δηλαδή λεφτά υπάρχουν αλλά βρίσκονται σε τσέπες πλουσίων που δεν μπορούμε να αγγίξουμε. Ακόμα και ο Πάγκαλος στην συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στον Παπαχελά παραδέχτηκε κάποια λάθη δικά του και του πασοκ -άλλος ξεφτίλας αυτός ο Παπαχελάς, πήγε να στριμώξει τον Πάγκαλο και αντί αυτού έγινε ρεζίλι-. Ο Βενιζέλος τίποτα. Μέχρι και για τους μισθούς είπε ότι απλώς φτάσανε στα επίπεδα του 2004 αλλά ξέχασε να αναφέρει τις αυξήσεις του φπα, των άμεσων φόρων, τα χαράτσια, την αύξηση στην βενζίνη, τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες του ιδιοτικού τομέα και ένα σορό άλλα που έκαναν τους μισθούς να μοιάζουν με αυτούς του 1960.

Καταλήγοντας, νομίζω ότι δίκαια ο Βενιζέλος έχει κατακτήσει μια περίοπτη θέση στο μυαλό μου για τον πιο εν ενεργεία μπουχέσα πολιτικό.

2 σχόλια:

  1. Η φράση "καταλληλότερος" τα λέει όλα, όχι για τον Καραμανλή, αλλά για το επίπεδο του λαού που τον ανακύρητε για χρόνια καταλληλότερο. Έχει μεγάλη σημασία.

    Τόσο ο Πάγκαλος όσο και ο Βενιζέλος δε στερούνται εξυπνάδας. Ο Βενιζέλος έχει αυτή τη λεξιλαγνεία που έχει και ο Καστανίδης (πολύ έξυπνος και αυτός). Τους βλέπεις ρε παιδί μου και καυλώνουνε με αυτά που λένε. Τους αρέσει τόσο πολύ να μιλάνε και νομίζουν ότι λένε τόσο έξυπνα και βαθυστόχαστα πράγματα που ερεθίζονται με την πάρτη τους. Έχει γέλοιο.

    Από όλους όσους αναφέρεις νομίζω πως ο Σημίτης είναι ο πιο χαμηλών τόνων και αποτελεσματικός.

    Κατά τα άλλα νομίζω απλά ότι περιμένουμε πολλά περισσότερα από το πολιτικό σύστημα από όσα μπορεί να μας δώσει. Μέχρι χτες είχαμε λόγο γιατί ως κράτος-νταβατζής είχε και τα λεφτά. Τώρα δεν τα έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δες αυτό για να ευθυμήσεις λίγο:
    http://www.youtube.com/watch?v=_cn_fmH8DqI&feature=related

    Σου προτείνω κι αυτό (αν και δεν είναι με το Βενιζέλο, αλλά με μια άλλη «μεγάλη αγάπη»):
    http://www.youtube.com/watch?v=_AumxDdL4Co&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...