Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χρήμα και εξουσία


Το πάθος για χρήμα, αυτό το αμάρτημα που έχει κάνει όλο τον κόσμο να γυρίζει γύρω του και με τις τράπεζες και τους εκπροσώπους τους να λυσσάνε για περισσότερο κέρδος.  Κέρδος που δημιουργείται εις βάρος των χωρών, στις πλάτες εκατομμυρίων πολιτών που βρίσκονται από τη μία μέρα στην άλλη ξεκρέμαστοι, χρεοκοπημένοι, απελπισμένοι. Πραγματικά απορώ, πού μαζεύεται όλο αυτό το χρήμα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και οι εταιρίες που δεν χορταίνουν με κανένα ποσό; Πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος μας οδεύει ολοταχώς σε μια νέα παγκόσμια κρίση με το χειρότερο σενάριο αυτό του παγκοσμίου πολέμου.

Μήπως και οι προηγούμενοι δύο ΠΠ για τους ίδιους λόγος δεν έγιναν; Η φτώχεια, η ανέχεια, η πείνα και το πάθος κάποιον καιροσκόπων για εξουσία. Τα χρήματα και η εξουσία. Δυο αλληλένδετα "αμαρτήματα". Με τα χρήματα αποκτάς εξουσία και με την κατάκτηση της εξουσία έχεις και χρήματα. Και πως γίνεται κάθε φορά που η δυστυχία χτυπά την πόρτα μιας χώρας οι φασίζουσες νοοτροπίες να ανθίζουν. Η Γερμανία, η κάτοικοι και οι κυβερνήσεις της οποίας κατακεραυνώνουν σήμερα τους "παρασιτικούς" Έλληνες, ξεκίνησε και τους δυο παγκόσμιους πολέμους με τον δεύτερο να είναι ο πιο καταστροφικός στην ιστορία του ανθρώπου. Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν και ολόκληρες χώρες ισοπεδώθηκαν για το καπρίτσιο κάποιων φασιστόμουτρων να κατακτήσουν ακόμα και τα μυρμήγκια. Η Ελλάδα τελικά ίσως να είναι και από τις πιο αδικημένες χώρες αυτού του πολέμου, αφού τασσόμενη ενάντια σε αυτή την παράνοια αρίθμησε χιλιάδες θύματα και καταστροφές από τους ναζί. Και ενώ όλες οι άλλες χώρες αποζημιώθηκαν εμείς δεν αξιωθήκαμε ούτε αυτό να διεκδικήσουμε.

Ευτυχώς η δική μου η γενιά δεν έζησε τέτοιες τραγωδίες και εύχομαι ποτέ να μην τις ζήσει. Βέβαια, και για τη φτώχεια τα ίδια έλεγαν οι γιαγιάδες μας, "δεν ξέρετε εσείς οι νέοι πόσο δύσκολα ήταν στα δικά μας τα χρόνια και πόση φτώχεια υπήρχε, ποτέ να μην τη ζήσετε". Να, όμως, που έρχονται οι καιροί που θα μάθουμε και εμείς. Θυμάμαι που ο πατέρας μου μου έλεγε ιστορίες που του είχε αφηγηθεί ένας θείος του ο οποίος είχε πολεμήσει το 40' τους Ιταλούς. Εκείνη τη χρονιά είχε απίστευτο κρύο. Οι άνθρωποι ήταν στην πλειοψηφία τους μαθημένοι σε δύσκολες συνθήκες. Οι περισσότεροι έκαναν σκληρές εργασίες και είχαν συνηθίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά εκείνη τη χρονιά ήταν το κάτι άλλο. Στα βουνά, μάλιστα, όπου πολεμούσαν, τα φαινόμενα ήταν ακραία. Τα ρούχα του στρατού δεν επαρκούσαν, οι αρβύλες και οι κάλτσες πάγωναν και τα πόδια μελάνιαζαν. Φορούσαν όσο πιο πολλά ρούχα μπορούσαν ακόμα και αυτά των νεκρών για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τα τρόφιμα και το νερό λιγοστά. Κάποια στιγμή έπιναν νερό από ένα ποτάμι όταν προχωρώντας λίγο πιο πάνω παρατήρησαν ότι υπήρχαν πτώματα στρατιωτών μέσα που είχαν σαπίσει. Ήταν πολύ δύσκολα αλλά πάλευαν για την ελευθερία της χώρας. Το καλύτερο, έλεγε ο θείος, ήταν αυτό με την Σ. Βέμπο. Εμείς ούτε που την ξέραμε, ούτε που είχαμε ακούσει γι αυτήν. Είχε γίνει διάσημη τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια. Μη νομίζετε ότι μας έδιναν θάρρος. Ούτε που έφταναν στα αυτιά μας. τα άκουσα μόνο μετά τη λήξη του πολέμου. Οι μόνοι που έπαιρναν τα πάνω τους από αυτά τα τραγούδια ήταν οι άνθρωποι που έμεναν πίσω και δεν μπορούσαν να πολεμήσουν.

Εμείς οι νεοέλληνες, με όλα τα στραβά και τα ανάποδα που έχουμε, θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον να καλλιεργηθεί στη χώρα μας τέτοια ιδεολογία. Νομίζω ότι αγαπάμε την ελευθερία τόσο τη δική μας όσο και των άλλων εθνών και πραγματικά ώρες ώρες χαίρομαι που δεν έχουμε υιοθετήσει αυτόν τον ρομποτικό τρόπο ζωής των Γερμανών.


Φασιστική Γερμανία from Thessalotipota on Vimeo.



(Στο youtube)
http://www.youtube.com/user/thessalotipota?feature=mhee

7 σχόλια:

  1. Το ζήτημα,αυτό ακριβώς είναι.Έχουν συσσωρεύσει τόσο χρήμα που δε έχουν τι να το κάνουν. Χρήμα στα χαρτιά. Νούμερα στο κομπιούτερ χωρίς καμιά αξία.Και με το "τίποτα" θέλουν να αποκτήσουν τα πάντα.
    Τώρα πλέον φαίνεται καθαρά ποιος ήταν ο ρόλος της ενωμένης ευρώπης. Να μπορέσει η Γερμανία να πάρει τον έλεγχό της.
    Η μεγάλη πλάκα θα γίνει όταν η Γερμανία,σε ανύποπτο χρόνο επιστρέψει στο μάρκο και το ευρό θα καταντήσει σαν τις κατοχικές δραχμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tiktos
    Πράγματι, έχουν μαζέψει πολλά χρήματα όλα σε νούμερα. Αλλά και σε νούμερα να μην ήταν δεν μπορώ να καταλάβω τι θα τα κάνουν. Εδώ μιλάμε για δις, που μπορείς να φας τόσα χρήματα, από ένα ποσό και πάνω χάνεται η μπάλα.

    Ένας από τους λόγους που δεν μπήκε στην οικονομική ένωση η Αγγλία ήταν και αυτός, ο ρόλος δηλαδή της Γερμανίας που ήθελε να έχει τον έλεγχο. Η Γερμανία πάντως για ακόμα μια φορά προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη, αυτή τη φορά όχι με όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή τα ίδια!
    Οι πατεράδες μας όταν μιλούσαν και έλεγαν η "πουτάνα η Αγγλία" κάτι παραπάνω ήξεραν...!

    Χρόνια μας Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξέρω το μέλλον

    αλλά η σύγκρουση ή η διάλυσις είναι το παρόντες διαδικασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παθος για το χρήμα...
    ...σε κάνει Παύλο Τσίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62
    Ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του κάρυ. Ας δούμε μια φορά και εμείς τον δικό μας χωρίς να περιμένουμε από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανορθόδοξος
    Το διάβασες το μέιλ που έστειλε στο πιτσιρίκο και την απάντηση;

    http://pitsirikos.net/2011/07/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...