Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Let 's talk about sex! Περί Αντρών ο Λόγος!

Τον τελευταίο καιρό ακούω πολλές φορές από γνωστούς προβλήματα διαφόρων ειδών για τις σχέσεις αντρών-γυναικών. Όχι ότι είμαι κανένας ειδικός σεξολόγος, μάλλον απλά έχω μελετήσει αρκετά τις αντιδράσεις, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των δύο φύλλων. Από την άλλη οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πλέον κάποιον πολύ κολλητό που να μπορούν να του μιλήσουν ελεύθερα. Βλέπετε ακόμα και οι σχέσεις φιλίας στις μέρες μας περνάνε κρίση. Έτσι μόλις καταλάβει κάποιος ότι μπορεί να σου εμπιστευτεί σου ανοίγεται αμέσως. Σιγά σιγά, λοιπόν, έχω μαζεμένες ιστορίες από διάφορες μεριές που δεν τις έμαθα απαραίτητα από πρώτο χέρι, ή μάλλον από πρώτο στόμα, αλλά ξέρω ότι ισχύουν. Δεν κρύβω ότι μέσα από τέτοιες ιστορίες βγάζω πολλά συμπεράσματα για τις δικές μου σχέσεις και για το πως θα ενεργούσα εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ιστορίες που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση του ενός φύλλου από το άλλο, αλλά και με προβλήματα που δημιουργούνται σε μια υπάρχουσα σχέση. Σ' αυτήν την ανάρτηση θα αναφερθώ πρώτα για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από τους άντρες.
Στην πρώτη περίπτωση που είναι το φλερτ, το οποίο είναι και το πρώτο βήμα στο να ξεκινήσει μια σχέση, τα περισσότερα "παράπονα" ακούγονται από την πλευρά των γυναικών.
Καταρχήν οι πιο πολλές γυναίκες, όπως λένε, δεν φλερτάρονται αρκετά από τους άντρες. Σπάνιες είναι οι φορές πλέον που κάποιος θα πλησιάσει μια κοπέλα και θα προσπαθήσει να της κινήσει ερωτικά το ενδιαφέρων. Σπάνια κάποιος θα μιλήσει σε μια γυναίκα με σεβασμό στη διαφορετικότητα της προσωπικότητας της καθεμιάς και με ειλικρίνεια στα όσα της λέει. Είναι σημείο των καιρών μας να αποκρύπτουμε πολλές πτυχές του χαρακτήρα μας αλλά και της καθημερινής μας ζωής. Είναι γεγονός ότι οι άντρες έχουν γίνει φοβητσιάριδες και η πληθώρα των ενεργειών που ξέρουν να κάνουν και των θεμάτων προς συζήτηση που μπορούν να ανοίξουν με μια κοπέλα έχει αισθητά περιοριστεί. Το να κερνάς σφηνάκια σε ένα μπαρ, να βγάζεις το κεφάλι έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου κορνάροντας και φωνάζοντας ή να πλησιάζεις κάποια παίζοντάς το μάγκας μοιράζοντας υποσχέσεις και προβάλλοντας το αυξημένο "εγώ" είναι οι πλέον, κατά τη γνώμη μου, ξεπερασμένοι τρόποι προσέγγισης. Έχουμε μάθει να βγάζουμε όλη την φαντασία μας μέσα από μηνύματα κινητών με αποτέλεσμα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις να μπλοκάρουμε. Ακόμα κι όταν η γνωριμία δεν ξεκινά από μηδενική βάση αλλά γίνεται μέσο κάποιου γνωστού ή μέσα από μια παρέα οι άντρες δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα κλίμα συζήτησης που θα προσεγγίσει το αντίθετο φίλο. Περιορισμένες ερωταπαντήσεις του τύπου "τι δουλειά κάνεις;" "που μένεις;" (μέχρι και "τι ομάδα είσαι" έχω ακούσει να ρωτούν σε γυναίκα) και μετά το χάος. Επίσης πολύ λίγοι είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το ποιες είναι οι προθέσεις τους και τι ακριβώς ζητούν από μία σχέση.
Στην δεύτερη περίπτωση, στα προβλήματα μια σχέσης που έχει δημιουργηθεί, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Η έλλειψη συζήτησης και άμεσης συνεννόησης, η ανυπαρξία εμπιστοσύνης, η καχυποψία που υπάρχει για κάθε καινούριο άτομο που γνωρίζουμε, λόγο της εξ αρχής υποκριτικής που βγάζει ο καθένας μας, βγαίνουν στην επιφάνεια όταν αρχίζει να σβήνει ο έρωτας ή από πολύ νωρίς λίγο μετά την "πρώτη επαφή".
Μπορεί κάποιος από το να γίνει αφόρητος και πιεστικός, σε σημείο αυταρχισμού, μέχρι και τελείως αδιάφορος. Εφόσον βέβαια όλα αυτά έχουν ξεκαθαριστεί από την αρχή υπάρχει κάποια λογική. Τι γίνεται όμως όταν βγαίνουν στην πορεία; τι γίνεται όταν ξαφνικά ο άλλος σου λέει ότι δεν θέλω να βγαίνεις χωρίς εμένα ούτε με τις φίλες σου. Όταν ζηλεύει τους πάντες γύρω σου και σε παίρνει τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο. Όταν ουσιαστικά δείχνει τα συναισθήματα αγάπης που έχει αλλά σε αποκόπτει από τους πάντες. Αλλά και το αντίθετο άκρο, αυτό της αδιαφορίας, της ελεύθερης και άνετης σχέσης, είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
Όπως είπα και πριν όταν εξ αρχής γίνει ξεκάθαρο το τι ζητάει κάποιος όλα είναι θεμιτά. Δεν το βρίσκω καθόλου λάθος κάποιος να ζητάει μια σχέση με "χαλαρά τα δεσμά". Μια σχέση που να βασίζεται κυρίως στο σεξ και την διασκέδαση και λιγότερο στην ψυχική και συναισθηματική επαφή. Μια σχέση που να μην χρειάζεται καθημερινά ραντεβού και τηλεφωνήματα καθώς και ερωτομηνύματα. Είναι και αυτά νομίζω στην ερωτική ζωή των ανθρώπων μόνο που οι περισσότεροι άντρες δεν το ξεκαθαρίζουν από την αρχή και μετά από λίγο ξεκινάνε οι καυγάδες.
Τέλος σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες μένουν ερωτικά ανικανοποίητες αφήνοντας το ταίρι τους να νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς. Το λάθος των αντρών είναι ότι δεν ενδιαφέρονται να ρωτήσουν αν όλα είναι εντάξει, αλλά το θεωρούν δεδομένο εφόσον αυτοί ικανοποιούνται. Θα έλεγα ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα στην έλλειψη συζήτησης στα ζευγάρια.
Πάνω κάτω αυτά είχα να πω για τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες προκειμένου να κάνουν μία σχέση. Σίγουρα το θέμα είναι τεράστιο και με πολλές πτυχές και δύσκολο να εξαντληθεί με μια ανάρτηση. Στο μέλλον θα προσπαθήσω να εκβαθύνω με διάφορες ιστορίες και παραδείγματα. Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε τα πράγματα από την πλευρά των αντρών...

17 σχόλια:

  1. ωραία θέτεις το ζήτημα αυτό που μας απασχολεί στη σύγχρονη εποχή σε μέγιστο βαθμό θα έλεγα,καθώς η επικοινωνία και αναφέρομαι στην ουσιαστική επικοινωνία έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση..κάποιοι δε ξεκαθαρίζουν απ'την αρχή τί είναι αυτό που θέλουν και μετά τα πράγματα περιπλέκονται,άλλοι είναι ειλικρινείς εξαρχής αλλά δεν ικανοποιούνται με τίποτα στη ζωή τους..γενικά οι σχέσεις τείνουν να γίνουν fast-food καθώς γίνεται μια γνωριμία και αν δεν πάρει ο άντρας αμέσως αυτό που θέλει προχωράει στην επόμενη χωρίς δισταγμό,γενικά δεν υπάρχει υπομονή όλα να γίνουν βιαστικά πρέπει,καθόλου διάθεση να γνωρίσεις τον άλλο ψυχικά πρώτα..έχουμε γίνει απαιτητικοί από τους άλλους σε τέτοιο βαθμό που δεν ανεχόμαστε κάποια απλά ελαττώματα ή ιδιότητες του άλλου,ξεχνόντας ότι κι εμείς άνθρωποι είμαστε με ελαττώματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. symfwnw me th seniorita,pleon oi sxeseis einai fast-food...ki ayto giati sth shmerinh koinwnia ola ginontai me grhgorous ry8mous!oloi trexoume na prolavoume,koitame ta rologia kai mesa s'ena 24wro 8eloume na kanoume pragmata pou ginontai se 2...tote pou na vroume xrono gia na epikoinwnhsoume?na kouventiasoume?
    na pame mia volta kapou xwris poly kosmo kai na xalarwsoume,na moirastoume tis skepseis mas kai na ekfrastoume?
    den yparxoun oi katallhles syn8hkes...
    oi syzhthseis einai elaxistes kai oi skepseis egklwvizontai mesa sto myalo mas xwris na drasthriopoioumaste...8eloume mono na perasoume kala kai na katapni3oume tis skepseis oi opoies mas enoxloun...

    perimenw pws kai pws thn epomenh anarthsh sou na dw pws analyeis ta pragmata kai apo thn pleyra twn antrwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ θέλω να τονίσω, αν μου επιτρέπεται βέβαια λόγω της ηλικίας μου να σχολιάζω τέτοια θέματα, ότι υπάρχει τελείως διαφορετική προσέγγιση από τα δυο φύλα πάνω στο ερωτικό μέρος τη σχέσης. εμείς οι άντρες είμαστε λιγάκι του "ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε!" ενώ οι γυναίκες είναι πιο πολύπλοκες πάνω στο θέμα. μετά τον οργασμό ο άντρας θέλει να σηκωθεί αμέσως από το κρεβάτι, ενώ η γυναίκα τότε θέλει τα χάδια και την κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. megalo 8ema epiases epistomona mas!!exoume kaei ta monkeys apo auto(kyriws apo thn prwth periptwsh).8a sumfwnhsw oti h sun8hkes oi shmerines,kai o tropos zwhs kai skepshs eu8unetai gia thn terastia krish sauton ton tomea.xexasame n dinoume,n moirazomaste,n agapame alh8ina.kuriarxei o fovos..o fovos ths aporipshs kai o fovos mhpws plhgw8oume...gia name dikaih ftaine kai ta duo fula...alla kata eme to adriko fulo pernaei xeiroterh krish...exw akousei kai dei dld eleos to ti kukloforei...(psaxnw thn episthmonikh ekshghsh tou fainomenou...ti sunevh oeo kai phrate thn katrakula??ti eixe h deuterh dagwnia tou mhlou??xaxaxa.)etsi exoume ftasei n zhtame aplws enan normal(duo podia,xeria xaxaxa)kai h telikh katalhxh menoume monoi mas.anamenw kai to deutero meros...8elw pl n dw apo thn pleura sas mpas kai sas katalavoume(ki eseis emas)...wraio post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. seniorita
    Αν δεν πάρει ο άντρας αυτό που θέλει... τελικά ξέρουν οι άντρες τι ακριβώς θέλουν από μια γυναίκα; μήπως μας έχει θολώσει το μυαλό η τβ και έχουμε σαν βάση την τέλεια εξωτερική εμφάνηση; που πήγε η ψυχική επαφή;

    lagarto
    Θα συμφωνήσω κι εγώ όσον αφορά τις σχέσεις fast-food αλλά πιστεύω ότι είναι άλλος ο λόγος που υπάρχουν. Νομίζω ότι χρόνος να αφιερώσεις στον σύντροφό σου πάντα υπάρχει. Ακόμα κι όταν ο χρόνος αυτός είναι περιορισμένος η σχέση μπορεί άνετα να κρατηθεί όταν υπάρχει επικοινωνία και συζήτηση.

    navarino-s
    φίλε, μπορείς να σχολιάσεις ότι θες, άλλωστε λογικά έχεις και την μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα:)
    Με την ευκαιρία αυτών που λες δεν αντέχω και θα το πω το επιστημονικό μου... στους άντρες μετά το σεξ δημιουργείται μια ορμόνη η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαφρά υπνυλία που πιάνει τους άντρες και γι' αυτό δεν έχουν όρεξη για πολλά πολλά. Αντίθετα στις γυναίκες παράγεται μια ορμόνη η οποία της φέρνει σε υπερένταση και γι' αυτό οι ορέξεις για χαδάκια και φιλάκια. Είχα ακούσει και τον λόγο(γιατί για όλα υπάρχει εξήγηση) για τον οποίο παράγονται αυτές οι ορμόνες αλλά δεν τον θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. the monkeys
    Δυο πόδια και δυο χέρια, χαχαχα, πραγματικά γέλασα με το κείμενό σου έτσι όπως το έγραψες:)! Αυτά που γράφεις τα έχω ακούσει άπειρες φορές και συμφωνώ ότι η κρίση έχει χτυπήσει πιο πολλή εμάς τους άντρες. Γιατί; μάλλον έχουμε παρασυρθεί περισσότερο από την έλληψη παιδείας και το σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Auto pou les oti pleon den flertaroun isxuei, alla eksartatai ti 8elei kai h kopela. Auto pou emena den mou aresei einai oti enw goustaroun mia kopela, den thn plhsiazoun, giati fovountai h ais8anontai oti 8a fane aporhpsh. Oso gia ta mnm mesw kinhtou einai polu megalh vlakeia. Sto telos 8a arxisoume na kanoume kai sex mesw msn!!! Epishs auta ta glukanalata romantika logakia h mnm, den kserw, emena me ekneurizoun kai ta 8ewrw kai upsisto psema. Den eiste romantikoi gia na ta lete auta. Oi perissotteroi 8elete kati san auto pou perigrafei o navarinos, enw oi gunaikes einai pio euais8htes. Vevaia to provlhma twn gunaikwn einai oti ta skeftontai too much. Den xreiazetai kai tosh analush pia...tupou "twra pou den mou apanthse sto mnm, ti shmainei auto?? Mhpws xwrizoume??". Eleos dhl. Exete kai eseis ta dikia sas.
    monkey2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. monkey2
    Καταρχήν, το φλερτ το θέλουν όλες οι γυναίκες, ακόμα κι αν δεν θέλουν σχέση επειδή έχουν άλλον ή απλά δεν θέλουν να κάνουν. Όσο για τα μνμ, ναι εγώ(και μάλλον οι πιο πολλοί) δεν είναι ρομαντικοί και να σου πω τα ψιλοβαριέμαι. -"Μωρό μου σε σκέφτομαι όλη μέρα, εσύ;" -"Σόρρυ, αλλά εγώ είχα ένα κάρο προβλήματα με την δουλειά και σε ξέχασα για λίγο", ---"μωρό μου σου έχω στείλει 2μνμ εδώ και 45λεπτά και δεν απάντησες, έγινε κάτι; τι σου έκανα;" -"ξέρεις ήμουν στο μπάνιο!" -"ψέμματα, πόση ώρα είσαι στο μπάνιο πια" -"15λεπτά χέσιμο, 20λεπτά μπάνιο και 10 λεπτά ξύρισμα, σε κάλυψα;" άντε πες τα! Το "ψεκάστε-σκουπίστε" του ναβαρινο δεν είναι εντελώς ολοκληρωμένο. Εμείς οι άντρες(οι πιο πολλοί όχι όλοι) θέλουμε μια σταθερή σχέση, έτσι για να λέμε ότι έχουμε γκόμενα και να χαιρόμαστε και μετά να παίζουν και τα ψεκάστε-σκουπίστε μια δυο φορές το χρόνο. Επαναλαμβάνω ότι όσοι είναι καλά με την σχέση τους σχεδόν ποτέ δεν ψάχνουν για τέτοια, αλλά πόσοι είναι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το φλερτ, έχω την εντύπωση πως το σκηνικό έχει αντιστραφεί. Οι άντρες-κυνηγοί λιγοστεύουν. Κι ο κυριότερος λόγος είναι αυτός της απόρριψης, αφού ο ρόλος και η κοινωνική / επαγγελματική θέση της γυναίκας έχει πια αλλάξει.

    Για τα προβλήματα των σχέσεων, η πολυπλοκότητά τους είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν της καθημερινότητάς μας. Η νοοτροπία να είναι κανείς in σε όλα, όσα η μόδα και τα διάφορα συστήματα επιτάσσουν, τον κάνει αγχωτικό και κυρίως ανυπόμονο. Κι αυτό διατηρείται σε όλες τις φάσεις της ζωής του· και βέβαια και στις σχέσεις του με το άλλο φύλο.

    [ Οκ, λόγω ηλικίας, πού πάω; :)) Άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα… Ας είναι όμως, πρόσθεσα κι εγώ κάποιες σκέψεις που ίσως μερικές να ήταν και εκτός θέματος…]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxaxaxaxaxaxa akoma gelaw me to"15lepta xesimo,20lepta mpanio kai 15xurisma!"tlk episthmona k monkey2 exete dikaio sto oti k oi gunaikes merikes fores mporei n ginoun exofrenika aparadektes px n sas pernoun sta pswnia kai n sas rwtoun axx wraio auto??k tous vlepw tous kahmenous n kovoun fleves(kai aporw thn ton thes sta pswnia?aston n paei metous filous tou kai esu pswnise me thn hsuxia su!)h mia allh fora enas koitage vivlia k h kopela tn eprhze tou stul dn maresoun ta vivlia variemai!!!(eleos poso xazh al epilogh sas gt uparxoun pl kopeles pl cool kai mia xara..)pio panw kathgorhsa pio pl tous adres giati exw akousei gia tous adres apo gynaikes ta apisteuta al proxtes mu elege enas filos oti ki egw exw akousei gia gynaikes apo adres ta apisteuta!kai tlk nmzw oti oi eu8unes moirazontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. JamanFou
    Ώντος η κοινωνική θέση της γυναίκας έχει αλλάξει, αλλά πιστεύω ότι στα ερωτικά τον άντρα συνεχίζει να τον θέλει όπως παλιά, "άντρα".

    the monkeys
    Αυτή η ιστορία με το μπάνιο μου έχει συμβεί, βγήκα και βρήκα 3 μνμ το πρώτο χαδιάρικο το δεύτερο του στυλ γιατί δεν απαντάς και το τρίτο τι έγινε, τι έπαθες, τι έκανα και τέτοια. Έλεος, λέω, στο μπάνιο ήμουν (δεν ήξερα να κάνω μπάνιο με το κντ αγγαλιά), τα άλλα τα διάβασες!
    Όσο για τις ιστορίες που συμβαίνουν σε κάποιους, νομίζω ότι αν τα συζητούν με τον σύντροφο τελικά βγαίνει άκρη, αν τα συζητούν μόνο με διάφορους φίλους, χλωμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικό ανέκδοτο για το πώς βλέπουν το σεξ πολλοί άντρες:

    Ναυαγούν σ’ ένα νησί ένας έλληνας και η Μόνικα Μπελούτσι.

    Ο τύπος χάλια, τελείως κοντός, άσχημος, κλπ. Περνάνε έξι μήνες και της λέει της Μόνικα ο τύπος:

    -Ρε Μόνικα, μόνοι μας είμαστε εδώ πέρα ξέρω γω. Δεν κάνουμε κάτι;

    -Ε, δε γαμιέται λέει η Μόνικα και του κάθεται.

    Μετά από έξι μήνες, πάλι τα ίδια της λέει ο τύπος:

    -Ρε Μόνικα δεν κάνουμε κάτι, τόσο καιρό αγάμητοι;

    -Ε, δε γαμιέται, λέει πάλι και του δίνεται.

    Πάει κάμποσο καιρό έτσι η βαλίτσα και έχοντας συνηθίσει την ασχήμια του του δίνεται όλο και περισσότερες φορές.

    Κάποια στιγμή ο τύπος της λέει:

    -Μόνικα, μπορείς να φορέσεις για λίγο το παντελόνι μου;

    -Ναι, του λέει απορημένη.

    -Μπορείς να φορέσεις και το σακάκι μου και να τραβήξεις πίσω τα μαλλιά σου κότσο;

    -Ναι, λέει και το κάνει.

    -Μπορείς να ζωγραφίσεις και ένα μουστάκι στο χείλος σου;

    Ζωγραφίζει κι ένα μουστάκι

    Την κοιτάει ο τύπος και λέει γεμάτος κομπασμό:

    -Ρε φίλε, μόνο ν'άξερες ποια πηδάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε προσκαλώ σε βλογοπαίχνιδο στο http://hellfunpark.blogspot.com
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. www.arelis.gr
    πειεχει την ερωτικη ποιητικη μυθιστορια ερωτονομικον
    ακαταλληλο για ανηλικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...