Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Venus Project!!!

Νομισματικό Σύστημα vs Σύστημα Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων! Εν ολίγοις... Παρακολουθήστε τα παρακάνω βιντεάκια και πραγματικά θα εκπλαγείτε. Μιλάμε για ένα ντοκυμαντέρ που ταρακουνάει τον εγκέφαλο και μας βάζει σε απίστευτους συνειρμούς. Καταργεί κάθε υπαρκτό κοινωνικό σύστημα! Δείτε ποιο είναι το πρόσωπο του οικονομικού συστήματος που έχουμε, ποιος ο τρόπος λειτουργίας του και ποιες οι μέθοδοι εκμετάλλευσης των ανθρώπων από τις μεγαλοεταιρείες. Ένα σύστημα "εταιρειοκρατίας", όπως αναφέρεται, που παράγει χρήμα από το πουθενά και μας το δίνει με σκοπό να χρεωνόμαστε ώστε να γινόμαστε υπόδουλοι στους πιστωτές μας. Χρήμα που δανείζει στα κράτη η Αμερική και κατόπιν μέσο τραπεζών μοιράζεται στους ανθρώπους. Τελικός κερδισμένος πάντα είναι οι μεγάλες εταιρείες και χαμένοι οι πολίτες μέσω αύξησης πλυθωρισμού. Από την άλλη προτείνεται ένα νέο σύστημα από το Πρόγραμμα Αφροδίτη (Venus Project) που βασίζεται στην ανάπτυξη των φυσικών πόρων του πλανήτη και την εκμετάλλευση της τεχνολογίας για τις καθημερινές μας ανάγκες. Με λίγα λόγια το πρόγραμμα μιλάει για κατάργηση των χρημάτων από τις κοινωνίες. Πως μπορεί να γίνει αυτό; με λίγη υπομονή παρακολουθήστε το ντοκυμαντέρ και θα καταλάβετε... Υ.Γ.1 έβαλα κατευθείαν τις διευθύνσεις στο YouTube και δεν κατέβασα τα βιντεάκια για να υπάρχουν οι υπότιτλοι. Υ.Γ.2 Άμα δεν φαίνονται οι υπότιτλοι, τότε πηγαίνετε στο κάτω δεξιά κουμπί από το βίντεο (^) και δείτε αν το CC είναι ενεργοποιημένο, και αν δεν είναι ενεργοποιήστε το. Υ.Γ.3 λίγο υπομονή, κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο! Το ντοκυμανέρ λέγεται zeitgeist 2 -Addendum και αποτελείται από 10 videos στο youtube, υπάρχει και το zeitgeist 1 -Addendum.

Zeitgeist II - Addendum

zeitgeist 2 -Addendum 1 zeitgeist 2 -Addendum 2 zeitgeist 2 -Addendum 3 zeitgeist 2 -Addendum 4 zeitgeist 2 -Addendum 5 zeitgeist 2 -Addendum 6 zeitgeist 2 -Addendum 7 zeitgeist 2 -Addendum 8 zeitgeist 2 -Addendum 9 zeitgeist 2 -Addendum 10

update: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011

25 σχόλια:

  1. Φίλε Newton
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το zeitgeist, τόσο το 1 όσο και το 2. Εγώ είδα το addendum πριν βγουν ακόμα οι υπότιτλοι, θα το ξαναδώ όμως τώρα μπας και μου διέφυγε τίποτα.

    Για το venus project έχω να πω οτι ακούγεται ονειρικό, αλλά είναι κάπως ουτοπικό και δύσκολο στην εφαρμογή του. Πρότασή μου είναι να ξεκινήσουμε από απλές λύσεις (όπως την καθιέρωση ενός αξιοπρεπούς κατώτατου ημερομισθίου και την αυστηρή επίβλεψη της τήρησης της νομοθεσίας) και στη συνέχεια να επιχειρήσουμε τα μεγάλα βήματα.

    Να τα λέμε συχνότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανορθόδοξος
    Βασικά το περίμενα ότι θα το είχες δει γιατί φαίνεται ότι ψάχνεσαι.
    Όσο αναφορά το 1 λέει πράγματα που λίγο πολύ τα ήξερα αλλά εδώ είναι αρκετα αναλυτικά. Το 2 σίγουρα είναι ονειρικό σχέδιο και σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι πλήρως εφαρμόσημο, απλά όπως γράφω ταρακουνάει κάπως το μυαλό.
    Πάντως παρακολουθώ το ιστολόγιό σου απλά δεν είχα κάνει κάποιο σχόλιο.
    Θα τα λέμε συχνότερα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw dn to eixa dei twra to da..alla fisika kai prepei na vre8ei tropos na katargi8oun ta xrimata.symfvnv kai me tous 2 sas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kai egw to eida molis twra...gia na pw thn alh8eia me megalh upomonh pros to telos :)

    Wraio mou akougetai to Venus Project, an kai den gnwrizw an 8a mporouse na pragmatopoih8ei. O kosmos edw den mporei na xwnepsei mikres allages, pws 8a mporesei na antimetwpisei mia toso rizikh allagh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anyparktos
    είναι λίγο απίθανο να καταργηθούν τα λεφτά, μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο!

    the monkeys
    Εγώ μπορώ να πω ότι στο τέλος το παρακολουθούσα με πιο πολύ περιέργια από ότι στην αρχή.
    Πάντως για τις αλλαγές στην κοινωνία, πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται όταν έχουν σταματήσει να γίνονται και πιο μικρές. Βλέπε διαφωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκπληκτικο και διδακτικοτατο...
    Την καλημερα μου σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. exoaptonkyklo
    Καλημέρα, χαίρομαι που σου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vasika 8a anafer8w se kati pou ksexasa na sou pw. To kalokairi pou mas perase eixan paei na valoun anemogennhtries sthn Manh (pros to tenaro kapou), giati ekei exei arketo kai suxno aera kai 8a htan 8aumasia aksiopoihsh ths aiolikhs energeias. Oi katoikoi omws eipan xarakthristika " Edw den katakth8hkame apo tous Tourkous kai 8a epitrepsoume na valoun auta ta pragmata sta merh mas". Se orismena merh ta pragmata einai polu opis8odromika kai den katalavainoun kiolas sthn telikh poio einai to nohma ths anemogennhtrias. Epishs ais8anontai oti apeileitai to meros opou megalwsan kai oti ama arxisoun tetoiou eidous ekmonternismoi, 8a xa8ei kai h mageia tou topou tous kai 8a katanthsei apo xwrio polh. Etsi to exoun sto mualo tous. Gia auto pisteuw oti isws kalutera 8a htan me mikra mikra vhmata na ginoun allages, wste na epituxoume mia eksoloklhrou diaforetikh eikona tou kosmou apo auth pou exoume shmera (opws uposthrizei kai to ntokumanter).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. the monkeys
    Την έχω ακούσει την ιστορία και επίσης είναι γνωστό πόσο ξεροκέφαλοι είναι οι κρητικοί. Υπάρχουν και άλλα νησιά που έχουν γίνει παρόμοια (νομίζω στη μήλο). Το θέμα είναι ότι υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς και όταν ένα σύστημα δουλεύει σωστά πάντα βρίσκεται λύση, γι' αυτό και υπάρχουν βουλευτές από κάθε περιοχή ώστε να μεταφέρουν αιτήματα, μη βλέπεις το δικό μας το μπουρδέλο όπου οι βουλευτές αγρόν αγοράζουν. Και να δεις που και οι Κρητικοί πείθονται. Για τις αλλαγές που λες δυστυχώς το παρελθόν έχει δείξει ότι μόνο όταν ο κόσμος πιάνει πάτο και γίνονται επαναστάσεις έρχονται και οι αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλά έκανες που το πόσταρες!
    Το έχω κατεβάσει αλλά δεν εχω προλάβει να το δω ακόμη! Εχω ακουσει ομως τα καλυτερα σχετικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. vasika to zeitgeist ine ipopto mexri ton pirina tou.

    tithonte ametrita erotimata. anamvisvitita thetei tin alithia sto proskinio. me ti skopo omos?

    deuteron. an ine na kaneis kati toso riziko oso to venus project, prepi prota na katastrepseis ola ta iparxonta arxitektonika antikeimena tou politismou mas, me ti sinepies.

    to zeitgeist mou fenete perisotero doulia ton eson, me skopous tou na mathoume meros tis alithias oste na xipnisoume nai men apo to ena oneiro...alla na mpoume se ena allo. pio meletimeno pio isxiro.

    opos kai na exi tha dixei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος 4:28 μμ
    Καταρχήν όπως είπα το βενους είναι πολύ ονειρικό και δύσκολα πραγματοποιήσιμο. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ποιος κρύβεται από πίσω και τι παίζεται, πάντως για την υπάρχουσα κατάσταση τα θέτει πολύ ωραία τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεία σας φίλοι,
    Έχοντας δει και εγώ και τα 2 ντοκιμαντέρ βλέπεις αποδείξεις και θέτεις ερωτήματα, τα οποία όταν θεωρείς οτι η γνώση μπορεί να φέρει την ευτυχία ή οτι χάρα και μάθηση πάνε χέρι χέρι οπως έλεγε και ο Επίκουρος, θες μεσα απο αυτά να βγάλεις στην επιφάνεια την αλήθεια.Βασικά στο σύστημα που ζούμε όλα αυτά ειναι περιορισμένα και καθοδηγούνται απο μια ανώτερη ελίτ που επιβλέπει την δίκη μας εξέλιξη.Γνώση και μάθηση είναι δυο στοιχεία που μας οδήγουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου νου,ειναι τα στοιχεία αυτά τα οποία μας έχουν οδηγήσει στην ίδια μας την εξέλιξη, την εξέλιξη της ανθρωπότητας.Όμως στην σημερινή εποχή τα δυο αυτά στοιχεία καθοδηγούνται και ελέγχονται ώστε ο ανθρώπινος νους να μην μπορεί να αναπτυχθεί, ο μέσος άνθρωπος να παραμείνει στο σκοτάδι, να μην έχει κρίση και πάνω απ'ολα άποψη, διοτι άποψη κατα μια υψηλή έννοια σημαίνει και αντεικείμενο, οπότε οσο περρισσοτεροι άνθρωποι πιστευουν στην πλάνη τοσο πιο ευκολα τους ελεγχεις και όσο λιγοτεροι αναζήτουν την αλήθεια τοσο εύκολα του βάζεις στο περιθώριο.Αυτος ο σκοπός εχει επιτευχθει...Ανθρωπάκια το θέμα δεν είναι τι ξέρουμε αλλα κατά πόσο την γνώση που διαθέτουμε την χρισιμοποιούμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου χώρις να αναλογιζόμαστε προσωπικά οφέλη και κέρδη.Αυτά που είδαμε και στα δύο ντοκιμαντέρ δεν είναι παρά η αλήθεια, αυτή που κρύβεται κάτω απο τον ιστό της πλάνης που έχουν υφάνει...Και σε όλη αυτη την αλήθεια το γεγονός είναι οτι υπάρχουν απαντήσεις, εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε τις ερωτήσεις διοτι για αυτές τις ερωτήσεις υπάρχουν καποιοι σπουδαίοι που έζησαν πριν απο εμάς που ετοίμασαν τις απαντήσεις.Ετσι και το Προγραμμά Αφροδιτη ειναι μιαν απάντηση,ειναι μια αλήθεια η οποια ισως να μην αποκαλυφθει και πότε αν εμείς δεν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις ερωτήσεις, τις ερωτήσεις που δεν θα κάνουν καποιο σύστημα καλύτερο απο το άλλο αλλα αυτες που θα ξηλώσουν τον ιστό της πλάνης και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τοτε, μονο την Αλήθεια,αυτή που μας οδήγει στην Ελευθέρια και Ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος 6:37
    Διάβασα με προσοχή τα όσα γράφεις και προσπερνόντας αυτό με τον επίκουρο, που μόνο που τον σκέφτομαι τρελαίνομαι, μπαίνω στην ουσία. Το "βλέπεις αποδείξεις και θέτεις ερωτήματα" είναι λίγο σχετικό διότι δεν είναι δυνατόν να βασιστώ 100%100 σε όσα λέει ένα ντοκυμαντέρ. Θα έλεγα ότι συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή "βλέπεις ερωτήματα και ψάχνεις αποδείξεις-απαντήσεις".

    Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι κάποιοι θέλουν να μειώνουν τη γνώση των ανθρώπων ώστε να μπορούν να τους ελέγχουν.
    Από την άλλη σ΄ αυτό που λες "το θέμα δεν είναι τι ξέρουμε αλλα κατά πόσο την γνώση που διαθέτουμε την χρισιμοποιούμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου χώρις να αναλογιζόμαστε προσωπικά οφέλη και κέρδη", εγώ θα έλεγα ότι το θέμα δεν είναι μόνο το πόσα γνωρίζουμε αλλά κατά πόσο τα χρησιμοποιούμε για το καλό του συνόλου!

    Τέλος "ανώνυμε" θα ήθελα να σου πω ότι η αλήθεια είναι μία και τα ψέμματα πολλά και για να βρούμε αυτήν την αλήθεια πρέπει να κοπιάσουμε και προπάντων να μην είμαστε ευκολόπιστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας και πάλι,
    Αγαπητέ Newton,λέγε με Nozyqubis,προσπερνώ το σχόλιο οτι δεν θες να πεις κατι για τον Επίκουρο διότι θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση,όχι πως δεν το θέλω απλά είμαι και εγώ ένας Επικούρειος (εαν γνωρίζεις για την επικούρεια φλόγα).Αυτό που επίσης θέλω να σχολιασω είναι πως η κύρια διαφωνία σου είναι οτι απλά διαφωνείς με αυτά που γράφω αλλά συγνώμη, δεν βλέπω γραμμένο κάτι θεμελιώδες και τεκμηριωμένο με το οποίο διαφώνεις, απλά διαφωνείς για να το κάνεις. Και όσο για την τελευταία πρόταση σου σε συγχαίρω για την γνώση σου και οτι αντιλαμβάνεσαι αυτό που ειπώθηκε έτσι οπως ακριβώς ειπώθηκε διοτι αυτό ειναι μόρφωση οπως είχe γράψει ο J.W. von Goethe.

    Φιλικούς Χαιρετισμούς
    NozyQubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε NozyQubis
    Βασικά εγώ εξέφρασα την άποψή μου με βάση αυτών που έγραψες και πουθενά δεν έγραψα ότι διαφωνώ με κάτι δικό σου, απλά άλλαξα κάποιες φράσεις σου για να δείξω πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Δεν θα διαφωνούσα ποτέ μόνο και μόνο για να διαφωνήσω. Αποδείξεις; ποιος μίλησε για αποδείξεις και τεκμηριώσεις; σε σηζητήσεις όπως αυτές δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά κατάθεση σκέψεων και αυτό έκανα.

    Φιλικά...
    Πες μου μερικά πράγματα για την επικούρεια φλόγα. Να δω και αν τα ξέρω καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, ξέχασα να σου πω ότι με τον Επίκουρο έχει γίνει παρεξήγηση που είναι λανθασμένη από την δική πλευρά.
    Δεν κατάλαβα ότι απευθύνεσαι στον φιλόσοφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εχοντας δει και τα δυο πιστευω οτι ξυπναει στον θεατη ενα πληθος απο ερωτηματα ...
    το νεο συστημα οτι κι αν ειναι...ειναι σιγουρα 100% καλυτερο απο το νομισματικο που ηδη εχουμε...εγω εκατσα κι εφτιαξα το 2ο ντοκυμαντερ ταινια DVD και θα το μοιρασω σε ολους οσους ξερω...επισης θα το στειλω σε ολους τους δημοσιογραφους κι ελπιζω καποιος απο αυτους να εχει τα κοτσια να το κανει γνωστο στην κοινωνια με καποιο τροπο(λιγο χλωμο αλλα αξιζει μια προσπαθεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ghostkon
    Βασκά και μόνο που δείχνει το πόσο φαύλο είναι το σημερινό νεοφιλελεύθερο νομισματικό σύστημα για μένα αξίζει τον κόπο να το δουν όλοι.

    Τώρα κατά πόσο μπορεί να δουλέψει αυτό το σύστημα που προτείνουν και πόσο εύκολο είναι να αντικαταστήσει το σημερινό δεν ξέρω, πάντως σίγουρα μετά την τελευταία κρίση φάνηκαν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και η ανάγκη για αλλαγή ή τουλάχιστον αναπροσαρμογή. Είναι καλή κίνηση να το δείξεις σε όσους μπορείς για να μαθαίνουν τι παίζει. Για τους δημοσιογράφους τι να πω, δεν ξέρω αν τους ξυθούν καθόλου τα κάκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχετικά με το όλο Venus Project, αν η κοινωνία μπορέσει να αφομειώσει 2 από τα 10 πράγματα που προτείνει τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι.

    Η όλη προσπάθεια είναι πολύ σημαντική και εύχομαι τελικά να ευοδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος 5:43
    Πολλά από αυτά που προτείνονται είναι λίγο πολύ κάτι σαν άπιαστο όνειρο, άλλα όμως είναι πολύ πιθανό να μπορούν να γίνουν και πράξη. Για παράδειγμα το να αρχίσουν οι χώρες να χρησιμοποιούν τις εναλακτικές πηγές ενέργειας. Και η Ελλάδα έχει μπόλικο ήλιο και άνεμο. Θα δείξει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπαίνω λίγο γρήγορα στο θέμα:
    1)το seitgeist 1 έχει πάααααρα πολλες ιστορικες ανακρίβιες, και το δεύτερο επίσης
    2)το venus project είναι ένα όνειρο μιας ουσιαστικά "ομάδας", που όμως δεν καταργεί την διακυβέρνηση. Αυτό όπως ξέρουμε έχει άμεση συνέπεια τον διαχωρισμό των κοινωνικών τάξεων σε δύο. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
    3)Μιλάτε για "πράσιμη" ανάπτυξη. Ξερετε όμως οτι η ενέργεια μίας ανεμογενήτριας ή ενός φωτοβολταϊκού που χρειάζεται για να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ, είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή που θα σου δώσει στο χρόνο ζωής του;
    4)Ξέρετε οτι τα φωτοβολταϊκά περιέχουν αρσενικό σαν το κύριο στοιχείο λειτουργίας τους;
    5)Για να πω την αλήθεια, δεν υπάρχει καμία άλλη φθηνή μορφή ενέργειας που να μπορεί να ανταγωνιστεί τα ορυκτά καύσιμα εκτος της πυρηνικής...
    6)Η γνώμη μου είναι πως το χρήμα δεν είναι κακό. Καλό είναι γιατί αλλιώς θα χρειαζόταν να γίνονται οι ανταλλαγές άμεσα. Αντε φόρτωσε ένα τελάρο ντομάτες και κάνε μία απόσταση Χ για να της ανταλλάξεις με ένα παντελόνι... Το πρόβλημα είναι το πως το διαχειριζόμαστε το χρήμα και που το επενδύουμε.
    Τέλος θέλω να πω πως ότι μας φαίνεται ανατρεπτικό (Zeitgeist) και μας ξενίζει το θεωρούμε και σωστό. Ειδικά αν προέρχεται απο ανθρώπους που είναι και "επιστήμονες" ("καθηγητης" Λιακόπουλος για παράδειγμα...). Απλά γνώμη μου πάλι είναι πως τα ντοκιμαντέρ δεν αποτελούν πηγή γνώσης. Μόνο σαν πηγή μίας άποψης και πιθανότατα λανθασμένης μπορούν να ληφθούν.
    Επίσης ένα άλλο πράγμα που θέλω να θείξω είναι η γνώση. δεν μας την κρύβουν. Εμείς δεν την ψάχνουμε ή την ψάχνουμε σε λάθος μέρη. Όταν νομίζεις πως ψάχνεις την γνώση στους Ελ ή στις στοές για προηγμένη αρχαία τεχνολογία κλπ είσαι σε λάθος μονοπάτι. Και το κακό είναι πως όταν δεν τη βρίσκεις, θεώρησες πως σου την έκρυψαν. Αντίθετα η γνώση κυκλοφορεί ελεύθερη. Υπάρχουν τόσα πολλα επιστημονικά άρθρα για να ψάξεις που ακόμα και το google τα δίνει δωρεαν. Τόσα τεχνολογικά επιτεύγματα και αποτελέσματα ερευνών, που πραγματικά είναι λάθος να λες οτι στην στερούν.
    Φιλικά
    http://etsiapla.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...