Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Καλό βρωμοκαλοκαίρι!

Τώρα που πιάσανε οι ζέστες είναι μια ωραία ευκαιρία για τους υπαλλήλους των απορριμματοφόρων να μας δείξουν πόσο σημαντική δουλειά κάνουν.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκουπιδιάρικα και οι υπάλληλοι που μαζεύουν τα σκουπίδια τρέχουν σαν μονοιασμένοι; όχι, φίλοι μου, δεν το κάνουν από πάθος για την δουλειά τους. Αντιθέτως την σιχαίνονται. Απλά έχοντας να κάνουν μόνο ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο, όσο πιο γρήγορα το τελειώσουν τόσο πιο νωρίς θα σχολάσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και στις τρεις ώρες εργασίας να τελειώσουν και να πάνε στα σπίτια τους και τα 1500 ευρώπουλα το μήνα να μπουν κανονικά στην τράπεζα.
Δείτε, λοιπόν, τι γίνεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όταν αυτοί οι υπάλληλοι αποφασίζουν να κάνουν απεργία. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καμιά οργάνωση. Σε μια χώρα που οι κάτοικοι πετάνε τα σκουπίδια τους ανεξέλεγκτα στο δρόμο δημιουργώντας μια αυταπάτη ότι έτσι είναι πιο καθαροί. Έλεος ρε παιδιά, πραγματικά δεν ισχύει τίποτα σε αυτή την χώρα; δεν υπάρχει κάποιο όχημα που να μαζεύει έστω και λίγα σκουπίδια σε περίπτωση απεργίας; δεν υπάρχει κάποιος να πει στους κατοίκους να τα κρατάνε σε σακούλες κάπου στο μπαλκόνι μέχρι να αρχίσουν να τα μαζεύουν; σε λίγο τα ποντίκια θα γίνουν πιο μεγάλα κι από εμάς! Υπάρχει καμιά περίπτωση να δούμε τέτοια εικόνα στην Γερμανία; γιατί άραγε, εκεί δεν κάνουν απεργίες;

21 σχόλια:

  1. Μάλλον σε ένα θα διαφωνήσω: ότι δεν συστήνεται στους κατοίκους να κρατάνε στα μπαλκόνια τους τα σκουπίδια σε περιπτώσεις απεργίας.

    Βρωμοκαλόκαιρο - βρωμοκάτοικοι σημειώσατε Χ

    Καλημέρα Newton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε φιλε δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι η ελλαδα ειναι τριτοκοσμικη χωρα και οτι κανεις δεν σεβεται τιποτα και κοιτανε μονο την παρτη τους εγω ντρεπομαι που ειμαι ελληνας και ζω σε αυτη την χωρα για αυτα που βλεπω καθε ημερα και το κακο ειναι οτι πηγαινουμε συνεχεια πιο πισω με εκτιμηση billtaxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. JamanFou καλημέρα,
    τελικά δεν είναι απεργία, έμαθα ότι εκεί που βρίσκεται η χωματερή για να πάνε τα απορρηματοφόρα περνάνε μέσα από ένα χωριό. Οικάτοικοι, λοιπόν, του χωριού ζήτησαν να φτιαχτεί ένας δρόμος περιφεριακά ώστε να μην μπαίνουν τα οχήματα μέσα στο χωριό. Ενώ τους είπαν ότι θα γίνει ο δρόμος ο καιρός πέρασε και κανένα έργο δεν έγινε. Έτσι οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο του χωριού και δεν αφήνουν τα σκουπιδιάρικα να περάσουν. Καλή φάση ε;

    Άρα τι έχουμε; κάτοικοι χωριού-κάτοικοι πόλεως 1-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bill
    εγώ τα έχω καταλάβει αυτά που λες, αλλά τι να κάνω ο κακομοίρης;

    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτή η συσσώρευση σκουπιδιών δεν οφείλεται σε απεργία των υπαλλήλων του δήμου, αλλά στον αποκλεισμό της χωματερής (τάχαμου ΧΥΤΑ) Μαυροράχης από τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν η περιοχή τους να υποβαθμίζεται και η υγεία τους να υπονομέυεται για χάρη του καρκινώματος μιας μεγαλούπολης. και των διοικούντων και των κατοίκων που νομιζουν πως αν δεν τα βλέπουν τα σκουπίδια που ρίχνουν στον κάδο, αυτά εξαφανίζονται ως δια μαγείας από τον πλανήτη.

    Αυτό που με κάνει εντύπωση είναι πως συνεχίζουν να πετούν και πράγματα που είναι άρτια και χρησιμα ή επαναχρησιμοποιήσιμα αυξάνοντας έτσι τον όγκο των σκουπιδιών σε τέτοιες περιπτώσεις αποκλεισμών ή απεργιών. Πράγματα που θα μπορούσαν να τα δωσουν κάπου ή έστω να τα κρατήσουν λίγο ακόμα στο σπίτι τους μια και τόσο καιρό τα είχαν.

    Αξιοι της τύχης μας είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην γκρινιάζεις φίλε Newton...στη Θεσσαλονίκη μένεις! Οπως και να είναι αυτή η πόλη είναι παράδεισος! Σα τη Θεσσαλονίκη πουθενά..ΣΕ λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. egw fnkatalavainw gt oi skoupisdiarides dn mazeuoun auta pou exoun pesei katw...h tis sakoules exw apo ton kado(kakws vevaia!pou einai exw).
    gnk an dn uphrxan oi skoupidiarhdes oi giatroi dn 8 prolavainan!!giauto tous sevomai oti oso kai n thn kanoun tsapatsoulika einia mia duskolh douleia dn 8 mporousa n thn kanw...edw pernaei apo xiliometro to aporimatoforw kai kleinw th muth mu!axaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα
    θα τα σκεφτώ και θα απαντήσω
    πάντα όταν κάτι μου συμβαίνει στην σκέψη θέλω χρόνο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tyler Durden
    Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έγραψες. Είχα μάθει ότι τελικά πρόκειται για αποκλεισμό της χωματερής από τους κατοίκους του χωριού, τα έγραψα σε ένα από τα παραπάνω σχόλια.

    Γενικώς πάντως είμαστε για τα μπάζα, εκτός του ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η λογική που έχει ο καθένας είναι "να φύγουν τα σκουπίδια από το σπίτι και ας γεμίσει ο δρόμος όλος", δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Οι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού είναι για λέμε ότι υπάρχουν. Για άλλα υλικά δεν το συζητάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NdN γεια σου φίλε μου,
    Διαβάζω στη σελίδα σου όλο ταξίδια είσαι, γι' αυτό ρε συ λησμονείς την Θεσσαλονίκη. Καλά είμαι λίγο γκρινιάρης αλλά ποτέ δεν κατηγόρησα την πόλη μας, με τους κατοίκους της τα έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. the monkeys
    Καλώς το πιθηκάκι μου, που σαι εσύ βρε;:)
    Καλά όντως είναι μια δουλειά για γερά ρουθούνια, εμένα το χειρότερό μου είναι να κολλήσω από πίσω με την μηχανή, μπλιαχχχχ!

    Από την άλλη βέβαια στην Ευρώπη με τα συστήματα συλογής σκουπιδιών που έχουν οι υπάλληλοι δεν τραβούν και μεγάλο ζόρι, άρα πάλι εμείς είμαστε οι φταίχτες που δεν έχουμε εισάγει καμιά τεχνολογία στον τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. akrat καλησπέρα,
    Όλος ο χρόνος δικός φίλε!:)
    Όταν έχω χρόνο θα κάνω μια έρευνα να δω με ποιον τρόπο ακριβώς (στο περίπου γνωρίζω) μαζεύουν τα σκουπίδια στην Ευρώπη και θα την αναρτήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακρυα απο σκουπιδιαρη που σχολαει!!

    καποια στιγμη θα πρεπει οι δημοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους με προσωπικο ασφαλειας ή με μισθωση ιδιωτων για την αποκομιδη.. Αφου στην απεργια δεν πληρωνοντα ας τα δωσουν σε ιδιωτες για να τα μαζεψουν που θα κανουν κανονικα τη βαρδια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ φυσικά με αυτά που γράφεις. ΄Ομως δες το και αλλιώς. Μένοντας τα σκουπίδια, βγαίνουν ποντίκια τα τρών οι γάτες και δεν αγοράζουμε γατοτροφές που οι περισσότερες είναι εισαγόμενες, έτσι τακτοποιείται και το ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.Αφού συγκεντρωθούν τα σκουπίδια θα εμφανισθεί το πρόβλημα τις ποιότητας των σκουπιδιών. Πόσα από αυτά θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν;
    ΄Ετσι θα προστεθούν κάδοι και μπορεί να γίνει και ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης. Αν τα μαζέψεουν το πρόβλημα δεν θα είναι εμφανές. Θα σου έγραφα πολλά αλλά μάλλον δεν θα κρατήσεις την υπομονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγώ πάντως στο σπίτι μου έτσι κάνω,τα κρατάω στο μπαλκόνι όταν έχει απεργία.οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι δυστυχώς,νομίζουν πως οι ίδιοι είναι καθαροί αν πετάνε τα σκουπίδια οπουδήποτε αλλού εκτός απ το σπίτι τους.τί το ψάχνεις..να ήταν μόνο σ'αυτό να διαφέραμε απ'τη Γερμανία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καιρος
    Δε νομίζω ότι κάποια εταιρία θα δεχτεί να αναλάβει να μαζεύει τα σκουπίδια μόνο σε περιπτώσεις απεργίας. Θέλει ή όπως λες προσωπικό ασφαλείας ή μόνιμη μίσθωση εταιρίας.

    Υ.Γ. Ωραία φαίνεται η σελίδα σου με τον καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Albus Genius
    Χαχαχα, ίσα που μ' έπεισες να πετάω τα σκουπίδια μου όπου νάναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. seniorita
    Βασικά κι εγώ στο μπαλκόνι τα αφήνω, βέβαια υπάρχουν και σπίτια χωρίς μπαλκόνια ή άλλα που έχουν πολύ μικρά και δεν βολεύει να τα αφήσεις. Παρόλα αυτά λύση πάντα μπορεί να βρεθεί.

    Η συγκομιδή των σκουπιδιών σε όλοι την κεντρική ευρώπη γίνεται με πρωτοποριακά μέσα, εσύ που πήγες Αυστρία πρόσφατα θα είδες πως είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και που να έρθεις στην Αθήνα!! Εκεί να δεις ομορφιά και ευωδία!!

    Ένα άλλο πρόβλημα είναι και ο όγκος των σκουπιδιών. Πολύ σκουπίδι ανά οικογένεια βρε παιδί μου. Λίγο που δεν έχουμε καλές σχέσεις με την ανακύκλωση, λίγο που πετάμε τα πάντα αλόγιστα, νααα τα βουνά μετά στους δρόμους...

    Στην Ουαλία μας είχαν περιορισμό, μπορούσαμε να βγάλουμε 2 ή 3 σακούλες μαύρες σακούλες την εβδομάδα κι όχι τεράστιες, αλλά βέβαια ανακυκλώναμε τα πάντα εκεί, οπότε μερικές φορές βγάζαμε και 1 μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιοκάστη
    έχω ακούσει για διάφορους τρόπους σε πολλές από τις κεντροευρωπαικές χώρες για το πως μαζεύουν τα σκουπίδια τους και είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από τους υπεύθυνους ξέρουν τι γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν πάει στην Αυστρία ή την Ολλανδία. Το θέμα είναι ότι το σύστημα στην Ελλάδα έχει σαπίσει τόσο πολύ που, και που τα μαζεύουν και δεν μας βάζουν να τα πετάμε όπου νάναι, καλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...