Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πίσω στην Πραγματικότητα!

Να 'μαι πάλι πίσω στην Ελληνική πραγματικότητα. Και το χειρότερο από όλα δεν είναι ότι τελείωσαν οι διακοπές αλλά το ότι επιστρέφεις από μια χώρα του εξωτερικού που βρίσκεται δεκαετίες μπροστά από εμάς όχι μόνο στον τεχνολογικό τομέα (το οποίο ως ένα σημείο το βρίσκω λογικό), αλλά πιο πολύ στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης, της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού αλλά και τη στάση της κοινωνίας απέναντι στους νόμους.
Με την επιστροφή μου, λοιπόν, άκουσα μια "ωραία" ιστορία για τα καμάρια της χώρας μας, τους αστυνομικούς (οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις επιταγές της κοινωνίας μας) και μιας που στην Ολλανδία, τους εκεί αστυνομικούς, τους έβλεπα συνεχώς μπροστά μου (με τα πόδια, με ποδήλατα, με άλογο, με αυτοκίνητο σπανιότερα) και παρατηρούσα τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, το πως κάνουν ελέγχους και γενικότερα το ρόλο τους στην κοινωνία και άρχισα να συνειδητοποιώ ξανά την μετριότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Μου λέει, λοιπόν, ο φίλος μου, ότι το Σάββατο που πέρασε ενώ έπινε καφέ στο μαγαζί ενός φίλου του περνάει με το περιπολικό ένας γνωστός τους, μπάτσος, ο οποίος γνώριζε ότι θα τους πετύχει εκεί. Τους είπε ότι ήταν σε υπηρεσία αλλά δεν είχε καθόλου δουλειά -καμιά ληστεία ρε παιδιά, κανείς;- και βαριόταν. Προσκαλεί, λοιπόν, τον φίλο μου να πάει μαζί του στο περιπολικό "να κάνουν καμιά βόλτα και να πιουν κανένα καφέ ώστε να του κάνει και παρέα. "Και δεν πάμε" του λέει ο φίλος μου. Αφού κάνανε μια μικρή βόλτα -κατά την οποία του εξήγησε ότι τον συνοδηγό τον άφησε στο τμήμα γιατί ήταν νέος και του την έσπαγε- πήγανε και κάθισαν σε ένα μπουγατσατσίδικο απέναντι από το τμήμα (χρυσές δουλειές κάνει ο μπουγατσατζής) μαζί με το υπόλοιπο μπατσαδαριό και ανακάτευαν τα φραπογάλατά τους. Εκείνη τη στιγμή κάθισαν μαζί τους και μια ομάδα Ζ, με τις μηχανές απλωμένες στα πόδια τους. Οι συγκεκριμένοι κύριοι είχαν υπηρεσία και χρέος, εκείνη την ώρα να περιπολούν τους δρόμους, αλλά όπως φάνηκε ήταν καλύτερο να περιπολούν το μπουγατσατσίδικο των 40 τ.μ. και τις γκόμενες που περνούσαν. Βέβαια, για μην τους αδικούμε, είχανε πάρει και τα μέτρα τους τα παιδιά. Ανά δεκάλεπτο κάποιος από αυτούς έπαιρνε την μηχανή και έκοβε μια βόλτα στους γύρω δρόμος, έτσι για να ξεκαπνιστεί και το εργαλείο. Αφού σαχλαμάρισαν και έπειτα από αρκετή ώρα και αφού κρέμασαν οι σκεμπέδες τους και τα πουκάμισα βγήκαν έξω, με βαριά καρδιά σηκώθηκαν οι κακόμοιροι ζητάδες να φύγουν, αφού πρώτα θεώρησαν μαγκιά και υποχρέωσή τους να κάνουν ένα σορό άσκοπο σαματά με τις μηχανές τους -να καταλάβει και ο κόσμος ποιοι είναι, τέλος πάντων-.
Οπότε, με την αναχώρηση τους έμειναν ξέμπαρκοι ο φίλος μου με τον μπάτσο.
"Δεν με πας πίσω" του λέει ο φίλος μου "βαρέθηκα".
"Θα σε πάω" απαντάει ο μπάτσος "αλλά θες πρώτα να κάνουμε μια βόλτα καλή να γουστάρουμε;".
Τι να του πει, λοιπόν, δέχτηκε . Έλα όμως που ο άλλος λέγοντας "καλή" βόλτα εννοούσε αστυνομική περιπέτεια. Έβαλε, λέει, τον φάρο άναψε και τις σειρήνες και άρχισε να τρέχει σαν τρελός. Μόνο που του έδωσε μια οδηγία: "να είσαι σοβαρός και να μην γελάς". Περνούσανε με κόκκινο, σταματούσαν όλα τα αμάξια, τρέχανε σαν τρελοί και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα, ώσπου, φτάσανε στον τελικό προορισμό του μπάτσου... σε ένα προποτζίδικο.
"Κάτσε μέσα" λέει στο φίλο μου "πάω να ρίξω ένα "στοίχημα" και έρχομαι. Αν με καλέσουν (με τον τάδε αριθμό) πες ελήφθη και άστους να μιλάνε!". Και κάπου εδώ αφού έπαιξε και το προπο του ο κύριος τελείωσε και η βόλτα.
Βέβαια, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, εκτός τις περιπέτειας εκείνης της μέρας, του διηγήθηκε κι άλλες ιστορίες, βγαλμένες από κόμικ, για τα αστυνομικά ευτράπελα που συμβαίνουν καθημερινά που είναι χειρότερες από τις ανοησίες που έκανε εκείνη τη μέρα.
Μήπως είναι καιρός κάποιος να βάλει σε τάξη αυτό το μπουρδέλο;

18 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΦΙΛΕ, ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
    ΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ...ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ...ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ...ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΣΑΤΣΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!
    Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΛΙΠ-ΗΧΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ!
    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί δεν εκατσες για πάντα εκεί αλλά γύρισες σε αυτή την καταραμένη χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα! πόσο πιο μπουρδέλο; Ασε τα παρκαρίσματα όπου νάναι, στην κυριολεξία στη μέση του δρόμου και αν τους χτυπήσει κανένας θα βρει και τον μπελά του μια και έχουν το αλάθητο και πάντα "δίκιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες newton μου και καλό χειμώνα!
    Στην Ολλανδία έχουμε φίλους και πηγαίνουμε, συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω για τα θετικά αυτής της χώρας.
    Καλά τι φοβερή και απίστευτη ιστορία είναι αυτή με το φίλο σου και τους μπάτσους; Αν την έβαζε κάποιος σκηνοθέτης σε ταινία θα έλεγαν ότι το σενάριο έχει πολλή φαντασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62
    Ναι σωστά, αυτό με το μπουρδέλο δεν το σκέφτηκα. Όντως αν ήμασταν κάτι τέτοιο τουλάχιστον θα υπήρχε μια τάξη και όταν μας πηδούσαν θα μας πλήρωναν!
    Το κλιπάκι με τους ska-p λες; είναι όντως φοβεροί!

    bill
    Πίστεψέ με αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να μπορώ να κάτσω θα το έκανα! Πάντως να ξέρεις ότι αντικρούονται δυο βασικά πράγματα: η ομορφιά της χώρας μας, με την οργάνωση αυτών των χωρών.

    Tyler Durden
    Το αλάθητο και το ακαταλόγιστο. Σχεδόν ποτέ αστυνομικός δεν έχει καταδικαστεί για τις παρανομίες του. Το μόνο που κάνουν είναι να τους βγάζουν σε διαθεσημότητα για λίγο καιρό. άσε που μπορούν να σου προσάψουν ότι μαλακία θες και οι πολίτες με την σειρά τους δεν έχουν κανένα λειτουργικό τρόπο να κάνουν οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον τους.

    navarino-s
    Καλό χειμώνα!
    Όντως απίστευτη ιστορία, αλλά είμαι σίγουρος ότι για τους αστυνομικούς είναι μια καθημερινότητα και το λέω αυτό επειδή γνωρίζω κι άλλα τέτοια γεγονότα. Τώρα για τους καφέδες που πίνουν, νομίζω ότι δεν χρειάζεται αποδείξεις, τους βλέπουμε συνέχεια στα μπουγατσατζίδικα να κολοβαράν. Την επόμενη φορά, πάντως, που θα ακούσεις περιπολικό μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι κάτι έγινε:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Newton, αντί να μας μιλήσεις για τη μικρή Ολλανδέζα μας περιγράφεις τον έλληνα μπάτσο???
    Και τώρα δώσε στο λαό υλικό απ' το ταξίδι...
    :))
    Καλώς ήρθες και καλό φθινόπωρο νάχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. axaxaxa.exei dikaio o jama fou.emeis perimename istories apo ollandia oxi apo ellada!axaxa
    kl o navarinos exei dikaio exw dei troxonomoun n grafoun kai n exoun parkarei panw sto pezodromio!(etsi mu erxotan n tous pw grapste kai auto to amaxi edw!axax)
    gnk to klou ths istorias einai kalutera oi mpatsoi n menoun sto mpougatsadiko gt otan kanoun peripolies einai xeirotera!axaxa.
    anamenoumee apo ollandiaaa(8elw n paaawww)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. JamanFou
    Ααααχ, απλά πέρασα πολύ ωραία και δεν θέλω να θυμάμαι ότι ήμουνα πριν λίγο καιρό εκεί και τώρα εδώ! Πάντως θα χρειαζόμουν άλλη μια βδομάδα ώστε να επισκευτώ όλα τα σημεία αναφοράς της Ολλανδίας. Δεν πήγα σε αρκετα και στεναχωρέθηκα. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι βρίσκομαι στην αρχή μιας "τεράστιας" μετακόμισης και γίνεται χαμός. Ούτε εγώ δεν πρόλαβα να δω τις φωτογραφίες! Θα τα βγάλω στη φόρα όμως!

    the monkeys
    (etsi mu erxotan n tous pw grapste kai auto to amaxi edw!axax)
    Χαχα, και γιατί δεν του το είπες βρε. Όλο μασάς στο τέλος.
    Οι φωτογραφίες προσεχώς τώρα έχω την μετακόμιση! Αχ, και εγώ θέλω να ξαναπάω, είσαι να πάμε τα χριστούγεννα;:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και πολύ καιρό έπρεπε να βάλει κάποιος τάξη σ'αυτό το μπουρδέλο, αλλά είναι αυτό που λένε, άμα θες να γίνει κάτι κάντο μόνος σου γιατί άμα περιμένεις από τους άλλους σώθηκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φίλε Newton,

    Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ελληνική αστυνομία. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ελληνική κοινωνία ρέπει προς την λαμογιά. Είχα μία μικρή ελπίδα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο όταν θα έβγαιναν οι πρώτοι αξιωματικοί από τις σχολες αστυνομίας στις οποίες είχαν μπει από τις πανελλαδικές, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Αλλαξαν, αλλά όχι πολύ. Φυσικά το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τους χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες που μπήκαν μέσα με μοναδικό κριτήριο την πολιτική τους ταυτότητα.

    Οταν το 98 εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ την ανάγκη για «ειδικούς φρουρούς» δηλαδή για ένα σώμα που θα υπήρχε για να προσέχει προξενεία, πρεσβείες, δημόσιες υπηρεσίες, και κάποια πρόσωπα όπως εισαγγελείς, επιχειρηματίες κτλ ήταν πολύ καλή ιδέα. Οταν μπήκαν οι πρώτοι και ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν δεν κίνησε τεράστιες υποψίες. Φυσικά η δεύτερη φουρνιά που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δύο που μπήκαν επί ΝΔ μπήκαν με καθαρά κομματικά κριτήρια όπως έχει γραφτεί σε πάρα πολλές εφημερίδες. Οπότε τι μπορείς να περιμένεις από αυτούς εκτός από το να πίνουν καφέ και να πουλάνε μαγκιά επειδή φοράνε μία στολή;

    Η αστυνομία τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ολλανδία την οποία έχω επισκεφτεί αρκετές φορές, είναι πολύ σκληρή, αλλά οργανωμένη και δίκαιη. Αν σε πιάσουν για κάτι πραγματικά την γάμησες, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε προστατέψουν αν κάτι συμβεί κοντά σου. Και φυσικά ένα παράξενο πράγμα που σίγουρα θα το πρόσεξες στο Αμστερνταμ. Μολονότι δεν σου τραβούσαν την προσοχή, ήταν πραγματικά παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. wxxx newton me exeis xeskepasei teleiws...nmzw oti me exeis psuxologhsei 100%!paei h= krufh indentity m.axa
    dn paizwww...axaxa:P
    kala mesa eimaste ta monkakia ena matso mpananes kai fugame...:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίες παρέες έχεις!χΠ

    "Καλή" βόλτα,για να γουστάρει το μπατσόνι...

    Άστα να πάνε.

    Όσο για το γαμάτο,τα usernames που χρησιμοποιώ είναι tl17,και το socrates15(ενός φίλου).Ποτέ δεν είχα v de vendetta ή κάτι παραπλήσιο!

    Χαιρετίσματα,και καλώς σε βρήκαμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NdN γιεα σου,
    Πράγματι, εκεί που όλοι έλεγαν ότι με τους αστυνομικούς να είναι απόφοιτοι σχολών τα πράγματα θα έστρωναν ήρθαν ξαφνικά οι προσλήψεις των ειδικών φρουρών και των συνοριοφυλάκων -ένα χαρμάνι από κάθε λογής ανθρώπους με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης οι οποίοι έβλεπαν την αστυνομία σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να έχουν μόνιμη εργασία χωρίς να δουλεύουν και φυσικά έβαλαν κάθε μέσο να μπουν- που ξαναπάτωσαν το σώμα.

    Πάντως, όντως στην Ολλανδία την πρώτη μέρα, που ήταν εξαντλητική από το ταξίδι, δεν πρόσεξα καθόλου τους αστυνομικούς. Την επόμενη επειδή μου έκανε εντύπωση η έλλειψή τους πρόσεχα μπας και δω κανέναν. Βρίσκονταν σχεδόν παντού αλλά τόσο διακριτικά και αθόρυβα που δεν τους έπερνε εύκολα το μάτι σου!

    the monkeys
    Κλείνουμε εισιτήρια και φύγαμε. Μόνο που τώρα θα κλείσω και ξενοδοχείο από τώρα γιατί πριν δεν έκλεισα και βρήκα μια τρώγλη εκεί. Χειρότερα από το κρησφύγετο της Αννα Φρανκ!

    V de Vendetta
    Καλά εγώ αυτόν τον μπάτσο ούτε που τον ξέρω!
    Για το γαμάτο, μάλλον τότε άσχετο είναι. Είδα έναν τύπο που είχε user v vendetta και ίδιο λογότυπο με το δικό σου γιαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Ιοκάστη, δεν είχα δει το σχόλιό σου. Για να βάλεις το μπατσαριό σε τάξη χρειάζεται επανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και φυσικά κάποιος πρέπει να βάλει φρένο στα τσογλάνια που αφού τους δίνεται το ελεύθερο θα κάνουν μαλακίες.... Αλλά πες μου ποιός!???....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Portokalis
    Έλα μου ντε ποιος; Ο πολίτης είναι εντελός αδύναμος μπροστά στους μπάτσους. Στην Ολλανδία υπήρχε ταμπέλα που έγραφε ότι αν σας σταματήσει αστυνομικός για έλεγχο να του πάρεται τον αριθμό του ώστε αν χρειαστεί να κάνετε καταγγελία! Στην Ελλάδα τι μπορείς να κάνεις; Και να φανταστείς ότι ο συγκεκριμένος μπάτσος έχει βγει σε διαθεσημότητα άπειρες φορές για ατασταλίες αλλά όπως βλέπεις παραμένει στη θέση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήμουνα σίγουρος οτι όλες τις φορές που έβλεπα περιπολικό στο δρόμο να γκαζώνει με αναμένη τη σειρήνα δεν ήταν για δουλειά, αλλά τώρα έχω και τη μαρτυρία που παραθέτεις... Α, ρε ξύλο που τους χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα τις προάλλες μου μπήκαν κλέφτες στο σπίτι. Πήραν πολύ λίγα πράγματα αλλά και πάλι ένιωθα ότι η μοίρα με κοροιδεύει (Κάτσε να τους είχα μπροστά μου τους μπάσταρδους και θα σου έλεγα για πότε θα τους βάραγα κάτω τα κεφάλια μέχρι να ανοίξουν). Και, τέλος πάντων, ανέφερε ο πατέρας μου το έγκλημα και έκαναν τα εξής: Του είπαν ότι πολύς κόσμος έχει χάσει τους βαπτιστικούς σταυρούς από διαρρήξεις, του είπαν ότι "Δεν θα ψάξουμε το σπίτι διότι οι κλέφτες φοράνε γάντια και τα προσέχουν όλα" και μετά, επειδή ένα πρόσωπο είχε εκτεθεί (μία γυναίκα), πήγαν τον πατέρα μου για αναγνώριση αλλά του δείξανε ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!! Πάμε καλά ρε παιδιά; Δεν μπορούν να έχουν ένα αρχείο για κάθε Έλληνα για να τον βρίσκουν αν κάνει κάτι; Τί είπατε; Αυτό το έκαναν στη Χούντα; Όχι ότι είμαι ακροδεξιός Η ακροαριστερός αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε ότι αυτό το πάθος για δημοκρατία μας έφτασε εδώ που είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...