Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική Πανήγυρις!

Πριν από πέντε μήνες περίπου είχα ανεβάσει μια ανάρτηση για το περιβόητο, μακροχρόνιας κατασκευής, Νοσοκομείο της Κατερίνης.
Τρεις πενταετίες σχεδόν έκλεισε αυτό το έργο από την ημέρα που αποφασίστηκε να χτιστεί. Στη διάρκεια αυτή των δεκαπέντε χρόνων άλλαξαν τόσο τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματα όσο και οι κατασκευαστικές που ανέλαβαν την αποπεράτωσή του. Χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν άσκοπα από τα ταμεία του κράτους ενώ παράλληλα η κοινωνία της Κατερίνης προσδοκούσε μάταια για ένα σύγχρονο νοσοκομείο το οποίο δεν έμελλε να λειτουργήσει ποτέ.
Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, ο μαραθώνιος αυτού του έργου άρχισε να μπαίνει στην τελική του ευθεία, έχοντας όμως να διανύσει αρκετά μέτρα ακόμα μέχρι την γραμμή του τερματισμού και αφήνοντας πίσω του πολλές ατέλειες και ατασθαλίες. Οι πληροφορίες μου, λένε, ότι για να παραδοθεί ολοκληρωμένο το νοσοκομείο και να ξεκινήσει η λειτουργία του θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλοι έξι μήνες από σήμερα. Χρονικό διάστημα το οποίο βγάζει εκτός σχεδίων την Ν.Δ. και τον κ Καραμανλή ο οποίος θέλει πάση θυσία να εγκαινιάσει το έργο πριν από τις εκλογές και να δώσει μια μεγαλειώδη ομιλία στο λαό της Κατερίνης για το κατόρθωμα που έκανε αυτός και το κόμμα του. Έτσι, άρχισαν να ασκούνται πιέσεις στην κατασκευαστική εταιρία να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στον Σεπτέμβριο για να δοθεί η δυνατότητα στον Καραμανλή και τα εγκαίνια του νοσοκομείου να κάνει αλλά και την ομιλία του να βγάλει δίχως το φόβο να κατηγορηθεί ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του για αποπεράτωση του έργου.
Από αυτό το σημείο και έπειτα -από τη στιγμή δηλαδή που ο Κωστάκης αποφάσισε να εγκαινιάσει το νοσοκομείο- άρχισε ένας αγώνας δρόμου για την κατασκευαστική και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες, αλλά και για όλους τους εργάτες, ώστε να προλάβουν να κάνουν το νοσοκομείο να "φαίνεται" τελειωμένο και έτοιμο για εγκαίνια.
Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε ένα τρελό αλαλούμ που μόνο ένα τσίρκο με κλόουν μπορεί να το παρομοιάσει. Εργάτες να τρέχουν σαν τρελοί να προλάβουν να σουλουπώσουν τον προαύλιο χώρο που είχε τα μαύρα του τα χάλια. Οι τεχνικές εταιρίες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τελειώσουν τους χώρους που θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, κάνοντας πολλά λάθη και χωρίς δοκιμές στα έργα που παραδίνουν. Από πίσω τους οι γυψοσανιδάδες κλείνουν όλα τα ανοιχτά σημεία που είχαν μείνει -και πολλές φορές έκλειναν και χώρους που ακόμα δεν είχαν τελειοποιηθεί. Γεγονός που σημαίνει ότι μετά τα εγκαίνια αυτές οι γυψοσανίδες θα κοπούν ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Δηλαδή διπλό κόστος. Στο καπάκι οι μπογιατζίδες να προσπαθούν να βάψουν εν τάχη (μπακαλοδουλειά δηλαδή). Επίσης ο εξοπλισμός του νοσοκομείου που ήρθε και στήθηκε μέσα σε μια μέρα, ο οποίος φυσικά θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει αφού οι εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες. Τέλος, μιας και το κτήριο είναι πλέον δεκαετίας η εξωτερικοί τοίχοι έχουν μαυρίσει από την πολυκαιρία, οπότε μισθώθηκε συνεργείο καθαρισμού να το πλύνει όλο εξωτερικά.
Μιλάμε για ένα πολιτικό πανηγύρι που μόνο σκοπό έχει να εξυπηρετήσει την προεκλογική καμπάνια του Κωστάκη και φυσικά θα επιβαρύνει τον Ελληνικό λαό με επιπλέον χρήματα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν βγει ο ΓΑΠ θα ξανακάνει εγκαίνια στο νοσοκομείο με την πρόφαση ότι το έργο δεν ήταν τελειωμένο και ότι αυτός το ολοκλήρωσε.
Μήπως κύριε Κωστάκη αν εσείς και οι συνεργάτες σας κάνατε πιο τακτικές επισκέψεις τόσα χρόνια, αυτό το νοσοκομείο τώρα θα ήταν τελειωμένο και μάλιστα χωρίς όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια;

11 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!! ΤΟΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ...ΕΧΩ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κλείσει η τρύπα, Newton... κι ας είν' και τρύπα στο νερό!!
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορεί να μη βάλει κανείς τα γέλια με αυτή την καταπληκτική ...μαστοροπεριγραφή άλα Σαρλώ! αν και το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κρίσιμο για τους κατοίκους της περιοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρά μιλάς τώρα????? Έλεος. Βασικά άλλο να τα ακούς αμέτρητες φορές και άλλο να στα περιγράφει άτομο εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Newton έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα γράφεις. Απίστευτα Καραγκιοζιλίκια και ειλικρινά σου λέω τα ίδια θα πω αν ο ΓΑΠ κάνει ξανά τα εγκαίνια. Περιμένω κάτι διαφορετικό από τον Γιώργο και όχι να μεγαλοποιεί τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σε όλους και σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Λόγο του ότι βρίσκομαι σε κατάσταση μετακόμισης -δηλαδή τι μετακόμιση σαν εσωτερική μετανάστευση είναι αυτό το πράγμα που κάνω- ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και η πρόσβασή μου στο διαδύκτιο, κάπως, μειωμένη. Πιστεύω ότι σε κάνα δυο βδομάδες από σήμερα θα επανενταχθώ πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άντε άντε θα σε βάλουμε σε πρόγραμμα επανένταξης χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχα!ωραία περιγραφή!
    επίσης να προσθέσω το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη τους έπιασε ο πόνος κι άρχισαν να φτιάχνουν ποδηλατόδρομους..καιρός ήταν αλλά έπρεπε να έχουμε εκλογές για να γίνει κι αυτό το έργο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. akrat
    Χαχα, ναι νομίζω ότι θα το χρειαστώ!

    seniorita
    Από καιρό το είχαν στο πρόγραμμα για τους ποδηλατόδρομους. Πάντως πιο γελοίους ποδ/μους δεν μπορούσαν να κάνουν. Στην Αγ. Δημητρίου καταρχήν κάνεις ποδήλατο και κρατάς και έναν τεράστιο σταυρό να σε φυλάει από τα λεωφορεία που περνούν ξυστά από δίπλα σου. Αν τολμήσεις και πας τέρμα δεξιά πέφτεις απανωτά σε όλους τους υπονόμους που είναι στην άκρη του δρόμου, σαν κομπρεσέρ γίνεσαι. Άσε που κατά διαστήματα όλο και κάποιος έξυπνος έχει κλείσει το δρόμο γιατί βρήκε το εύκολο παρκάρισμα.
    Θα γράψω για το θέμα την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο επίλογος σου περιγράφει δυστυχώς την πραγματικότητα και έχω δει δυστυχώς, ξανά, αυτό το έργο πολλές φορές με σημαντικότερη από όλες το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η ιστορία ενός δρόμου (στα Βριλίσσια) είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστώ ένα ολόκληρο ποστ για να την περιγράψω.

    Το χειρότερο είναι πως όταν τελειώσει το νοσοκομείο και αν δεν έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά τα μηχανήματα δεν θα διαθέτει κατάλληλο προσωπικό για να τα λειτουργήσει. Η χαρά της ιδιωτικής υγείας :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙωάννηςΚ
    Εγώ βασικά φοβάμαι ότι τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν εν ρυπή οφθαλμού (αξονικοί τομογράφοι, αποστειρωτές, καρδιογράφοι κτλ) σε σημεία όπου δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες θα υποστούν ζημιές από τους τεχνίτες που θα εργαστούν στο χώρο. Και όπως λες δεν είναι το μοναδικό έργο στο οποίο συμβαίνουν αυτά τα ευτράπελα, θα έλεγα στα περισσότερα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...