Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Οικονομική Κρίση και Κομματικά Μπερδέματα!

Δυο εικοσιτετράωρα έμειναν πριν από τις εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο, και στο διαδίκτυο, έχει ανέβει στα ύψη. Και δεν αναφέρομαι τόσο στους πολίτες που γράφουν από χόμπι και σαν σκοπό έχουν την δημοσίευση των απόψεων και σκέψεών τους, αλλά περισσότερο στα κομματικοποιημένα και κατά κάποιον τρόπο χαρακτηρισμένα ιστολόγια (όπως ο politis-gr για παράδειγμα) των οποίων οι συγγραφείς (όλων αυτών των ιστολογίων) έχουν ορμήσει μανιωδώς πάνω από τα πληκτρολόγια τους και γράφουν κατά συρροήν κείμενα υπέρ του κόμματός τους ή ακόμα περισσότερο εναντίων των αντιπάλων. Βέβαια, δεν λέω, η πολιτική αυτή φαγωμάρα ως κάποιο βαθμό έχει και τα θετικά της διότι βγαίνουν στη φόρα πολλά από τα άπλυτα των υποψηφίων και των κομμάτων. Από την άλλη πάλι ορισμένοι ξεφεύγουν τόσο πολύ που νομίζεις ότι σκοπός τους δεν είναι ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα αλλά μόνο η διακυβέρνηση της από το κόμμα τους και ας είναι και εις βάρος όλων μας.
Την ίδια, πάντως, στιγμή που γίνεται όλο αυτό το προεκλογικό γιουσουρούμ, η Ελλάδα και οι πολίτες της περνάνε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους. Η οικονομική κρίση σαρώνει για τα καλά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές. Δεκάδες καταστήματα έχω δει και ακούσει ότι έκλεισαν και οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Η περίοδος αυτή, προ των εκλογών δηλαδή, έχει παγώσει ακόμα περισσότερο την αγορά με αποτέλεσμα τα πράγματα να οδεύουν από το κακό στο χειρότερο. Όλοι ευελπιστούν ότι μετά τ
ις εκλογές και έπειτα από λίγους μήνες, φθάνοντας δηλαδή στο επόμενο καλοκαίρι, η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί. Πάραυτα ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται βαρύς.
Τώρα, για τις εκλογές, από διάφορες συζητήσεις μου με φίλους αλλά και από την ανάγνωση πολλών ιστολογίων διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολ
ύ ψηφοφόροι που πραγματικά δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν καθόλου.
Εγώ προσωπικά, πάντως, συνεχίζω
να διατηρώ την ίδια άποψη για την πρόθεση της ψήφου και που είναι κατηγορηματικά υπέρ κάποιου "μικρού" κόμματος.
Νομίζω ότι η εποχή και οι πολιτικές ζυμώσεις μας δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία να δείξουμε την δυσα
ρέσκειά μας στα δυο "μεγάλα" κόμματα. Έτσι, και σε αυτές τις εκλογές, θα βάλω στην άκρη την γνώμη κάποιου γνωστού μου για αποχή και άκυρο -πριν από μια δεκαετία κάναμε καυγά επειδή εγώ πίστευα ότι το άκυρο είναι ανοησία ενώ αυτός υποστήριζε ότι οι εκλογές είναι πλέον διακοσμητικές- και θα ψηφίσω με την ελπίδα ότι ίσως κάτι να αλλάξει. Παραβλέποντας, λοιπόν, τα όποια αρνητικά στοιχεία εμφανίζονται για τα διάφορα κόμματα θα τολμήσω να προβάλω την δική μου σκέψη για τι θα ήταν καλύτερο να ψηφίσουμε με όποιο ρίσκο περιέχει αυτή η ανάρτηση.
Πρώτοι, λοιπ
όν, στην εκτίμησή μου έρχονται οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όχι τόσο για την μαστίχα που αναμασούν περί οικολογίας και πράσινης ανάπτυξης αλλά περισσότερο για τους χαμηλούς τόνους που κρατούν, την σταθερότητα των απόψεών τους, την πρόθεσή τους για συνεργασία (αυτό θα δείξει κατά πόσο μπορεί να γίνει στην πράξη) και το ότι δεν έχουν πρότερη θητεία στην πολιτική. Υπάρχουν και αρκετά ακόμα που δεν είναι ώρα να τα αναπτύξω.
Στην δεύτερη θέση έρχεται το ΚΚΕ το οποίο παρόλο την αδιάλλακτη και προσκολλημένη σε πολλές μη εφαρμοζόμενες πολιτικές ιδεολογίες του συνεχίζει να είναι φιλολαϊκό και αντιδραστικό και δίνει μια ισχυρή φωνή στη βουλή.
Τέλος ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., προσπερνώντας τα όποια εσωκομματικά έχει τον τελευταίο καιρό και τα όσα του έχουν καταλογίσει για την στήριξή του στους κουκουλοφόρους, για χρηματισμό και άλλα τέτοια, παραμένει ένα κόμμα με πολιτική ιδεολογία που έχει βάσεις και με αρκετούς υποψήφιους με σταθερές και προοδευτικές απόψεις -για να πω την αλήθεια από τους υποψήφιους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν έχω συγκρατήσει ονόματα παρά μόνο έχω σχηματίσει άποψη από κάποιες δηλώσεις που έβλεπα κατά καιρούς στην τηλεόραση.
Τώρα για όποιους είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά (όχι ότι με τα άλλα το βάζω δηλαδή), πιστεύω ότι η επιλογή Παπανδρέου είναι η πιο λογική.
Υ.Γ. Δεν είμαι ούτε μέλος κάποιου κόμματος ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιους στο τι να ψηφίσουν. Απλά επειδή έτσι όπως βαδίζει η χώρα μας βλέπω τούνελ στην άκρη του τούνελ, προσπαθώ να βρω μια πολιτική και κοινωνική άκρη.
Υ.Γ. 2 Το κόμμα του Καρατζαφέρη δεν το αναφέρω καν διότι ο ίδιος αλλά και οι ιδεολογίες που πρεσβεύει βρίσκονται έτη φωτός μακρυά από τις δικές μου.
Υ.Γ 3 Κάποια άλλα μικρά κόμματα, όπως για παράδειγμα την Ένωση Κεντρώων ή του Παπαθεμελή (μακρυά από μας) και άλλα, δεν τα συμπεριλαμβάνω διότι θεωρώ δεδομένο ότι θα μείνουν εκτός βουλής και έτσι ενισχύονται τα μεγάλα κόμματα.

16 σχόλια:

  1. exeis apoluto dikaio newton!authn thn stigmh to akuro einai to oti xeirotero...akuro shmainei oti afhneis na apofasisoun alloi gia thn zwh su...kai oxi oti deixneis kati k perneis thn zwh su sta xeria su.to n pshfisoume opoiodhpote komma(ektos apo to laos)einai to kalutero pou mporoume n kanoume...as dwsoume eukairia se alla kommata kaiidees pia.
    diafwnw sauto me tn papadreou ..oti epeidh einai lg xeiroteros(k me tpt kaluteros)n p[shfisoume auton.etsi katalhgoume pali sta idia duo kommata n mas kuvernane...as allaxoume nootropia nmzw auton einai to kuriotero,n allaxoume emeis
    ss.exei pl plaka n tsakwnontai ta kommata...gt allhloxeskepazontai.axax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ Newton!
    Σύμφωνη με βρίσκεις κι'εμένα με τις βασικές σου θέσεις και στα συσμπεράσματα που έχεις καταλήξει.
    Δεν μπορώ όμως να μη δηλώσω την εντύπωση μου, για την πρώτη σου επιλογή ανάμεσα στα "μικρής δυναμικής" κόμματα! Μα τους Οικολόγους Πράσινους!!! Μόνο και μόνο επειδή βγαίνουν μέ χαμηλό προφίλ και ευγενικό-πολιτισμένο στυλάκι? Από ένα Μακεδόνα Θεσσαλονικιό δεν το περίμενα...
    Εχεις καταλάβει φαντάζομαι ότι δεν διακατέχομαι απο "εθνικιστικές ιδέες" αλλά όλα έχουν ένα όριο...και οι κύριοι αυτοί, που δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν τάχουν ξεπεράσει!
    καλή ψήφο...
    Καρυάτιδα η Αθηναία, κομμάτι κι'αυτή του "Αθηναικού κράτους" όπως δικαίως πολλοί ονομάζουν την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. the monkeys
    Βασικά ο Παπανδρέου δεν νομίζω ότι είναι τόσο χάλια. Αντίθετα θα έλεγα ότι έχει δώσει θετικά δείγματα. Το θέμα είναι ότι όλο σχεδόν το επιτελείο που τον ακολουθεί είναι για κλάμματα. Φοβάμαι ότι θα προδοθεί από τα κομματόσκυλα όπως και ο Καραμανλής. Γι αυτό λοιπόν είμαι κατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62
    Αγαπητή μου Καρυάτιδα είμαι όντως ντόπιος, ας πούμε, Μακεδόνας μα πιο πολύ είμαι Έλληνας. Και σαν Έλληνας βλέπω ότι την Ελλάδα την έχουν ξεπουλήσει πρώτα όλοι αυτοί που δηλώνουν εθνικόφρονες και Μακεδόνες και Έλληνες (βλέπε Ψωμιάδης κ.α.). Οι Έλληνες αν ήταν αυτοί που έπρεπε δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτα από κανέναν, ούτε από Αλβανούς ούτε από Ρώσους ούτε από τους Σκοπιανούς. Αντίθετα θα επέβαλαν με τον πολιτισμό τους σε όλους αυτούς να ενταχθούν στην κοινωνία μας και ας δηλώνουν ότι θέλουν. Αντίθετα εμείς προσπαθούμε με τσαμπουκά να δείξουμε την δύναμή μας. Αν δεν το έχεις καταλάβει ζούμε σε ένα κουτί κλειστό από παντού. Σε όλον τον κόσμο τα Σκόπια τα αποκαλούν Μακεδονία και μόνο εμείς δεν το ξέρουμε. Το παιχνίδι της ονομασίας το έχουμε χάσει και όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Όσο για την μειονότητα την μακεδονική, που λογικά με παραπέμπεις για τους ΟΠ, πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό του όπως θέλει. Ένα ισχυρό κράτος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμιά μειονότητα. Αν η Ελλάδα ήταν σωστή θα έπρεπε να κοιτάζει να βοηθήσει τις δικές της μειονότητες στην Αλβανία και σε άλλες χώρες αλλά τους έχει όλους χεσμένους (εδώ θα μου πεις έχει εμάς). Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να σκεφτώ ότι έχεις εθνικιστικές τάσεις αντίθετα μάλιστα και χαίρομαι για τις συζητήσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θάθελα να χαλάσω τη συγκροτημένη σκέψη σου αλλά για την τιμή των όπλων και για συμλήρωση του προβληματισμού από αιρετική άποψη.

    1. Οικολογία. Ο καπιταλισμός ενδιαφέρεται να κερδίζει. Η πλήρης αλλαγή της βιομηχανικής παραγωγής και η δυνατότητα νέας ανάπτυξης δίνεται μόνο με νέα προϊόντα. Για να πεισθεί ο καθένας , να πιεστεί να αλλάξει τα προϊόντα του πρέπει να έχει σαν υπόβαθρο ένα καλό θεωρητικό λόγο. Ο πρώτος λόγος για την οικολογία έγινε από την θάτσερ.

    2. Το ΚΚΕ έχει ως σλόγκαν έξω από την ΕΕ των μονοπωλίων το ΝΑΤΟ και λοιπά. Μια ανάπτυξη από μόνοι μας φαντάζει γοητευτική την εποχή της παγκοσμιοποίησης.Η Ελλάδα λοιπόν θα έχει έναν κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό. Παραδείγματα η ΕΣΣΔ πρώην,η Γιουγκοσλαβία πρώην, Ουκρανία πρώην κλ.π., η Κούβα, η Κίνα.Επιλέγεις λοιπόν.

    3. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες τους που δεν συμφωνούν για τον αρχηγό τους.Θα συμφωνήσουν όμως αν έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν.

    Επιλέγεις λοιπόν και ψηφίζεις.
    Για τα άλλα δεν σου λέω γιατί δεν θα τα ψηφίσεις.

    Και ένας κατάλογος από τα υπόλοιπα κόμματα εκτός των δύο μεγάλων για να τον έχεις πρόχειρο.


    1) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
    2) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)
    3) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)
    4) Οικολόγοι Πράσινοι
    5) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

    6) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)
    7) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)
    8) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
    9) Δημοκρατική Αναγέννηση
    10) Ένωση Κεντρώων

    11) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

    12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι
    13) Κοινωνία -Πολ. Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια
    14) Δημοκρατικοί
    15) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία

    16) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη
    17) Φίλοι του Ανθρώπου
    18) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.)
    19) Παλαιά Δημοκρατία
    20) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.)

    21) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φίλε Newton,

    Νομίζω πως δεν θα ήταν κακή ιδέα να μπουν οι Οικολόγοι στη Βουλή, ποτ΄λε δεν ξέρεις μπορεί να φέρουν κάτι καινούργιο. Για το ΚΚΕ δεν έχω καλή γνώμη. Νομίζω ότι βρίσκονται 50 χρόνια πίσω. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ τα έγραψα και εγώ πριν λίγο καιρό. Θεωρώ ότι ένα κομμάτι του έχει πολύ αξιόλογους ανθρώπους και θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία πιθανή κυβέρνηση συνργασίας. Σε αυτό το κομμάτι έχω μία κάποια εμπιστοσύνη, στο υπόλοιπο όχι γιατί μονίμως του φταίει το "κακό ΠΑΣΟΚ που λεηλατεί την αριστερά". Οτι κι αν αποφασίσεις εύχομαι να μην σε διαψεύσει.

    Επίσης προσυπογράφω την απάντηση σου στην kariatida.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Albus Genius
    Νομίζω φίλε μου ότι σε έχω προλάβει σε όλους τους προβληματισμούς που θέτεις και δεν το λέω ειρωνικά απλά τους έχω κάνει κι εγώ πριν γράψω την ανάρτηση.
    Πιο συγκεκριμένα για τους ΟΠ έγραψα ότι δεν είναι η οικολογία που τους φέρνει πρώτους στην εκτήμισή μου. Έχω καταλάβει απόλυτα γιατί ενδιαφέρεται ο καπιταλισμός να μας λανσάρει την πιπίλα της οικολογίας στην συνείδησή μας, τις ακόλουθες αποδείξεις τις γράφεις εσύ πολύ σωστά. Επίσης προσπαθούν να σε πείσουν να κάνεις εσύ οικονομία στο νερό την ώρα που αυτοί γεμίζουν της πισινάρες τους, οικονομία στο ρεύμα την στιγμή που στα forum τους έχουν εκατομμύρια φώτα, κλιματισμούς, προβολείς κ.α.

    Τα ίδια επίσης και για το ΚΚΕ. Όντως έχει μια ιδεολογία η οποία δεν έχει εφαρμογή σήμερα. Έχω εξηγήσει όμως στα γρήγορα ποιοι οι λόγοι να το ψηφίσουμε.

    Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έχει μια ιδεολογία η οποία έρχεται κοντά στη δική μου. Καπιταλισμός δηλαδή με όσο γίνεται πιο κομουνιστικές αρχές. Γίνεται στην πράξη; άγνωστο ίσως και ουτοπικό! Με την ηγεσία τα έχουν χαλάσει και μάλιστα την χειρότερη ώρα, πάραυτα έχουν στελέχη, που όπως είπα, μου άρεσαν οι απόψεις τους.

    Τώρα, αν κάτσουμε και ξεσκονίσουμε καλά όλα τα κόμματα πραγματικά θα βρούμε λόγους σοβαρούς να μην ψηφίσουμε κανένα. Οπότε μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν έχουμε διέξοδο. Δηλαδή: 1. αποδείξαμε, κατά κάποιο τρόπο, ότι δεν πρέπει να απέχουμε τώρα που τα πράγματα είναι όπως είναι. 2Μόλις όμως πριν από λίγο είδαμε ότι κανένας δεν είναι άξιος να κυβερνήσει. Άρα είμαστε σε αδιέξοδο ή δημιουργούμε κόμμα ή κάνουμε επανάσταση. Έχεις άλλη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θέλω να μπλεχτώ στις αποφάσεις σου περισσότερο,η ψήφος είναι ατομική υπόθεση,μετά τις εκλογές τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NdN
    Γεια σου φίλε μου,
    Οι ΟΠ βρίσκονται ακριβώς στην γραμμή του να μπουν ή όχι στη βουλή. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει τελικά. Νομίζω, αν και το απεύχομαι, ότι δεν θα τα καταφέρουν σε αυτές τις εκλογές. Αν τελικά πάρουν το ποσοστό που πρέπει θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν με κάποιες φρέσκες ιδέες. Για το ΚΚΕ υπάρχουν πολλά που μπορεί να του προσάψει κανείς δεν παύει όμως μέσα σε όλα τα αρνητικά να είναι υπέρ του εργάτη, του αγρότη και του μικρού επιχειρηματία που θέλει να έχει μια φωνή μέσα στη βουλή. Για τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα συμφωνήσω στο πρώτο σκέλος του σχολίου σου, για το δεύτερο, την επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχω άποψη, πραγματικά, ίσως και να είναι έτσι.
    Χαίρομαι που συμφωνείς με την απάντησή μου στην Καρυάτιδα διότι όσα έγραψα ήταν εν τάχυ και δεν ήξερα αν αποτύπωσα καλά της απόψεις μου.
    Καλή τύχη με τον Παπανδρέου και εύχομαι αν βγει τελικά να μην απογοητεύσει ούτε όσους τον στιρίξανε ούτε εμάς τους υπόλοιπους που περιμένουμε κάτι διαφορετικό, μια αλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Albus Genius
    Σε ευχαριστώ φίλε μου και για τα σχόλια και για την καταννόησή σου. Το μόνο σίγουρο, τουλάχιστον εγώ το γνωρίζω για τον εαυτό μου, είναι ότι ποτέ δεν σκέφτηκα κομματικά. Απλά είμαι μπερδεμένος, όπως και πολλοί άλλοι. Και αν είμαι μια φορά εγώ μπερδεμένος σκέψου με το επίπεδο που έχει η κοινωνία μας πόσο είναι κάποιοι άλλοι. Ο μόνος μου πόθος είναι να γίνει λίγο καλύτερη η κοινωνία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ΚΚΕ έχει πλέον ξεφύγει τελείως και είναι εκτός πραγματικότητας. Επιπλέον είναι η συντηρητική και τραμπούκικη παραταξη εξ αριστερών (είναι γνωστά τα ΚΝΑΤ, γνωστές οι θέσεις του και η λασπολογία του για τα άλλα πολιτικά κινήματα, τα ναρκωτικά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό).

    Επιπλέον φλερτάρει και με τον εθνικισμό, αυτό το πάλαι ποτέ διεθνιστικό κόμμα με πρώτη και καλύτερη την προβοκατόρισα Λιάνα Καννέλη, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να κατεβαίνει και με το ΛΑΟΣ.

    Είναι πραγματικά κρίμα για αυτό το φιλεργατικό κόμμα, το πρόβλημά του πλέον δεν είναι μόνο η σταλινική νοοτροπία του και η ιδεολογική ακαμψία, αυτά υπάρχουν και σε άλλα αριστερά σχήματα.

    Οι καλύτερες επιλογές για στήριξη κόμματος με προοπτικές εισόδου στη βουλή λοιπόν είναι Οικολόγοι Πράσινοι & ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Από τα μικρότερα αριστερά σχήματα με μηδενική όμως προοπτική εισόδου στη βουλή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά. Είναι συνεργασία από πολλά αριστερά σχήματα, τα πιο γνωστά το ΣΕΚ και το ΝΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέρασα να πω απλά μια καλημέρα γιατί βρίσκομαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα πρέπει δια της εις άτοπον απαγωγή να αποφασίσω ποιος θα είναι ο επιβήτοράς μου. Τουλάχιστον να τον επιλέξω εγώ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tyler Durden
    Θα συμφωνήσω μαζί σου απλά πιστεύω ότι είσαι αρκετά σκληρός με το ΚΚΕ. Ναι όντως έχουν μπλεχτεί στην παράταξή του πολλοί τραμπούκοι. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι, μέσα από τον μηδενισμό του, το ΚΚΕ ήταν η μοναδική φωνή αντίδρασης μέσα και έξω από τη βουλή και ίσως το μοναδικό κόμμα που δεν τα έχει "αρπάξει". Όσο για την λασπολογία... νομίζω ότι δεν είναι προσόν μόνο του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. JamanFou μου καλημέρα
    παντού στη φύση οι "επιβήτορες" μαλώνουν μεταξύ τους και ο νικητής μας "παίρνει" όλους και εμείς μετά νομίζουμε ότι τον επιλέξαμε επειδή ήταν ο πιο δυνατός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι καλών προθέσεων άνθρωπος ρε newton γι' αυτό και βρίσκεις κάτι καλό σε όλους όσους αναφέρεις. Πολύ θετική η παρέμβαση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Newton

    Τι να πω, συμφωνώ με όλα! Μπορεί οι Οικολόγοι να μην ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά συμφωνώ και με τους λόγους για τους οποίους διαφωνείς με την αποχή και το άκυρο και με τους λόγους για τους οποίους δεν προτιμάς κάποιο κόμμα εκτός βουλής και με την γενικότερη εικόνα των κομμάτων όπως την παρουσιάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...