Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Πολιτικές Αλήθειες ή Μικροκομματικά Ψεύδη;

Ο Καραμανλής μπορεί να αποχώρησε αλλά το χάος που άφησε τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα του είναι τεράστιο. Έτσι, τώρα που μας "άφησε", άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα κάποια πράγματα που σε μερικούς μπορεί να ήταν γνωστά αλλά στον περισσότερο κόσμο φαντάζουν ακόμα και σήμερα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι άραγε αλήθεια τα όσα μου είπε κάποιος γνωστός μου, αμετανόητος νεοδημοκράτης, για τον πρώην πρωθυπουργό. Μπορεί να είναι μπορεί και όχι, πάντως έχει ενδιαφέρον έστω και από την σατιρική τους πλευρά να τα δούμε:
1. Όλοι οι άνθρωποι του κοντινού κύκλου του Καραμανλή (προσωπική φρουρά, γραμματείς κ.α.) τον έβλεπαν πολλές φορές να παίζει παιχνίδια σε μια τεράστια οθόνη με την παιχνιδομηχανή του. Νομίζω ότι κάποια στιγμή και ο Μητσικώστας τον σατίριζε κάνοντας ότι παίζει playstation. Μάλλον δεν ήταν τυχαίο!
2. Στο καθημερινό του πρόγραμμα είχε πάντα, απαραίτητα περίπου στις 14.00 η ώρα, το μεσημεριανό του φαγητό. Σχεδόν παρατούσε όποια ασχολία είχε όταν έφτανε η ώρα του γεύματος και εκνευριζόταν όταν δεν μπορούσε να το κάνει λόγο σημαντικής δουλειάς. Άμα κρίνουμε από τα κιλά του σίγουρα θα συμπεράνουμε ότι δεν έκανε δίαιτα.
3. Πολλές φορές γευμάτιζε σε συγκεκριμένες ταβέρνες. Θεωρούνταν από τους καλύτερους πελάτες. Αυτό ίσως να μην είναι απαραίτητα κακό. Το κακό είναι ότι πολλά από αυτά που έλεγε και έκανε τα άκουγαν οι σερβιτόροι και οι εστιάτορες. Όπως για παράδειγμα ότι όταν έτρωγε και τον έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο έλεγε: "ωχ ο μαλάκας ο Τάδε (υπουργός) είναι, τι θέλει τέτοια ώρα" και του το έκλεινε. Μάλλον κάπως έτσι βγήκε και η βρώμα για τους "νταβατζήδες" που είχε πει!
Και εμείς περιμέναμε να μας κυβερνήσει!

18 σχόλια:

  1. και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες και αδυναμίες, προσωπικό χρόνο και ζωή.

    Επιπλέον, είναι γνωστό ότι δεν κυβερνάει αυτός αλλά τα λόμπυ και οι μεγιστάνες. Ο πρωθυπουργός είναι απλώς ένα σύμβολο.

    Συνεπώς, όσο και να φαίνονται γραφικές όλες οι παραπάνω αποκαλύψεις, είναι μέσα στη σφαίρα του ανθρώπινου, όπως και μια πιθανή αποκάλυψη κερατώματος της Νατάσας ή αντίστροφα, ή υποθετική αποκάλυψη τυχόν ομοφιλοφυλίας του.

    Κάνω τον συνήγορο του διαβόλου στην πιο άχρηστη κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα, αλλά όλα όσα του καταλογίζεις είναι στη σφαίρα του προσωπικού και δεν πρέπει να τα συγχέουμε με το πολιτικό έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι πολλά-πολλά γιατί θάχεις να κάνεις μαζί του!!

    Για το Νο2 τον καταλαβαίνω... έτσι είμαι κι εγώ. Με πιάνει ένα κατιτίς όταν έρθει η ώρα της πείνας η οποία σημειωτέον έρχεται νωρίς... με το αγγλικό ωράριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πω;
    Τιποτα απο αυτους τους ισχυρισμους δε μου κανει εντυπωση, μια και κατι τετοιες εικονες ερχοντουσαν στο μυαλο καθε φορα που σκεφτομουν πως αυτος ο ανθρωπος καταφερε να φτασει σε τετοιο ποστο;
    Ας οψονται αυτοι που τον ψηφισαν γιατι χειροτερο δε θα μπορουσαν να ειχαν προτιμησει...

    Y.Γ Καλα υπαρχουν και αλλοι,ες,
    με παρομοια χαλια, εδω που τα λεμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπο τον Πρωθυπουργό της χώρας περιμένεις άλλο ημερήσιο πρόγραμμα!
    Καταννοείς τις προσωπικές ανθώπινες ανάγκες αλλά απο την άλλη έχεις και απαιτήσεις!
    Προσόν για ένα πολιτικό είναι να στέκει οικείος αλλά δεν πρέπει να παρασύρεται στις αδυναμίες του που αυτόματα τον καθιστούν γελοίο και γραφικό...(π.χ. ο πατριώτης σας ο Ψωμιάδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tyler Durden
    Όχι ρε φίλε tyler. Ίσως να φταίει το ότι δεν το διευκρίνισα καλά.

    Μιλάμε για τον πρωθυπουργό που παίζει playstation στο Μαξίμου! Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό υπάλληλο που τα ξύνει στην εργασία του. Εγώ όταν βρίσκομαι στον χώρο εργασίας μου δεν παίζω παιχνίδια, είναι ντροπή, ούτε κλείνω το τηλέφωνο σε πελάτες και συνεργάτες και όταν έχω πολύ δουλειά ξεχνάω και να φάω και θα δεχτώ να τα κάνει ο πρωθυπουργός αυτά; με τίποτα ρε φίλε. Συμφωνώ ότι κάποιοι από πίσω είναι που κάνουν τα κουμάντα και ότι οι σύμβουλοι πλέον έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά λίγη αξιοπρέπια δεν βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. JamanFou
    Έχετε όμως μια μεγάλη διαφορά φιλενάδα, καμιά 80αριά κιλά λιγότερο σε έκοψα:)! Και έπειτα οι πληροφορίες μου δεν αναφέρουν ΠΌΣΗ ώρα κρατούσε το γεύμα του Κωστάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Elva
    Εμένα πάλι Έλβα δεν μου πήγαινε καθόλου το μυαλό για τετοια χάλια. Πίστευα ότι ο Καραμανλής προσπαθούσε να κάνει κάτι αλλά τον φάγανε οι άνθρωποι του κύκλου του. Έκανα λάθος, μάλλον αγγαρεία έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62
    Για τις ανθρώπινες ανάγκες του πρωθυπουργού, Καρυάτιδα, τα λέω και πιο πάνω, ναι δεκτών, αλλά στο σπίτι του. Και στην τελική άμα αποφασίσεις να πάρεις τέτοια ευθύνη στην πλάτη σου κόψε ρε φίλε το playstation για 5 χρόνια και μετά το ξαναρχίζεις. Εδώ ούτε τα παιδιά του έβλεπε καλά καλά, αυτό του έλειψε.

    Ο Ψωμιάδης γενικώς είναι τραγικός τύπος. Το μόνο που μπορώ να του αναγνωρίσω είναι ότι είναι ο εαυτός του και μπροστά και πίσω από την κάμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουφ! τώρα που μου τόπες ξαλάφρωσα! Είχα τύψεις βλέπεις... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Και εμείς περιμέναμε να μας κυβερνήσει!»...

    Τί να πώ εγώ ο βλάκας που έλπιζα, το 2004, ότι μετά την, διεφθαρμένη ως το κόκκαλο, ΠΑΣΟΚική διακυβέρνηση πριν... θα μάς κυβερνούσε και ΚΑΛΑ, ή σχεδόν καλά τλσπντν...

    Νέος άνθρωπος, έλεγα, άφθαρτος στην πολιτική "κονίστρα", τρία πραμματάκια θα τα κάνει σωστά...

    Και βλάκας και μαλάκας θα πεις... και δεν θα πέφτεις έξω.

    Ειδικά αν σκεφτείς ότι το λάθος να ψηφίσω ΝΔ [ή ΠΑΣΟΚ] δεν τό 'χω κάνει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ το έλεγα από την αρχή πως αυτός δεν μπορεί να κατουρήσει θα μπορέσει να μας κυβερνήσει;;
    Θα πρέπει όμως να δικαστεί κάποια στιγμή για τα σκάνδαλα που η κυβέρνησή του είχε συμμετοχή όπως επίσης και για την αύξηση του ελλείματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι αλήθεια φίλε ότι δεν δούλεψε ο Καραμανλής. Δεν ασχολήθηκε, δεν κυβέρνησε, δεν έκανε τίποτα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι άφησε πολλούς να αλωνίζουν τσεπώνοντας εκατομμύρια.

    Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι δεν μπορεί όλα αυτά να είναι αλήθεια. Ναι, έπαιζε Playstation δεν το αρνείται κανενας, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν τόσο ηλίθιος ώστε να βρίζει έναν Υπουργό μπροστά σε άσχετους σερβιτόρους. Ο Καραμανλής ήταν ανίκανος και τεμπέλης, αλλά ηλίθιο δεν τον θεώρησα ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλαζoμένιoς
    Βασικά όλοι τις ίδιες σκέψεις κάναμε, ότι ήταν έξω από τα πράγματα δηλαδή και ότι είχε όρεξη για δουλειά. Μάλλον λάθος κάναμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. stardust30
    Τι να δικαστεί ρε φίλε, εδώ ούτε συγγνώμη δεν ζητάνε που γάμησαν το λαό τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NdN
    Βασικά εγώ μέχρι χτες και για το playstation δεν θα μπορούσα να πιστέψω. Από εδώ και πέρα για όλα τον έχω ικανό. Όσο για την ταβέρνα, όπως μαθεύτηκε αυτά που είπε για τους νταβατζίδες το ίδιο θα μπορούσε να έγινε και για το τηλεφώνημα που αναφέρω! Βλάκας δεν είναι σίγουρα, αλλά όταν είσαι πρωθυπουργός και παντοδύναμος στο κόμμα σου κάπου παίρνουν τα μυαλά σου αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λέω εγώ τώρα : Προχωράει το ΠΑΣΟΚ όπως πάει, Ο Αλμούνια μας στέλνει εκπρόσωπο.Δανειζόμαστε ,τί άλλο θα κάνουμε. Μπαίνουν νέοι φόροι και ο Καραμανλής αποδέχεται να προταθεί για πρόεδρος αντί του Παπούλια. Λέω τώρα, μετά θα παίζει πλέι στέισιον που; ΄Η το ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψηφίσει και θα πάει εκλογές; Και εάν έχει καταρτίσει έναν προυπολογισμό φοροφλογάτο, φορολογίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με αντικειμενικά κριτήρια τύπου Αλογοσκούφη τί φαντάζεσαι θα συμβεί; Υποθέτω είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Albus Genius
    Ήδη έχουμε μπει σε ρυθμό δανεισμού και μάλιστα με τους χειρότερους όρους από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Ξεπεράσαμε μέχρι και την Ιρλανδία που ήταν στον πάτο!

    Θεωρώ απίθανο ο Καραμανλής να θέλει να αναλάβει το οποιοδήποτε πόστο, αυτό που θέλει τώρα πιο πολύ είναι να ξεκουραστεί... και να παίζει playstation στο σπίτι του με τα παιδιά του!

    Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή ότι και να κάνει, αν δεν βγουν στη φόρα σκάνδαλα, ο κόσμος πικραμένος από τη Ν.Δ. θα το ξαναψηφίσει, δυστυχώς, ακόμα και αν ανακοινώσει σκληρά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα δεν με νοιαζει αν έκανε δίαιτα ή όχι.... Δε θα τον πιάσω γκόμενα!!!! Ούτε αν έχει παραπάνω κιλά... Δε μ'ενδιαφέρει καθόλου πως είναι εξωτερικά....
    Εσωτερικά με ενδιαφέρει, να μην κουβαλάει κοπριά στην κασίδα του... (κεφάλι του)..
    Περισσότερο αυτό που με νοιάζει είναι αν ήταν καλός πολιτικός και αν τον ένοιαζε... λίγο, δε λέω πολύ... λίγο με το πως τα πάει η Ελλάδα και οι κάτοικοί της.... Από την στάση του τα 4 αυτά χρόνια... φαίνεται πως και αυτός άλλα και ο προηγούμενος άλλα και ο επόμενος... είναι σα να ζούνε σε άλλο πλανήτη....
    Συμπέρασμα? είναι σίγουρο πως δεν είναι καλός
    πολιτικός άλλα ούτε και καλός ανθρωπός.... αυτός ο ανάδοχος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...