Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δημιουργία Συνδέσμου σε αναρτήσεις και σχόλια!

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα συνδέσμο πίσω από μια συγκεκριμένη λέξη, στα κείμενα των αναρτήσεων και των σχολίων.

Όσο αναφορά τις αναρτήσεις τα πράγματα είναι εύκολα διότι ο blogger μας παρέχει ένα κουμπί που δημιουργεί αυτόματα τον κώδικα του συνδέσμου. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι, αφού έχουμε γράψει το κείμενο, να επιλέξουμε με το αριστερό κουμπί του ποντικιού τη λέξεις ή λέξεις πίσω από τις οποίες θα υπάρχει η παραπομπή.




Έπειτα κάνουμε αντιγραφή τη διεύθυνση στην οποία θέλουμε να κατευθύνεται


και τέλος πατάμε το "Σύνδεσμος" που βρίσκεται στο πάνω μέρος της ανάρτησης.


Και στο παράθυρο που θα ανοίξει επικολούμε τη διεύθυνση που είχαμε αντιγράψει.

Πατάμε οκ και είναι έτοιμο!

Στα σχόλια, τώρα, επειδή δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, συνήθως όταν θέλουμε να δείξουμε ένα λινκ γράφουμε ολόκληρη τη διεύθυνση, πχ http://www.greek-movies.com/. Το κακό με αυτό είναι ότι κάποιες φορές αυτή η διεύθυνση είναι μεγάλη και πιάνει χώρο στο σχόλιο και ότι αυτός που θέλει να τη δει πρέπει να την επιλέξει και έπειτα να ανοίξει καινούργια καρτέλα (tab) ώστε να την επικολλήσει και να δει τη σελίδα.

Για να δημιουργήσουμε, λοιπόν, σύνδεσμο στη φόρμα σχολίων κάνουμε το εξής:

Στο σημείο ακριβώς που θέλουμε να βρίσκεται η λέξη που θα έχει την παραπομπή βάζουμε τον παρακάτω κωδικό,



Στη θέση που γράφω "εδώ η διεύθυνση" βάζουμε την διεύθυνση του ιστού, στο συγκεκριμένο παράδειγμα έβαλα το http://www.greek-movies.com/, ενώ στη θέση του "εδώ η λέξη" βάζουμε τη λέξη που θέλουμε. Μετά από αυτό και ενώ το κείμενο του σχολίου θα το βλέπουμε όπως παραπάνω όταν το δημοσιεύσουμε θα φαίνεται έτσι εδώ η λέξη, και φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε το κείμενο που ακολουθεί, κανονικά.

Κάπως έτσι...

12 σχόλια:

  1. Έχεις και μεθοδικότητα και μεταδοτικότητα!
    Θέλουμε κι άαλλο, κι άαλλο...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και πριν καταχωρίσεις το σχόλιο καλού-κακού κάνε μια προεπισκόπηση για έλεγχο... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. JamanFou
    έχεις γίνει μεγάλη hackerήστρια!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bρε ΝEWTON, μέχρι να μου το εξηγήσεις μ'έσκασες!!! και μια μέρα που μου την βάρεσε κάθησα και τόψαξα μέχρι που τάνοιξα τα στραβά μου και είδα εκεί πάνω το: "Σύνδεσμος" και έτσι πήραν μπρος οι στροφές...:))
    Αλλά το άλλο με το σχόλιο δεν τόχα! Καλά τάπες εσύ,για να δούμε εγώ τι κατάλαβα!αργόστροφη μωρέ πολύ είναι θα το ξεχάσω!
    Τώρα τι έγινε το πέτυχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιούπιιιιιιιι το πέτυχα!!!!
    Ε ρε Δάσκαλο που έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62
    Χαχαχα, ναι το πέτυχες. Καλό σου έκανα πάντως, δεν πήρες μασημένη τροφή το βρήκες μόνη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KALHMERA KAI KALOS SE BRHKA.PANTA EIXA THN APORIA POS TO KANOUNE AUTO ,PROTH FORA EDO MESA KAI KATI EMA8A,ME THN ADEIA SOU AN 8ELEIS FISIKA 8A TO BALO KAI SE MENA OLH THN ANARTISH FISIKA ME ANAFORA SE SENA KAI ME LINK STO DIKO SOU BLOG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όταν το δημοσιεύσουμε θα φαίνεται έτσι εδώ η λέξη, και φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε το κείμενο που ακολουθεί, κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όταν το δημοσιεύσουμε θα φαίνεται έτσι <a href="http://molemou1.blogspot.com/>NIKOS</a>, και φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε το κείμενο που ακολουθεί, κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KATI DEN KANO KALA ,KAI EXO SKASI όταν το δημοσιεύσουμε θα φαίνεται έτσι <a href="http://molemou1.blogspot.com/>NIKOS</a>, και φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε το κείμενο που ακολουθεί, κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε NIKOS καλώς σε βρήκα. Φυσικά μπορείς να αντιγράψεις ότι θέλεις, δεν θα κάνουμε αυτά για τα οποία κατηγορούμε τις δισκογραφικές και άλλες εταιρίες, copyright και πνευματικά δικαιώματα και χαζομάρες. Αν προσέξεις καλά, δεν σου βγαίνει η παραπομπή επειδή έχεις ξεχάσει να βάλεις τα (") λίγο πριν από τη λέξη >NIKOS (κανονικά) ">NIKOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...