Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Κάντε τις φωτογραφίες ακλικάριστες!

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στο ιστολόγιό σας, αλλά και σε άλλα, όταν αναρτάτε φωτογραφίες και κάνετε κλικ επάνω τους αυτές σας παραπέμπουν στη σελίδα όπου είναι ανεβασμένη αυτή η φωτογραφία. Αυτό είναι πρακτικό όταν κάποιος θέλει να δει τη φωτογραφία μεγεθυμένη ώστε να φανεί κάποια λεπτομέρεια ή απλά να τη δει πιο καθαρά.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν έχει μεγάλη σημασία το περιεχόμενο της εικόνας και κάποιες φορές τα καταλάθος κλικ επάνω της είναι εκνευριστικά. Ή στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί προγράμματα (widgets) προεπισκόπησης συνδέσμων όπως είναι το snapshots, -είναι αυτό το πρόγραμμα που όταν βάζουμε τον δείκτη του ποντικιού μας πάνω σε μια λέξη ή εικόνα που "κρύβει" σύνδεσμο ανοίγει ένα παράθυρο που μας δείχνει σε μικρογραφία τι έχει η σελίδα  αυτού συνδέσμου, κάτι σαν κι αυτό που έχω κι εγώ- τότε κάθε φορά που περνάμε το ποντίκι από πάνω βλέπουμε ένα παράθυρο να προσπαθεί να ανοίξει, χωρίς βέβαια εμείς να το επιθυμούμε. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό όταν έχουμε πολλές φωτογραφίες γιατί δυσκολεύει την ανάγνωση του κειμένου.

Αν, λοιπόν, δεν θέλουμε οι φωτογραφίες μας να μας παραπέμπουν σε κάποιο σύνδεσμο, όπως η παρακάτω (δείτε την μεγεθυμένη, αξίζει), πρέπει να κάνουμε τα εξής:





Ανεβάζουμε τη φωτογραφία μας μέσα από τη δημιουργία ανάρτησης κανονικά όπως με όλες τις άλλες. Έπειτα πηγαίνουμε από το "Σύνθεση" στο "Επεξεργασία HTML". Λογικά στη θέση τις φωτογραφίας πρέπει να βλέπουμε έναν κώδικα σαν τον παρακάτω...



Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε όσα φαίνονται στο πράσινο πλαίσιο παρακάτω, ενώ αυτό που είναι στο μοβ πλαίσιο αν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε (διότι δεν θα υπάρχει) ώστε να εμφανίζεται τίτλος στη φωτογραφία όταν πηγαίνει πάνω της ο δείκτης του ποντικιού, με όποιον τίτλο θέλετε βέβαια...






Και η φωτογραφία σας είναι έτοιμη!




update
Αν θέλετε αντί να διαγράψετε τον παραπάνω σύνδεσμο (μαρκαρισμένο με πράσινα) μπορείτε να τον αντικαταστήσετε (μόνο τον σύνδεσμο, δηλαδή από το http:// και μετά και μέχρι και την κατάληξη .jpg ) με κάποιον άλλον ώστε η εικόνα να προωθεί τον αναγνώστη σε κάποιο άλλο ιστολόγιο π.χ., ή όπου αλλού θέλετε.

4 σχόλια:

  1. Se euxaristoume poli gia ti pliroforisi!!! kali evdomada na exeis! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bravissimo Newton! αυτό το έψαχνα καιρό... Τώρα μπορώ να βάλω την αφεντομουτσουνάρα μου φάτσα-κάρτα χωρίς να φαίνονται τα μπιμπίκια της εφηβείας :)))

    Καλά, το μαγαζί σου βλέπω όλο και το ομορφαίνεις με accessories...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα! Κι'άλλο τέχνασμα...θα το ξαναμελετήσω το απόγευμα για να το εμπεδώσω!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό αν και πρέπει να το διαβάζω τρείς βδομάδες για να το μάθω,οπότε θα τόχω από κοντά το
    blog σου για τέτοιες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...