Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ότι πάρετε, πληρωμένα από το κράτος!

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου μια αναφορά, από το περιοδικό του δήμου, σε ένα παλιό, αλλά όχι και πολύ παλιό(13/12/09), δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", το οποίο αποκαλύπτει αλόγιστες σπατάλες της απελθούσας διοίκησης της ΕΥΑΘ (ύδρευση, αποχέτευση). Με λίγα λόγια, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας βγάζει στο φως και αποκαλύπτει, τιμολόγια που είχαν εκδοθεί στην εταιρία ύδρευσης από διάφορα ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, πιτσαρίες, με τα οποία χρέωνε την εταιρία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος. Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Σκόρδας (διευθύνων σύμβουλος) έχει ταξιδέψει στην Αθήνα για συνέδριο της Ν.Δ., χρεώνοντας τη διαμονή του τεσσάρων ημερών στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" έναντι 115 ευρώ τη βραδιά, στην ΕΥΑΘ. Επίσης εμφανίζονται τιμολόγια με εδέσματα από ταβέρνες αξίας 1525€, τιμολόγια από παραγγελίες πίτσας κ.α. Ας μην αφήσουμε απαρατήρητο ότι ο μισθός του αναφερθέντος συμβούλου ήταν 100.000€ το χρόνο και ότι μέσα σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν και τα έξοδα παράστασης. Επίσης, αναφέρεται και σκάνδαλο για παράνομες τοποθετήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κτήριο της ΕΥΑΘ χωρίς άδειες (καλυμένες με καμινάδες όπως γράφει η εφημερίδα) και με καταβολή από την πλευρά των εταιριών κιν. τηλ. υψηλού ενοικίου.


Το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας εκανε λόγο για πάταξη της διαφθοράς. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν τιμωρήθηκε κάποιος για όλα αυτά. Αν μπήκε κάποιος φυλακή και αν επέστρεψε πίσω τα κλεμμένα.

Ποιος μου διασφαλίζει ότι σήμερα δεν συνεχίζουν να γίνονται τα ίδια με τη νέα διοίκηση; Ποιος είναι αρμόδιος στο να ελέγξει όλες τις άλλες εταιρίες τύπου ΕΥΑΘ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ) στο να μην γίνονται οι ίδιες σπατάλες; Κανένας! και αν υπάρχει αρμόδιος τι κάνει; Τίποτα!

Το σύστημα απλά έχει σαπίσει παντού. Ο εύκολος στόχος για να μαζέψει χρήματα το κράτος είναι ο απλός πολίτης και όχι τα κοράκια του με τους παχυλούς μισθούς. Και αυτό γιατί αυτά τα κοράκια ήταν μέρος του ίδιου του συστήματος που κατάκλεψε το δημόσιο χρήμα και έφερε τη χώρα στον πάτο. Όταν στην Αγγλία τιμωρείται βουλευτής επειδή χρέωσε παράνομα με 1000 λίρες το κράτος, στην Ελλάδα γιατί δεν τιμωρείται κάποιος που έκλεβε συστηματικά επί χρόνια; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε μέχρι και το κωλόχαρτο που χρησιμοποιούν κάποιοι μεγαλοθεσήτες στο δημόσιο; Και στην τελική, γιατί τώρα πρέπει να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα;


Ερωτήματα που σίγουρα θα μείνουν αναπάντητα και καταγγελίες που σίγουρα θα θαφτούν και θα συγκαλυφθούν. Το κακό με μας τους Έλληνες είναι ότι αντί τους διαολοστείλουμε όλους αυτούς τους άρπαγες, τους εξυμνούμε και τους θαυμάζουμε και όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση τους. Δεν τους μισούμε επειδή έκλεψαν, αλλά επειδή δεν μπορούμε να αρπάξουμε κι εμείς. Γιατί αν ήμασταν στη θέση τους το ίδιο θα κάναμε. Αυτή η νοοτροπία κάπου πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει μόνο αν κοπούν κάποια κεφάλια.

8 σχόλια:

  1. Καλημερα θεσσσαλονικη!

    Δεν με εκπλησσει τιποτα πια, με τους μεν και τους δε..Το μονο που τους απασχολει ειναι πως θα γινει να ειναι ΑΥΤΟΙ στη καρεκλα και ΟΧΙ οι αλλοι! Αυτο αν το καταλαβουμε καμμια φορα και απαιτουμε να τιμωρουνται αυτοι και οσοι μας κοροιδευουν! Ενα τοσο απλο πραγμα που ομως φαινεται...αδυνατον για τα Ελληνικα δεδομενα! Γιατι ειρωνευομαστε τοτε τις χωρες του τριτου κοσμου, αφου και εμεις δεν παμε πισω....

    Y.Γ. Ριξε μια ματια στο blog του φιλου swell
    με παραπλησιο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε όσα έχει φάει η ΔΕΗ δεν τα έχει φάει κανένας.Αυτοί, αυτοί είναι ο μεγάλος ο καρκίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως΄ολόκληρος ο Ελληνικός λαός διακατέχεται απο το αίσθημα της αδικίας! Γνωρίζει ότι τον εξαπάτησαν και θα συνεχίσουν να τον εξαπατούν! Πιστεύω να τους γίνει μάθημα για άλλη μια φορά το πάθημα! Εγώ τι να σου πω, έκανα την υπέρβασή μου την τελευταία φορά και δεν τους ψήφισα βγαίνοντας με τύψεις απο την κάλπη πως δεν έδωσα την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου να ανατρέψει την κατάσταση! Ευτυχώς τώρα νιώθω τουλάχιστον ικανοποιημένη ότι δεν μ'έπιασαν Κώτσο για ακόμα μία φορά! Τελικώς δεν ήταν τόσο δύσκολο να ξεκολλήσω και ν'απαλλαχτώ απο τον φόβο του δικοματισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva
    Βασικά Ελβα, για να πάνε στην καρέκλα θα πρέπει πρώτα να φύγουν από την πολυθρόνα και αυτό θα γίνει μόνο αν δεν τους ξαναψηφίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολίτης της Μπανανίας
    Για τα χάλια της ΔΕΗ έχω να πω στα προσεχώς! Η ΔΕΗ δεν είναι μόνο καρκίνος. Είναι καρκίνος και έιτζ και πανούκλα και όλα μαζί. Αλλά ακόμα και για τη ΔΕΗ αυτοί οι χαραμοφάϊδες οι πολιτικοί φταίνε και οι ψευτοσυνδικαλιστές του κόλου που τον συνδικαλισμό τον έχουν για να μπορούν να μασάν περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62
    Μπορώ να δικαιολογήσω μόνο το 25% του ελληνικού λαού να τον διακατέχει αίσθημα αδικίας. Οι υπόλοιποι που ψήφισαν νδ και πασοκ μπορεί ελεύθερα να τους διακατέχει αίσθημα βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ας είναι τόσο συχνό το φαινόμενο της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, σ' ευχαριστούμε που το αναδημοσίευσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα.
    Τωρα σοβαρα εκπλησσεσαι;;;
    Δεν γνωριζεις οτι εκτος των πραγματικων τιμολογιων εξοδων παραστασεως υπαρχουν και πλαστα;;;Μη πω τα περισσοτερα.
    Ασχετο.
    Δεν βλεπω την ωρα ν' ανεβω!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...