Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Βάλτε το Open Office


Έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι για να διαβάσουμε ή να δημιουργήσουμε αρχεία τύπου exel, word κτλ να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας και να χρησιμοποιούμε το Microsoft Office, το οποίο είτε μας το είχαν βάλει με την αγορά του υπολογιστή ή το βρήκαμε από κάποιον φίλο σπασμένο με κωδικούς (λίγοι πιστεύω είναι αυτοί που το αγόρασαν κατευθείαν). Σε πολλές περιπτώσεις το Microsoft Office είναι παλιάς έκδοσης και αγγλικό, ενώ άλλες φορές η Microsoft ανακαλύπτει ότι είναι σπασμένο και το βγάζει παράνομο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Η λύση σε όλα αυτά λέγεται Open Office. Ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού που διανέμεται δωρεάν. Αντικαθιστά πλήρως και επάξια το Microsoft Office, είναι στα Ελληνικά, κατεβάζετε την πιο καινούρια έκδοση και κάνει συχνά αναβαθμίσεις. Εγώ το έχω βάλει εδώ και περίπου έξι μήνες και έχω βρει την ηρεμία μου. Απλά σβήνετε το παλιό πρόγραμμα της Microsoft κατεβάζετε το Open Office και το εγκαθιστάτε.

Το OpenOffice.org είναι μία ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών γραφείου που αποτελείται απο τις εφαρμογές:
  • Writer (Επεξεργαστής κειμένου και HTML).
  • Calc (Φύλλο Εργασίας).
  • Draw (Σχεδίαση διανυσματικών γραφικών).
  • Impress (Παρουσιάσεις).
  • Επεξεργαστή εξισώσεων.
  • Εφαρμογή βάσης δεδομένων

5 σχόλια:

  1. Μια εναλλακτική του Openoffice.org είναι ένα fork του, το Go Openoffice, που ουσιαστικά είναι το ίδιο με επιπλέον patches. Φυσικά είναι στα ελληνικά και αυτό. Το κατεβάζετε από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΠΑ...
    είμαι αλλού κομματικά δομημένος...

    mac και ξερό ψωμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα προσωπικά δεν με βολεύει το open office. Θα το έβαζα μόνο στην εξαιρετική περίπτωση που δεν γινόταν να μην βρω σπασμένο microsoft office. Όπως και να έχει εμένα το σπασμένο μου μπορεί να βγάζει στην αρχή το μήνυμα "this is not genuine", αλλά πατώντας την επιλογή remind me later, είμαι μια χαρά.

    Υ.Γ. Ελπίζω μόνο να μην με βάλουν μέσα σε αυτά που λέω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hi Dear, are you genuinely visiting this web site daily, if so after that you will absolutely obtain good
    knowledge.

    My web site :: microsoft exchange server 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...