Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αερολογίες

Αγαπητοί αναγνώστες μου (καλό ε;), επειδή αυτές τις μέρες τρέχω λόγο εργασίας (μπας και γλιτώσουμε τη μετανάστευση) καθίσταται κάπως δύσκολο να σχολιάζω σε όλες τις αναρτήσεις σας ακόμα και στις δικές μου, πόσο μάλλον στο να κάνω εγώ αναρτήσεις. Παρόλα αυτά το ναρκωτικό που λέγεται μπλόγκινγκ δύσκολα αποβάλλεται, οπότε είπα να κάνω μια ανάρτηση σε τίτλους με αυτά που άκουσα και έγιναν πρόσφατα, έτσι για μην ξεχνιόμαστε.

  • Εργολάβος οικοδομών μου έκανε αναπάντητη, επειδή δεν είχε κάρτα στο κινητό του, να τον πάρω τηλέφωνο για να μιλήσουμε για μια δουλειά. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος χτίζει πολυκατοικίες και διαμερίσματα και κάνει ανακαινίσεις και δεν έχει κινητό με σύνδεση να μιλάει με τους συνεργάτες του; Δεν έχει ούτε κάρτα; Τον εμπιστεύεσαι να κάνεις δουλειά μαζί του; Μπαααα!
  •  Σχεδόν όλοι οι συνταξιούχοι μας λυπούνται, εμάς τους νέους, γιατί το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λένε αυτό. Το μέλλον μας είναι πιο βέβαιο από κάθε άλλη φορά. Ή θα βάλουμε μυαλό και θα στρώσουμε τη χώρα ή θα συνεχίζουμε το μοιρολόι και θα βουλιάξουμε περισσότερο.
  • Στο δήμο Θ.........ς (βρείτε για ποιον δήμο μιλάω), μου είπε κάποιος, υπάρχουν οι υπάλληλοι των 15.000€. Αυτοί δηλαδή που λάδωσαν 15 χιλιάρικα για να κάνουν τρεις συνεχόμενες συμβάσεις με το δήμο μέχρι να τους γίνει πρόσληψη αορίστου χρόνου. Και μάλιστα αυτός που μου το είπε με ρώτησε έκπληκτος, "καλά, δεν το ήξερες;". Κατά τα άλλα, μόνο οι πολιτικοί φταίνε, εμείς δεν είμαστε συνένοχοι για τίποτα.
  • Δεν έχω καταλάβει ακριβώς σε τι αποσκοπούν οι απεργίες, όπως η σημερινή. Να πάρει η κυβέρνηση τα μέτρα πίσω αποκλείεται. Άλλη λύση αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να δούμε αν θα κυνηνηγήσουν τελικά αυτούς που έχουν τα πολλά. Απλά γράφτε τα γεγονότα για να τα θυμάστε στις επόμενες εκλογές.
  • Ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι από τα μέτρα που ψηφίστηκαν, ζημιώθηκαν όλοι ανεξαρτήτως οι Έλληνες, αφού, μειώθηκε και η σύνταξη της μάνας του, ακόμα και ο μισθός του. Πραγματικά, ένα δάκρυ έτρεξε από τα μάτια μου.
  • Η κ.Γκερέκου είπε ότι δεν είχε ιδέα για τα οικονομικά του άντρα της, και παραιτήθηκε. Εδώ ήρθε το δεύτερο δάκρυ. Προτείνω να ανοίξουμε λογαριασμό να βοηθήσουμε τον καημένο τον Τόλη  να πληρώσει τα χρωστούμενα ώστε να μην του πάρουν τις βιλίτσες του.
  •  Ο Βοσκόπουλος είναι τραγουδιστής. Εδώ έρχονται τα γέλια.

    14 σχόλια:

    1. EIMAI STHN GERMANIA GIATI DEN EDOSA TA 5 EKAT, TOTE SE KAPOION GIA NA EIMAI STO DHMOSIO KAI GO TORA,
      POIA APERGEIA OLA KAI OLH DOYLEUOYNE EKTOS APO TA REMALIA
      OSO GIA TO POSA 8A 8IMOMASTE STHS EPOMENES EKLOGES TIPOTA, KAI GIATI EDO 8A EISAI KAI OLO KAI KAMIA TSONTA 8A EXOUME NA LEME PALI

      KAI ASE KAI LIGO TO BLOG KAI KANE KANA PAIDAKI GIATI SE BLEPO NA PERNEIS KANA GATAKI STO TELOS
      AKOMA EXOYME DOYLEIA AN 8ES EDO XAXA PERIMENOYME

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δηλαδή να κάτσουμε να δεχτούμε τα μέτρα έτσι αδιαμαρτύρητα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να τα πάρει πίσω! Για νάρθει σε λίγο και να πάρει κι'άλλα μετά κι'αλλα μέχρι να μας πεθάνουν! Νάσαι σίγουρος Saq ότι αν όλοι σκεφτόμασταν με τον ίδιο τρόπο θα έφευγες σίγουρα να πας να βρεις τον ΜΟΛΕΜΟΥ όχι μόνο εσύ αλλά όλοι μας! Εγώ μόλις τώρα γύρισα απο την πορεία η οποία ηταν εξ'ίσου μεγάλη με τις άλλες δύο τις τελευταίες!
      Για τους υπαλλήλους που παίρνουν 15000 τον μήνα έχω να πω ότι είναι της αυλής, δεν είναι ούτε εγώ ούτε ο φίλος σου που σου τάπε! Την αυλή δεν την διατηρεί ο λαός αλλά η εξουσία! Επομένως την εξουσία χρεώνω και την πολεμώ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. MOLEMOU
      Κράτα μου θέση γιατί όπως το βλέπω τον Σεπτέμβρη θα αρχίσω να ψάχνομαι!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. kariatida62
      Αν ήθελες να διαμαρτυρηθείς να το έκανες πριν από χρόνια που έβλεπες τους πολιτικούς να κλέβουν δίχως ντροπή και όχι τώρα επειδή θίχτηκαν τα συμφέροντά σου. Να κατέβαινες να διαμαρτυρηθείς τότε με το σκάνδαλο με την υποτίμηση της δραχμής επί Σημίτη ή με το χρηματιστήριο, με το Βατοπέδι, με τη ζήμενς και με όλα τα άλλα που δεν έχουν τέλος για να τα γράψω. Τι θέλεις δηλαδή, να κατέβω να διαμαρτυρηθώ με όλα τα κρατικοδίαιτα ρεμάλια που τόσα χρόνια έπαιρναν 5 και παρήγαγαν 1; Που έβαλαν βύσματα και έγλυφαν κόλους για μπουν στο δημόσιο και μετά ψήφιζαν τους ίδιους κλέφτες για να βολέψουν και τα παιδιά τους; Ή μήπως να φωνάξω μαζί με τους άθλιους συνδικαλιστές που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει εργασία στη ζωή τους; Όλοι μας είμαστε ένοχοι γιατί συντηρήσαμε και διαιωνίσαμε αυτή την κατάσταση. Τώρα θα την φάμε αλλά δεν θα δεχτούμε τίποτα παραπάνω. Θα γίνουμε κράτος λειτουργικό και σε όποιον αρέσει.

      Όσο για τις 15000€, μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση. Δεν μίλησα για αμειβόμενους των 15000 αλλά για συμπολίτες μας που λάδωσαν με αυτά τα χρήματα ώστε να τους κάνουν 3 συνεχόμενες συμβάσεις και να έχουν δικαίωμα για πρόσληψη αορίστου χρόνου. Μιλάμε για άτομα σαν κι εμάς που έδωσαν χρήματα ώστε να βολευτούν κάπου και να παίρνουν το δημόσιο/δημοτικό χρήμα χωρίς κόπο και χωρίς αξιοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που ψηφίζουν αναγκαστικά κάθε χρόνο τους ίδιους δημάρχους για να τους βολεύουν και φυσικά δεν λέγαν κουβέντα όταν οι δήμαρχοι έκλεβαν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που τώρα διαμαρτύρονται.

      Ε, όχι δεν θα κατέβω να φωνάξω για αυτούς.

      Και θα σου πω και κάτι ακόμα επειδή θίχτηκα που λες ότι αν σκέφτονταν όλοι σαν κι εμένα θα.... Αν σκέφτονταν όλοι σαν κι εμένα να είσαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα ήταν τελείως άλλη χώρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Και ποιος σου είπε ότι δεν απεργούσα και τότε και δεν καυτηρίαζα και δεν κρατούσα την στάση που έπρεπε να κρατήσω; To θέμα δεν είναι τι έκανα εγώ το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες στον τελευταίο των πολιτών που απλά συντηρεί το σύστημα γιατί είναι εγκλωβισμένος, αλλά στους κρατούντες! Αυτοί είναι οι ένοχοι και εξακολουθούν να είναι όταν θυσιάζουν το φτωχό λαό και αφήνουν στην άκρη τους δικούς τους! Σου θυμίζω τους υπαλλήλους της βουλής.
      Για να αλλάξουν τα πράγματα Saq δεν αλλάζουν με υποταγή και ενοχές αλλάζουν μ'αγώνες και μόνο αγώνες! Δεν θα κατέβεις για να φωνάξεις για τους άλλους θα φωνάξεις για σένα που δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ στην ζωή σου!
      Και μη παίρνεις φωτιά αμέσως και θίγεσαι γιατί εξέφρασες μια τάση που πολύ εξυπηρετεί την σημερινή κυβέρνηση!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. kariatida62
      Πρέπει να καταλάβεις ότι το σύστημα έχει θεσμοθετήσει τέτοιους νόμους και κανόνες ώστε να μπορεί να ελέγχει κάθε κατάσταση. Ναι, η στάση μου εξυπηρετεί την κυβέρνηση, τόσο όμως όσο την εξυπηρετεί και η στάση αυτών που διαμαρτύρονται. Είναι ένας φαύλος, αλλά βολικός, κύκλος που έχει μελετηθεί τόσο καλά όσο δεν φαντάζεσαι. Είναι σχεδόν απίθανο σήμερα να ξεσηκωθεί όλοι η χώρα (για πολλούς λόγους) εναντίων των πολιτικών και του συστήματος και αυτό το γνωρίζουν καλά. Εν τάχει, υπάρχουν δύο λύσεις, ή να ξεσηκωθούν όλοι -που όπως είπα είναι σχεδόν αδύνατο- ή να βρεθεί άλλος τρόπος αντίδρασης. Στην Αργεντινή που έφτασαν τα όρια της εξαθλίωσης τί έγινε. Χτυπάνε τις κατσαρόλες τους από το πρωί ως το βράδυ σαν τους καθυστερημένους. Την επόμενη φορά που θα γίνει διαμαρτυρία να πάμε όλοι και να κάψουμε το κότερο του Λαλιώτη και του Βουλγαράκη. Έτσι απλά. Τα μέτρα θα τα πάρετε αλλά δεν θα έχετε τίποτα στην κατοχή σας.

      Θα με κάνεις να κάνω ανάρτηση ανάρτηση στο τέλος. Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι έξυπνο ον αλλά οι αντιδράσεις του δεν απέχουν και πολύ από αυτές των ζώων, και αυτό, το σύστημα το ξέρει πολύ καλά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. ΤΑ ΝΕΑ 19 Μαΐου 2010

      Είναι όµως και κάτι Ελληνες που µέσα στο κακό και την αντάρα της αγοράς, σφιγµένοι στη ζώνη µε τις καινούργιες τρύπες, κάθονται στη γωνιά αµίλητοι, περίλυποι έως θανάτου σαν να περιµένουν στην ουρά να πάρουν µε το δελτίο τη χαρά.

      Δεν έφταιξαν σε τίποτα. Τόσα χρόνια µέτραγαν τη ζωή τους όχι µε τη σέσουλα του λαµόγιου, όχι µε το σταγονόµετρο της µιζέριας, αλλά µε της ψυχής τους τον καηµό. Δεν ανακατεύτηκαν ούτε µε τους πολιτικούς ούτε µε τους εργολάβους. Ούτε µε την εξουσία ούτε µε τους αντιεξουσιαστές. Δεν χώθηκαν στο Δηµόσιο µε τη βοήθεια του εκάστοτε κοµµατόσκυλου, δεν άφησαν ποτέ τα χείλη τους να πάρουν το σχήµα του παραπόνου. Κρατήθηκαν χρόνια στη ζωή µε την ελπίδα και το χαµόγελο, µε την πίστη στο αύριο και στους νέους, µε την αγάπη στη γνώση και την καρδιά στο αίσθηµα, µε εκδροµή κι απόδραση την τέχνη, µε όπλο το φως το ελληνικό και µόνη τους παρηγοριά τη γλώσσα, τη λαλιά τους....Οι άλλοι τους είπαν «κουλτουριάρηδες» παλιά κι αργότερα επειδή η «κουλτούρα» και µόνο σαν ήχος θάµπωνε τα φρεσκοασπρισµένα τους τα δόντια, τους αποκαλούσαν ειρωνικά «ευαίσθητους». Κάτι σαν τραυµατικούς παρίες της ζωής που µόνο µε συγκατάβαση µπορούν να τους δουν από το απάνθρωπο ύψος του Καγιέν ή από τα κάγκελα της φυλακής - καριέρας τους. Κι όµως, αυτοί οι καταχρηστικά «ευαίσθητοι», που δεν καταχράστηκαν ούτε καν την εµπιστοσύνη τους προς το αύριο, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι, είναι οι µόνοι που βλέπω να είναι σε στενάχωρη θέση.

      Δεν έφταιξαν σε τίποτα κι όµως µόνο αυτοί κυκλοφορούν µε τη θλίψη στο βλέµµα και το βαθύ ερωτηµατικό που κάνει ένοχο το βήµα «µήπως εγώ είµαι ο φταίχτης; Κι αν ναι, πού έφταιξα; Σε τι;». Ολοι οι άλλοι βγαίνουν στην αγορά ουρλιάζοντας οι ηµιάγριοι και µε το δάχτυλο σηκωµένο δείχνουν και... «να τος», λένε, «να τος ο κλέφτης, πιάστε τον. Τον φοροφυγά, τον έτσι, τον αλλιώς, τον αρχιµαφιόζο» και δείχνουν τον απέναντι. Μόνο που απέναντί τους έχουν έναν τεράστιο καθρέφτη.

      Ετσι µένουν µόνοι στη γωνία σαν ένοχοι οι αθώοι που οι αλήτες λένε «ευαίσθητους». Αυτοί και οι γέροντες της σύνταξης να πληρώνουν για όλα. Ωραία µέρα µάς ξηµερώνει και ελληνική. Με τους αθώους στον πάγκο και τους ενόχους να νοµοθετούν και να καταδικάζουν.
      Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ χθες δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στο Φεστιβάλ των Καννών «εξαιτίας προβληµάτων τύπου Ελλάδας» (de type grec). Παλιά τον έλεγαν «κουλτουριάρη», τώρα ούτε ευαίσθητο νοµίζω θα καταδεχτούνε. Το πολύ πολύ να ρωτήσουν, όπως για όλους τους αθώους: «Ποιος είναι αυτός µωρέ µαλάκα;».

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Έχει και ο Λαλιώτης κότερο? Αυτό δεν τόχα ακούσει!!! Θα γίνει κι'αυτό και να μου το θυμηθείς...με τις πέτρες θα τους πάρουν όλους!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Α ρε παιδιά γαμώτο, δεν εξοντώνεται έτσι αυτή η χολέρα. Είναι πολύ βαθιά. :-(

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Είδα αερολογίες και μπήκα... Ξεχωρίζω την 2η και την απάντηση που δίνεις!!
      Νομίζω, κ α ι στο μοιρολόι είμαστε άριστοι, μα κ α ι μυαλό έχουν οι νέοι μας...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. kariatida62
      Πολύ ρομαντικό το άρθρο. Δυστυχώς οι περισσότεροι λίγο ή πολύ έχουν κλέψει, με κάθε δυνατό τρόπο. Οι πραγματικά αδικημένοι είναι λίγοι. Παρόλα αυτά εγώ περιμένω να δω την κυβέρνηση να κυνηγάει από εδώ και μπρος, τους έχοντες και κατέχοντες.

      Αυτό με το κότερο του Λαλιώτη το συζητούσα με κάποιον τώρα τελευταία και μου ανέφερε ότι το έβλεπε και ήθελε να το βυθίσει!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Πολίτης της Μπανανίας
      Ακριβώς, ξήλωμα από τις ρίζες θέλει και δεν γίνεται απεργίες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. JamanFou
      Εσύ μη δεις αερολογίες και αμπελοφιλοσοφίες. αμέσως να μπεις! Προσωπικά με πειράζει πολύ που συνέχεια ακούω να λένε "εσάς τους νέους λυπόμαστε". Δεν χρειάζεται να μας λυπάται κανένας, θα βρούμε τον δρόμο μας και μάλιστα θα φτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Αχ πες τα ρε συ Saq! Εσάς τους νέους λυπόμαστε, μα τι ηλίθια φράση. Τα έκαναν σκατά καλά καλά απο γενιά σε γενιά, και τώρα μας λυπούνται. Αφήστε ρε, θα την βρούμε την άκρη, εσείς καλά τα κάνατε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...