Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε ευτυχισμένοι


«Ευτυχία για τον τόπο» χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε χθες στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Τομνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. 

τα νέα

Τελικά το θράσος αυτού του παχύδερμου δεν έχει όρια. Δηλώνει χωρίς ντροπή ότι η υποχρεωτική έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας είναι ευτυχία για τον τόπο. Μάλλον, ο επί χρόνια κρατικοδίαιτος τεμπελχανάς, δεν αναλογίστηκε για ακόμα μια φορά την ουσία των δηλώσεών του. Δεν θα σταθώ στο γεγονός του ότι η οικονομία έχει βυθιστεί, οι άνεργοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη περίοδο της τελευταίας πενηντετίας, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η παραγωγή έχει πιάσει πάτο και το κράτος είναι καταχρεωκοπημένο. Δεν θα προβληματιστώ ούτε για το ότι πολλοί συνάνθρωποί μας ζούνε στα όρια της φτώχια και δεν έχουν χρήματα ούτε χρόνο να βγουν έστω και μια φορά την εβδομάδα.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είχαν παραλύσει εντελώς (κάτι που είναι πέρα ως πέρα αληθινό) και ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη για ανοικοδόμηση της χώρας. Ακόμα και αν καταπιούμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ θέλοντας να πάρει πίσω όλα τα χρήματα που μας δανείζει με τους τόκους τους μέχρι τελευταίου λεπτού, μας στριμώχνει ώστε να προβούμε σε ριζική αναδιάρθρωση, μένει ένα συμπέρασμα το οποίο δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον υπερυπουργό του πασόκ και για όλες τις κυβερνήσεις αυτής της χώρας από την εποχή του Α. Παπανδρέου και έπειτα. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια κανένα κόμμα και κανένας υπουργός και πρωθυπουργός δεν στάθηκε ικανός να "αλλάξει" αυτό το κράτος. Το ότι τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν άχρηστοι ρουσφετολόγοι που ήταν ανίκανοι μπροστά στο πολιτικό κόστος και τη σκέψη ότι θα χάσουν την βουλιαγμένη καρέκλα τους να προβουν σε οποιαδίποτε αλλαγή, δεν κάνει τον κ. Πάγκαλο να ντρέπεται καθόλου;

Ναι, λοιπόν, η Ελλάδα χρειαζόταν οπωσδήποτε αλλαγή και το ΔΝΤ μαζί με όλα τα αρνητικά έφερε και ένα θετικό. Αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι όλοι όσοι ήταν μέχρι σήμερα στην εξουσία είναι εντελώς ακατάλληλοι. Καιρός είναι να πάρετε δρόμο.

14 σχόλια:

  1. Είναι πολύ απλά ξεπουλημένος, παχύδερμος εκτός από το σώμα και στο μυαλό.. Ανήθικος, προκλητικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και ευτυχΕσμένος! [συμπλήρωμα στη roadartist]

    Εννοείς πως ο Πάγκαλος είναι γουρούνι? Τι σου φταίει το γουρουνάκι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτονώθηκα με αυτή σου την ανάρτηση, σοβαρά, την ευχαριστήθηκα πολύ! Σ’ ευχαριστώ!!! Και σ’ ευχαριστώ που με έβαλες στη λίστα με τα ιστολόγια σου. Respect! :- )))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτόν το !@#$*& γουστάρω να τον σουβλίσω για το Πάσχα!

    Saq κάνε έναν κόπο σε περικαλώ και ρίξε μια ματιά εις το inbox σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοντρός είναι ο λαγός... μην τον κυνηγάτε άδικα... το παιχνίδι του παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @JamanFou
    Εξαρχής δεν εννοούσα κάτι με τη φωτό, αλλά μάλλον εμείς είμαστε τα γουρούνια. Άλλωστε είναι πολύ αδύνατο το γουρούνι για να ήταν ο πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @anidifranco
    Έλα βρε τώρα που μευχαριστείς για τη λίστα των ιστολογίων. Είναι απλά ένας εύκολος τρόπος να διαβάζω κάποια ιστολόγια που μου αρέσουν όταν κάνουν καινούριες αναρτήσεις.

    Εγώ πάλι ρε συ αν δε δω κανέναν τους κρεμασμένο δεν θα εκτονωθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @fisherman
    Σαφώς και παίζει κάποιο παιχνίδι. Έχει εκθέσει την κυβέρνηση επανειλημμένως και δεν τον μπινελικιάζει κανείς. Άρα κάτι παίζει. Το θέμα είναι ότι δεν με απασχολεί πλέον. Τέρμα τα παιχνίδια, πρέπει να πάρει τον πούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διαμαρτύρομαι εντόνως


    αυτό πάνω το γουρουνάκι είναι μια γλύκα...

    ο άλλος δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως, η παρομοίωση με το γουρούνι τον κολακεύει... Θα μπορούσες να βάλεις κάτι σαν αυτο:

    http://2.bp.blogspot.com/_MrdWO02quAA/TJiQaJKj37I/AAAAAAAAU7k/ZnVRWH4Xwoc/s1600/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανορθόδοξος
    Πωπω γλωσσάρα ρε φίλε, μετά μιλάει για ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...