Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός σκέφτεται (να παραιτηθεί)


Δεν μπορεί να είναι αλήθεια  η σημερινή είδηση που βγήκε στη φόρα από το πρωτοσέλιδο των Financial Times Deutschland, ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται... να παραιτηθεί. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έπειτα από δυο χρόνια στο τιμόνι της χώρας ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να κάνει την πρώτη του σκέψη, λέγοντάς την σε κάποιους ανθρώπους του κύκλου του. Ειλικρινά αυτό που θα ήθελα να δω είναι τα πρόσωπα των συμβούλων του πρωθυπουργού όταν έμαθαν ότι κατάφερε να σκεφτεί και μάλιστα να το πει και σε τρίτους ανθρώπους, την στιγμή, μάλιστα, που έχει ρητές εντολές να ακούει και να εκτελεί εντολές μόνο από αυτούς και τους ανθρώπους της τρόικα.

Για έναν ακόμα λόγο, όμως, αυτή η εκδήλωση του ΓΑΠ γίνεται εντυπωσιακότερη. Δεν ξέρω τι ρεύμα τον χτύπησε αλλά φαντάζομαι ότι πριν από αυτή τη μοναδική ολοκληρωμένη σκέψη να του ήρθαν κάποιες εικόνες και μνήμες στο ακατάστατο μυαλό του. Ίσως κάποιες, από τις δηλώσεις του, "λεφτά υπάρχουν" και "το δντ είναι καταστροφή για μια χώρα". Ίσως να θυμήθηκε τους δεκάδες νόμους που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνησή του -κατόπιν εντολής δντ- και τελικά δεν μπόρεσε, χώνοντας ακόμα περισσότερο στο βούρκο τη χώρα. Ίσως να κατάλαβε ότι από δική του αδράνεια δεν πουλήθηκαν οι δεκο όταν άξιζαν περισσότερα και τώρα πρέπει να τις δώσει κοψοχρονιά. Μπορεί να ξαναθυμήθηκε τις προαναγγελίες του για φορολόγηση της εκκλησίας. Τις συνεχείς αυξήσεις φπα, μειώσεις μισθών σε δ. υπαλλήλους και συνταξιούχους, τις περικοπές επιδομάτων, τις φορολογήσεις στους χαμηλόμισθους και τα χαράτσια τη στιγμή που εκατομμύρια ευρώ έφευγαν στην Ελβετία αφορολόγητα και κανένας μεγαλοφοροφυγάς στην Ελλάδα (πλιν ολίγον) δεν πλήρωσε. Κανένας από τους πολιτικούς υπευθύνους δεν τιμωρήθηκε λες και δεν έγινε ούτε ένα σκάνδαλο τόσα χρόνια.

Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορεί να άστραψαν σαν φλας στο μυαλό αυτού του ανθρώπου. Το αποτέλεσμα είναι ότι έπειτα από δύο χρόνια εγκεφαλικής αδράνειας και πολιτικής αποτυχίας ίσως, αν η είδηση αληθεύει, κατάλαβε ότι πρέπει να παραιτηθεί για να δώσει σκητάλη στον μπόλικο Ευάγγελο και τον "πότε θα γίνω εγώ πρωθυπουργός;" Αντώνιο.

11 σχόλια:

  1. μακάρι να φύγει αυτός ο φασίστας να δούμε μια άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bill
    Τι λες βρε μπιλ, πως να τη δεις την άσπρη μέρα; υπάρχει κάτι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η είδηση έχει απο χθες διαψευσθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @CsLaKoNaS
    Δηλαδή τελικά δεν σκέφτηκε; :)

    Από ποιον διαψεύστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχα! τελικά ούτε καν σκέφτηκε Saq!

    Διαψεύστηκε από το ίδιο το γραφείο του... Αλλά βέβαια, όταν πολιτικοί διαψεύδουν κάτι, είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Κι όταν λένε ότι δεν το αποκλείουν, πλησιάζει η στιγμή.
    Δεν γνωρίζουμε λοιπόν πώς ακριβώς εκφράστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @JamanFou
    Ήμουνα σίγουρος ότι η διάψευση θα ερχόταν κάπου από το χώρο του. Εγώ προσωπκά δεν περίμενα αυτό το άρθρο -η ανάρτηση έχει σατιρικό χαρακτήρα- για καταλάβω ότι ο γαπ βρίσκεται στην ίδια ψυχολογική κατάσταση με αυτή που ήταν ο καραμανλάκος πριν από δυο χρόνια, ίσως και χειρότερα. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι τι θα γίνει όταν φύγει, ποιος μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα Saq δεν είναι ποιος. Το πρόβλημα είναι πως αν πέσει η κυβέρνηση, θα πέσουμε όλοι μαζί.

    Δε νομίζω κανείς να πιστεύει στα σοβαρά ότι όποιος έρθει να αυξήσει μισθούς, συντάξεις ή θα κάνει προσλήψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CsLaKoNaS
    Απλά ίσως βρεθεί κάποιος να μπορεί να πείσει για συννένεση και να τηρείσει το μνημόνιο.

    Προσωπικά φίλε Λάκωνα αρχίζω να πείθομαι ότι η πτώχευση δεν είναι χειρότερη. Και επειδή ξέρω ότι έχεις αντίθετη άποψη θα αναρτήσω τα επιχειρήματα που ακούω στο επόμενο κείμενο και περιμένω την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε Σακ, λες αν πέσει η κυβέρνηση να κινδυνεύσει και η Αμερική?
    Αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν τώρα δηλώναμε επίσημα την πτώχευσή μας! Τι θα γινόταν στην Ευρωζώνη και στην συνέχεια στην Αμερική?
    Τώρα όμως η πτώχευση...όχι όταν μας ξεπεράσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... Που να πάει βρε; Πρώτα θα δώσει τα πάντα στους "φίλους" του και μετά θα αποχωρίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Roadartist
    Καλημέρα, το πρόβλημα είναι ότι έχει δημιουργηθεί πολιτικό χάος. Όποιος και να ήταν τα ίδια θα έκανε. Ούτε τουρκία είμαστε ούτε Ερντογάν έχουμε.

    Υ.Γ. Εχτές έβλεπα το βίντεο που έβαλες, φοβερό πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...