Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Μουσική Πραγματικότητα!

Όσο, οι Έλληνες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ για ένα καλύτερο αύριο και κάθονται στα αυγά τους και περιμένουν το μαγικό ραβδάκι του Παπανδρέου να αλλάξει τα πάντα (τα μισά δηλαδή να κάνει θαύμα θα είναι) μέσα σε ένα μήνα, τον εαυτό του βλέπετε κανένας δεν λέει να αλλάξει από μόνος του, εγώ θα συνεχίσω να καταγράφω τις τραγελαφικές καταστάσεις τις Ελληνικής πραγματικότητας. Αυτό, λοιπόν, το τραγούδι -τυχαία το ανακάλυψα και αυτό και τον τραγουδιστή- συνδέει αρμονικά το προηγούμενο θέμα μου με το επόμενο.
Μηδενιστής-Φτου σου γαμώ το!
Αφού δείτε το βίντεο μην πάρετε ένα όπλο και αρχίσετε να τρέχετε , υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως αυτούς που προτείνει ο exoapotonkyklo σε κάποιο σχόλιό του:
"1. Αλλαζουμε οι ιδιοι συμπεριφορες. Ως γνωστον καθε αλλαγη για να γινει πρεπει να στηριζεται στην αλλαγη και ημων των ιδιων. Αποφυγε λοιπον πχ το "φακελακι", μαθε να σεβεσαι στο δρομο τον πεζο και τον ποδηλατη, μη φτυνεις στο δρομο, μη χτυπας το παιδι σου οταν σε θυμωνει, δωσε τη θεση σου στη σειρα σε εναν ηλικιωμενο, και κανε χιλιαδες αλλα μικρα καθημερινα που τελικα καθοριζουν το ποιος εισαι και τι θελεις στη ζωη.
2. Δραστηριοποιησου σε οποιαδηποτε εθελοντικη οργανωση, συλλογο κλπ που ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Υπαρχουν εκατονταδες τετοιες για...ολα τα γουστα. Χρονο θα βρεις, αρκει να το θελησεις.
3. Αντιστασου και επιβραβευσε! Μη δεχεσαι να σε υποτιμα κανεις δημοσιος υπαλληλος η αρχη. Διαμαρτυρησου ακομα κι αν δε βγαλεις ακρη για καθε τετοιο κερατα που σου μαμαει τη ζωη σου και δωσε τα ευσημα στον προισταμενο του καθε φορα που σε εξυπηρετει σωστα κι ανθρωπινα. Να σαι σιγουρος πως και στις δυο περιπτωσεις θα σε θυμαται πολυ καλα οταν θα σε ξαναδει.
4. Συνεχισε να μπλογκαρεις. Αφου εχεις κατασταλαξει σε μια πολιτικη σταση που σε κανει να κοιμασαι ησυχος τα βραδια,γραφε σχολιαζε καυτηριαζε καθε τι που κρινεις πως ειναι χρησιμο κι ωφελιμο. Να σαι σιγουρος πως χιλιαδες τετοιες στασεις διαμορφωνουν "κλιμα" στην κοινωνια.
5. Διαδηλωσε μαζι με αλλους οποτε μπορεις για κεφαλαιωδη ζητηματα στην κοινωνια. Βγες στο δρομο ακομα και εξω απο καθε κομματικο μπλοκ. Ας ειναι και στο τελος της πορειας. Ας εισαι και μονος. Καποια στιγμη θα ειμαστε πολλοι.
6. Φτιαξε στο εργοστασιο, στην επιχειρηση, στο σχολειο,στο σουπερ μαρκετ παντου το σωματειο σου. 20 εργαζομενοι αρκουν για να ζωντανεψουν τετοια οργανα και κυριως διαφυλαξε τα απο τα αρπακτικα των κομματων.
7. Μη βαζεις μεσον για κανενα σου βολεμα. Ειναι σκληρο και θα σε πονεσει αλλα αυτο ειναι το σωστο και το ξερεις.
8. Βρες ενα κομμα/οργανωση ας ειναι και πολυ μικρο που να ναι κοντα σ αυτα που πιστευεις και δωσε τις παραπανω μαχες κι ακομα περισσοτερες μαζι του. Θα σε κοροιδεψουν, θα σε απαξιωσουν αλλα μη μασας. Εσυ θα ξερεις γιατι κανεις αυτο που κανεις."

21 σχόλια:

  1. Αντιστασιακή ανάρτυση!
    Καλησπέρα Newton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟλύ σωστός σε όλα όσα έγραψες φίλε Newton. Το πιο σημαντικό είνια το 7. Να μάθουμε να μην σκύβουμε το κεφαλι, να μην ζητάμε χάρες και να μην γλύφουμε τα διάφορα λαμόγια που πλουτιζουν και μας πετάνε ένα ξεροκόμματο των 400 ευρώ. Μόνοι μας και περισσότερα μπορούμε να καταφέρουμε και θα κοιμόμαστε και ήσυχοι τα βράδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνο που θαυμάζω σε σένα είναι ότι επιμένεις να είσαι ρομαντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα
    να πω μόνο ότι ναι όντως χρειαζόμαστε μια νέα έγερση σαν τάξη...
    εγώ πάντως αισθάνομαι τύψεις που εδώ και δύο χρόνια εγκατέλειψα το σωματείο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. episthmonako bravo pragmatika gia thn anarthsh!!giati dinei sovares kai wraies lyseis pou einai sta xeria mas n tis kanoume praxh.gt polles fores exw pei oti ftaime k emeis,o tropos pou zoume kai exoume voleutei sta idia kai sta idia kai pou sto telos auta pou vrizoume kanoume kiolas.
    thn zwh sta xeria mas...gnwsto kai swsto sun8hma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε ότι και να κάνεις το μπουρδέλο που λέγεται ελλαδα δεν θα αλλάξει ποτέ θα είναι πάντα τριτοκοσμική . Στην ελλαδα δεν υπάρχει κάτι να μηδενίσω γιατί όλα είναι μηδέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Ευτυχώς(;) δεν έχω πολλές σχέσεις με δημόσιο οπότε δεν έχω λαδώσει ποτέ. Το πρόβλημα είναι πως αν χρειαστεί θα το κάνω μιας και είναι σχεδόν μονόδρομος. Σε γενικές γραμμές σέβομαι τους συμπολίτες μου.
    2. Δραστηροποιούμαι αρκετά.
    3. Συμφωνώ
    4. Αυτό κάνω αλλά δεν νομίζω ότι το "κόμμα" των μπλόγκερς έχει μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα.
    5. Ας διαδηλώσω, αλλά έχω μία επιφύλαξη της αποτελεσματικότητας των διαδηλώσεων.
    6. Προσπαθώ να το κάνω
    7. Ναι αλλά θα καταφέρω να κάνω αυτό που θέλω;
    8. Έχω βρει τους Οικολόγους Πράσινους, ελπίζω να μην με απογοϋτεύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62
    Καλημέρα, μη λες τέτοια και θα με χώσουν μέσα σαν αντιστασιακό!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NdN
    Γεια σου φίλε, όντως κι εγώ το ίδιο πιστεύω, αν και είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στον πειρασμό πρέπει κάποτε να σταματήσουν τα βίσματα και η αρχή πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Albus Genius
    Καλημέρα, ρομαντικός εγώ; κάθε άλλο, απλά μου τη δίνει αυτή η κολοκατάσταση (όπως λέει και στο τραγούδι):)! πάντως, είναι το δεύτερο σχόλιο τέτοιου τύπου που ακούω τελευταία. Προχτές η γυναίκα μου μου είπε "μου αρέσει που ενώ δεν πιστεύεις πουθενά έχεις χριστιανικά ήθη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. akrat
    Έγερση και μάλιστα στρατιωτικού τύπου, ξέρεις, με φωνές και κλωτσίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. the monkeys
    Νομίζω ότι το βίντεο κλιπ και το τραγούδι τα περιγράφουν όλα. Αραχτοί σε ένα καναπέ κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και να περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. bill
    Όλα αλλάζουν φίλε μπιλ. Από την άλλη δεν το έχω σε πολύ να την κάνω για έξω, αν δεν είχα υποχρεώσεις πάντως δεν θα το σκεφτόμουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΙωάννηςΚ
    1. Το θέμα είναι πως όταν χρειαστεί να το κάνεις, να μην το κάνεις. Σταματάς στις διαβάσεις για τους πεζούς; γιατί στις Βρυξέλες σίγουρα σταματούσες. Τώρα θα μου πεις ποιες διαβάσεις, ούτε που φαίνονται και άμα σταματήσεις θα σε βρίσει ο από πίσω γιατί θα σε περάσει για μαλάκα. Δύσκολα τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eκείνο που μου αρέσει πιο πολύ σε σένα ρε newton είναι η αγνότητα με την οποία προσεγγίζεις τα θέματα σου! Ξεκινάς πάντα από τις βασικές αλήθειες της ζωής και λες τα συκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη κάτι που ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται εύκολο, είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί πολλοί από μας έχουμε υποστεί και εμείς την αλλοτρίωση μας από το σύστημα και θεωρούμε κάποια πράγματα εκ προοιμίου τελειωμένα και όλο για τα μεγάλα και τα σπουδαία μιλάμε.
    Πάντα τέτοια ρε επιστήμονα που λένε και τα μονκάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ σωστα ολα αυτα Newton και νομιζω οτι αν ολοι αρχισουμε να εφαρμοζουμε εστω και καποια απο αυτα, που κι εσυ προτεινεις εδω, τοτε υπαρχει ελπιδα.
    Ξερεις, η νοοτροπια του 'τιποτα δεν γινεται' και του 'εδω ειναι Ελλαδα, τι περιμενεις;' δεν οδηγει πουθενα, μονο σε μεγαλυτερες απογοητευσεις. Και ισως πει κανεις 'δε βαριεσαι', αν ειναι σε μεγαλη, κυριως, ηλικια, αν ομως ειναι νεος και εχει και παιδια, με τι προοπτικη τοτε θα μεγαλωσει τα παιδια του;
    Με τη νοοτροπια του νεου που δεν ελπιζει σε τιποτα και ειναι loser; Ας το σκεφτουμε λιγο οτι οι περισσοτεροι απο εμας μεγαλωσαμε με την ελπιδα οτι θα βλεπαμε καποια προοδο μεγαλωνοντας....
    Τα τελευταια,ομως χρονια, φαινεται σαν να πηγαινουμε πισω και σαν να χασαμε καθε ελπιδα. Πιστευω οτι καποια πραγματα πρεπει να αλλαξουν και να γινουν καποτε με σωστο τροπο...

    Kαλο σου βραδυ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. navarino-s
    Άρε navarino, πάντα με τον καλό σου λόγο. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου οι αξίες και τα ήθη έχουν χαθεί και δεν ξέρω αν αναστρέφονται τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Elva
    Το κακό είναι ότι κάποια πράγματα λόγο του ότι έτσι τα μάθαμε και της μακροχρόνιας επανάληψης έχουν εμφυτευτεί στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων και παρόλο που τους ενοχλούν δεν μπορούν να φανταστούν ότι γίνεται να αλλάξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Albus Genius
    Ναι είναι και δυστυχώς σένα κόσμο γεμάτο διαμαντοθήρες έτοιμοι να σε πατήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Αλλάζουμε οι ίδιοι συμπεριφορές..."
    Αυτό τα λέει όλα Newton!

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...