Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Οριζόντια μπάρα με αναδυόμενα μενού

Όπως γράφω και στον τίτλο της ανάρτησης, με αυτό το τέχνασμα θα μπορέσετε να βάλετε στο ιστολόγιό σας μια οριζόντια μπάρα (μενού) με συνδέσμους που επιθυμείτε, όπως αυτό που έχω στο ιστολόγιό μου, με την ιδιαιτερότητα ότι στο μενού αυτό ο τίτλοι του μπορούν να γίνουν και αναδυόμενοι και να έχουν μέσα τους άλλα "υπομενού".



Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να βγάλω άκρη ώστε να κάνω το κόλπο να λειτουργήσει, αλλά τελικά κατάφερα και να φτιάξω τους απαραίτητους κωδικούς και να το απλοποιήσω.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό εχει ως εξής...

Συνδεόμαστε στο ιστολόγιό μας πηγαίνουμε στο ΔΙΆΤΑΞΗ-->ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ HTML πατάμε ctrl+f και αναζητούμε το , μόλις το βρούμε αμέσως πρίν από αυτό επικολλούμε τον παρακάτω κωδικό



και έπειτα το αποθηκεύουμε.
Αφού το κάνουμε και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, πηγαίνουμε στο ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΣΕΛΊΔΑΣ-->ΠΡΟΣΘΉΚΗ GADGET-->HTML JAVASCRIPT και βάζουμε τον παρακάτω κωδικό ο οποίος ουσιαστικά είναι και το μενού που θα εμφανίζεται στη σελίδα μας



Αυτόν τον κωδικό ουσιαστικά τον έφτιαξα για τη δική μου σελίδα. Αν κάποιος θέλει μπορεί να αφερέσει ή να προσθέσει κάποια στοιχεία. Αν δυσκολευτείτε σε αυτό (αφαίρεση ή προσθήκη στοιχείων) πείτε μου να σας βοηθήσω.

Καλή προσπάθεια!

13 σχόλια:

  1. Είναι τέλεια, μακάρι να το είχα κάνει επάγγελμα αυτό με τα pc! έχω μάθει τα πάντα και από προγράμματα και από εξαρτήματα. Δυστυχώς όμως κάνω άλλη δουλειά, στην οποία είμαι εξίσου καλός:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης?!Χαχαχαχα! Σιγά μη τα κάνω όλα αυτά..εδώ μου χάθηκαν και οι τελευταίες μου 5 αναρτήσεις που εμφανίζονταν κάτω απο κάθε ποστ! Τι έγιναν αυτές, πού πηγαν ούτε που ξέρω.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kariatida62
    Άμα θες εσύ όλα τα καταφέρνεις, αλλά είσαι πιο καλή στο να γράφεις, οπότε...άστα κόλπα και πιάσε την ουσία!

    Το γκατζετάκι σου με τις 5 τελευταίες αναρτήσεις σε εγκατέλληψε γιατί κάνεις πέντε αναρτήσεις τη μέρα και το ψόφισες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α!!!χαχαχαχαχα!!λες; Και τότε τι να πούμε για τον Μολέμου; που κάνει 5 αναρτήσεις το δευτερόλεπτο; Εγώ η φουκαριάρα κάθε δύο μέρες μιλώ και νομίζω μάλιστα ότι σας παραμελώ..
    Έπαθα όμως και το άλλο! Εχασα και τις δικές σου αναρτήσεις στις ετικέττες τεχνάσματα δεν βρίσκω το ποστ που εξηγούσες όχι την μπάρα αλλά τα κουτάκια με τις τελευταίες αναρτήσεις που βγαίνουν απο κάτω...πού είναι αυτό; με ρωτούσε προ ημερών και η roadartist και την παρέπεμψα σ'εσένα!
    Δεν θυμάμαι βρε ΣΑΚ,τις κινήσεις και όλο σκονάκια απο σένα κάνω,αλλά τώρα μέχρι και τα σκονάκια μου έχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε αυτά τα συννεφάκια που μετρούν τα σχόλια!!! Τέλεια!!!πού στο καλό τα βρίσκεις;! Ολο κολπάκια.. είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62
    Καλά ο μολέμου δεν παίζεται με τίποτα! κάνει και προγραμματισμένες αναρτήσεις ώστε αν έχει δουλειά να αναρτώνται μόνες του!! Ποια κουτάκια; αυτό λές http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

    Ναι, τα συννεφάκια πλάκα έχουν! Βασικά τα βρίσκω σε κάτι ξένα site, έχει άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. bre poios me fonakse xaxa kalhspera sthn parea MAS
    IA SOU SAKI ARXONTA ME TA OREA SOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MOLEMOU
    Γεια σου φίλε Νίκ! Το καλύτερο παιδί της μπλογκόσφαιρας! Καλά που είσαι και εσύ και γελάμε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MOLEMOU
    Είδες τι καλά σου έρχονται τα μηνύματα τώρα; σε έφτιαξα ρε μπαγάσα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλακα πλακα, χωρις τη βοηθεια του Saq, oυτε favicon θα εφτιαχνα, αλλα ουτε και τον Firefox θα εβαζα, αλλα μας ειπες (στη Κariatida και σ εμενα) οτι ειναι καλυτερος και γρηγοροτερος, ετσι δεν ειναι;
    Να σε ρωτησω κατι Saq, φαινεται η φωτο που εχω σαν header στο blog μου και σε αλλους που δεν εχουν Firefox; Eνας φιλος που εχει Εxplorer μου ειπε οτι μερικες φορες δεν φαινοταν η κεντρικη φωτο..Πως το εξηγεις;

    Καλο βραδυ και μπραβο στην υπομονη και το μερακι σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Elva
    Έχω ανοίξει αρκετές φορές το ιστολόγιό σου με ie και δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα. Πάντως να ξέρεις ότι κάποιες σελίδες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δουλεύουν καλύτερα με ie και κάποιες άλλες με firefox. Τα blgspots σίγουρα δουλεύουν καλύτερα με τον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...