Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πίνω μπάφους και παίζω pro!

Επειδή ασχολούμαστε συνέχεια με τα πολιτικά και οικονομικά της χώρας μας και μας έχει πάρει από κάτω και στην τελική το μόνο που κερδίζουμε είναι να χαλιόμαστε, λέω αυτές τις μέρες να ασχοληθώ με κάποια πιο ανάλαφρα θέματα, έτσι για ξεφύγουμε βρε αδερφέ (τουλάχιστον εγώ).

Τελικά, λοιπόν, εμείς οι άντρες πολύ δύσκολα αλλάζουμε συνήθειες. Και είναι κάποια πράγματα που άπαξ και φάμε το κόλλημα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε με τίποτα. Και είναι, ρε παιδί μου, αυτά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια χοντρό ναρκωτικό. Αν αρχίζεις να παίζεις δεν σταματάς ποτέ. Εγώ, για να πω την αλήθεια διαθέτω μια φυσική αντίσταση στις συνήθειες. Κολλάω με κάτι, ως τελειομανής εξαντλώ την χρήση του μέχρι να μάθω να το κάνω τέλεια και έπειτα το κόβω "μαχαίρι".

Κάτι ανάλογο μου συμβαίνει και με τα παιχνίδια. Γενικά δεν είμαι και πολύ φανατικός των ηλεκτρονικών, το αντίθετο μάλιστα, τα ψιλοβαριέμαι. Αλλά, να, έχει τύχει τρεις φορές όλες κι όλες στη ζωή μου να πιάσω τον εαυτό μου να παίζει φανατικά κάποιο.

Την πρώτη φορά ήταν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια όταν τότε γύρω στα 22 μου νοίκιασα για πρώτη φορά σπίτι και άρχισα να γεύομαι τους καρπούς της απόλυτης άνεσης και ελευθερίας μου. Θυμάμαι σαν σήμερα τον πανικό που επικρατούσε στο σπίτι κάθε βράδυ. Ήμουν ουσιαστικά ο πρώτος από την τσακαλοπαρέα που έμενε μόνος του και νομίζω ότι καταλαβαίνετε το τι γινόταν. Τις καθημερινές τη βγάζαμε όλοι μαζεμένοι σπίτι (παρασκεή, σάββατο, κυριακή ήταν μέρες εξόδου) κάνοντας αμπελοφιλοσοφίες, σχολιάζοντας, βλέποντας τα ελεϊνά προγράμματα της τιβί (από τότε τη συχαινόμασταν) και φυσικά παίζοντας. Τέσσερα, πέντε άτομα, ο καθένας με τον υπολογιστή του και όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Σαν σήμερα θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι που παίζαμε, age of empaires. Έχω ρίξει τα απίστευτα ξενύχτια βγάζοντας τα μάτια μου πάνω στην οθόνη του υπολογιστή. Και το περίεργο ήταν ότι με τρεις ώρες ύπνο το πρωί σηκωνόμουν να πάω στη δουλειά και ήμουν ολόφρεσκος και ξεκούραστος. Ευτυχώς, μετά από ένα τρίμηνο βαρεθήκαμε και το παιχνίδι πήγε στα αζήτητα, αφού βέβαια πρώτα γίναμε ειδικοί.

Την δεύτερη φορά που έπιασα τον εαυτό μου να παίζει μανιωδώς ήταν πριν καμιά τέσσερα χρόνια και για περίπου ένα τετράμηνο. Τότε ανακαλύψαμε το απόλυτο παιχνίδι παιχνίδι δράσης, το micro machines. Η συνταγή πάνω κάτω η ίδια. Τέσσερα μικρά αυτοκινητάκια, τέσσερις παίχτες σε έναν μόνο υπολογιστή και μια τηλεόραση 32 ιντσών, μαζεμένοι στο σπίτι ενός φίλου (νοίκιασαν και άλλοι σπίτια τότε) και ώρες ατελείωτου παιχνιδιού. Πολλές φορές τύχαινε να μαζευόμαστε στο σπίτι τα ξημερώματα μετά από ξενύχτι και ποτά για να παίξουμε ένα γύρω. Το πρωί, βέβαια, στην δουλειά ήμουν σαν μην συνέβη τίποτα το προηγούμενο βράδυ. Κάποια στιγμή, όμως, και αυτή η μανία κορέστηκε και το παρατήσαμε.

Φτάνοντας στο σήμερα και έπειτα από τέσσερα περίπου χρόνια, ανακάλυψα το pro. Το κλασικό γνωστό ποδοσφαιράκι που έχει κάνει θραύση και έχει θαυμαστές κάθε ηλικίας αλλά μόνο στο ένα φύλλο, τους άντρες. Είναι θα έλεγα σαν δαίμονας στα μάτια μιας γυναίκας. Και ηλεκτρονικό παιχνίδι και με θέμα το ποδόσφαιρο, ότι χειρότερο δηλαδή. Εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, στο playstation πλέον και τη μικρή τηλεορασίτσα, έχω γίνει γκουρού στο χειρισμό του παιχνιδιού. Έρχεται, λοιπόν, προχτές η γυναίκα μου με έναν πολύ ωραίο τρόπο οφείλω να ομολογήσω, να μου υπενθυμίσει ότι ξέφυγα λίγο (λίγο όμως) και μάλλον πρέπει να εγκαταλείψω ή τουλάχιστον (μην είμαστε και υπερβολικοί) να περιορίσω το χρόνο που του αφιερώνω.





Αντίο playstation, κλαψ! :))))

20 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχα!!!!lol!!! Πρώτη η κυρία SAQ!!!! Άντε μετά απ'αυτό να την παραμελήσεις..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το post it ήταν ότι καλύτερο!!! χαχαχαχααχ :-) (όντως έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα! Κορυφαία η δεύτερη φωτογραφία!!!

    Δηλώνω συναγωνιστής και σύντροφος στον αγώνα σου!

    Το φετινό πάσχα ήταν γεμάτο φαγητό και pro! Βέβαια δεν έφτασα στα δικά σου υψηλά επίπεδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού θα πάει... θα βγεις απ' την εφηβεία! χεχε
    Προς την κυρία Saq: υπομονή! και πάντα με το μαλακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχώ μία απορία..που πήγε το newton? Anyway καλό είναι να μην ξεκινάς καν με αυτούς τους...σατανάδες αχααχααχα, γιατί βλέπω φίλους μου να καίγονται οικτρά και όταν τους λέω ρε πάμε βόλτα ελάτε, λένε δεν μπορώ τώρα παίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εις αλλα με υγεια που λενε! :))

    Tι θα τραβηξε η καημενη η γυναικα σου τωρα το Πασχα, με τo Playstation, βρε Saq! χεχε

    Eκτος απο πολυ συμπαθητικη κοπελλα φαινεται και λογικη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Ως προς την επιλογη !!!!!!!!!!!!!!!
    Επειδη εχω πληρωσει μια περιουσια και εχω ενα ολοκληρο μαγαζι με παιχνιδια,τι λες θελεις κανενα;;;
    Οταν ο κανακαρης μου σπουδαζε πηγαινε ενας μισθος για τις σπουδες κι ενας για πιχνιδια!!!!!
    Κι ετσι καταφεραμε και 'εμπεδωσαμε' την επιστημη καθως καναμε τα διπλα ετη!!!!!μας εμεινε ομως παρακαταθηκη κανα 2000.000 δρχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχαχαχα, καλή κίνηση!

    Εμένα πάλι ο δικός μου είναι τυχερός γιατί είμαστε και οι δύο...παιχνιδόβιοι οπότε και μαζί παίζουμε αλλά και όταν πέφτει κάψιμο στον ένα απο τους δύο, υπάρχει και η ανάλογη κατανόηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχαχαχα... ωραίο σημειωματάκι! Πάλι καλά να λες! Έχω ακούσει για Playstation που κατέληξε στο πάτωμα με βία, επειδή το αρσενικό έτερο ήμισυ αμέσως μετά το πέρας του πίτσιπίτσι στο κρεβάτι, έτρεξε να συνεχίσει ματς που είχε αφήσει στο pause δίχως να πει κουβέντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kariatida62
    Τέτοια λέγε και εσύ να μου τη λέει συνέχεια μετά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Roadartist
    Σκέψου κι εμένα που το είδα φάτσα κάρτα μόλις πήγα να παίξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύντροφε Kameleon
    Εμπρός στον αγώνα προς την ελευθερία μας:)

    Καλά τα δικά μου επίπεδα τα φτάνουν μόνο κάτι πιτσιρικάδες που ξημερωβραδιάζονται στα νετ-καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. JamanFou
    Γιατί να βγω; μια χαρά είμαι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. the monkeys
    Ο newton πέταξε ο newton πάει! έχει σημασία το όνομα, τώρα έχεις το πραγματικό μου!

    Καλά αν είναι για βόλτα δεν το συζητάω, το παιχνίδι έρχεται σε δεύτερη μοίρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Elva
    Το πάσχα τράβηξε τα λιγότερα γιατί αυτή τις περισσότερες μέρες δούλευε (ζαχαροπλαστείο βλέπεις) ενώ εγώ καθόμουν και έπαιζα χωρίς ενοχές! Αλλά από τη μέρα της ανάρτησης και έπειτα δεν το έχω αγγίξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. taspa
    Χαχα, όλοι οι φοιτητές κάποιο τρόπο βρήσκουν να ξεκοκκαλήσουν την τσέπη των γωνιών τους!

    Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά εκτός του ότι δεν παίζω όπως έγραψα, τα βρίσκω όλα τζάμπα και στο ίντερνετ, κάτι που μάλλον τότε δεν υπήρχε να κάνει ο γιος σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολίτης της Μπανανίας
    Παίζεται μαζί;

    Εγώ έπαιζα έτσι με μια πρωιν μου αλλά επειδή την κέρδιζα άνετα νευρίαζα και το σταμάτησα! Εσείς οι γυναίκες είστε καλές σε κάτι παιχνίδια όπως το geo challenge στο facebook, έχεις παίξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sixtwelve
    Χαχαχαχαχα, καλά αυτό θα πει κάψιμο. Να βιάζεσαι να τελειώσεις το γαμήσι για να συνεχίσεις το προ! Δεν θα το συγχωρούσα στον εαυτό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...