Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Στα όπλα


Σας μιλάει το ελεύθερο ιστολόγιο της Ελλάδας, το ελεύθερο ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης.

Δεν μας έφτανε που εδώ και 1 1/2 χρόνο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει ψηφίσει νόμους που θα ζήλευε και το πιο συντηρητικό κόμμα, ούτε αρκούσε η οικονομική κατοχή που έχει επιβάλλει η τρόικα. Τώρα μας ήρθε πλέον επίσημα και ο στρατός ώστε να επισημοποιηθεί η δικτατορία στην Ελλάδα.

Πήγαινα προχτές το πρωί στη δουλειά και ξάφνου βλέπω μπροστά μου ένα στρατιωτικό όχημα, φορτηγό, ανατρεπόμενου τύπου, με δυο τρεις μόνιμους στρατιωτικούς να μαζεύουν σκουπίδια. Εδώ και ένα δίμηνο -από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Παπαγεωργόπουλου του Μέγα), έχουμε πάρει προίκα στο δήμο Θεσσαλονίκης μαζί με την παράδοση της πόλης, και τα σκουπίδια. Είναι, λέει, χαλασμένα τα απορριμματοφόρα του δήμου και δεν έχουν ανταλλακτικά να τα φτιάξουν. Ούτε για λάδια δεν έμεινε ευρώπουλο σου λέει. Και ξαφνικά ξεπροβάλλει ο στρατός να δώσει λύση στο πρόβλημα, να μαζέψει τη μπόχα από την πόλη, που σε λίγο οι σακούλες θα φτάσουν στον πρώτο όροφο τον πολυκατοικιών.

Και ξέρετε, το μεγαλύτερο πρόβλημά μου δεν είναι που είδα τα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο, αλλά που ο κόσμος, έτσι όπως πάμε, θα τους βλέπει σαν σωτήρες, σαν απελευθερωτές. Να βάλουμε αν είναι τους στρατονόμους να ρυθμίζουν την κίνηση, να αντικαταστήσουμε τα λεωφορεία με τα Στάγιερ -και όποιος μπει στους λεωφορειοδρόμους να εκτελείται- και γενικώς να παραδώσουμε τους δήμους  στο στρατό, μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι αυτοί που καταλήστεψαν το δήμο τόσα χρόνια, τώρα, έχοντας στο τσεπάκι τους και τη σύνταξη, μπορούν να πίνουν στην υγειά των ηλιθίων που τους ψήφισαν.

6 σχόλια:

  1. Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι... :))
    Σκεφτείτε επίσης και την ιδέα για ένα μουσείο σκουπιδιών όπως έκαναν στο Βουκουρέστι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερααααααααα!!!!ελπιζω τα προσωπικα τουλαχιστον καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. JamanFou
    Αν είναι ρε συ, να τους τα στείλουμε πακέτο και τα δικά μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. taspa καλησπέρα,
    Δεν ξέρω πλέον ποιο είναι το καλά! Ναι, υγεία έχουμε. Ξεπατωνόμαστε δυο άτομα στη δουλειά και στο τέλος του μήνα δε μένει ευρώπουλο, τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα. Γνωριζεις γιατι ρωτω....κι ας τρεχεις!!!!!!!!!
    Τωρα τι να σου πω;;;;;ακου που θελει να του μεινει και ευρωπουλο το 'λαμογιο'χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά, λοιπόν.

    Ρε συ τασούλα, 2000 ευρώ το μήνα και δεν μένει ΜΙΑ. Έλεος δηλαδή. Τα λεφτά όλα φεύγουν σε πάγια έξοδα (βενζίνες, πετρέλαια, ενοίκια κτλ). Μας μαδάνε κανονικότατα, δουλεύουμε για το κράτος, δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...