Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δημόσιε υπάλληλε


Δημόσιε υπάλληλε, υπάλληλε ΔΕΚΟ κλπ  των 1300 ευρώ, προσωπικά δεν σε γνωρίζω γιαυτό και δεν έχω λόγο ούτε να σε πιστέψω ούτε να σε αμφισβητήσω ότι δεν παίρνεις αρκετά από το δημόσιο για την εργασία που αποδίδεις Οι στατιστικές και η εμπειρία, μου λένε ότι δεν αποδίδεις ούτε για 500. Παρόλα αυτά δεν  γνωρίζω αν δεν παίρνεις σαν υπάλληλος υπουργείου δύο ή και δυόμιση χιλιάρικα για να ζεσταίνεις τις πολυθρόνες του γραφείου σου.

Δεν έχω λόγο πιστέψω ότι δεν έπαιρνες το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης. Ούτε το εφάπαξ, από τα υποτιθέμενα χρήματα που σου κρατάνε (πόσα ακόμα έπρεπε να πάρεις;). Δεν γνωρίζω αν είσαι εφοριακός και λαδωνόσουν από τις εταιρίες για μην βάλεις πρόστιμο, ζημιώνοντας το κράτος φυσικά. Δεν ξέρω αν είσαι στην πολεοδομία και φακελωνόσουν από τους εργολάβους για να κάνεις τα στραβά μάτια για τις παρανομίες τους, ζημιώνοντας πάλι το κράτος. Δεν γνωρίζω αν είσαι δάσκαλος και κάθεσαι τέσσερις μήνες το χρόνο και δουλεύεις 25 ώρες την εβδομάδα, υποχρεώνοντας, από την τεμπελιά σου, οι μαθητές να κάνουν ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζω αν είσαι τελωνειακός και τα οικονομάς από παράνομες εισαγωγές, ούτε αν δουλεύεις στην ΔΕΗ και παίρνεις μίζες για να δίνεις έργα σε εταιρίες που δεν μειοδότησαν σε διαγωνισμό.

Αν δουλεύεις στην Ολυμπιακή, τότε σίγουρα θα έκλεβες ρόδες και μπαταρίες για το αυτοκίνητό σου, βάζοντας την εταιρία μέσα. Αν είσαι στον ΟΣΕ τότε είναι βέβαιο ότι θα έστελνες μεταφορικές χωρίς τιμολόγια παίρνοντας ένα χαμηλότερο κόμιστρο για την πάρτη σου και χρεώνοντας την εταιρία, φυσικά. Αν είσαι στον ΟΤΕ τότε θα μπήκες σίγουρα με βύσμα στην ήδη φορτωμένη με υπαλλήλους εταιρία παίρνοντας παχυλό μισθό. Σαν υπάλληλος σε κρατικό κανάλι μπορεί πολύ απλά και να μην πάτησες το πόδι σου ποτέ σε αυτό. Αν είσαι στην αστυνομία θα έσβηνες κλείσεις, θα έκανες του κόσμου τις παρανομίες μένοντας ατιμώρητος και θα έπινες το φραπέ σου καθημερινά στη μπουγάτσα εν ώρα υπηρεσίας ενώ μπορεί να πληρωνόσουν διπλό μισθό για ειδικές αποστολές. Σε περίπτωση που δηλώνεις δασοκόμος, τότε μάλλον θα έπαιρνες μίζες για να κάνεις τα στραβά μάτια για τα αυθαίρετα στα δάση. Δηλώνεις στρατιωτικός; Ε, τότε σίγουρα στην καλύτερη περίπτωση για το κράτος απλώς να έκλεψες την τροφοδοσία του στρατού σαν υπεύθυνος συσσιτίου. Ίσως πάλι να δουλεύεις σε νοσοκομείο και να τα έκανες πλακάκια με κάποια εταιρία κόβοντας ψεύτικα τιμολόγια αυξημένα στο δεκαπλάσιο για οικονομάτε σε βάρος του κράτους. Αν είσαι συνδηκαλιστής του δημοσίου δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πόσο άσχημα σου φέρθηκε η μοίρα.


Εγώ προσωπικά, δημόσιε υπάλληλε, δεν σε λυπάμαι καθόλου. Με την δική σου ανοχή και ψήφο και για την δική σου βολή, ανατράφηκε αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό δημόσιο. Μαζί με τ6ην δική σου υπογραφή δημιουργήσαμε αυτά τα εκτρώματα που λέγονται πολιτική. Αυτούς τους ανίκανους που ούτε απλές εντολές δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Κολυμπήστε τώρα, λοιπόν, στο βόθρο που φτιάχτηκε με τα δικά σας σκατά.

7 σχόλια:

  1. Τώρα τινα πω?
    Ντρέπομαι και να παρουσιαστώ, που ανήκω σ'αυτόν τον κλάδο που έχει όλους αυτούς που ανέφερες...
    Ομως πίστεψέ με, εγώ και μεγάλο ποσοστό νοιώθουμε σαν τον τελευταίο τροχό της αμαξοστοιχίας που δεν μπορούσε ακόμα και όταν μερικοί απ'αυτούς προσπάθησαν,ν'αλλάξει την τροχιά...

    Επίσης το γεγονός ότι εγώ ακόμα αμοίβομαι, έστω και πενιχρά-πενιχρότατα θα καταντήσει σε λίγο να είναι αμάρτημα, ενώ άλλοι χρόνια τώρα μαστίζονται απο την ανεργία!

    Το γνωρίζω και το βιώνω μ'ανθρώπους του περιβάλλοντός μου.
    Δες και την απάντηση που μας άφησε στο ιστολόγιό μου ο Μαχαίρης(άνεργος κι'αυτός)και προσπάθησε να καταλάβεις τι μας λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Saq
    Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ καμία από τις κατηγορίες λαμογιών που αναφέρεις, νομίζω πως είσαι υπερβολικός. Μερίδιο για την κρίση έχουμε όλοι, από τον αργόμισθο βολεμένο δημόσιο υπάλληλο, μέχρι τον απατεώνα επαγγελματία που φοροδιαφεύγει και τον αγρότη που περιμένει τις επιχορηγήσεις της ΕΕ για να τις φάει στα κωλόμπαρα...


    Όμως, οι κύριοι υπεύθυνοι για την κρίση δεν είναι οι προαναφερόμενοι, αλλά το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι πολυεθνικές. Είναι μια βαθιά συστημική κρίση, μια κρίση του καπιταλισμού ως τέτοιου. Με τα εικονικά δάνεια - φούσκες προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και κράτη ολόκληρα, το τραπεζικό σύστημα κατάφερε να συντηρήσει μια πλασματική ανάπτυξη, η οποία όμως βασίζονταν στο ολοένα και αυξανόμενο χρέος. Με το που έσκασε η φούσκα το 2007 στην Αμερική και μετά, όλο αυτό το σύστημα έχει αρχίσει να καταρρέει, συμπαρασύροντας ολόκληρη την ηφύλιο. Από τότε οι κυβερνήσεις σχεδόν όλων των καπιταλιστικών χωρών έχουν ξεκινήσει να χρηματοδοτούν και να στηρίζουν τις τράπεζες, αντί να στηρίξουν την καταρρέουσα κοινωνία. Μόνο από τη δόση των 90 δις ευρώ που θα λάβουμε από το ΔΝΤ-ΕΕ, τα 50 (ναι, καλά ακούσατε) θα πάνε για τη στήριξη των τραπεζών. Τα 20 ως «κεφαλαιϊκή ενίσχυση» και τα 30 ως εγγύηση. Με τα υπόλοιπα 40 θα πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες του προϋπολογισμού, αλλά και να πληρώσουμε τους τόκους του ολοένα και αυξανόμενου χρέους...

    Καταλαβαίνεις λοιπόν Saq οτι η πηγή του κακού δεν είναι κάποιοι μικρομεσαίοι ψιλικατζήδες. Τα χρήματα πηγαίνουν στις τράπεζες, την ώρα που εσύ χάνεις τη δουλειά σου, οι μαθητές δεν έχουν βιβλία και τα νοσοκομεία φάρμακα. Μην ψαρώνεις λοιπόν με τις μπούρδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τους απολογητές του συστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφώς και έχουμε όλοι μερίδιο στην κρίση και εδώ παρουσιάζω ένα μέρος πολιτών που έχει ίσως και το μεγαλύτερο.

    Μάλλον δεν συμφωνούμε σε κάποια πράγματα και εξηγούμαι. Η κρίση στην Ελλάδα έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το χρηματοπιστωτικό και το άλλο το δημοσιονομικό. Όσον αφορά το πρώτο πιστεύω ότι είναι μέρος, αλλά και ελάττωμα, του συστήματος. Πολλές φορές στον καπιταλισμό έτυχε να "πέσει" κρίση στις αγορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα καταρρέει. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έκανε ένα κύκλο. Αν με ρωτάς αν μου αρέσει αυτό θα σου πω κατηγορηματικά, όχι. Αν με ρωτάς αν το θεωρώ δίκαιο, πάλι την ίδια απάντηση θα έχεις. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν βλέπω ότι έχουν χαλάσει τα γρανάζια του καπιταλισμού. Αυτό το σύστημα, έτσι δουλεύει.

    Εκεί που θα με βρεις όμως αντίθετο είναι στον τρόπο που δουλεύει το "νοικοκυριό" της χώρας. Αν η κρίση μας χτύπησε μια φορά το σκουπιδαριό που λέγεται κράτος μας αποτελείωσε. Ακόμα και στην ύφεση του 29 (αν θυμαμαι καλά ημερομηνια) στην αμερική η ελλάδα επηρεάστηκε λιγότερο από όλους γιατί ουσιαστικά έχουμε λίγα να χάσουμε.

    Είμαι κάθετος σε δυο πράγματα. Πρώτον η χώρα πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή τόσο στην παιδεία όσο και στους δημοσίους τα νοσοκομεία την αστυνομία κτλ. Δεύτερον (και εδώ νομίζω ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας) διαφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί το χρέος χώνοντας στο βούρκο ακόμα περισσότερο τους πολίτες και ξεπουλώντας το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε πνίξου (για να μην πώ αυτό ακριβώς που σκέφτομαι) που θα με πείς κλέφτη. Εγώ έστειλα στον εισαγγελέα όσους κλέφτες απάντησα στη σταδιοδρομία μου ... βρωμόστομε. Πετάς μια παπαριά και γίνεσαι ειδήμων από ανώνυμος υβριστής... ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KK
    Σε αποκαλώ κλέφτη και το βροντοφωνάζω. Ειδικά μια μεγάλη μερίδα στρατιωτικών -γεροντοπαλίκαρα συνταξιούχοι- που από τα 45 τους ζουν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπράβο ρε μάγκες έλληνες, βλέπω πως το "διαίρει και βασίλευε" της κυβέρνησης λειτουργεί μια χαρά στην χώρα. Πέρυσι, το κράτος δαιμονοποίησε τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους βάφτησε φοροφυγάδες, όλους αδιακρίτως. Φέτος, το κάψιμο των μαγισσών περιλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους. Εμπρός λοιπόν, να τους μισήσουμε και να τους κάνουμε βουντού. Στον Καιάδα! Και εσείς, να βγάζετε τα μάτια σας, ακολουθόντας σαν πρόβατα την κρατική πολιτική. Αντί να ενωθείτε όλοι μαζί, για να διαολοστείλετε τους 300 έξω από την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...